Xtrend infraroodcabine

Xtrend infraroodcabine

Bent u op zoek naar een Xtrend infraroodcabine? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Xtrend infraroodcabine

Stap 1 van 2

Xtrend infraroodcabine
Xtrend infraroodcabine

Xtrend infraroodcabine

Wat is uw motivatie om elke dag een goede zweetsessie te doen?

Misschien is het de algemene gezondheidsvoordelen van dagelijks trainen.

Of om uw gezondheid op peil te houden om uw groeiende gezin bij te kunnen houden.

Of misschien is het de euforische kick die je voelt als je klaar bent met je work-out.

Wat je motivatie ook is om te gaan zweten, beginnen en in de juiste stemming komen is niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Stel je voor: het is een rustige zondagmiddag, je zit op de bank in je huiskamer tv te kijken, en plotseling begint je telefoon te trillen.

Je krijgt nooit willekeurige telefoontjes zoals deze op een zondag.

“Is het een noodgeval? Is mijn familie in orde? Wat is er aan de hand?”

Je kijkt naar je telefoon om te zien wat er aan de hand is.

Het was geen telefoontje, het was je “Gym Time” alarm dat om 14.00 uur afgaat. Phew!

Net als je op het punt staat om van de bank af te komen om te gaan trainen, word je weer meegezogen in zijn eeuwige comfort, waardoor je je telefoon uitzet en doet alsof je herinnering aan de sportschool nooit is afgegaan.

Je maakt ruzie met je motivatie om te gaan trainen of lekker op de bank te blijven zitten, totdat je uiteindelijk besluit om naar de sportschool te gaan.

Deze beslissing zorgt ervoor dat je motivatie je overvalt als een stroomstoot van de Energizer Bunny.

Je springt overeind, loopt naar je kamer, pakt je sporttas en gaat naar de sportschool.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Zweet als motivatie

We weten allemaal dat het “after work-out”-gevoel zo lekker is, maar hoe moeilijk kan het zijn om daar te komen?

Tot het “zweetstadium” komen is verreweg het grootste probleem bij het vinden van de motivatie om te trainen!

Dus waarom zou je wachten tot je bijna half klaar bent met je work-out om naar de goede, motiverende fase te gaan.

Zou je niet liever aan het begin van je work-out je bloed willen laten stromen, je hartslag iets omhoog, je zweet druppelen en je lichaam warm aanvoelen?

Waarom zou u dat punt niet bereiken door eerst in een Xtrend infraroodcabine te springen?

Niet alleen bereikt u het zweetstadium sneller, wat betekent dat u sneller uw motivatie bereikt, maar u biedt uw lichaam ook meer voordelen dan een training alleen.

Voordelen van de Xtrend infraroodcabine

Infraroodsauna’s, met name die van ons, stimuleren de stofwisseling en verbeteren de vetverbranding voor energie, verhogen je lichaamstemperatuur voor een hogere calorieverbranding, helpen bij het verwijderen van gifstoffen die vetopslag veroorzaken, en zorgen voor een verhoogde bloeddoorstroming die de voordelen van een passieve cardiotraining weerspiegelt.

Het dringt ook door in de gewrichten en verbetert de flexibiliteit.

Verre infraroodstraling helpt bij spierpijn, en infraroodstraling helpt bij weefselregeneratie om spieren sneller te herstellen en te laten groeien.

Al deze voordelen voordat u zelfs maar een gewicht oppakt of begint te joggen!

Sauna voor versus na training

Infraroodsauna na de training om te ontspannen en verder te ontgiften, ik geef er de voorkeur aan om mijn training eerder te beginnen met zweten, en hier is waarom.

Acht jaar geleden, toen ik voor mijn training in de sauna ging zitten, had ik geen idee dat het mijn gezondheid en fitheid zo drastisch zou verbeteren als het heeft gedaan.

Een fysiotherapeut van wereldklasse zei: “Als je herstelt van een training, moet je hartslag weer normaal worden.

Als je langer dan vijf minuten in een sauna zit, zal je hartslag omhoog blijven gaan – het is in wezen een vorm van passieve lichaamsbeweging – dus het zal je lichaam echt vertragen om te beginnen met het herstelproces.”

