Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een gewone sauna ?

Verschillen tussen een infrarood sauna en een gewone sauna ?

Het belangrijkste verschil tussen een infraroodcabine en een gewone sauna is de temperatuur. In een infraroodcabine ligt de temperatuur tussen 45°C en 65°C, terwijl die in een conventionele sauna tussen 80 en 120°C ligt. De lagere temperatuur in een infraroodcabine betekent dat het comfortabeler is om er langere tijd in te verblijven.

Bovendien is de normale vochtigheid in een infraroodcabine zachter voor de huid dan de droge warmte van een conventionele sauna. Om deze redenen worden infraroodcabines vaak beschouwd als een meer ontspannende optie dan conventionele sauna’s. Van beide soorten sauna’s is echter aangetoond dat ze positieve effecten hebben op de gezondheid, zoals een betere bloedsomloop en meer ontspanning.


De beste infraroodcabine kopen? Ontdek de mooie infraroodcabines en infrarood sauna’s van X-Trend, de infrarood expert van België.

Vraag snel & vrijblijvend onze infraroodcabine prijzen met advies aan:

Verschillen tussen een infrarood sauna en een gewone sauna

Stap 1 van 2

Verschillen tussen een infrarood sauna en een gewone sauna

Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een gewone sauna

Wat is het verschil tussen een infraroodcabine en een sauna?

1. de kosten van een infraroodcabine en een sauna kunnen zeer verschillend zijn.

Als u een infraroodsauna of -cabine overweegt, moet u

zich bewust zijn van het prijsverschil tussen de twee modellen. Een infraroodcabine kan tussen 2.500 en 5.000 euro kosten, terwijl een sauna meestal tussen 3.000 en 8.000 euro kost. De belangrijkste reden voor dit prijsverschil is dat sauna’s groter zijn en meer materialen vereisen om te bouwen. Beide soorten infraroodtherapie bieden echter vergelijkbare gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloedsomloop en ontgifting. Daarom moet de keuze voor een van beide sauna’s uiteindelijk afhangen van persoonlijke voorkeur en budget.

2. een sauna neemt gewoonlijk meer ruimte in beslag dan een infraroodcabine.

De meeste mensen stellen zich een sauna voor als een grote ruimte met verschillende banken en een centrale open haard. Infraroodsauna’s zijn echter een nieuwere innovatie die veel van dezelfde voordelen bieden als traditionele sauna’s in een compacter pakket. Infraroodsauna’s maken gebruik van infraroodstralers om warmtestraling uit te zenden, die vervolgens door het lichaam wordt geabsorbeerd. Hierdoor ontstaat een diepe, ontspannende warmte die het spierweefsel binnendringt en de bloedsomloop bevordert.

Infraroodsauna’s zijn ook energie-efficiënter dan traditionele sauna’s, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie zijn. Ze nemen echter minder ruimte in dan traditionele sauna’s, waardoor ze een praktische optie zijn voor kleine huizen of flats.

3. infraroodcabines stralen infrarood licht uit, sauna’s niet.

Wanneer de meeste mensen aan een sauna denken, stellen ze zich een stomende ruimte met hoge temperaturen voor. Er is echter een ander type sauna dat infrarood licht uitstraalt in plaats van warmte. Deze infraroodcabines worden steeds populairder. Maar wat is nu precies het verschil tussen een infraroodcabine en een conventionele sauna?

Een groot verschil is dat in conventionele sauna’s de temperatuur van de lucht wordt verhoogd door warmte, terwijl infraroodcabines infrarood licht uitstralen. Dit infrarode licht dringt door in de huid en zorgt voor een diepe en ontspannende warmte. Infraroodcabines kunnen lagere temperaturen bereiken dan conventionele sauna’s, maar de warmte wordt toch intenser gevoeld omdat ze van binnenuit het lichaam komt.

Een ander verschil is dat infraroodcabines niet alleen voor ontspanning, maar ook voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt. Sommige mensen gebruiken ze bijvoorbeeld voor fysiotherapie of om de bloedsomloop te verbeteren. Infraroodcabines kunnen ook worden gebruikt om pijn te verlichten bij aandoeningen zoals artritis of fibromyalgie.

Of men kiest voor een infraroodcabine of een conventionele sauna is uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het is echter duidelijk dat beide hun eigen unieke voordelen hebben.

4. sauna’s zijn meestal van hout gemaakt, terwijl infraroodcabines van verschillende materialen kunnen zijn gemaakt.

