Winterdepressie & infrarood sauna

Winterdepressie en infraroodsauna

Hebt u ook last van winterdepressie? Een infraroodsauna kan de oplossing zijn.

Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Winterdepressie

Stap 1 van 2

Winterdepressie
Winterdepressie

Winterdepressie (SAD) & Infrarood Sauna

Lijdt u aan winterdepressie of Seasonal Affective Disorder (SAD), een aandoening die kan worden tegengegaan met infrarood sauna therapie?

Als we de winter ingaan, worden koud weer en kortere dagen de norm voor de inwoners van het noordelijk halfrond.

Donkere, sombere omstandigheden kunnen een rol spelen bij seizoensgebonden depressies, die toenemen onder de bevolking.

Info: winterdepressie


winterdepressie
winterdepressie

Wat is Winterdepressie, Seizoensgebonden Affectieve Stoornis (S.A.D.)?

Norman E. Rosenthal gebruikte officieel de uitdrukking: Seasonal Affective Disorder (S.A.D.) samen met zijn collega’s van het National Institute For Mental Health in 1984 om toestanden van zware klinische depressie te beschrijven die seizoensgebonden worden ervaren, en die typisch bewoners van het noordelijk halfrond treffen, waar sterke seizoensgebonden verschuivingen optreden, zowel in temperatuur als in blootstelling aan zonlicht.

Verminderde blootstelling aan zonlicht veroorzaakt chemische veranderingen in het lichaam en de hersenen – minder zonlicht leidt tot minder opname van vitamine D door de huid en de ogen.

Meer duisternis kan schadelijke effecten hebben op neurotransmitters in de hersenen, waardoor de afgifte van chemische stoffen die ons een gelukkig gevoel geven, zoals serotonine, dopamine en endorfine, wordt belemmerd. Verder onderbreekt de verkorting van de winterdagen het natuurlijke circadiane ritme van het lichaam.

Wetenschappelijke onderzoekers hebben verschillende theorieën geopperd over de directe oorzaak van S.A.D. zonder overtuigend bewijs te leveren.

Als je echter ooit korte dagen, lange nachten, een grijze hemel en koude winden hebt meegemaakt, dan ken je de effecten die de dalende temperaturen en het gebrek aan licht op je lichaam en geest kunnen hebben.

Info: winterdepressie


winterdepressie
winterdepressie ? Infraroodcabine kopen

Het menselijk lichaam en de natuur

De levendigheid van warme zomerdagen, bloeiende bloemen en groen gebladerte doen de resonantie van vreugde binnenin ontbranden.

Als mens is onze externe omgeving onlosmakelijk met ons verbonden.

Velen van ons gaan in het donker naar het werk, zitten de hele dag binnen in kantoorgebouwen of scholen en komen in het donker weer thuis, met weinig tot geen blootstelling aan de zon of de geneugten van openluchtrecreatie, vandaar dat het percentage mensen dat lijdt aan seizoensgebonden depressies zo hoog is.

Gelukkig is het met lichttherapie niet nodig om het slachtoffer te worden van de externe schommelingen van de seizoenen.

U kunt zich koesteren in de warme gloed van het brede spectrum van de infrarood sauna tijdens de koudste dagen van het jaar en uw geest inspireren, uw lichaam genezen en gezonde hersenchemie genereren terwijl u geniet van een staat van diepe ontspanning.

Info: winterdepressie


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


De rol van verhoogde Dopamine

Hoewel de warmte van een infraroodsauna op zich al aangenaam is, zorgt de fysiologische reactie van het lichaam op de stijging van de binnentemperatuur ervoor dat het cardiovasculaire systeem in actie komt, alsof u actief aan het sporten bent.

Daarom treden dezelfde positieve effecten van krachtige lichaamsbeweging die de afgifte van dopamine hormonen verhogen, ook op tijdens de behandeling met een infraroodsauna.

Echter, in tegenstelling tot lichaamsbeweging, blijft het lichaam in een ontspannen toestand tijdens uw sauna beurt.

In slechts 15 minuten van een infrarood sauna sessie komt drie keer zoveel dopamine vrij in vergelijking met die van een matige loopsessie.

Verhoogde niveaus van dopamine in het lichaam zijn verantwoordelijk voor sommige delen van staten van euforie.

Natuurlijk zijn gevoelens van euforie een welkome afwisseling voor iedereen die aan S.A.D. lijdt.

Info: winterdepressie

Een natuurlijk hoogtepunt: de endorfine stoot

Het lichaam wordt tijdens een thermale behandeling doordrongen van een vredige staat van ontspanning; bovendien komen er, wanneer het autonome zenuwstelsel tot rust komt in de warmte, bèta-endorfines, een natuurlijke opioïde, vrij in de chemische samenstelling van het lichaam.

Als endorfine door het lichaam spoelt, ontstaat er een natuurlijke high.

De verhoogde endorfines in het lichaam dienen om de depressie tegen te gaan die ervaren wordt bij patiënten die lijden aan S.A.D.

Van wanhoop naar euforische high in het midden van de winterblues is het perfecte tegengif voor toestanden van seizoensgebonden depressie.

Zelfs als de stemming toeneemt, schakelt het lichaam ook zijn natuurlijke genezingsmechanismen in, waardoor een perfect recept ontstaat om zich emotioneel in balans te voelen, zelfs wanneer daglicht en blootstelling aan de zon minimaal zijn.

Info: winterdepressie


winterdepressie
winterdepressie

Serotonine productie in evenwicht brengen met infrarood licht

Kom uit de diepe depressie van de midwinterblues met een genormaliseerde serotonine productie die optreedt tijdens en na uw infraroodsauna-sessie.