Na dit te hebben gehoord en zelf het voordeel te hebben ervaren van een bezoek aan de sauna voor mijn training – en de helderheid en motivatie te hebben ervaren die het me gaf om mijn training te doen – weet ik welke positieve impact het heeft.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop mijn Xtrend infraroodcabine mij van nut is geweest:

 • De gezondheid van mijn huid is verbeterd.
 •  De intensiteit van mijn training verhoogd.
 • Mijn mentaliteit aangescherpt.
 •  Mijn lichaam voelt beter aan.
 •  En zo veel meer.

Genoeg over mij, ik wil mijn pre work-out sauna routine met jullie delen, die me gemotiveerd maakt om te zweten nog voordat ik aan mijn work-out ben begonnen.

Saunaroutine na de training

Ga 15 minuten voor de training naar de sauna.

Ademwerk 

– 15 seconden inademen
– 15 seconden vasthouden
– 15 seconden uitademen
– X 4 rondes

Polsmobiliteit

– 1 minuut strekken van buigspieren
– 1 minuut strekspieroefeningen

Enkelmobiliteit

– 10 interne rotatie
– 10 externe rotatie
– 10 plantairflexie
– 10 eversie
– 10 inversie

Nekmobiliteit

– 12 rotatie met de klok mee
– 12 rotatie tegen de klok in
– 1 minuut nek flexie vasthouden

Het is eenvoudig, effectief en brengt me in de juiste stemming om te gaan WERKEN.

Het brengt me meteen in de zweetfase.

Ik vind het geweldig!

Als je nog niet optimaal gebruik hebt gemaakt van je sauna, of een sauna in je sportschool, dan raad ik je aan om infrarood sauna sessies toe te voegen aan je pre work-out routine.

Het is een game changer!


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodsauna therapie voor ontgifting

Elimineer schadelijke stoffen uit het lichaam voor een lang leven, gezondheid en vitaliteit

Waarschijnlijk heeft u het woord ontgiften in verschillende contexten gehoord.

Aangezien dit modewoord heeft opgedaan prevalentie en populariteit, zelfs onder mainstream culturele normen, is het meer geworden van een banaliteit.

Wanneer woorden of zinnen cliché worden is het belangrijk om verder te kijken dan de hype van het geciteerde modewoord en naar de diepte en het belang ervan voor gezondheid en welzijn.

Ontgifting van het lichaam vindt van nature plaats door eliminatie, dus in feite zijn we allemaal dagelijks het lichaam aan het ontgiften van afvalproducten.

Dus, waarom heeft het woord zoveel bekendheid gekregen bij de gezondheidsgoeroes?

Is het meer dan een modegril die uit het middelpunt van de belangstelling zal verdwijnen?

Culturen over de hele wereld en door de geschiedenis heen hebben zich tot een verscheidenheid van zuiveringsprotocollen gewend om het lichaam te reinigen en om contact te zoeken met een hogere macht.

Van darmspoelingen tot spirituele baden en verschillende warmtetherapieën, zoals de zweethutten van de Indianen, hebben mensen al voor de geschreven geschiedenis gezocht naar manieren om het lichaam te reinigen van onzuiverheden.

Ondanks de populariteit van ontgiften in de gezondheids- en welzijnsindustrie en de schijnbaar moderne uitstraling ervan, maken ontgiftingsprotocollen al millennia deel uit van de menselijke ervaring.

Naarmate de bevolking van onze planeet groeit, in combinatie met de opkomst van de industrialisatie, worden wij als een wereldwijde gemeenschap blootgesteld aan steeds grotere hoeveelheden verontreinigende stoffen in onze externe omgeving.

Daar komt bij dat de voedingsindustrie steeds meer bewerkt voedsel produceert en fruit, granen, vlees en groenten behandelt met chemicaliën en groeihormonen, waardoor de behoefte om het lichaam te ontgiften steeds groter wordt.

Gebaseerd op oude tradities van zuivering door doelbewuste transpiratie, biedt infrarood sauna therapie de mogelijkheid om het lichaam te reinigen met behulp van state-of-the-art technologie om het natuurlijke vermogen te bevorderen om schadelijke toxische ophopingen van binnenuit te elimineren.

Wat betekent ontgiften?

Ontgiften betekent het actief verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam.

Deze opzettelijke reiniging en zuivering van het lichaam gaat verder dan het natuurlijke proces van eliminatie om proactief het lichaam te ontdoen van schadelijke verontreinigende stoffen om een verhoogde gezondheid, vitaliteit en welzijn te bereiken.

