Sauna Infraroodcabine

Sauna Infraroodcabine

Bent u op zoek naar een sauna infraroodcabine? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Sauna Infraroodcabine

Stap 1 van 2

Sauna Infraroodcabine
Sauna Infraroodcabine

Wat u moet weten over een Sauna Infraroodcabine

Sauna infraroodcabines zijn de moderne versie van de conventionele sauna’s waarbij stoom gebruikt wordt om het menselijk lichaam op te warmen en te doen zweten.

De nieuwe cabines bevatten nu infrarood energie, wat een stuk effectiever is en minder energie gebruikt om hetzelfde doel te bereiken.

Een sauna infraroodcabine is een uitstekende manier om te ontstressen en om de bloedsomloop te doen versnellen, waardoor het zowel gezond als ontspannend is.

Mogelijkheden

Een sauna cabine kan geschaft worden met verschillende verwarmingsmogelijkheden naar gelang uw wensen.

U kunt kiezen voor een keramische verwarmer, die grote ruimtes in korte periodes verwarmt of voor een koolstof verwarmer die niet heel handig zijn voor grote ruimtes, maar wel de beste optie is voor een eenpersoons cabine.

Er bestaan ook cabines met traditionele verwarming, die erg effectief zijn, maar veel energie verbruiken waardoor dit een kostbare optie is.

Elektromagnetische velden

Elektromagnetische velden zijn een vorm van energie die afgegeven worden door infrarood verwarmingen.

Deze zijn, bij langdurig gebruik, schadelijk voor het menselijk lichaam, waardoor de meeste fabrikanten nu verwarmingen proberen te vinden die een minimale elektromagnetische afstoot hebben.

EMF kan een aantal schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid zoals kanker, geheugenverlies, depressies, hoofdpijn en nog veel meer.

Wanneer u dus uw keuze probeert te maken voor een verwarming, let dan altijd op het EMF afstoot niveau van de verwarming die u wilt aanschaffen.


 

sauna infraroodcabine
sauna infraroodcabine

Sauna infraroodcabines

Sauna infraroodcabines worden meestal gemaakt van een zachte houtsoort omdat dit vaak het best tegen hitte bestendig is.

Dit hout is vaak cederhout en hier zijn een aantal goede redenen om voor deze houtsoort te kiezen:

 • Het behoort tot de houtsoorten die het langst tegen hitte kunnen. Het barst niet onder de druk van constant veranderende temperaturen en heeft van zichzelf het vermogen zich te wapenen tegen fungi en bacteriën. 
 • Er zijn verschillende tinten van dit hout mogelijk, variërend van heel donker naar een meer neutrale kleur, waardoor u keuzemogelijkheden heeft. 
 • Door het hout te schuren komt er weer leven in, waarbij kleine gebruikssporen door overmatig vocht helemaal verdwijnen. 
 • Cederhout staat bekend om zijn hele zachte geur. Een toegevoegde beleving voor de gebruiker van de cabine. 

infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Merken van sauna infraroodcabines

Een sauna infraroodcabine heeft hightech verwarmingselementen die goed onderhouden en goed geïnstalleerd moeten worden.

Is dit niet het geval, dan zijn er mogelijke schadelijke gevolgen voor de gezondheid.

Sauna infraroodcabines worden regelmatig gebruikt, dus wanneer u op zoek bent naar een leverancier, kies er dan één die al een tijdje op de markt actief is en die garant staat voor hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Hier volgen een paar redenen waarom u beter voor een gerenommeerd merk kiest:

 • Gerenommeerde bedrijven hebben hele goede garantievoorwaarden, waardoor een defect product direct in behandeling wordt genomen. 
 • Grotere bedrijven hebben altijd customer service afdelingen die uw vragen kunnen beantwoorden en uw problemen proberen op te lossen. Hierdoor heeft de consument meer zekerheid, wat met een aanschaf zo groot als deze niet onbelangrijk is. 
 • Installatie en onderhoud vallen onder de verantwoording van het bedrijf en de klant hoeft geen extra geld uit te geven voor een installateur omdat deze in dienst is van het bedrijf.

Het is uiterst belangrijk dat u weet wat u precies nodig heeft voordat u naar de winkel gaat om uw product aan te schaffen. Voorzie u zelf van genoeg informatie zodat u uzelf en de verkoper veel tijd bespaart, waardoor de aanschaf voor iedereen een aangename ervaring wordt.


