Waarom een infraroodcabine kopen

Waarom een infraroodcabine kopen

Waarom een infraroodcabine kopen? U vindt hier een lijst van redenen waarom u een infraroodcabine moet aanschaffen. Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - waarom een infraroodcabine kopen

Stap 1 van 2

waarom een infraroodcabine kopen
waarom een infraroodcabine kopen

Waarom een infraroodcabine kopen

Waarom een infraroodcabine kopen?

Zonlicht bevat alle kleuren van de regenboog, plus een aantal onzichtbare vormen van licht, waaronder het infrarode en ultraviolette spectrum.

Het infrarode lichtspectrum is vrij groot.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de mens infrarode warmte produceert in het “ver infrarode bereik”, met het centrum bij 9,4 micron.

Infrarode warmte in dit golflengtegebied is het meest natuurlijk en het gezondst voor het lichaam.

Deze golflengte van infrarode warmte dringt tot 3,81 cm in het weefsel door en begint een proces van verdrijving van stagnerende stoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt.

Dit infrarode frequentiegebied dat zowel door het lichaam wordt aangemaakt als de gezonde stralen van zonlicht omvat, ervaar je in infrarood sauna’s.

Deze doordringende warmte verhoogt zacht de kerntemperatuur van het lichaam en stelt het lichaam in staat op natuurlijke wijze te ontgiften via het zweetproces, via het grootste orgaan van het lichaam – de huid.

Bovendien voelt het lichaam op cellulair niveau dezelfde verhoogde bloedsomloop, warmte en energie die men gewoonlijk alleen van lichaamsbeweging voelt.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodcabine versus traditionele sauna’s

Waarom een infraroodcabine kopen?

Een traditionele sauna, zoals je die in een sportschool vindt, heeft een doosvormige kachel met hete stenen erop.

Dit type sauna verwarmt de lucht en dan verwarmt de lucht de persoon.

Een typische traditionele sauna werkt bij 82,22ºC tot 93,33ºC.

Veel mensen vinden het moeilijk om bij deze hoge warmteniveaus te ademen en te ontspannen en blijven daardoor niet langer dan 5 of 10 minuten in de sauna.

Als je erover nadenkt, is ons lichaam niet ontworpen om in dit hoge temperatuurbereik te functioneren.

Het creëert een stressvolle, in plaats van een stressvrije omgeving.

Er is geen plek op aarde waar we van nature zulke hoge luchttemperaturen zouden ervaren, behalve misschien als we te dicht bij een actieve vulkaan zijn.

In een ver infrarood sauna is de normale bedrijfstemperatuur een droge 33ºC tot 54ºC – eerder heel ontspannend en comfortabel dan stress veroorzakend.

Dit is een temperatuurbereik dat we van nature zouden ervaren in een woestijn en op veel plaatsen op aarde op een hete, zomerse dag.

In een traditionele sauna zweet het lichaam als reactie op het verblijven in een hete omgeving – zweten is een oppervlakkige, oppervlakkige, verkoelende reactie.

In een ver infrarood sauna dringt de bio-identieke infrarood warmte diep in de weefsels door, waardoor de kerntemperatuur van het lichaam licht verhoogd wordt, waardoor het lichaam gaat zweten zoals bij intense lichaamsbeweging.

Dit zweet komt van een diepere plaats en creëert op zijn beurt een diepere vorm van ontgifting dan in een traditionele doos-van-hete-rots sauna.

Infrarood spectrum

Volledig spectrum verwijst naar het hele infrarode spectrum: nabij infrarood, midden infrarood en ver infrarood.

Met de toevoeging van krachtige kachels die alle 3 de infrarode golflengten uitstralen, krijg je maximaal profijt van je sauna.

De zon is de voornaamste bron van stralingsenergie, maar niet al deze energie is heilzaam.

Hoewel het leven energie van de zon nodig heeft, beschadigt te veel zonlicht de huid.