Er zijn verschillende modaliteiten beschikbaar om het lichaam te ontgiften.

Vasten bijvoorbeeld, ontlast het lichaam van de energie die nodig is om voedsel te verteren en creëert in wezen een schone lei.

Het actief innemen van sappen en theeën die de dikke darm aanzetten tot het elimineren van de ophoping van stoffen langs de wanden van het dunne en dikke darmkanaal is een effectieve manier om het spijsverteringskanaal te zuiveren.

Colonics worden ook gebruikt om schadelijk afval van onderaf uit het systeem te halen om het lichaam te ontgiften.

Hoewel vasten en het reinigen van het spijsverteringskanaal geweldige middelen kunnen zijn om te ontgiften, is de modaliteit van warmtetherapie om overvloedige transpiratie te bevorderen, misschien wel het meest overtuigende middel om het lichaam te ontdoen van schadelijke afvalstoffen.

Sinds de ontdekking van vuur heeft de mens zich tot verschillende modaliteiten gewend om verwarmde structuren te creëren die actief de zuivering door zweten bevorderen.

Om er maar een paar te noemen: Inheemse Amerikaanse Zweethutten, Turkse Haman (stoombaden), de Romeinse en Griekse Badhuizen, en de traditionele Finse Sauna zijn allemaal modaliteiten van warmtetherapie die worden gebruikt met de expliciete bedoeling om interne warmte te cultiveren om gifstoffen in het lichaam via zweet af te voeren.

De huid is het grootste orgaan in het menselijk lichaam; de unieke menselijke eigenschap van transpiratie maakt het mogelijk dat schadelijke toxische stoffen door het membraan van de huid worden losgelaten.

Het zuiveren van het lichaam door zweten is niet alleen gemakkelijk, het is ook ontspannend en plezierig.

Infrarood sauna therapie is gebaseerd op de wijsheid van de oude tradities van warmtetherapie en maakt gebruik van de vooruitgang in de wetenschappelijke technologie om het ultieme ontgiftingsprotocol te creëren.

Waarom is ontgiften belangrijk?

Het menselijk lichaam is bioaccumulatief, wat betekent dat er een natuurlijke absorptie is van stoffen in onze externe omgeving in de interne atmosfeer van de fysiologische constructie.

Een overbelasting van toxische verontreinigende stoffen die in de bloedbaan, de vitale organen en vooral in het vetweefsel van het lichaam worden opgenomen, kan het immuunsysteem verzwakken en een ravage aanrichten in het autonome zenuwstelsel.

Wanneer het lichaam overbelast raakt met giftige stoffen kunnen chronische ziekte, vermoeidheid en lusteloosheid de overhand krijgen.

Door het lichaam actief te ontgiften van schadelijke verontreinigende stoffen, wordt het mogelijk om het ontstaan van chronische aandoeningen, waaronder een verscheidenheid aan auto-immuunziekten, te voorkomen.

Actief ontgiften kan de vitaliteit herstellen, het fysieke uiterlijk van het lichaam verbeteren door de biologische leeftijd te verlagen, en het energieniveau op natuurlijke wijze verhogen.

Infrarood sauna therapie verhoogt de interne kerntemperatuur van het lichaam om een kunstmatige koorts te creëren.

Deze ‘koorts’, zal het lichaam reinigen van invasieve infecties, evenals van andere schadelijke stoffen:

 • Bacteriële Infectie
 •  Giftige metalen (cadmium, lood, kwik)
 •  Chemische toevoegingen aan voedsel (Pesticiden en groeihormonen)
 •  Ongebalanceerde Hormonen (Adrenaline, melkzuur, en cortisol)

Het zuiveren van het lichaam van schadelijke gifstoffen is noodzakelijk om de gezondheid, en uiteindelijk, de levensduur van het lichaam te behouden.

De kunstmatige koorts die wordt opgewekt door de infrarood sauna therapie zal mensen in staat stellen om passief het lichaam te reinigen door gebruik te maken van het grootste orgaan, de huid, om schadelijke stoffen uit het lichaam te laten gaan.

Zelfs wanneer het niet merkbaar is voor ons bewustzijn, vechten de meeste mensen actief tegen chronische bacteriële infecties in het fysieke lichaam en alle mensen die vandaag de dag leven worden blootgesteld aan ongezonde chemicaliën in ons voedsel en de lucht.

