Waarom een infrarood sauna ideaal is voor fibromyalgie patiënten

Fibromyalgie is een slopende ziekte die wijdverbreide pijn, vermoeidheid en hersenmist veroorzaakt. Er is geen genezing voor fibromyalgie bekend, maar veel mensen vinden verlichting van hun symptomen door een bezoek aan een infrarood sauna.

Infrarood sauna’s gebruiken hitte om in het lichaam door te dringen en de weefsels te ontspannen. Dit kan helpen de spieren te ontspannen, de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Bovendien kunnen infrarood sauna’s helpen stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Voor mensen met fibromyalgie kan een infrarood sauna een belangrijk hulpmiddel zijn om de symptomen te helpen verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Als je overweegt een infrarood sauna aan te schaffen, kijk dan eens bij X-Trend’s selectie van hoogwaardige producten. Met onze concurrerende prijzen ben je er zeker van dat je de perfecte infrarood sauna voor jouw behoeften vindt.


De beste infraroodcabine kopen? Ontdek de mooie infraroodcabines en infrarood sauna’s van X-Trend, de infrarood expert van België.

Vraag snel & vrijblijvend onze infraroodcabine prijzen met advies aan:

infraroodcabine

Stap 1 van 2

Infraroodcabines infrarood sauna kopen beste prijs

Wat is fibromyalgie ?

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn aan het bewegingsapparaat, vermoeidheid, slaap-, geheugen- en stemmingsproblemen. De precieze oorzaak van fibromyalgie is onbekend, maar mensen met de aandoening hebben een verhoogde gevoeligheid voor pijn. Enkele veel voorkomende symptomen van fibromyalgie zijn:

  • Wijdverspreide pijn: De pijn wordt vaak beschreven als een constante doffe pijn die al minstens drie maanden aanhoudt. De pijn moet aan beide zijden van het lichaam en boven en onder het middel voorkomen om als wijdverspreid te worden beschouwd.
  • Vermoeidheid: Mensen met fibromyalgie worden vaak moe wakker, zelfs als ze beweren lang geslapen te hebben. Slaap wordt vaak verstoord door pijn, en veel patiënten met fibromyalgie hebben andere slaapstoornissen.
  • Cognitieve problemen: Een symptoom dat vaak “fibromyalgiemist” wordt genoemd, vermindert het vermogen om te focussen, aandacht te besteden en zich te concentreren op mentale taken.
  • Hoofdpijn, inclusief migraine.
  • Tintelingen of gevoelloosheid in handen en voeten.
  • Pijn in het gezicht of de kaak, waaronder aandoeningen van het temporomandibulaire gewricht (TMJ).
  • Spijsverteringsproblemen, waaronder buikpijn, een opgeblazen gevoel, constipatie en prikkelbare darm syndroom.

Fibromyalgie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan bij mensen van alle leeftijden voorkomen, inclusief kinderen. Het komt vaak voor in combinatie met andere aandoeningen, zoals prikkelbare darm syndroom, chronisch vermoeidheidssyndroom, migraine, andere soorten hoofdpijn, interstitiële cystitis of pijnlijk blaassyndroom, temporomandibulaire gewrichtsaandoeningen, angst en depressie.

Er bestaat geen genezing voor fibromyalgie, maar verschillende medicijnen kunnen helpen de symptomen onder controle te houden. Beweging, ontspanning en stress verminderende maatregelen kunnen ook helpen. De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van lichaamsbeweging of andere bewegingstherapieën, psychologische en gedragstherapie en medicijnen.