Als het gaat om infraroodcabines en infraroodsauna’s, zijn er een paar belangrijke verschillen die u moet weten. Ten eerste zijn sauna’s meestal van hout gemaakt, terwijl infraroodcabines van verschillende materialen kunnen worden gemaakt. Sauna’s gebruiken meestal droge warmte, terwijl infraroodcabines vochtige warmte gebruiken. De reden hiervoor is dat vocht de bloedcirculatie bevordert en tot dieper zweten leidt.

Bovendien zijn infraroodcabines over het algemeen gebruiksvriendelijker dan sauna’s, waardoor ze comfortabeler zijn voor langdurig gebruik.

Of u nu kiest voor een infraroodcabine of een infraroodsauna, u zult hoe dan ook genieten van de voordelen van deze vorm van therapie.

5. infraroodcabines hebben meer gezondheidsvoordelen dan sauna’s

De meeste mensen denken bij sauna’s aan de traditionele Finse variant: een kleine, met hout beklede ruimte die tot een zeer hoge temperatuur wordt verwarmd. Infraroodsauna’s zijn echter een nieuwer type sauna dat gebruik maakt van infrarood licht om het lichaam te verwarmen in plaats van de lucht eromheen te verwarmen. Infraroodcabines zijn een variant van infraroodsauna’s die nog meer gezondheidsvoordelen bieden.

Het infrarode licht dringt dieper door in het lichaam dan de warmte van een traditionele sauna, wat betekent dat het spierpijn en stijfheid kan helpen verlichten. Bovendien kunnen infraroodcabines de bloedsomloop stimuleren en het lichaam helpen ontgiften. Infraroodcabines bieden dus een effectievere manier om te ontspannen en uw gezondheid te verbeteren.

Koop uw infraroodcabine of infraroodsauna bij X-Trend.

Wij zijn een in België gevestigde leverancier van infraroodcabines en hebben meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop van infraroodsauna’s aan zowel consumenten als professionals en bedrijven, zoals hotels en wellness centra.

Als het om infraroodcabines en sauna’s gaat, is X-Trend de naam waarop u kunt vertrouwen. Wij zijn al meer dan 20 jaar actief in de sector en verkopen apparatuur van hoge kwaliteit aan zowel consumenten als professionals. Of u nu op zoek bent naar een infraroodcabine voor uw huis of bedrijf, wij hebben een model dat aan uw behoeften voldoet.

Onze infrarood sauna’s zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen en zijn uitgerust met een verscheidenheid aan functies om uw comfort te garanderen. Wij bieden ook een breed scala aan maten, zodat u de perfecte oplossing voor uw ruimte kunt vinden. Dankzij onze ervaring en deskundigheid kunt u er zeker van zijn dat u de beste waar voor uw geld krijgt. Dus wacht niet langer, bezoek onze website en zie wat we vandaag te bieden hebben.

Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een gewone sauna XTrend
Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een gewone sauna


Wat is het verschil tussen een infraroodcabine en een sauna?

Sauna’s en infraroodcabines zijn beide zeer geschikt voor ontspanning en bieden een aantal gezondheidsvoordelen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Eerst en vooral verwarmen sauna’s de lucht in de cabine, terwijl infraroodcabines panelen gebruiken om stralen uit te zenden die het lichaam rechtstreeks verwarmen.

Dit kan betekenen dat infraroodcabines beter zijn in het verlichten van spierpijn, omdat de warmte diep in de weefsels doordringt. Bovendien zijn infraroodcabines meestal minder heet dan sauna’s, zodat ze gedurende langere perioden comfortabeler zijn.

Maar sauna-behandelingen kunnen de huid soms beter reinigen, omdat de stoom de poriën opent en onzuiverheden verwijdert.

Uiteindelijk hebben beide soorten behandelingen hun eigen voordelen, dus het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Wat is beter: Finse sauna of infrarood?

Saunabaden worden al lang gebruikt voor ontspanning en ontgifting, maar er zijn verschillende soorten sauna’s om uit te kiezen. In de Finse sauna, ook wel stoomsauna genoemd, worden hete stenen gebruikt om stoom te creëren die hoge temperaturen kan bereiken. In de infrarood sauna wordt met infraroodstralers directe stralingswarmte opgewekt die dieper in het lichaam doordringt dan in de Finse sauna.

Daarom worden infraroodsauna’s vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden, zoals het verlichten van pijn bij artritis of fibromyalgie. Bij de keuze tussen een Finse sauna en een infraroodsauna is het belangrijk na te denken over het doel waarvoor u de sauna wilt gebruiken.

Als u gewoon wilt ontspannen en ontgiften, zijn beide soorten sauna’s geschikt. Als u echter chronische pijn wilt verlichten, is een infraroodsauna wellicht een betere keuze.


Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

infraroodcabine prijs belgie