Kortom, ongeacht de schijnbare gezondheid, zou iedereen baat hebben bij het actief ontgiften van het lichaam.

Het meest krachtige protocol voor zuivering dat vandaag de dag beschikbaar is, is breed-spectrum infrarood sauna therapie.

Hoe bevordert infrarood sauna therapie het ontgiftingsprotocol: De dynamische relatie tussen het infrarood lichtspectrum en de menselijke fysiologie

Infrarood licht is een soort stralingsenergie die zich in het onzichtbare spectrum van licht bevindt en niet met het menselijk oog kan worden waargenomen, maar wel als warmte kan worden ervaren.

De kleur violet zendt de kortste golflengten uit, en aan het uiteinde van het spectrum bevindt zich rood licht dat de langste golflengten uitzendt.

Het infrarode lichtspectrum bevindt zich tussen het microgolf- en het zichtbare lichtspectrum als de kleur rood.

Nabij-infrarood licht bevindt zich dichter bij het zichtbare lichtspectrum en ver-infrarood licht bevindt zich juist na de microgolffrequenties.

Het is de nabijheid van de zichtbare lichtkleur rood, waaraan infrarood zijn naamgeving dankt.

De frequenties van infrarood licht variëren van kortere golflengten (het nabij-infrarood licht) en naarmate de golflengten langer worden, wordt midden- en ver-infrarood licht waarneembaar.

Binnen de natuurlijke straling van de zon bestaat het nabij-, midden- en ver-infrarood licht.

De infrarood sauna isoleert dit spectrum van licht om een kamer te creëren die een “lichtbad” wordt wanneer hij aanstaat.

Het opgevangen infrarood licht binnen de structuur van de saunawanden straalt warmte uit rond en in het zachte weefsel van het lichaam.

Hierdoor wordt de kerntemperatuur van het lichaam verhoogd en wordt een kunstmatige koorts gecreëerd.

In tegenstelling tot een traditionele sauna, vertrouwt het infrarood lichtbad niet op hoge omgevingstemperaturen, maar infiltreert het lichaam om de warmte van binnenuit te verhogen.

Dit stimuleert op zijn beurt een diepte van transpiratie die ongeëvenaard is door enige andere warmtetherapiemodaliteit.

De krachtige stralingswarmte die door het lichaam wordt geabsorbeerd binnen het veld van infrarood licht creëert een cascade van gezondheidsvoordelen, te beginnen met het ontdoen van het lichaam van schadelijke bacteriële infecties, zware metalen, en chemicaliën uit het milieu.

Voordelen van het ontgiftingsprotocol?

 • Een stralende en gladde huid vrij van vlekken
 •  Verhoogde energie als spanning van de interne organen wordt verlicht
 •  Beter en gemakkelijker beschikbaar diepe slaap
 •  Verhoogde vitaliteit als het lichaam wordt bevrijd van chronische interne bacteriële Infectie
 •  Evenwichtig autonoom zenuwstelsel
 •  Verhoogde werking van het immuunsysteem

Zijn er door de intensiteit van de transpiratie die vrijkomt tijdens een sessie met een Xtrend infraroodcabine merkbare of voelbare veranderingen in het lichaam?

Na slechts één sessie met een breed spectrum Xtrend infraroodcabine zal er een opmerkelijk verschil zijn in hoe u zich voelt en hoe u eruit ziet!

Huid:

Misschien wel de meest opmerkelijke verandering die kan worden waargenomen is de kwaliteit en textuur van de huid na een infrarood sauna sessie.

Uiteindelijk zal deze reinigende praktijk het lichaam ontdoen van schadelijke gifstoffen van diep binnenuit, maar het reinigt ook de huid.

Hierdoor wordt de opperhuid gezuiverd van op bacteriën gebaseerde oneffenheden, verstopte poriën, acne en het verschijnen van littekens op de huid.

Aangezien het vocht door transpiratie wordt vrijgegeven, zal de huid strak en geëlektriseerd lijken.

Verhoogde energie als spanning wordt losgelaten uit de interne organen: In een wereld die overspoeld wordt met giftige chemicaliën en metalen, moeten de nieren en de lever overuren maken om het lichaam te reinigen.

Door middel van infrarood sauna therapie, neemt het orgaan van de huid een groot deel van deze last op zich door moeiteloos het lichaam te ontgiften door middel van transpiratie.