Een infrarood saunacabine is een therapeutisch apparaat dat de symptomen van fibromyalgie patiënten kan verbeteren. Hier zijn enkele redenen waarom een infrarood sauna overwogen moet worden als behandelingsvorm voor deze slopende aandoening.

fibromyalgie en infrarood sauna kopen

infraroodcabine prijs belgie

1. Pijnverlichting zonder medicijnen

Medicijnvrije pijnverlichting met infrarood sauna’s

Worstel je met chronische pijn? Zo ja, dan ben je niet alleen. Hoewel er veel manieren zijn om pijn te verlichten, dragen sommige het risico van verslaving of andere bijwerkingen met zich mee. Infrarood sauna’s verlichten pijn zonder medicijnen door de bloedstroom te verhogen en de spieren te ontspannen. Bij infrarood sauna’s is er geen risico om verslaafd te raken of andere bijwerkingen te krijgen.

Hoe infrarood sauna’s pijn verlichten

Een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie is chronische pijn. Infrarood sauna’s of infraroodcabines verlichten deze pijn zonder medicijnen door de bloedstroom te verhogen en de spieren te ontspannen. Omdat er geen drugs aan te pas komen, is er ook geen risico om verslaafd te raken of andere bijwerkingen te krijgen. In tegenstelling tot sommige pijnstillers hebben infrarood sauna’s geen wisselwerking met andere medicijnen die je misschien neemt.

Een voorbeeld van hoe een infrarood sauna de pijn bij fibromyalgie patiënten kan verlichten is door de doorbloeding te bevorderen en de spieren te ontspannen. Dit kan bijdragen tot een betere verlichting van de pijn zonder gevaar voor verslaving of andere bijwerkingen.

In een studie meldden dertig fibromyalgie-patiënten die acht weken lang de infrarood sauna gebruikten een aanzienlijke verbetering van hun symptomen, waaronder minder pijn, betere slaapkwaliteit en minder vermoeidheid. De patiënten meldden ook een verhoogd gevoel van welzijn en ontspanning na het gebruik van de infrarood sauna.

Chronische pijn ? Kies een infraroodcabine

Als je worstelt met chronische pijn, kan een infrarood sauna een goede optie voor je zijn. Met infrarood sauna is er geen risico om verslaafd te raken of andere bijwerkingen te krijgen die met sommige pijnstillers gepaard gaan. Voordat je een infrarood sauna gebruikt, moet je eerst met je arts overleggen om zeker te weten dat het veilig voor je is. Zodra je arts je groen licht geeft, kun je het uitproberen – het kan je net de verlichting geven waarnaar je op zoek bent.

Medicijnvrije pijnverlichting met infrarood sauna's

2. Betere slaapkwaliteit met een infrarood sauna

Een van de vele symptomen van fibromyalgie is een slechte slaapkwaliteit. Dit kan verbeterd worden met een infrarood sauna. De door de infrarood sauna geproduceerde warmte helpt lichaam en geest ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen.

Hoe werkt een infrarood sauna?

Een infrarood sauna wekt warmte op met infrarode lichtgolven. Deze lichtgolven dringen het lichaam binnen en doen de temperatuur van de weefsels stijgen. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich, wat de bloedsomloop verhoogt en de genezing bevordert. Infrarood sauna’s verschillen van gewone sauna’s omdat ze droge warmte gebruiken in plaats van vochtige warmte. Daardoor zijn ze beter te verdragen voor mensen die de hoge temperaturen van traditionele sauna’s niet kunnen verdragen.

Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna?

Een infrarood sauna heeft vele voordelen, waaronder een betere bloedsomloop, ontgifting, verlichting van spierpijn en stijfheid, en een betere kwaliteit van slaap. Van de infrarood sauna is ook bekend dat hij het immuunsysteem stimuleert, stress vermindert en calorieën verbrandt. Al deze factoren dragen bij tot een verbetering van de algemene gezondheid en het welzijn.

Hoe kan een infrarood sauna de slaapkwaliteit verbeteren?

Een infrarood sauna kan de slaapkwaliteit verbeteren door lichaam en geest te ontspannen. De door het infrarode licht veroorzaakte verhoogde bloedsomloop helpt pijn en ontsteking te verlichten die de slaap kunnen beïnvloeden. De diepe ontspanning van de infrarood sauna kan ook helpen een op hol geslagen geest te kalmeren, waardoor het gemakkelijker wordt in slaap te vallen en de nacht door te slapen.

