Zelfbouw Infrarood Sauna Kopen? Kies voor X-Trend

Een Zelfbouw Infrarood Sauna

Bent u op zoek naar een infraroodcabine? Of neemt u het liefst het heft in eigen handen? Maak kennis met de kwaliteitsvolle zelfbouw infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Een Zelfbouw Infrarood Sauna

Stap 1 van 2

IEen Zelfbouw Infrarood Sauna
Een Zelfbouw Infrarood Sauna

Een Zelfbouw Infrarood Sauna

Mensen van over de gehele wereld erkennen de opvallende voordelen die een sauna behandeling kan geven.

Of u nu met een sauna heeft kennis gemaakt bij een gezondheidscentrum of fitnessclub of bij vrienden die er een thuis hadden, u weet zeker dat u er zelf een wilt om de kosten van de sessies te voorkomen en door dit koopje uzelf ontspannen en fit te houden d.m.v. bv. een zelfbouw infrarood sauna.

Tegenwoordig kan u gemakkelijk een aantal bedrijven vinden die saunacabines maken en zelfs een zelfbouw infrarood sauna bouwkit leveren, waardoor zij zeker aantrekkelijk zijn voor de mensen wereldwijd die van zweetbaden houden.

Een zelfbouw infrarood sauna is precies wat u zoekt als u een van die DIY lui bent of simpelweg de voordelen van een thuissauna wilt, zoals ongelimiteerde toegang en de controle over de sauna temperatuur en de voorzieningen.

Hier zijn een paar tips om u te assisteren bij uw droom om een sauna te bouwen en u een start te geven bij een zelfbouw infrarood sauna.

Zelfbouw sauna

Controleer eerst wat er allemaal in het pakket zit, voordat u een zelfbouw infrarood sauna bouwkit bestelt.

Een goede kit zal ook het hout voor de wanden, het plafond en de houten bankjes bevatten.

Het is eigenaardig dat de kits geen vloermateriaal bevatten, dus hierover zult u zelf moeten beslissen.

Er zit wel een deurframe, omhulsel en deurbeslag in het pakket, evenals aluminium folie die als dampwering dient voor de wanden en het plafond en een damp dichte lamp.

In de kit treft u ook een sauna heater aan met stenen en andere sauna-accessoires inclusief een emmer en pollepel, thermometer en een sauna borstel.


zelfbouw infrarood sauna
zelfbouw infrarood sauna

Dingen waaraan u moet denken bij een sauna

Denk er aan om te checken dat het hout Red Cedar is; het aanbevolen hout voor sauna’s.

Sommige bedrijven bieden zelfs aan om het hout op maat te zagen voor uw zelfbouw infrarood sauna, volgens uw exacte vereisten.

De accessoires die samen met de zelfbouw infrarood sauna kit geleverd worden, kunnen variëren, dus denk daaraan.

Een goede zelfbouw infrarood sauna bouwkit zal ook instructies bevatten over hoe alle onderdelen samengebracht moeten worden.

Soms zijn die in de vorm van geïllustreerde gebruiksaanwijzingen, terwijl sommige bedrijven ook instructievideo’s leveren.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Denk na over de gewenste locatie van uw sauna

Voordat u een zelfbouw infrarood sauna bouwkit koopt, moet u nadenken over waar u de sauna wilt neerzetten.

Overweeg of u een sauna binnenshuis wilt of buiten. Een sauna binnen betekent minder gedoe in termen van vloer en bedrading, een buitensauna heeft echter het voordeel dat u direct van de sauna in het zwembad kunt springen als het tijd is om af te koelen.

Infrarood sauna’s die binnen staan, worden ook gekozen omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en privacy bieden.

Als u over al deze elementen nadenkt voordat u een zelfbouw infrarood sauna bouwkit koopt, zal uw leven gemakkelijker maken.

Als u op voorhand aandacht besteedt aan de vloerafwerking, de bedrading en de afmeting van de sauna die u nodig heeft, heeft u een veel beter uitgangspunt om de ongemakken te vermijden die  betrekking hebben op slechte bedrading en vloerproblemen.