Doordat gifstoffen via de huid vrijkomen, hoeven de nieren en de lever niet meer zo hard te werken om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwerken.

Na een paar sessies Xtrend infraroodcabine zal er een merkbare opname van beschikbare energie zijn omdat de nieren en de lever minder actief worden.

Ontgiften en slaap:

Hosting zware metalen en giftige chemicaliën in het lichaam zetten de sympathische (vecht of vlucht) tak van het autonome zenuwstelsel aan.

Kortom, het lichaam ziet een bedreiging van deze schadelijke gifstoffen en schakelt de overlevingsreactie in om de invasie af te weren.

Als de stressrespons wordt geactiveerd, wordt het moeilijk voor het lichaam om een toestand van ontspanning te vinden die nodig is voor een gezonde slaap.

Na elke sessie met een Xtrend infraroodcabine zal iemand ’s nachts gemakkelijker in een diepe slaap geraken.


Xtrend infraroodcabine
Xtrend infraroodcabine

Xtrend infraroodcabine en slaap

Chronische bacteriële infectie stoppen:

Hoewel, individuen kunnen zich niet bewust zijn dat ze gastheer zijn van bacteriële infecties, de meeste zijn.

De kunstmatig opgewekte koorts van een infrarood sauna sessie zal de bacteriële infectie uit het lichaam spoelen.

Dit omvat bacteriële infectie binnen de tandheelkundige structuur, bloedbaan, en het spijsverteringskanaal.

Als het lichaam zich ontdoet van schadelijke bacteriën, wordt ontspanning gemakkelijker om in weg te zinken en zijn de energieniveaus hoger omdat het lichaam niet langer interne infecties hoeft af te weren.

Autonoom zenuwstelsel in evenwicht brengen:

Wanneer het lichaam wordt omringd door schadelijke gifstoffen en bacteriële infecties, wordt de overlevingsmodus ingeschakeld en wordt het lichaam in een sympathische dominantie getrokken.

Van nature zou het autonome zenuwstelsel van een overlevings- naar een verzorgende toestand moeten overgaan (parasympathische dominantie), maar wanneer het lichaam voortdurend een invasie van giftige stoffen binnenin waarneemt, neemt het een staat van vechten of vluchten aan.

Door het krachtige ontgiftingsprotocol van Xtrend infraroodcabine therapie, herkent het lichaam niet langer een bedreiging en kan het gemakkelijk wegzakken in een staat van voeding, verjonging en regeneratie om gezondheid en vitaliteit op te bouwen.

Verhoogde werking van het immuunsysteem: Een lichaam dat vol zit met giftige stoffen zal de hulp van het immuunsysteem inroepen om de invasie van schadelijke stoffen af te slaan.

Deze constante staat van bescherming kan het immuunsysteem uit balans brengen, omdat het niet langer in staat is onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde elementen in het lichaam.

Uiteindelijk kan een hele reeks auto-immuunziekten ontstaan, omdat het immuunsysteem niet langer in staat is onderscheid te maken tussen binnendringen

de en natuurlijke stoffen binnen het fysiologische netwerk.

De cascade van gezondheidsvoordelen beschikbaar door het strenge ontgiftingsprotocol van infrarood sauna therapie zal de vitaliteit van het lichaam verbeteren, diepe slaap bevorderen, en zal zorgen voor een mooie jeugdige gloed voor de huid.

Ontgiftingsprotocol:

Meer dan een rage, een noodzakelijke component voor een gezond leven en een lang leven

Veel omgevingsfactoren produceren schadelijke toxines voor het bioaccumulatieve menselijk lichaam die vaak buiten de controle van het individu liggen.

Gezien de geïndustrialiseerde staat van onze wereld, wordt het van het grootste belang dat ieder mens doet wat hij of zij kan om schadelijke verontreinigende stoffen uit het lichaam te verwijderen om gezondheid en vitaliteit te bevorderen.

Hoewel de voedingsindustrie producten blijft verkopen die doorspekt zijn met chemicaliën en pesticiden en de lucht die we inademen soms gevuld is met schadelijke gassen, is het mogelijk om een veilige en gezonde interne omgeving te creëren binnen het landschap van het lichaam.

Door regelmatig een Xtrend infraroodcabine te gebruiken (minstens 15 minuten, drie keer per week), is het mogelijk om het lichaam passief te ontdoen van schadelijke gifstoffen om zowel de kwaliteit van leven als een lang leven te bevorderen.