Slechte slaapkwaliteit door fibromyalgie

Als je last hebt van slechte slaapkwaliteit door fibromyalgie of een andere aandoening, kan een infrarood sauna helpen. De diepe ontspanning en verhoogde bloedsomloop die het infrarode licht veroorzaakt kunnen een op hol geslagen geest kalmeren en pijn en ontstekingen verlichten, zodat je gemakkelijker in slaap valt en de hele nacht door kunt slapen.

Betere slaapkwaliteit met een infrarood sauna

3. Minder vermoeidheid met een infrarood sauna

Hoe een infrarood sauna vermoeidheid bij fibromyalgie patiënten kan verminderen

Een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie is vermoeidheid. Dit kan het moeilijk maken om de dag door te komen, plannen te maken met vrienden of zelfs wakker te blijven bij het kijken van een film. Gelukkig is er een oplossing die kan helpen. Een infrarood sauna kan vermoeidheid verminderen en je helpen je energie terug te krijgen.

Hoe vermoeidheid fibromyalgie patiënten beïnvloedt

Vermoeidheid is een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie, maar het wordt niet goed begrepen. Men denkt dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van factoren, waaronder slaapstoornissen, pijn, angst en depressie. Als je je de hele tijd moe voelt, kan het moeilijk zijn om iets anders te doen.

Maar een infrarood sauna kan helpen. De door de infrarood sauna opgewekte warmte stimuleert de bloedsomloop en verbetert het algemene energieniveau. Dit kan je de oppepper geven die je nodig hebt om je dag door te komen zonder je voortdurend uitgeput te voelen. Bovendien kunnen infrarood sauna’s pijn helpen verlichten, die ook tot vermoeidheid kan bijdragen.

Waarom infrarood sauna’s?

Er zijn veel verschillende soorten sauna’s op de markt. Waarom zou je dan een infrarood sauna kiezen? Infrarood sauna’s gebruiken een ander soort warmte dan gewone sauna’s. Conventionele sauna’s gebruiken droge warmte, die uitdroging kan veroorzaken en je nog vermoeider kan doen voelen. Infrarood sauna’s gebruiken natte of vochtige warmte, die veel zachter is voor het lichaam.

Deze soort warmte kan ook dieper in het lichaam doordringen dan droge warmte. Dit betekent dat het meer voordelen biedt, zoals een betere bloedsomloop en ontgifting. Infrarood sauna’s zijn ook goedkoper dan traditionele sauna’s, waardoor ze een goede optie zijn voor iedereen die een thuisoplossing zoekt.

Vermoeidheid verminderen met een infraroodcabine

Als je een manier zoekt om je vermoeidheid te verminderen, kan een infrarood sauna een goede optie voor je zijn. De door de infrarood sauna opgewekte warmte helpt de bloedsomloop te verhogen en het algemene energieniveau te verbeteren. Bovendien kan de infrarood sauna helpen pijn te verlichten, die ook tot vermoeidheid kan bijdragen. Kies een infrarood sauna in plaats van een traditionele sauna om de meeste voordelen te krijgen.

Minder vermoeidheid met een infrarood sauna

4. Meer beweeglijkheid in de gewrichten met een infrarood sauna

Als je je gewrichten soepeler wilt maken, moet je een infrarood sauna overwegen. In een infrarood sauna maakt de warmte de spieren en pezen rond de gewrichten los, waardoor stijfheid en pijn verlicht worden. Deze vorm van therapie kan bijzonder heilzaam zijn voor mensen met fibromyalgie.

Hoe infrarood sauna’s werken

Infrarood sauna’s zenden infrarode golven uit die in het lichaam doordringen en het van binnenuit verwarmen. Deze soort warmte is anders dan die van traditionele sauna’s, die werken door de lucht rond het lichaam te verwarmen. Omdat de infrarode golven dieper in het lichaam kunnen doordringen, maken ze de spieren en pezen rond de gewrichten doeltreffender los.