Infrarode warmte geeft alle gezonde voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van zonnestraling.

Jarenlang raadde de gezondheidszorg infrarode warmtelampen aan als bron van infraroodtherapie, maar de lampen waren omslachtig, extreem heet en moeilijk op een constante temperatuur te houden.

Onze Full Spectrum stralers zijn ontworpen naar het voorbeeld van een hoogwaardige volspectrum verwarming die voor sauna’s gemaakt wordt.

De werkzaamheid van infrarode golven is zeer breed en het onderwerp van recente studie.

Van de infrarode golven zijn de ver-infrarode stralen, die een golflengte hebben van 6-12 micron, bijzonder goed voor het menselijk lichaam.

Deze golven hebben het vermogen 3,81 tot 5,08 cm in het lichaam door te dringen, waardoor je kerntemperatuur van binnenuit licht verhoogd wordt.

Nabij en midden infrarood gaan van 0.75 – 5.5 micron en versterken de voordelen van ver infrarood.

Met de diepere doordringing verhoogt volspectrum infrarood sneller je kerntemperatuur, helpt bij wondgenezing door meer bloed naar de getroffen plek te brengen, helpt ontstekingen te verminderen en nog veel meer.

We schatten 10-15% extra voordeel van een volspectrum sauna.


waarom een infraroodcabine kopen
waarom een infraroodcabine kopen

Hoe veilig is infrarood warmte?

Waarom een infraroodcabine kopen?

Infrarode warmte is overal om ons heen – ze is essentieel voor het menselijk leven en al het leven op onze planeet.

Deze foto toont de infrarode warmte die het menselijk lichaam uitzendt.

Je ziet hoe de grootste hoeveelheden warmte eerder uit de kern dan uit de ledematen komen.

De ver infrarode stralen in onze infrarood sauna’s bestaan uit gelijksoortige golflengten als die welke het menselijk lichaam van nature uitzendt.

Daarom is infrarode warmte zo veilig.

In feite wordt ze al tientallen jaren in ziekenhuizen gebruikt als het verwarmingsmechanisme in couveuses voor te vroeg geboren baby’s.

Deze gezonde, leven-gevende stralen, zonder de schadelijke UV stralen van de zon, behoren tot de ver infrarode golflengte.

De bio-identieke golflengte frequentie van infrarode warmte, is een mogelijke verklaring waarom velen zich energetisch verkwikt en evenwichtig voelen van blootstelling aan ver infrarode golven.

Op dezelfde manier als ze een preemie voeden en verwarmen, dringen de infrarode stralen diep door om genezing en revitalisering in ieder van ons te bevorderen.


De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi, die gewoonlijk wordt overgedragen via de beten van herten- of zwartpootteken.

Volgens de CDC is de incidentie van de ziekte van Lyme weliswaar gedaald, maar worden nog steeds ongeveer 30 000 mensen per jaar door de ziekte getroffen.

Mensen die aan de ziekte van Lyme lijden, lijden aan chronische vermoeidheid, pijn en het risico op ernstige complicaties is groot.

En vaak zijn er secundaire infecties.

Symptomen ziekte van Lyme

Waarom een infraroodcabine kopen?

De ziekte van Lyme kenmerkt zich door de volgende symptomen, waaronder:

  • Ernstige hoofdpijn
  • Nekstijfheid
  • Onregelmatige hartslag
  • Artritis gepaard gaande met pijn en zwelling in de knieën
  • Ontsteking van ruggenmerg en hersenen
  • Tintelingen of gevoelloosheid in voeten of handen

3 fasen van de ziekte van Lyme

Waarom een infraroodcabine kopen?