Door gebruik te maken van het grootste orgaan van het lichaam, de huid, in combinatie met het vermogen van het infrarode lichtspectrum om kunstmatige koorts op te wekken, wordt ontgiften binnen dit kader zowel ontspannend als ook krachtig om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Wordt de soevereine autoriteit over uw eigen lichaam en kies ervoor om de ultieme interne omgeving in het lichaam te creëren om gezondheid, vitaliteit en een lang leven te bevorderen door te genieten van de ontspannende ervaring van infrarood sauna therapie.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Verschil lichttherapie en infraroodtherapie

Voordelen Xtrend infraroodcabine

Levende organismen zijn geëvolueerd om energie van de zon en van elkaar te benutten.

Daarom zijn levende cellen energetische wezens die zowel beïnvloed kunnen worden door het elektromagnetische spectrum als het spectrum kunnen uitstralen.

Planten kunnen bijvoorbeeld lichtenergie gebruiken om glucose te produceren, en menselijke lichamen zijn warm omdat wij het infrarode spectrum uitstralen.

Vele oude culturen, zoals Griekenland, de Egyptenaren, de Romeinen en de Inca’s, hebben de gezondheidsvoordelen van zonlicht ontdekt en gebruiken verschillende vormen van blootstelling aan de zon om ziekten te behandelen.

In de 19e eeuw merkte Niels Finsen op dat de zon hielp bij zijn symptomen van de ziekte van Niemann-Pick en dat dieren blootstelling aan de zon zochten, dus begon hij de genezende effecten van licht wetenschappelijk te bestuderen.

In 1903 kreeg hij de Nobelprijs voor geneeskunde voor zijn ontdekking van de fototherapie.

Definitie lichttherapie:

Lichttherapie (fototherapie) verwijst naar het gebruik van licht met specifieke frequenties en intensiteiten om onze fysiologie te beïnvloeden.

In de meeste gevallen worden de effecten van lichttherapie niet via de ogen bewerkstelligd, maar doordat het licht rechtstreeks inwerkt op de doelcellen.

Fototherapie wordt al meer dan 100 jaar klinisch bestudeerd.

Tegenwoordig worden veel lichtspectrums voorgeschreven als medische behandelingen.

Voorbeelden van lichttherapieën zijn onder meer:

 • Blootstelling aan UV-licht om het vitamine D-niveau te verhogen en auto-immuun of allergische huidaandoeningen, zoals psoriasis, vitiligo en eczeem, te beheersen.
 • Blootstelling aan wit, blauw of blauwgroen licht om geelzucht bij pasgeborenen te behandelen.
 • Therapie met helder blauw of wit licht voor de behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornissen, circadiane ritmestoornissen en jetlag.
 • Rood licht en nabij-infrarode golflengten om de mitochondriën energie te geven door middel van fotobiomodulatie, wat veroudering, wondgenezing en ontstekingsremmende effecten kan hebben.

Anderzijds is het zien van kleuren in verband gebracht met symptomen en gezondheidsvoordelen, vooral in de traditionele geneeskunde zoals chakra.

Meer recent hebben verschillende wetenschappers wetenschappelijk onderzocht hoe kleuren ons beïnvloeden en de mogelijke toepassingen van kleurentherapie (chromotherapie).

Het is belangrijk te begrijpen dat fototherapie verschilt van chromotherapie.

In dit artikel zullen we de definities, het wetenschappelijk bewijs en de verschillende toepassingen van elk behandelen.

Xtrend Infraroodcabine

Infrarood lichttherapie?

Infrarood lichttherapie is een vorm van lichttherapie, waarbij men wordt blootgesteld aan voldoende intens infrarood licht om gezondheidsvoordelen te ervaren.

Het infraroodspectrum is het onzichtbare licht met frequenties lager dan die van het rode licht.

Daarom voelen we een zachte stralingswarmte wanneer we worden blootgesteld aan de zon, omdat infrarood warmte creëert in onze weefsels.

Het infraroodspectrum beïnvloedt onze fysiologie echter ook op andere manieren.

Het infraroodspectrum ligt tussen 700 nm en 0,1 mm in golflengte, en kan worden onderverdeeld in een nabij-, midden- en ver-infraroodspectrum.

Hoe langer de golflengte, hoe lager de frequentie en hoe verder het licht in de weefsels kan doordringen.