De voordelen van infrarood sauna’s

Er zijn veel voordelen van infrarood sauna’s, waaronder een betere beweeglijkheid van de gewrichten. Het verbetert ook de bloedsomloop, verlicht spierpijn en vermindert stress. De infrarood sauna kan ook helpen het lichaam te ontgiften door de zweetproductie te stimuleren.

Een infrarood sauna is een veilige en effectieve manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Als je een manier zoekt om je gewrichten beweeglijker te maken, pijn te verlichten en stress te verminderen, kan een infrarood sauna iets voor je zijn.

Infraroodtherapie

Als je worstelt met stijfheid en pijn in je gewrichten, moet je infraroodtherapie proberen. Een infrarood sauna kan veel voordelen hebben, zoals verbetering van de beweeglijkheid van de gewrichten, verbetering van de bloedsomloop en verlaging van het stressniveau. Deze vorm van therapie is veilig en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een goede optie is voor iedereen die zijn gezondheid op een natuurlijke manier wil verbeteren.

infraroodcabine prijs belgie

5. Verminderde ontsteking

Hoe infrarood sauna’s ontstekingen helpen verminderen

Ontsteking is een veel voorkomend symptoom van veel aandoeningen, waaronder fibromyalgie. Infrarood sauna’s kunnen ontstekingen helpen verminderen door de bloedstroom te verhogen en de bloedsomloop te verbeteren.

Een infrarood sauna gebruikt infrarood licht om het lichaam te verwarmen. Infrarood licht is een soort elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel als warmte kan worden gevoeld. Infrarood sauna’s zijn ontworpen om infrarood licht uit te stralen in specifieke golflengtes die als bijzonder effectief voor bepaalde gezondheidsaandoeningen worden beschouwd.

Een van de belangrijkste voordelen van een infrarood sauna is dat hij de bloedsomloop kan verbeteren en de doorbloeding kan bevorderen. Dat komt omdat het infrarode licht de huid binnendringt en het lichaam van binnenuit verwarmt. Als het lichaam opgewarmd is, verwijden de bloedvaten zich en neemt de bloedstroom toe. Deze verhoogde doorbloeding kan helpen ontstekingen in het hele lichaam te verminderen.

Een ander voordeel van de infrarood sauna is dat hij het lichaam ontgift door de zweetproductie te verhogen. Als we zweten, scheidt ons lichaam gifstoffen uit via onze poriën. Deze gifstoffen kunnen uit vele bronnen komen, zoals het milieu, voedsel en zelfs onze eigen cellen. Door de zweetproductie te verhogen, kan de infrarood sauna helpen deze gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en ontstekingen te verminderen.

Ontstekingen door fibromyalgie verminderen met een infraroodcabine

Als je worstelt met ontstekingen, of dat nu komt door fibromyalgie of een andere aandoening, kan een infrarood sauna een nuttig hulpmiddel voor je zijn. Infrarood sauna’s verbeteren de bloedsomloop en verhogen de doorbloeding, wat ontstekingen in het hele lichaam kan helpen verminderen. Het ontgift ook het lichaam door de zweetproductie te verhogen, wat helpt bij het elimineren van gifstoffen die tot ontstekingen kunnen bijdragen. Als je een natuurlijke manier zoekt om ontstekingen te verminderen, is een infrarood sauna misschien het overwegen waard.

betere huid infrarood sauna
hoe lang in een infraroodsauna

6. De infrarood sauna en ontgifting

Als je aan fibromyalgie lijdt, weet je dat er veel dingen zijn die een opflakkering van de symptomen kunnen uitlokken. Een van de beste manieren om de frequentie en de ernst van deze opflakkeringen te verminderen is je lichaam regelmatig te ontgiften. Zweten is een van de meest effectieve manieren om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, en een infrarood sauna kan je helpen onzuiverheden uit te zweten.

Hoe ontgift een infrarood sauna het lichaam?