Verzekert u zich er daarom van dat u de beste waar voor uw geld krijgt door een sauna kit te kopen die het minste gedoe geeft in termen van instructies en bouwdelen en geniet van de fabuleuze voordelen van een thuis sauna.


Voordelen van een infrarode sauna

Sauna’s bestaan al duizenden jaren, maar het was pas in de twintigste eeuw dat dankzij technologische vooruitgangen voor het eerste infrarood sauna’s werden ontwikkeld en er zelfbouw infrarood sauna’s op de mark kwamen.

Een traditionele sauna, waarvan de uitvinding wordt toegeschreven aan de Finnen, onderscheidt zich van infrarood sauna op verschillende manieren.

Echter, aangezien beide hetzelfde resultaat geven, blijft het debat over welke beter is al vele jaren aanlopen.

Ongeacht het uiteindelijke oordeel over deze kwestie, is één ding zeker; infrarood sauna’s bieden gebruikers tal van voordelen voor de gezondheid en worden daarom met ​​voorkeur gebruikt door mensen over de hele wereld voor fitness en wellness.

Dit artikel bespreekt enkele van de beste voordelen die het gebruik van infrarood sauna technologie verleent.

Maar laten we eerst antwoord op een aantal pertinente vragen geven die veel consumenten hebben met betrekking zelfbouw infrarood sauna’s.


Voordelen van een Infraroodcabine
Voordelen van een Infraroodcabine

Wat zijn infrarood sauna’s?

Infrarood sauna’s, vaak afgekort als IRS, kunnen worden ingedeeld als gezondheids- en wellness apparatuur.

In infrarood sauna’s wordt gebruik gemaakt van stralingswarmte, die het lichaam van de inzittende verwarmt en zweet veroorzaakt.

De uitgezonden straling in een infrarood sauna is volkomen veilig en valt tussen zichtbaar licht en radiogolven qua golflengte.

Een infrarood sauna is in feite een kleine hut of kamer uitgerust met infrarood uitstralende apparatuur.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s, wordt geen stoom gebruikt voor het opwekken van zweet in een infrarood sauna.

Rechtstreekse infrarood warmte, vanop afstand uitgestraald, dringt door het lichaam van de gebruiker, zonder enig effect te hebben op de lucht in de kamer.

Verschil tussen infrarood sauna’s en traditionele sauna’s?

Zowel infrarood sauna’s als traditionele Finse sauna’s zijn vergelijkbaar in termen van hun basisfunctie, omdat ze zowel warmte leveren als transpiratie opwekken.

Echter, wanneer het over hun verwarmingsmethodes en kenmerken gaat, zijn er enkele opmerkelijke verschillen.

Traditionele sauna’s gebruiken verschillende soorten warmtebronnen, bijvoorbeeld verwarmde rotsen, om de lucht te verwarmen.

Dit genereert luchtvochtigheid in de kamer en plotselinge, ongelijke temperatuursveranderingen in het lichaam van de inzittende.

Zware transpiratie volgt, maar de temperatuur wordt soms ondraaglijk en stressvol voor de werking van het hart en de bloedsomloop.

Infrarood sauna’s, daarentegen, zenden gelijkmatige warmte die op het lichaam wordt gericht om de huid te doordringen en zweet te produceren.

De milde en zachte warmte in infrarood sauna’s produceert gelijkmatige temperatuursveranderingen door het hele lichaam.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s, vertrouwen infrarood sauna’s niet op de circulatie van warme lucht in de ruimte om warmte te produceren of te behouden.

Dit betekent dat bijna geen vochtigheid wordt gegenereerd in de kamer en het klimaat in de sauna voor langere tijd draaglijk blijft.

Daarnaast, op gebied van de kosten van de verschillende sauna’s, winnen infrarood sauna’s wederom.

Deze sauna’s gebruiken weinig elektriciteit voor hun functioneren, wat de energiekosten beperkt tot een minimum.