De ziekte van Lyme wordt gekenmerkt door 3 stadia van infectie:

  • Vroege gelokaliseerde Lyme, die gepaard gaat met griepachtige symptomen zoals koorts, hoofdpijn, rillingen en keelpijn.
  • Vroege gedissemineerde Lyme omvat griep samen met hartkloppingen, pijn op de borst, huiduitslag, gevoelloosheid in benen en armen en verandering in het gezichtsvermogen.
  • Laat gedissemineerde Lyme. Dit stadium kan na enkele maanden of zelfs jaren optreden en symptomen omvatten als hoofdpijn, slaapstoornissen, artritis en verwardheid.

Als de ziekte van Lyme vroeg wordt gediagnosticeerd, kan deze worden behandeld met een korte antibioticakuur.

Meestal wordt de ziekte van Lyme echter nooit gediagnosticeerd en als de ziekte niet snel wordt behandeld, is er een kans dat de ziekte chronisch wordt.

Meestal doden de antibiotica niet alle microben en als de bacteriën sterven, laten ze een enorme lading gifstoffen vrij.

Veel mensen zoeken naar alternatieve therapieën zoals infrarood sauna therapie om de ziekte van Lyme te bestrijden.

De vraag is echter: “Hoe effectief is infraroodsaunatherapie bij het bestrijden van de ziekte van Lyme?”

In dit artikel gaan we na hoe het gebruik van een infraroodsauna kan helpen bij de bestrijding van de ziekte van Lyme.

Hoe kan een infraroodcabine helpen bij de ziekte van Lyme

Waarom een infraroodcabine kopen?

Infraroodsaunatherapie wordt beschouwd als een belangrijke sleutel tot de bestrijding van bacteriën die de ziekte van Lyme veroorzaken.

Uit onderzoek blijkt dat de ziekte van Lyme gevoelig is voor verhoogde lichaamswarmte.

In combinatie met een verhoogde lichaamstemperatuur is een antibioticatherapie doeltreffender.

Om de ziekte van Lyme te bestrijden is ontgifting het meest vitaal en het gebruik van infrarood sauna’s helpt bij ontgifting via zweten.

Infrarood sauna’s kunnen diep doordringen in de kern van het lichaam en helpen bij het ontgiften via de zweetklieren in de huid.

De infrarood sauna creëert warmte door het gebruik van onzichtbaar licht dat uw lichaam verwarmt, waardoor u gaat zweten, wat op zijn beurt helpt bij het ontgiften door de gifstoffen eruit te spoelen.

Het infrarode licht helpt ook om de celontsteking te verminderen die in verband wordt gebracht met de ziekte van Lyme en bevordert ook de genezing.

Voordelen van het gebruik van infraroodsauna bij de behandeling van de ziekte van Lyme


waarom een infraroodcabine kopen
waarom een infraroodcabine kopen

Bevordert ontgifting

De belangrijkste rol van infraroodsauna’s is ontgifting via de zweetklieren en de huid.

De huid is, zoals we allemaal weten, het grootste orgaan in ons lichaam.

De huid bevat meer dan 650 zweetklieren en minstens 1.000 zenuwuiteinden en dient als de eerste verdedigingslinie tegen ziekteverwekkers.

De huid absorbeert en elimineert voortdurend toxines in wisselwerking met de veranderende externe omgeving.

De meeste gifstoffen worden opgeslagen in onze vetcellen (adiposecellen).

Het lichaam doet dit om het te beschermen en schade aan de vitale organen te voorkomen.

De warmte van de infrarood sauna stimuleert de vetcellen, weefsels en organen om de gifstoffen af te geven.

Als reactie hierop gaan de zweetklieren werken om het lichaam af te koelen en biedt de huid een kanaal waarlangs de gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Helpt bij uitscheiding vetten en gifstoffen

De lever en nieren van mensen die aan de ziekte van Lyme lijden, worden overbelast door infecties en ontstekingen.

De bacteriën die het lichaam infecteren zorgen voor een verdere ophoping van gifstoffen waardoor u zich extreem vermoeid en ziek voelt.

Het gebruik van infraroodsauna-therapie doet u transpireren, wat helpt bij het wegspoelen van de gifstoffen uit het lichaam.