Voordelen van een Infraroodcabine
Voordelen van een Infraroodcabine

Voordelen van sauna infraroodcabine therapie

Leven in een verstedelijkte wereld heeft zijn voordelen; het valt echter niet te ontkennen dat de omgeving vervuild is.

Mensen hebben meer kans op het absorberen van schadelijke gifstoffen die door auto’s, fabrieken en elektriciteitscentrales worden geproduceerd.

Deze schadelijke stoffen worden geabsorbeerd door het lichaam en kunnen leiden tot verschillende ziekten.

Eén van de gemakkelijkste en veiligste manieren om deze schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te elimineren is door te zweten.

Blootstelling aan warmte voor een aanbevolen tijdsduur met gebruik van een infraroodlamp laat uw lichaam toe om zijn bloedvaten in de huid te laten uitzetten; wat de zweetklieren stimuleert en een algemene ontspannen sfeer creëert die uw lichaam tegelijkertijd vrij maakt van schadelijke gifstoffen.

Sauna’s en types

Traditionele sauna’s hebben in de meeste culturen al duizenden jaren bestaan, en voorzien mensen met een natuurlijke manier om hun lichaam te ontgiften.

Een sauna is een afgesloten ruimte, meestal een kleine houten verwarmde hut of kamer, die specifiek ontworpen is om zweet op te wekken in mensen en hen te laten ontspannen.

Het woord sauna is afkomstig uit de Scandinavische taal en is de aloude uitvoering van warmtetherapie.

Hoewel het meestal verwijst naar droge warmte, kan soms stoom worden toegevoegd door water te sprenkelen op hete stenen om de ervaring te versterken.

De meeste primitieve sauna’s, van oorsprong afkomstig uit Finland, waren rooksauna’s, hoewel men nu de optie heeft te kiezen uit verschillende soorten sauna’s, waaronder hout-verwarmde sauna’s, elektrische sauna’s, stoombaden en infraroodsauna’s.

Eén van de meest gerefereerde types van hedendaagse sauna’s is de sauna infraroodcabine, die steeds meer populariteit geniet, vooral in fitnesscentra, huizen en kuuroorden, en gemakkelijk beschikbaar is bij bedrijven zoals X-Trend.

Deze soorten sauna’s zijn compact, wat ze ideaal maakt aangezien ze fantastisch werken in kleine ruimtes.

Infraroodsauna’s zijn sauna’s met droge hitte die gebruik maken van infraroodlampen om de afgesloten ruimte op te warmen om de juiste sfeer te creëren.

In tegenstelling tot elektrische sauna’s waarin stenen worden verhit met elektriciteit om hitte te produceren, gebruiken infraroodsauna’s infraroodlampen die infraroodstralen uitstoten die dan direct door het lichaam worden geabsorbeerd.

Het is bewezen dat alle soorten sauna’s een efficiënte methode zijn om de bloedsomloop te verbeteren, te helpen met gewichtsverlies en het verzachten van spierpijn, en zij bieden allen een groot aantal voordelen voor het lichaam.

In vergelijking met hun elektrische tegenhangers, zijn X-Trend sauna infraroodcabines daarenboven betaalbaarder en verbruiken ze minder energie.

Het proces waarbij de warmte van een sauna gebruikt wordt om het lichaam te reinigen is sterk gewaardeerd omwille van zijn gezondheidsvoordelen en vormt de basis van sauna therapie.

Elke sauna, traditioneel of modern, bestaat uit twee hoofdonderdelen: een hittebron en een afgesloten ruimte die de hittebron omvat.

In traditionele sauna’s kan de hittebron om het even wat zijn, van gas tot hete stenen tot hout.

In sauna infraroodcabines komt de warmte ofwel van elektriciteit of van infraroodlampen die infraroodstralen uitstoten.

Met betrekking tot de ruimte om de hitte vast te houden, dit kan een volledige ruimte omvatten, zoals een kamer of zweethut.

De basisfunctie van een sauna is om het lichaam op te warmen zodat de lichaamstemperatuur met een paar graden omhoog gaat.