Daarentegen vereisen conventionele sauna’s een lange tijd om op te warmen, wat bijdraagt ​​tot hogere werkingskosten.

Infrarood verwarming vereist nauwelijks enige opwarmtijd en werkt snel, zodat de resultaten verkregen worden binnen dertig tot veertig minuten.


infraroodsauna kopen bij X-Trend
infraroodsauna kopen bij X-Trend

Voordelen van een infrarood sauna

Infrarood sauna’s bieden de gebruiker tal van opmerkelijke voordelen die grote positieve effecten op uw gezondheid kunnen hebben.

Niet alleen veroorzaken de behandeling en therapiemethode gunstige fysiologische effecten op het lichaam, het is ook nuttig voor uw psychologische welzijn

Daarom is het geen verrassing dat de technologie vaak wordt gebruikt in gezondheids- en fitnesscentra, evenals schoonheidssalons voor de ongelooflijk veelbelovende effecten die het heeft op het lichaam en de huid.

De externe en interne genezende eigenschappen van de infrarood technologie hebben het ook een populair huishoudelijke apparaat gemaakt.

Om verder inzicht te krijgen, gaan we dieper hier in op de punten die zelfbouw infrarood sauna’s zo’n een gunstige investering maken.

Infrarood sauna therapie helpt het lichaam te reinigen

Zweten is de natuurlijke manier voor een lichaam om toxines of giftige stoffen te elimineren, zodat u gezond kunt blijven.

Infrarood sauna’s zijn een ideale methode om zweet te induceren, wat cruciaal is voor de ontgifting.

Volgens sommige verslagen, verwijderen infrarood sauna’s tot zeven keer meer giftige stoffen uit het lichaam in vergelijking met traditionele sauna’s en veroorzaken ze drie keer meer zweet.

Infraroodwarmte doordringt effectief het lichaam, vergroot de haarvaten en initieert een proces van het oplossen van verborgen gifstoffen in het lichaam.

Het is de taak van de nieren om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen, maar infrarood verwarming vervult de taak veel sneller en versnelt dit natuurlijke proces.

Aangezien de infraroodstraling tot vijf centimeter in het lichaam doordringt gaat de persoon zwaar zweten, en de giftige stoffen verlaten het lichaam via zweet- en olieklieren in de huid.

Deze toxinen kunnen metalen zoals zink, nikkel, kwik, lood en koper evenals andere schadelijke stoffen bevatten.

Onderzoek toont aan dat infrarood sauna’s een krachtige methode zijn voor de verwijdering van ziekteverwekkende stoffen uit het lichaam.

Kankerverwekkende zware metalen, chemische dampen, pesticiden, alcohol, en diverse andere giftige stoffen die het menselijk lichaam dagelijks oppikt, zowel via de leefomgeving als het verbruik van schadelijke voedingsmiddelen, kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en fitheid van een persoon.

Een infrarood sauna therapie kan deze gevaarlijke stoffen effectief verwijderen uit het lichaam via zweet.

Dit laat de persoon toe zich gezond, fit en fris te voelen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood sauna wordt aanbevolen voor pijnbestrijding en de genezing van verwondingen

Het is aangetoond dat infrarood sauna’s zeer effectief zijn bij de behandeling van spierpijn en gewrichtspijn.

Aangezien infrarood warmte diep in het lichaam doordringt, worden de vrije zenuwuiteinden van weefsels en perifere zenuwen genezen waardoor de pijnsensatie vermindert.

Pijn ontstaat door het gebrek van bloedtoevoer in verzwakte zones, en spierspanning en krampen dragen verder bij aan het fenomeen.

Omdat warmte wordt geïntroduceerd in deze probleemgebieden, verminderen de krampen, wat dan weer de pijn in hoge mate vermindert.

Voorts, wanneer een verwonding optreedt raken weefsels beschadigd die verder pijn kunnen veroorzaken.