Dit helpt ook bij het voorkomen dat de gifstoffen zich ophopen in de inwendige organen, wat kan leiden tot verdere problemen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Verhoogt stofwisseling

Infrarood sauna therapie kan helpen om oxidatieve stress te verminderen en de metabolische functie van het lichaam te stimuleren.

De mitochondriën in onze cellen produceren ATP, wat de primaire energiebron is van alle fysiologische en biochemische processen in ons lichaam.

Toxiciteit, chronische infecties zoals de ziekte van Lyme en oxidatieve stress beschadigen de mitochondriën en resulteren in meer oxidatieve stress.

Wanneer uw lichaam efficiënt ontgift, bereikt het een hogere drempel om oxidatieve stress te verdragen.

Infraroodsaunatherapie helpt ook om ontstekingen in het lichaam te verminderen, wat een groot probleem is bij mensen die lijden aan de ziekte van Lyme en veel pijn en disfunctie veroorzaakt.

Bovendien zijn Lyme-patiënten in veel gevallen drager van genetische mutaties zoals HLA-1 en 2 en MTHFR, waardoor het lichaam niet goed kan ontgiften.

En in combinatie met langzaam groeiende bacteriën, parasieten en virussen in de weefsels en het bloed, wordt de ontgifting na verloop van tijd nog verder belemmerd.

Het is dus uiterst belangrijk om de ontgiftingswegen in de cellen te openen en vrij te maken, zodat het lichaam op natuurlijke wijze gezonde antioxidant-enzymen zoals catalase, glutathion en amylase kan produceren, die helpen bij een goede ontgifting.

En, infrarood sauna therapie helpt bij effectief detoxen en helpt bij het wegspoelen van verschillende toxines zoals bacteriën, virussen, ziekteverwekkers, chemicaliën, zware metalen, enz.

Bevordert bloedsomloop

Vaak ondervinden mensen die lijden aan de ziekte van Lyme problemen met hun bloedsomloop, variërend van hyperstolling tot vasculitis, wat vaak voorkomt bij de co-infectie Babesia.

De verminderde bloedcirculatie en zuurstofvoorziening van de weefsels veroorzaken chronische vermoeidheid.

Infrarood saunatherapie kan de systemische circulatie tot 200% stimuleren en de grotere circulatie resulteert in een grotere zuurstoftoevoer naar het weefsel.

De verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels resulteert in een verbeterde weefselreparatie, verwijdering van gifstoffen uit de cellen en ook de eliminatie van ontstekingsbevorderende mediatoren uit de weefsels.

Infrarood sauna therapie helpt bij het verlichten van verschillende symptomen van de ziekte van Lyme, zoals pijn, angst, depressie, slapeloosheid, paresthesie, spier- en gewrichtspijnen en cognitieve functies, (Lyme hersenen), enz. door het stimuleren van de oxygenatie van de weefsels, het verhogen van de cellulaire stofwisseling en het verbeteren van de ontgifting.

Helpt infecties te verminderen

Mensen die lijden aan een chronische ziekte hebben meestal een lage lichaamstemperatuur, waardoor hun lichaam de bacteriën, virussen en andere infecties niet kan bestrijden.

Tijdens een saunabehandeling helpt de infraroodsauna de lichaamstemperatuur te verhogen, waardoor schadelijke bacteriën, virussen, gist, parasieten en zelfs kankertumoren worden aangevallen en gedood.

De verschillende bacteriën, virussen en parasieten zoals Borrelia, Babesia, Bartonella en Candida zijn gevoelig voor warmte.

Het verhogen van de lichaamstemperatuur kan veel helpen bij het elimineren van de ziektekiemen, vooral als je het aanvult met andere therapieën zoals antibiotica, plantaardige antimicrobiële middelen, enz.

