Verbrandt een infrarood sauna vet ?

Verbrandt een infrarood sauna vet?

Studies hebben aangetoond dat een bezoek aan de infrarood sauna tot 600 calorieën kan verbranden. Terwijl het lichaam werkt om af te koelen, is er een aanzienlijke verhoging van de hartslag, het hartdebiet en het metabolisme. Van infrarood sauna’s is gekend dat zij buikvet kunnen verminderen.

Maar infrarood sauna’s verbranden niet alleen vet, maar verbeteren ook de algehele bloedsomloop. Uw perifere bloedvaten verwijden zich terwijl de warmte door uw lichaam stroomt, net als bij lichaamsbeweging.


Ook een infrarood sauna kopen? Ontdek de unieke infrarood sauna’s van X-Trend, de infrarood expert in België.

Vraag snel & vrijblijvend onze infraroodcabine prijzen met advies aan:

Verbrandt een infrarood sauna vet

Stap 1 van 2

Verbrandt een infrarood sauna vet
Verbrandt een infrarood sauna vet ?

De populariteit van de infraroodsauna is onbetwist. Steeds meer mensen gebruiken infraroodsauna’s om te ontspannen, pijn te verlichten en hun algehele gezondheid te verbeteren. Maar hoe zit het met infraroodsauna’s en gewichtsverlies? Kunnen infrarood sauna’s helpen bij vetverbranding? Het korte antwoord is ja! Infraroodsauna’s kunnen ervoor zorgen dat uw lichaam calorieën verbrandt, wat leidt tot gewichtsverlies.

Dit is hoe het werkt: Infraroodsauna’s zenden infraroodgolven uit die het lichaam binnendringen en u doen zweten. Als je lichaamstemperatuur stijgt, stijgt ook je hartslag, wat leidt tot calorieverbranding. Uit één onderzoek bleek dat deelnemers tot 600 calorieën konden verbranden in slechts 30 minuten door naar de infrarood sauna te gaan! Dus als u op zoek bent naar een nieuwe manier om uw gewichtsverlies te stimuleren, voeg dan een infrarood sauna toe aan uw routine.

Verbrandt een infrarood sauna vet ?
Verbrandt een infrarood sauna vet ?

Vet verbranden met een infrarood sauna of infrarood cabine

Het is aangetoond dat infraroodsauna’s een hele reeks gezondheidsvoordelen bieden, van verlichting van pijn en stijfheid tot verbetering van de bloedsomloop en ontgifting. Een van de populairste redenen om een infraroodsauna te gebruiken is echter om af te vallen. Verbrandt een infrarood sauna echt vet? Het antwoord is ja – maar niet op de manier die je zou denken.

Infraroodsauna’s doen je zweten, en zoals we allemaal weten helpt zweten bij het afvoeren van gifstoffen en het wegspoelen van onzuiverheden. Maar infraroodsauna’s gaan nog een stap verder door uw lichaam daadwerkelijk calorieën te laten verbranden. Een enkele sessie in de infrarood sauna kan tot 600 calorieën verbranden! De infraroodsauna bevordert de bloedsomloop en de stofwisseling en kan daardoor ook de spieren verstevigen en cellulitis verminderen.

Dus als u op zoek bent naar een nieuwe manier om uw gewichtsverlies te stimuleren, kan een infraroodsauna precies zijn wat u nodig hebt.


X-Trend

Infrarood sauna’s

Een infraroodsauna kan u helpen vet te verbranden, maar is waarschijnlijk niet zo effectief als andere methoden. In een infraroodsauna wordt uw lichaam rechtstreeks verwarmd en niet de lucht om u heen. Dit kan ervoor zorgen dat je lichaam meer calorieën verbrandt om af te koelen. Infraroodsauna’s zijn echter niet zo effectief als lichaamsbeweging als het gaat om het verbranden van calorieën.

Je zou ongeveer een uur in een infraroodsauna moeten doorbrengen om evenveel calorieën te verbranden als met een rondje hardlopen van 30 minuten.


Hoeveel calorieën verbrandt u in 30 minuten in de infrarood sauna?

600 calorieën

Een saunabeurt van 30 minuten in de infraroodcabine kan tot 600 calorieën verbranden. Dit cijfer kan variëren naargelang uw gewicht, de hoeveelheid zweet en de instelling van de infraroodcabine. Maar gemiddeld kan men met een infrarode sauna 3-4 keer meer calorieën verbranden dan met een traditionele sauna.

Bovendien kan de infrarode sauna de bloedsomloop helpen verbeteren en de aanmaak van witte bloedcellen verhogen. De warmte van een infraroodsauna kan ook doordringen tot in de gewrichten en spieren, en zo pijn en stijfheid helpen verlichten.