Infrarood warmte bestrijdt dit probleem door het bevorderen van weefselregeneratie.

Omdat de gewonde weefsels worden herbouwd vanwege het positieve effect van infrarood warmte op bindweefsel, versnelt het genezingsproces van het letsel nog.

Bovendien helpt dit soort warmte ook bij eiwitsynthese en celgroei in het lichaam, wat noodzakelijk is voor weefselregeneratie.

Infrarood behandelmethoden worden steeds meer een standaard onderdeel van pijntherapie.

Pijnverlichting therapie programma’s omvatten regelmatig infrarood sauna behandelingen waarbij de pijnverlichting wordt bereikt met behulp van de positieve effecten die infrarood warmte heeft op de bloedsomloop en celgroei.

Mits infrarood warmte wordt toegepast binnen 24 tot 48 uur na het optreden van een blessure, kan het genezingsproces sterk versneld worden.

Onderzoek toont aan dat artritis en fibromyalgie patiënten met name voordeel halen uit infrarood sauna behandeling en de methode wordt ook veel gebruikt voor verlichting van rugpijn, hoofdpijn en spierkrampen.

Daarnaast worden infrarood sauna’s regelmatig gebruikt door atleten voor verlichting van spierspanning en verwondingen na een harde training.

Infrarood warmte helpt niet alleen bij de genezing door het versterken van bloedstroom, maar bevordert ook de afgifte van natuurlijke pijnstillers, endorfines genaamd, in het lichaam.

Daarom is de doeltreffendheid voor de behandeling van spierpijn en letsel het gevolg van een natuurlijk middel en dit maakt het een betere behandelingsmethode dan medicijnen.

Infrarood sauna therapie helpt u extra gewicht te verliezen

Infrarood sauna’s hebben ongelooflijke gewichtsverlies effecten op het lichaam.

Regelmatig gebruik van de zelfbouw infrarood sauna draagt ​​bij tot gewichtsverlies door het verbranden van overtollige calorieën.

Het proces is eenvoudig; de warmtestraling van de infraroodstralen verhoogt de activiteit van de cellen, wat op zijn beurt de stofwisseling stimuleert, de calorieën worden verbrand om zweet te produceren.

Dus is een infrarood sauna vergelijkbaar met een paar kilometer lopen op het gebied van calorieverbruik.

Het is echter niet alleen het verlies van water uit het lichaam door transpiratie dat bijdraagt ​​tot gewichtsverlies.

Infrarood sauna verwarming elimineert ook hoge gehaltes aan cellulitis uit het lichaam.

Dit zijn eenvoudig gezegd bobbelige weefsels die worden gevormd door een verzameling van vet, water en afvalstoffen in het lichaam.

Aangezien gifstoffen in het lichaam de vetverbranding belemmeren, zal de ontgifting tijdens het gebruik van een infrarood sauna op natuurlijke wijze bijdragen tot gewichtsverlies.

Daarom zijn infrarood sauna’s de enige natuurlijke behandelingsmethode ter vermindering van uw gewicht.

In combinatie met andere gewichtsverlies technieken zoals goede voeding en beweging, vallen de voordelen van infrarood warmte nog meer op.

Infrarood sauna therapie ontspant uw lichaam en geest

Een dagelijkse infrarood sessie is een geweldige manier om de dagelijkse stress en spanning te verlichten en om uw lichaam en geest te ontspannen.

Infraroodwarmte balanceert de niveaus van cortisol in het lichaam, een hormoon voornamelijk geassocieerd met stress.

Omdat de cortisol-niveaus worden genormaliseerd, treden lichaam en geest een ontspannen toestand in.

In onze huidige cultuur van hoge stress, krijgen mensen nauwelijks de gelegenheid om te ontspannen en als gevolg daarvan hebben velen last van chronische stress.

Langdurige stress leidt tot het vrijkomen van een hoog niveau aan cortisol in het bloed, wat kan bijdragen tot verstoring van de bloedsuikerspiegel, verhoogde bloeddruk, verminderde afweer, en de onderdrukking van het functioneren van de schildklier.