Als je een infrarood sauna gebruikt, wordt je lichaam bestraald met infrarood licht. Dit licht dringt door je huid en doet je lichaam zweten. Als je zweet, komen onzuiverheden en gifstoffen via je poriën vrij. Dit reinigt je lichaam en verbetert je algehele gezondheid.

Een infrarood sauna helpt je niet alleen onzuiverheden en gifstoffen uit te zweten, maar kan ook de bloedsomloop verbeteren en pijn verlichten. Het infrarode licht dringt diep door in je spieren en gewrichten, wat de bloedsomloop bevordert en ontstekingen vermindert. Als je aan fibromyalgie lijdt, kan dit helpen om de frequentie en de ernst van opflakkeringen te verminderen.

Infraroodcabine en zweten

Je lichaam regelmatig ontgiften is een van de beste manieren om de frequentie en de ernst van fibromyalgie opflakkeringen te verminderen. Een infrarood sauna kan je helpen onzuiverheden en gifstoffen effectiever uit te zweten dan een traditionele sauna, wat een positief effect kan hebben op je algemene gezondheid.

infraroodcabine prijs belgie

7. Ontspanning en fibromyalgie

Als je met fibromyalgie leeft, weet je dat de aandoening een verscheidenheid aan symptomen kan veroorzaken, van vermoeidheid en pijn tot hersenmist en depressie. Omgaan met fibromyalgie kan een uitdaging zijn, maar veel mensen merken dat infrarood sauna’s kunnen helpen.

Vermoeidheid en pijnbestrijding

Een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie is chronische vermoeidheid. Deze vermoeidheid kan het moeilijk maken om alledaagse taken uit te voeren en te genieten van vrijetijdsactiviteiten of tijd door te brengen met familie en vrienden. Veel mensen merken dat tijd doorbrengen in een infrarood sauna deze vermoeidheid kan verlichten. De door de sauna opgewekte warmte kan helpen spieren en gewrichten te ontspannen en pijn te verlichten. Bovendien kan het infrarode licht diep in het lichaam doordringen, waardoor de doorbloeding en de bloedsomloop gestimuleerd worden. De verhoogde bloedstroom kan ervoor zorgen dat meer zuurstof de cellen bereikt, wat een energie boost oplevert.

Verlicht hersenmist en depressie

Naast lichamelijke symptomen hebben veel mensen met fibromyalgie ook last van hersenmist en depressie. Hersenmist kan het moeilijk maken je op taken te concentreren, terwijl depressie het moeilijk kan maken plezier te vinden in alledaagse activiteiten. Onderzoek heeft aangetoond dat tijd doorbrengen in een infrarood sauna beide symptomen kan verlichten. De warmte en het licht van een infrarode sauna kunnen helpen het serotonine gehalte in de hersenen te verhogen, een feel-good neurotransmitter die de stemming verbetert en depressies verlicht.

Fibromyalgie stress verminderen met een infrarood sauna

Als je met fibromyalgie leeft, weet je dat het moeilijk te hanteren kan zijn. Veel mensen merken echter dat tijd doorbrengen in een infrarood sauna sommige symptomen van de aandoening kan helpen verlichten. Van vermoeidheid en pijnverlichting tot verlichting van hersenmist en depressie, er zijn vele manieren waarop een infrarood sauna kan helpen. Als je een infrarood sauna wilt proberen, moet je eerst met je arts overleggen om er zeker van te zijn dat het veilig voor je is.

fibromyalgie infrarood sauna

Fibromyalgie en infrarood sauna’s

Als je aan fibromyalgie lijdt, zou je een infrarood sauna als behandelingsvorm moeten overwegen. Infrarood sauna’s bieden veel voordelen voor fibromyalgie-patiënten: ze verlichten pijn, verbeteren de slaapkwaliteit, verminderen vermoeidheid, verbeteren de beweeglijkheid van de gewrichten, verminderen ontstekingen, ontgiften en ontspannen. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Je zult verbaasd zijn hoeveel een infrarood sauna kan helpen.