Verschillende bereiken van infraroodfrequentie hebben verschillende gezondheidsvoordelen.

 • Nabij-infrarood licht, met golflengten tussen 700 – 1400 nm, genereert de meeste warmte maar dringt niet diep door in menselijke weefsels. Bovendien kan het bereik van 760 – 895 nm infrarood licht de werking van de mitochondriën stimuleren, waardoor het metabolisme kan toenemen, weefselherstel kan worden verbeterd en ontstekingen kunnen worden verminderd9.
 • Midden-infrarood licht, met golflengtes tussen 1400 – 3000 nm. Het dringt dieper door dan nabij-infrarood licht en genereert meer warmte dan ver-infrarood licht. Midden-infrarood licht kan helpen de bloedvaten te verwijden en de bloedsomloop te verhogen, zodat het bloed de gewonde of ontstoken lichaamsdelen kan bereiken.
 • Ver-infrarood licht, met golflengtes tussen 3000 nm – 0,1 mm. Verre infrarood dringt het diepst door in de weefsels. De voordelen voor de gezondheid komen zowel van het genereren van warmte als van andere eigenschappen. Far-infrarood licht kan op krachtige wijze ontstekingen en oxidatieve stress verminderen. Het verhoogt de bloedsomloop, verbetert de bloedvat- en hartfuncties, vermindert pijn en vermoeidheid, en normaliseert de bloeddruk.

Blootstelling aan warmte heeft verschillende gezondheidsvoordelen die vergelijkbaar zijn met lichaamsbeweging.

Zowel lichaamsbeweging als warmte trainen bijvoorbeeld het cardiovasculaire systeem, wat de gezondheid van uw hart en bloedvaten verbetert, en ook het euforische hormoon endorfine verhoogt.

Warmte verbetert ook de immuunfunctie, de slaapkwaliteit en de ontgifting door zweten.

Hoewel veel klinische studies hebben aangetoond dat zowel midden- als ver-infrarood veel voordelen voor de gezondheid hebben op manieren die geen verband houden met warmte, zijn wetenschappers nog steeds bezig om precies te begrijpen hoe deze infraroodspectrums hun voordelen uitoefenen.

Zowel midden- als ver-infrarood spectrums worden bijvoorbeeld goed geabsorbeerd door water.

Daarom zouden deze spectrums kunnen helpen de watermoleculen in de cellen te ordenen, wat de celfunctie helpt verbeteren.

Xtrend Infraroodcabine


Xtrend infraroodcabine
Xtrend infraroodcabine

Rood licht versus infraroodtherapie 

Rood licht therapie en nabij infrarood licht therapie vallen in verschillende lichtspectrums.

De twee worden vaak verward als hetzelfde, maar ze zijn echt heel verschillend.

Rood licht valt in het zichtbare deel van het lichtspectrum tussen 630-700 nm op de elektromagnetische schaal en wordt gebruikt om de oppervlakte van de huid te behandelen.

Nabij-infrarood-golflengten vallen in het onzichtbare deel van het lichtspectrum tussen 700 en 1200 nm.

Dus wat betekent dit?

Hoe langer de golflengte, hoe dieper het NIR doordringt om energie af te geven aan de cellen, genezing te stimuleren en pijn te verlichten.

Verschillende cel- en weefseltypes hebben elk hun eigen unieke lichtabsorptiemethoden bij verschillende golflengten.

Dit betekent dat bepaalde weefsels bepaalde soorten licht absorberen.

Licht dat op de blauwe golflengte trilt, is bijvoorbeeld geweldig voor de huid, terwijl andere kleuren dieper in de huid kunnen doordringen – zie de studie LEDs in Dermatology.

De optimale NIR-technologie wordt uitgevoerd door LED, omdat u de oppervlaktetemperatuur kunt regelen.

Ook verspreidt LED zich over een groter oppervlak dan een halogeen of laser met ROOD licht.

Een ander groot verschil tussen LED en halogeen en Laser is de manier waarop lichtenergie wordt geleverd (optisch vermogen – OPD).

De OPD van LED Near wordt gemeten in milliwatts en laser en halogeen worden gemeten in watts.

Hierdoor is de toediening van LED’s zachter, omdat zij het weefsel niet beschadigen en niet hetzelfde risico van oogletsel hebben.

Bovendien verspreidt NIR zich bij LED over een groter oppervlak, wat een snellere behandelingstijd oplevert.