Een zelfbouw infrarood sauna is een ideale manier om te ontspannen na een dag vol stress en wat rust te krijgen.

Bovendien ontspant infrarood therapie de spieren en vermindert het de spanning in het lichaam, waardoor u volledig kunt ontstressen en ontspannen.

Aangezien de infrarood warmte het lichaam ontspant, zal u ’s nachts zonder problemen rustig slapen na een rustgevende sessie.

Een ontspannen lichaam is ook het gevolg van de verhoogde endorfine niveaus in het systeem na het gebruik van een infrarood sauna.

Infrarood sauna therapie versterkt het immuunsysteem

Regelmatige infrarood sessies verbeteren het vermogen van het lichaam om te vechten tegen bacteriën en ziekten door het stimuleren van de aanmaak van witte bloedcellen en cytotoxische T-cellen, die beide een cruciale rol spelen bij de genezing.

Wanneer het afweersysteem van het lichaam wordt versterkt, worden griep, verkoudheid, bacteriën en andere kwalen veel gemakkelijker af te weren.

Uit onderzoek blijkt dat infrarood sauna warmte een positief effect verleent op de immuniteit door het creëren van een kunstmatige koorts.

Normaal gesproken is koorts een natuurlijk voorkomende genezende reactie van het lichaam waardoor de groei van bacteriën en virus wordt vertraagd in het lichaam.

Infrarood behandeling in de vroege stadia van een verkoudheid of griep is bewezen effectief te zijn bij het afweren van de symptomen nog voordat ze optreden.

Bovendien wordt de respons van het immuunsysteem ook versterkt wanneer immuniteit verlagende toxines worden verwijderd uit het lichaam via transpiratie.

Dit proces heet ontgifting.

Infrarood sauna therapie verbetert de bloedcirculatie

De warmteafgifte in zelfbouw infrarood sauna’s resulteert in een stijging van de centrale lichaamstemperatuur, wat op zijn beurt de bloedsomloop stimuleert.

Introductie van warmte diep in de spieren vergroot de haarvaten en verhoogt de doorstroming van het bloed door het lichaam.

Een temperatuurstijging in het lichaam, wat de versnelling van de bloedsomloop initieert, heeft een resultaat vergelijkbaar met wat wordt waargenomen tijdens een stevige training.

Toename van de bloedcirculatie speelt een cruciale rol bij de genezing van blessures, herstel van spierstijfheid of wondjes, evenals een verbetering van de conditie van haar en huid.

Regelmatige infrarood sauna sessies kunnen ook nuttig zijn voor de behandeling van pijn en ontstekingen na een intensieve training.

Aangezien de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de haarvaten vergroten, wordt de bloeddruk beter bedwingbaar nadat routinematige infraroodsessies worden uitgevoerd.

Bovendien kan verbetering van de bloedcirculatie en controle van de bloeddruk goed voor w cardiovasculaire gezondheid en conditie zijn.

De warmte therapie kan het hart laten ’trainen’ zonder dat u naar een sportschool moet of deelneemt aan een training.

De verwijding van de bloedvaten helpt hen elastisch en gezond te blijven.

Infrarood sauna technologie helpt de huid te zuiveren en verjongen

Infraroodstraling penetreert de huid ongeveer vijf centimeter, wat resulteert in een betere bloedsomloop.

Een verhoogde bloedtoevoer leidt tot vermindering van de effecten van veroudering, waardoor de huid er jeugdig en fris uitziet.

Daarnaast verjongt de verbetering van de bloedcirculatie de huid en brengt het de natuurlijke glans en schoonheid naar boven.

Bovendien kan een infrarood sauna helpen bij het zuiveren van de huid als gevolg van de ontgiftende effecten die het heeft op het lichaam.

Als het lichaam wordt gezuiverd van gifstoffen via het transpiratie proces onder de infrarood warmte, voelt de huid schoner en gladder aan dan ooit tevoren.