Als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid te verbeteren, kan een infraroodsauna een goede optie voor u zijn. Het kan u niet alleen helpen calorieën te verbranden en de bloedsomloop te verbeteren, maar het kan ook pijn en stijfheid verlichten.


Hoe vaak moet ik naar de infraroodsauna gaan om af te vallen?

Afhankelijk van uw individuele gezondheids- en welzijnsdoelstellingen kunt u 2-3 keer per week naar de sauna gaan. Soms zelfs 4-5 keer per week. Als u naar aanzienlijk gewichtsverlies streeft, zijn 5 saunabeurten per week misschien geschikter.

Helpt de infrarood sauna tegen cellulitis?

De infrarood sauna is een goede manier om cellulitis te verminderen. De bestraling met rood licht en bijna-infrarode golflengten stimuleert het lichaam om vet te ontgiften en af te breken en het collageen-bindweefsel weer op te bouwen. Collageen is de sleutel tot de elasticiteit van de huid, die de ophoping van cellulitis vermindert.

Cellulitis is een cosmetisch probleem dat veel vrouwen teistert, en dat kuiltjes en rimpels op de huid veroorzaakt. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken, waaronder genetica, voeding en levensstijlkeuzes. Gelukkig zijn er ook een aantal behandelingsmogelijkheden, variërend van crèmes en massages tot chirurgische ingrepen.

Infrarood sauna’s worden steeds populairder als een niet-invasieve manier om cellulitis zichtbaarder te maken. In de infrarood sauna wordt het lichaam blootgesteld aan licht met rode en bijna-infrarode golflengten. Dit stimuleert het lichaam om te ontgiften en vet af te breken, en om collageen bindweefsel weer op te bouwen.

Collageen is de sleutel tot de elasticiteit van de huid, en vermindert de ophoping van cellulitis. Bovendien kan de infrarood sauna de bloedsomloop verbeteren en de ontspanning bevorderen.

Voor het beste resultaat plant u regelmatig saunabezoek gedurende enkele weken of maanden. Maar zelfs een enkele saunabeurt kan heilzaam zijn. Als u een manier zoekt om cellulitis te verminderen, is de infrarood sauna zeker het overwegen waard.


een infraroodsauna

X-Trend infrarood sauna’s

In tegenstelling tot conventionele sauna’s waar de luchttemperatuur wordt verhoogd door warmte, dringen de infraroodstralen in de X-Trend sauna direct door in het lichaam. Deze diepe warmte zorgt ervoor dat het lichaam calorieën verbrandt en gifstoffen afvoert, wat leidt tot gewichtsverlies en een betere algemene gezondheid.

X-Trend sauna’s zijn ook comfortabeler dan traditionele sauna’s, omdat u minder hoeft te zweten om van de voordelen te genieten. Dus als u op zoek bent naar een nieuwe manier om vet te verbranden en uw gezondheid te verbeteren, is een X-Trend infraroodsauna misschien precies wat u zoekt.

Hoe ontspant en ontgift u uw lichaam in een infraroodsauna ?

X-Trend infrarood sauna’s zijn de perfecte manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften. Maar wist je dat ze ook kunnen helpen vet te verbranden? In de infrarood sauna wordt uw lichaam rechtstreeks verwarmd, niet de lucht om u heen. Dit verhoogt je hartslag en doet je lichaam zweten, wat je stofwisseling stimuleert en je helpt calorieën te verbranden.

Met één bezoek aan een X-Trend infraroodsauna kunt u tot 600 calorieën verbranden! Dus als u op zoek bent naar een leuke en makkelijke manier om die extra kilo’s kwijt te raken, is een X-Trend sauna de perfecte oplossing.

een infraroodsauna

Afvallen in een infrarood sauna of infrarood cabine

X-Trend infraroodsauna’s zijn de nieuwste trend in fitness en gewichtsverlies, en niet voor niets. Studies hebben aangetoond dat een sessie van slechts 30 minuten in een infraroodsauna tot 600 calorieën kan verbranden. Bovendien kan de infraroodsauna helpen het lichaam te ontgiften door gifstoffen en onzuiverheden uit de huid te verwijderen.

De X-Trend infraroodsauna kan daarom een scala aan gezondheidsvoordelen bieden, waaronder gewichtsverlies, een betere bloedsomloop en verlichting van stress. Dus als u op zoek bent naar een nieuwe manier om uw fitnessregime te verbeteren, is een infraroodsauna van X-Trend misschien precies wat u nodig hebt.

infraroodcabine prijs belgie