FAQs omtrent fibromyalgie en infrarood sauna’s

Is een infrarood sauna goed tegen ontstekingen?

Ja, infrarood sauna’s worden vaak gebruikt om ontstekingen en chronische pijn te behandelen. De diepe hitte van de infrarood sauna kan de bloedsomloop helpen verhogen en de aanmaak van witte bloedcellen stimuleren, wat ontstekingen kan verminderen en zwellingen kan verlichten. Bovendien kan de verhoogde collageenproductie die het gevolg is van infrarood sauna therapie de teint en elasticiteit van de huid verbeteren. Tenslotte kan de diepe warmte van de infrarood sauna ook helpen om de effecten van huidveroudering tegen te gaan.

Hoe vaak moet ik een infrarood sauna gebruiken als ik aan fibromyalgie lijd?

In de regel zijn infrarood sauna’s het meest effectief als ze regelmatig gebruikt worden. Als je aan fibromyalgie lijdt, raden we je aan twee tot drie keer per week naar de infrarood sauna te gaan om de voordelen van de therapie ten volle te ervaren. Zorg er ook voor dat je voor en na je saunabeurt veel water drinkt om gehydrateerd te blijven en eventuele negatieve bijwerkingen te vermijden.

Wat zijn andere voordelen van een infrarood sauna?

Behalve ontstekingen verminderen en de collageenproductie bevorderen, kunnen infrarood sauna’s ook helpen de bloedsomloop te verbeteren, het lichaam te ontgiften, stress te verminderen, de slaapkwaliteit te verbeteren en het energieniveau te verhogen. Bovendien kan de infrarood sauna gebruikt worden om af te vallen, want de diepe warmte van de sauna stimuleert de stofwisseling en verbrandt calorieën.

Als je aan fibromyalgie lijdt, raden we je aan de infrarood sauna te proberen. De diepe hitte van de infrarood sauna kan helpen ontstekingen te verminderen, de collageenproductie te bevorderen en de bloedsomloop te verbeteren. Bovendien kan de infrarood sauna gebruikt worden om af te vallen, want de diepe warmte van de sauna stimuleert de stofwisseling en verbrandt calorieën. Zorg ervoor dat je voor en na je saunabeurt veel water drinkt om gehydrateerd te blijven en negatieve bijwerkingen te vermijden. Probeer vandaag nog de infrarood sauna.

Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een gewone sauna
een infraroodsauna van X-Trend

Werkt roodlichttherapie bij fibromyalgie?

Roodlichttherapie is een vorm van behandeling die gebruik maakt van lasers of LED’s met een laag vermogen die rood of bijna-infrarood licht uitstralen. Dit licht dringt door in de huid en bevordert genezing door de celactiviteit te stimuleren en de bloedcirculatie te verhogen. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat roodlichttherapie een effectieve behandeling kan zijn voor een reeks aandoeningen, waaronder pijn, ontsteking, artritis en wondgenezing. Hoewel er meer onderzoek nodig is om deze voordelen te bevestigen, suggereren vroege studies dat rood licht therapie ook nuttig kan zijn bij fibromyalgie.

Fibromyalgie is een ziekte die gekenmerkt wordt door chronische pijn en vermoeidheid, maar ook door slaapstoornissen, geheugenproblemen en stemmingswisselingen. Er is momenteel geen genezing voor fibromyalgie, maar er zijn wel behandelingen beschikbaar om de symptomen te helpen verlichten.

Rode lichttherapie kan pijn en vermoeidheid die met fibromyalgie gepaard gaan helpen verlichten door weefselherstel te bevorderen en ontstekingen te verminderen. Als je rood licht therapie overweegt voor fibromyalgie, neem dan gerust contact op met de infrarood licht experts van X-Trend. We beantwoorden graag al je vragen en helpen je de perfecte infrarood sauna voor jouw behoeften te vinden.


infraroodcabine prijs belgie