Bovendien reinigt infrarood sauna technologie verstopte poriën door het opwekken van zweet.

Naarmate de huidporiën worden ontstopt en alle sporen van make-up en chemicaliën volledig uit de huid verdwijnen, verbeteren de textuur en de toon van de huid aanzienlijk.

Zweten zal ook dode huidcellen losmaken of verwijderen waardoor de huid er gezond en stralend uit komt te zien.

Niet alleen dat, infrarood warmte is ook aangetoond voordelen te hebben bij diverse dermatologische aandoeningen.

Mensen die acne of eczeem hebben, moeten infrarood sauna’s vooral proberen voor de dermatologische voordelen die het biedt.

Andere huidaandoeningen zoals littekens, zonnebrand of uitslag zien ook opmerkelijke verbeteringen dankzij infrarood warmtebehandeling.

Regelmatig gebruik van een zelfbouw infrarood sauna zal uw huid exfoliëren en de effecten van veroudering aanzienlijk verminderen.


infrarood therapie
zelfbouw infrarood sauna

Eigen Zelfbouw Infrarood sauna kopen | Kies voor X-Trend

In conclusie, de vele prachtige voordelen van infrarood sauna’s maken het zeker een onmisbaar apparaat voor gezondheidsbewuste mensen.

Of de technologie nu thuis is geïnstalleerd of in een gezondheids- of wellness centrum, de geboden voordelen voor de gezondheid zijn zeker en vast opmerkelijk.

Er zijn echter bepaalde overwegingen waar investeerders in zelfbouw infrarood sauna’s zich van moeten bewust zijn voordat zij vergaan tot de aankoop.

Hoewel et niet te ontkennen valt dat de investering in een infrarood sauna systeem waardevol kan zijn, moet men nog steeds de juiste keuze te maken om ervoor te zorgen dat u het beste aanbod krijgt. X-Trend is een betrouwbare naam in de marktplaats voor infrarood sauna’s en lijkt de moeite waard.

Het maken van de aankoop via een betrouwbare bron kan ervoor zorgen dat de klant de beste producten en diensten krijgt.

Investeerders die van plan zijn om een infrarood sauna te kopen voor huishoudelijk gebruik dienen bovendien bepaalde factoren in het achterhoofd te houden.

Deze factoren zijn onder andere, maar niet uitsluitend, de prijs, het merk, het gemak van installatie en gebruik van de sauna, wat ook inhoudt dat u dient te beslissen over de omvang en capaciteitseisen en overwegingen te maken over extra installatie opties.

Door de vele voordelen voor de gezondheid die de technologie schenkt, lijkt het erop dat infrarood sauna therapie een blijvertje is.

Hoewel meer onderzoek nodig is om bepaalde gegevens over de effectiviteit van de behandelingsmethode voor ziekten zoals kanker, artritis vast te stellen, zijn de fysiologische voordelen het systeem al genoeg om de gebruiker van de waarde overtuigen.

Uiteindelijk is de keuze welke infrarood sauna te kopen is in de handen van de koper.

De voorkeur van de gebruiker zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de beslissing.

Toch moeten kopers oppassen dat de geweldige voordelen van de apparatuur, in combinatie met overtuigende reclame, hun objectieve oordeel niet aantasten.

Het internet wordt overspoeld met literatuur over infrarood sauna technologie.

Er zijn tal van artikelen, onderzoeken en beoordelingen over dit onderwerp die mensen die van plan zijn te investeren in deze verbazingwekkende technologie kunnen helpen.

Voorafgaand onderzoek over het onderwerp van infrarood sauna’s kan de klant zeker helpen om een ​​weloverwogen keuze te maken.

Maar laat overwegingen zoals prijs u nooit weerhouden van het maken van een slimme investeringsbeslissing zoals een zelfbouw infrarood sauna.

Weeg van alle voor- en nadelen van de infrarood therapie af alvorens tot de keuze over te gaan een zelfbouw infrarood sauna te kopen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


[toc]