Uit onderzoek van de NASA is gebleken dat de NIR elektromagnetische frequentieband diep in het lichaam doordringt en een genezend effect kan hebben op onze individuele cellen.

In de mitochondriën van elke cel zitten bijvoorbeeld receptoren die reageren op bijna-infrarode golflengtes.

Het licht zorgt voor een toename van het celmetabolisme, de eiwitsynthese (inclusief collageen) en de antioxidantactiviteit (wat betekent dat de cellen ontgiften).

Bovendien vermindert het ontstekingen en pijn terwijl het tegelijkertijd groei en regeneratie in de cellen teweegbrengt.

Xtrend Infraroodcabine

Chromotherapie

Chromotherapie, ook bekend als kleurentherapie, verwijst naar het gebruik van kleurwaarneming via het gezichtsvermogen om de gemoedstoestand en de fysiologie te beïnvloeden.

Veel principes achter chromotherapie zijn gebaseerd op oude genezingsfilosofieën, zoals de chakra en Ayurvedische systemen, hoewel veel wetenschappelijke studies de gezondheidseffecten van kleuren hebben onderzocht.

Bovendien hebben andere gebieden, zoals binnenhuisarchitectuur, architectuur en marketing al lang kleuren gebruikt om stemming en gedrag te beïnvloeden.

Verschillende studies hebben de fysiologische effecten van kleur gemeten.

Een Spaanse studie gepubliceerd in PLoS One toonde aan dat blauwe verlichting de ontspanningsrespons verbeterde na een korte periode van stress.

Metingen van opwinding, zoals de huidgeleidingsrespons en de hartslag, zijn hoger bij het zien van rood in vergelijking met blauw of groen.

Bovendien verhogen verzadigde en heldere kleuren de opwinding.

Een Turkse studie toonde aan dat je van zwarte borden meer eet dan van witte, wat kan verklaren waarom veel restaurantmerken rood gebruiken.

Een detentiefaciliteit in België ontdekte dat kauwgomroze kamers de agressieve kinderen kalmeerden, zodat nu veel ziekenhuizen en penitentiaire inrichtingen in de VS deze tint beginnen te gebruiken.

Verschillen tussen fototherapie en chromotherapie

Het is gemakkelijk om fototherapie te verwarren met chromotherapie omdat bij fototherapie vaak lampen van specifieke kleuren worden gebruikt en bij chromotherapie soms gekleurd licht.

Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen beide.

Xtrend Infraroodcabine


Xtrend infraroodcabine
Xtrend infraroodcabine

1)  Gezichtsvermogen versus doelweefsels

Fototherapie probeert de fysiologie rechtstreeks met het licht te beïnvloeden.

Terwijl chromotherapie vertrouwt op uw gezichtsvermogen om uw emoties en fysiologie te beïnvloeden.

Bijvoorbeeld, UVB-licht stimuleert niet alleen de productie van vitamine D, maar verhoogt ook een type immuuncellen die regulerende T-cellen worden genoemd.

Regulerende T-cellen helpen de functies van immuuncellen te matigen die leiden tot auto-immuunziekten en allergische aandoeningen.

UVB dringt echter alleen door in de huid en daarom helpt blootstelling aan UVB bij de behandeling van psoriasis, eczeem en vitiligo.

Bovendien ondersteunt de toename van vitamine D ook gezonde immuunreacties en kan het auto-immuniteit en allergie verminderen.

2) Weefselpenetratie

Lichttherapie is alleen nuttig als het licht het weefsel binnendringt om de doelcellen te bereiken, rekening houdend met het feit dat onze cellen ook licht absorberen en uitstralen.

Lichttherapie moet daarom zo worden ontworpen dat het de weefsels bereikt waar het licht doorheen kan dringen.

Hoe kunt u gelijktijdig de voordelen van fototherapie en chromotherapie ervaren

Infrarood sauna’s bieden krachtige voordelen van infrarood lichttherapie.

U kan profiteren van alle spectrums van infrarood licht tegelijk, of uw infraroodtherapie programma aanpassen aan uw gezondheidsdoelen.

Tegelijkertijd kunt u een optie chromotherapie verlichting toevoegen om de ontspanningsvoordelen van de sauna te verbeteren.

Xtrend Infraroodcabine


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Ontdek ook: luchtzuiveraar Therapy Air | Kan een infrarood sauna stress verminderen

[toc]