Vermindert pijn door ziekte van Lyme

Zoals eerder besproken, helpt infrarood sauna therapie om de kerntemperatuur van uw lichaam te verhogen, wat op zijn beurt de circulatie verhoogt.

Hierdoor kunnen zuurstof, immuuncellen en voedingsstoffen de aangetaste delen van het lichaam bereiken die ze nodig hebben.

Dit kan helpen om ontstekingen en pijn in de gewrichten te verminderen.

De verhoogde bloedstroom helpt ook om de gewrichten en spieren te ontspannen, wat stijfheid en pijn, de symptomen van de ziekte van Lyme, kan helpen verminderen.

Versterkt immuunsysteem

Onderzoeksstudies tonen aan dat de verhoogde lichaamstemperatuur die door de infraroodsauna wordt veroorzaakt, kan helpen om de immuunfunctie te verbeteren.

De studies toonden aan dat na een saunabad er een toename was van het aantal witte bloedcellen, neutrofielen, lymfocyten en basofielen in het lichaam.

Ook helpt de toegenomen warmte de bloedsomloop te stimuleren en dit stelt de immuuncellen in staat alle delen van het lichaam te bereiken en de ziekte van Lyme en de symptomen ervan effectief te bestrijden.

Bevordert uw slaapkwaliteit

Infrarood sauna therapie biedt een rustige en kalme omgeving en laat u volledig ontspannen.

De hogere temperatuur helpt ook om uw spieren te ontspannen, waardoor de spanning in uw hele lichaam wordt losgelaten, wat een kalm en ontspannen gevoel bevordert.

Een studie heeft uitgewezen dat infrarood sauna therapie mensen kan helpen die lijden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom en helpt hun vermoeidheidsniveaus te verbeteren, angst en depressie te verminderen en ook hun stemming en prestaties te verbeteren.

De infrarood sauna’s zijn niet alleen uitstekend om te ontspannen na een lange vermoeiende dag, maar bieden ook tal van gezondheidsvoordelen, waaronder het feit dat ze uiterst heilzaam zijn om Lyme-patiënten te helpen bij een sneller herstel.

Sauna’s kunnen enorm helpen bij het verminderen van spierpijn, het verminderen van de toxische belasting, het verlichten van stress en het helpen te ontspannen.

Kortom, infraroodsaunatherapie heeft bewezen immens heilzaam te zijn voor mensen die lijden aan de ziekte van Lyme of die ervan herstellen.

Het stimuleren van de ontgifting speelt een sleutelrol in het voordeel van patiënten met de ziekte van Lyme.

Daarnaast helpen infraroodsauna’s echter ook oxidatieve stress te verminderen, de stofwisselingsfunctie te verbeteren, de bloedcirculatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

Door de kerntemperatuur van het lichaam te verhogen, kan infraroodsauna therapie helpen om de microbiële belasting te verminderen.

Het is het beste om een combinatie van nabije, verre en midden-infraroodgolven te gebruiken voor optimale voordelen.

En als Lyme-patiënt wordt aanbevolen langzaam te beginnen en vervolgens de temperatuur, tijd en frequentie van de infraroodsaunasessies op te voeren voor maximaal profijt.


Langlevendheid & lichttherapie

De straling van het licht van de zon is wat het leven op de planeet aarde overvloedig maakt.

Net zoals licht het leven in de oceanen en op het land in stand houdt, kan, wanneer specifieke frequenties in therapeutische doses worden gebruikt, ook de levensverwachting van de mens worden verlengd.

Levenslang leven is het proces van het verlengen van de levensverwachting en er zijn vele hulpmiddelen en protocollen die een individu kan gebruiken om een positieve bijdrage te leveren.

Terwijl bij veel protocollen stoffen aan het lichaam worden toegevoegd of onttrokken, zoals voeding, vitamines, geneesmiddelen of zelfs caloriebeperking, speelt lichttherapie in op het versterken van de natuurlijke celmechanismen.