Serotonine wordt vaak toegeschreven aan het vermogen van het lichaam en de hersenen om de stemming te stabiliseren en een interne sfeer van vreugde, ontspanning en verhoogde focus te creëren.

De kortere dagen, in combinatie met minder blootstelling aan zonlicht, kan de afgifte van serotonine in het lichaam belemmeren.

Blootstelling aan het brede spectrum van infrarood licht samen met chromo therapie kan een toestand van geborgenheid, comfort en tevredenheid in het lichaam opwekken.

Bovendien reageren neurotransmitters positief op het lichtspectrum van de infrarood sauna, waardoor de opname van serotonine efficiënter verloopt.

Serotonine is een voorloper van melatonine, een noodzakelijk hormoon dat nodig is om het ritme in balans te houden, en slaappatronen kunnen worden verbeterd door regelmatig gebruik van de infrarood sauna.

Info: winterdepressie

Een blik naar binnen

Introspectieve neigingen worden versterkt tijdens de koude wintermaanden.

Veel zoogdieren houden een winterslaap in afwachting van warmer weer.

Hoewel een volledige winterslaap voor mensen geen optie is, bieden de wintermaanden een uitstekende gelegenheid om naar binnen te keren.

Uw tijd in de infrarood sauna creëert een warme ruimte waar meditatie gemakkelijk bereikt kan worden als het autonome zenuwstelsel zich ontspant.

Er heerst stilte en rust tijdens uw sauna beurt.

Het lichaam komt in een staat van ontspanning, waardoor een optimaal moment ontstaat om een innerlijke inventarisatie te maken van het landschap van uw geest en lichaam.

Terwijl de 50 biljoen cellen waaruit de menselijke vorm bestaat, soepel en ontvankelijk worden door blootstelling aan verhoogde warmte, worden de hersenen meer beschikbaar voor herprogrammering op het onderbewuste niveau.

Tijd doorbrengen in de infrarood sauna kan een uitstekende gelegenheid zijn om doelen en intenties voor uw leven te stellen.

Geef uzelf de kracht om de ideale ruimte van warmte en licht te creëren tijdens de lange koude wintermaanden.

Hoewel we het externe klimaat niet kunnen controleren, kunnen we wel een gecontroleerd intern klimaat creëren door middel van warmtetherapie.

Terwijl de koude wind buiten waait, kunt u uw infraroodsauna binnenstappen voor warmte, licht en een toevluchtsoord.

Laat u onderdompelen in de warmte van de infrarood sauna: zweet en activeer uw cardiovasculaire systeem zonder blootstelling aan het intimiderende weer buiten.

Een oase van warmte en licht is van het grootste belang voor iedereen die lijdt aan SAD.

Zonder deze veilige haven kan het voelen alsof we zonder respijt in de duisternis van de winter worden gestort.

Info: winterdepressie


Laad uw lichaam en ziel op: Cellulaire Regeneratie

Verhoog de celregeneratie door blootstelling aan breed-spectrum infrarood sauna therapie.

Gebrek aan blootstelling aan natuurlijk zonlicht in de wintermaanden leidt tot een tekort aan vitamine D, waarvan vaak gedacht wordt dat het de oorzaak is van S.A.D.

Vitamine D is verantwoordelijk voor de celregeneratie.

Infrarode golflengtes beïnvloeden ook een verhoogde celregeneratie; dit kan een uitstekend tegengif zijn voor vitamine D tekorten in het lichaam.

Hoewel blootstelling aan infrarood licht niet hetzelfde is als vitamine D, is het een uitstekend substituut, omdat het het proces van serotonine-opname nabootst.

Info: winterdepressie


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Realiseer uw ideale lichaam

Leer van uw lichaam te houden en het te waarderen met een regelmatige behandeling in een infraroodsauna: regelmatige thermale therapie verhoogt de vetvrije spiermassa en vermindert tegelijkertijd het vetweefsel.

Tijdens depressieve periodes kan het soms moeilijk zijn om de motivatie te vinden om aan lichaamsbeweging te doen.

Zitten in een warme sauna stimuleert het cardiovasculaire systeem, de bloedsomloop en biedt veel van dezelfde voordelen als krachtige lichaamsbeweging.

U hoeft zich niet op te dringen tot lichaamsbeweging om de vruchten te plukken van een gezond en fit lichaam.

Na een paar maanden regelmatige sauna behandeling zal het lichaam overtollig gewicht verliezen en kunt u met uw ideale lichaam het warme lenteweer in stappen.

Info: winterdepressie


Winterdepressie aanpakken met een infrarood sauna

Seasonal Affective Disorder of winterdepressie kan dodelijk zijn; het is een ernstige aandoening voor diegenen die lijden aan de dwingende aantrekkingskracht ervan.

Er zijn echter verschillende behandelingen beschikbaar.

Infrarood sauna therapie kan een krachtige en effectieve behandeling zijn voor S.A.D. die gebruik maakt van de lichaamseigen mechanismen die van nature aanwezig zijn om diepgaande, allesomvattende genezing te bieden.

Waaronder: Positieve serotonine opname, gestabiliseerd circadiaan ritme met meer toegankelijke melatonine, hogere niveaus van endorfine en dopamine afgifte, verbeterde cardiovasculaire functie, evenals een kans voor zelfzorg.

Als je lijdt aan seizoensgebonden depressie is er hoop en een uitweg: Geef jezelf het geschenk van warmte, licht, diepe genezing en stap uit S.A.D met de hulp van het infrarode lichtspectrum, dankzij een infraroodcabine of infrarood sauna.

Info: winterdepressie


winterdepressie
winterdepressie

Info: winterdepressie


[toc]