In 1965 begon de NASA lichttherapiemodaliteiten te gebruiken om te zorgen voor een gezond reïntegratieproces van astronauten die terugkeerden naar de planeet na een tijd in zwaartekrachtloze toestand te hebben doorgebracht.

Het gebruik van licht door deze instelling ontwikkelde zich snel en verspreidde zich wereldwijd als een levensvatbare medische behandeling voor een verscheidenheid van aandoeningen.

Onderzoek suggereert dat licht, gebruikt in therapeutische doses en in een gecontroleerde omgeving, een positieve invloed kan hebben op de levensverwachting.

In dit artikel wordt ingegaan op de relatie van de menselijke cel tot licht, de aard van de lichtfrequentie, en meer specifiek welk type licht van invloed is op de levensduur, en hoe een lichtprotocol kan worden toegepast om het leven te verlengen.

Cellulaire gezondheid

Levensduur, licht en de menselijke ervaring kunnen het best worden begrepen met een kleine verandering in de perceptie van fysiologie.

In plaats van het menselijk lichaam te beschouwen als een solide en statisch organisme, zoals het vaak wordt bestudeerd, begint u de menselijke vorm op te vatten als een entiteit die voortdurend in beweging is, en die in gesprek is met zichzelf en met de omgeving.

Het menselijk lichaam bestaat uit ruwweg 50 biljoen cellen, een aantal dat voor de meesten het cognitieve begrip te boven gaat.

Deze gemeenschap van cellen vormt de som van de fysiologie van een individu.

Waar sprake is van cellulaire gezondheid, is ook sprake van stralende algehele gezondheid.

Net als de vegetatie op het land en plankton in de zee, is de menselijke cellulaire samenstelling afhankelijk van het volledige spectrum van licht om te overleven.

Om te begrijpen hoe groot de invloed van licht op de cellulaire gezondheid is, moeten we de relatie tussen menselijke cellen en het lichtspectrum nader bekijken.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Lichtspectrum: basisoverzicht

De zon straalt het volledige lichtspectrum uit.

Bepaald licht is zichtbaar voor het menselijk oog en wordt waargenomen als kleur, terwijl ander licht onzichtbaar is maar vaak tactisch kan worden ervaren als warmte.

Elektromagnetische straling is een van de manieren waarop licht naar de ruimte reist; het kan afkomstig zijn van de zon, de vlam van een kaars of van een andere warmtebron.

Alle licht vertoont een golffrequentie.

Elk deel van het lichtspectrum heeft een unieke cadans en ritme van golfexpressie.

Het is de unieke expressie van elke golflengte die de eigenschappen en kwaliteiten geeft aan elk deel van het spectrum.

Golflengtes kunnen worden beschouwd als de vingerafdruk voor elke kleur en lichtfrequentie.

Elke lichtfrequentie is samengesteld uit twee oscillerende krachten die de onderscheiden lichtgolf creëren:

1) amplitude van elektrisch veld (E) 2) amplitude van magnetisch veld (M).

Hoe E en M op elkaar inwerken, bepaalt de aard van de lichtgolf.

De wijze waarop de lichtfrequentie op de materie inwerkt, bepaalt of het al dan niet gezond is voor de mens.

Bepaalde lichtgolven hebben een grotere invloed op de gezondheid van de menselijke cellen, en omgekeerd kunnen bepaalde golflengtes een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de menselijke cellen.

Het blijkt dat elke zichtbare kleur van licht een positieve invloed heeft op de menselijke gezondheid; het zijn echter het rood en het infrarood (net voorbij het zichtbare spectrum) die bewezen hebben zeer heilzaam te zijn voor de gezondheid van menselijke cellen.

Gemeten in nanometers, zal idealiter het bereik van 550 nm tot 1200 nm de gezondheid en levensduur optimaliseren wanneer het gebruikt wordt in gecontroleerde therapeutische doses.

Elke cel heeft fotonreceptoren en het is de relatie tussen fotonabsorptie en cellulaire gezondheid die het verloop van de levensverwachting op individueel en collectief niveau kan veranderen.

Fotobiomodulatie: Het proces van genezing van beschadigde weefsels en cellen met rood en nabij-infrarood licht

Fotobiomodulatie (PBM) is een therapie die gebruik maakt van rood en infrarood licht om een positieve verandering teweeg te brengen in de energiecentra van menselijke cellen.

PBM is niet gebaseerd op warmtetherapie; echter, infrarood sauna therapie zal effectief gebruik maken van zowel warmtetherapie als PBM om een positieve transformatie te bewerkstelligen.

PBM wordt geactualiseerd op basis van de golfpatronen van licht als het interfereert met de codering van menselijke cellen om de energie producerende centra van de cellen positief te beïnvloeden.

Wanneer specifieke lichtfrequenties in therapeutische doses worden toegepast op zieke of slecht functionerende weefsels van het lichaam, via het mitochondriale engagement met licht, kan het mogelijk zijn om klinkende genezingsresultaten te produceren voor cellen, weefsels, en hele systemen van het lichaam.

Wanneer beschadigde weefsels worden blootgesteld aan rood en infrarood licht, wordt de celstofwisseling positief gestimuleerd.

Dit creëert een kettingreactie van biologische veranderingen om ontsteking, pijn en letsel te verminderen.

Door blootstelling aan de brede band van rood en infrarood licht, veroorzaakt de absorptie van deze golffrequentie een opmerkelijke verbetering van de mitochondriale activiteit.

De productie van ATP (Adenosinetrifosfaat), de noodzakelijke molecule die betrokken is bij de energietransmutatie in de cel, wordt gestimuleerd.

Door de productie van stikstofmonoxide te verhogen, wordt de oxygenatie van de intracellulaire gemeenschappen verhoogd.

Wanneer de cocktail van rood en infrarood licht in therapeutische doses wordt toegediend, wordt het bloed positief van zuurstof voorzien en wordt de circulatie van dit verrijkte bloed door het hele lichaam bevorderd.

Oxidatieve stress

Oxidatie is een natuurlijk voorkomende keten van biochemische transformatie in het lichaam, maar oxidatieve stress is wanneer dit proces in een bepaalde mate uit balans is.

Oxidatieve stress draagt bij tot een groot aantal ziekten en tot het verouderingsproces.

Wanneer er meer vrije radicalen aanwezig zijn dan door antioxidanten in balans kunnen worden gehouden, kunnen de vrije radicalen schade gaan toebrengen aan vetweefsel, DNA en eiwitten in je lichaam.

Eiwitten, vetten en DNA vormen een groot deel van je lichaam, dus die schade kan na verloop van tijd leiden tot een groot aantal ziekten.

Deze omvatten: Diabetes, atherosclerose, ontstekingsziekten, hypertensie, hartziekten, neurodegeneratieve ziekten, kanker.

Oxidatieve stress draagt ook bij tot veroudering.


waarom een infraroodcabine kopen
waarom een infraroodcabine kopen

Vermindering van oxidatieve stress

Het gebruik van rood en infrarood licht in therapeutische doses kan de oxidatiesnelheden in het lichaam in evenwicht brengen.

Onderzoek uitgevoerd door The National Library Of Medicine in hun tijdschrift ‘Effects of Photobiomodulation Therapy On Oxidative Stress In Muscle Injury Animal Models: A systematic Review” suggereert dat door middel van PBM niet alleen beschadigde weefsels worden genezen, maar dat ook de levensduur diepgaand wordt beïnvloed.

Een uittreksel uit dit artikel onthult het volgende:

Sinds het midden van de jaren zestig heeft het gebruik van lichtenergie als therapie voor ontstekingen en celtropisme een nieuw onderzoeksveld geopend om de interactie tussen elektromagnetische energie en biologisch weefsel te begrijpen.

Meer recent werd fotobiomodulatietherapie (PBMT) gebruikt om spiervermoeidheid en experimentele aandoening…. te verzachten en te vertragen.

Zo is van PBM gemeld dat het oxidatieve gebeurtenissen moduleert, waardoor oxidatieve stress in verschillende situaties wordt verminderd.

Door de oxidatieve stress in het lichaam te verminderen door middel van rode en infrarode lichttherapie, is het wellicht mogelijk de levensverwachting te verlengen.

Weefselherstel vindt sneller plaats in een lichaam dat in balans is in oxidatieve processen, waardoor een interne atmosfeer ontstaat die rijp is voor een langere levensduur.

Levensverwachting

Mitochondriën zijn organellen in elke cel van het menselijk lichaam, ze zijn verantwoordelijk voor de omzetting van uitbestede energie in bruikbare voeding voor het lichaam.

Bovendien suggereren recente studies dat deze energiecentra een invloedrijke rol spelen in het verouderingsproces.

De National Library of Science and Medicine publiceerde het volgende:

Zo wordt mitochondriale disfunctie implicatie van verhoogde oxidatieve stress in verband gebracht met een verscheidenheid van ziekten zoals diabetes, kanker en neurodegeneratieve aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

Daarnaast wordt verondersteld dat een verminderde mitochondriale activiteit een belangrijke oorzaak is van veroudering.

Daarom is het behoud van een hoge functionaliteit van de mitochondriën een essentieel aspect voor gezondheid, welzijn en ook een lang leven.

Het is bekend dat reactieve zuurstofspecies (ROS) in hoge concentraties schade aan cellen kunnen toebrengen.

Mitochondriale Hormese, of Mitohormese zoals het ook wel wordt genoemd, is het proces van verlaging van ROS, en wordt daarom in verband gebracht met zowel gezondheid als een lang leven.

Het activeren van mitohormese kan op verschillende manieren gebeuren, onder meer door caloriebeperking, thermotherapie en roodlichttherapie.

Hier is de grote magie.

Infrarood sauna therapie (met zowel kleur rood en nabij infrarood licht) biedt zowel warmte therapie als licht therapie om hoog functionele mitochondriën te induceren.

Dienovereenkomstig wordt mitochondriale disfunctie geassocieerd met het begin van leeftijdsgebonden ziekten zoals diabetes, kanker en neurodegeneratie.

Bovendien wordt verondersteld dat een verzwakking van de mitochondriale activiteit een hoofdoorzaak is van het verouderingsproces.

Zonder twijfel, voor individuen die een lange levensduur willen bevorderen, is het bevorderen van de gezondheid van het zeer belangrijke organel mitochondriën van cruciaal belang.

Gelukkig zijn er toegankelijke en praktische middelen om dit te bereiken.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Levensduur bevorderen

Het bewijs suggereert dat er verschillende praktische benaderingen zijn om de mitochondriale gezondheid te bevorderen; twee belangrijke ingrediënten zijn het inschakelen van PBM, evenals het gebruik van thermische therapie.

Levensverlenging gaat niet over het slikken van een nieuwe farmaceutische pil.

Het is zelfs mogelijk dat gewoon regelmatig genieten van een infrarood sauna de levensverwachting kan verlengen.

De unieke relatie tussen rood en infrarood licht bevordert de fotonabsorptie in het cytoplasma van de cellen om een positieve cascade van biochemische veranderingen op gang te brengen, namelijk het induceren van een hoog functionerende mitochondriale respons.

Verder, wanneer PBM wordt gecombineerd met warmte, wordt een recept voor het bevorderen van de mitochondriale gezondheid, misschien, geperfectioneerd.

Niet langer hoeven mensen achterover te leunen als slachtoffers van erfelijkheid, maar door middel van licht- en warmtetherapie kunnen we collectief en individueel, actief deelnemen aan ons programma voor een lang leven.

[toc]