Het lichaam zal dan trachten zijn temperatuur te verlagen om oververhitting te voorkomen door bloed naar de oppervlakte te sturen, wat het lichaam doet zweten.

Het zweetproces zal resulteren in vele voordelige fysiologische effecten en constante verhitting zal zowel de hoeveelheid als de efficiëntie van het zweten verhogen.

Sauna’s kunnen verdeeld worden in drie basistypes:

Convectie: Deze soorten sauna’s doen hete lucht om het lichaam heen bewegen, wat dan geabsorbeerd wordt en leidt tot zweten.

Geleiding: Deze soorten sauna’s maken gebruik van heet zand of stoom dat direct contact maakt met het lichaam en het opwarmt om het zweetproces te starten.

Straling: Deze soorten sauna’s maken gebruik van warmtestralen die kunnen worden gegenereerd door de zon, elektrische lampen of infraroodelementen zoals infraroodlampen om de hitte te produceren.

Het lichaam absorbeert de warmte rechtstreeks, wat het toestaat om te zweten.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Beste Infrarood Sauna Kopen
Beste Infrarood Sauna Kopen

Infraroodlamp

Nabij-infraroodsauna’s zoals deze die beschikbaar zijn bij X-Trend worden aangedreven door nabij-infraroodlampen.

Deze warmtelampen worden op hun beurt gewoonlijk aangedreven door nabij-infrarode halogeen stralers.

Deze zijn ingebouwd in de infraroodlamp.

Infraroodlampen stoten infraroodstraling uit, die de huid doordringt en zo de nood aan het creëren van omgevingen met hoge temperaturen overbodig maakt.

Door de subcutane laag van de huid te bereiken zorgen de stralen van infraroodlampen ervoor dat de warmte effectiever wordt verspreid en geabsorbeerd.

Aangezien de warmte van de infraroodlamp zich telkens op specifieke lichaamsdelen concentreert, dringen sauna’s met infraroodlampen het diepste door.

Infraroodlampen zijn flexibel, makkelijk te gebruiken, effectiever, veelzijdiger en comfortabeler in vergelijking met andere manieren van verhitting.

Infraroodlampen zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten en gebruiken verschillende stroomeenheden van 150 watt tot 500 watt.

De meeste infraroodlampen hebben concentrische ringen die helpen de stralen toe te spitsen op specifieke gebieden.

De meeste infraroodlampen zin verstelbaar en staan de gebruiker toe ze te verplaatsen om de hitte te richten waar deze vereist is.

Het licht dat gegenereerd wordt door infraroodlampen staat bekend voor het effectief verzachten van pijn en kwalen veroorzaakt door spierproblemen en stijve gewrichten.

De geproduceerde warmte is effectief genoeg om diep in de huid door te dringen, maar comfortabel genoeg om de bloedsomloop te stimuleren en de spieren op te warmen.

Deze spieren verzachten dan automatisch en verminderen de stijfheid in gewrichten, wat het lichaam flexibeler maakt.


Voordelen van infraroodlampen

Eenvoudig te gebruiken

Infraroodlampen zijn eenvoudig te gebruiken aangezien zij geen ingewikkelde apparatuur nodig hebben.

De infraroodlamp straalt de warmte uit door een soort gloeilamp die gemakkelijk in de lamp kan geschroefd worden.

Makkelijk beschikbaar

Infrarode warmtelampen zijn makkelijk beschikbaar in winkels en op het internet.

Iedereen die ze nodig heeft kan ze met gemak kopen.

Duurzaam

De duurzaamheid van infraroodlampen varieert; zij kunnen echter tot 5000 uur meegaan, wat neerkomt op bijna 10 jaar dagelijks gebruik in een sauna.

Kosteneffectief

De meeste infraroodlampen zijn redelijk goedkoop en makkelijk betaalbaar, vooral voor gebruik in sauna’s.

Gunstig spectrum

De meeste infraroodlampen die hitte opwekken produceren een volledig gamma aan lichtgolflengten, waaronder het rode, oranje en gele kleurbereik.

Dit staat bekend voor het stimuleren van de lagere lichaamsorganen alsook de bijnieren.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Toepassingen van een sauna infraroodcabine

In de vroege jaren van de twintigste eeuw nam het gebruik van sauna’s af, aangezien moderne geneeskunde en technologische vooruitgang mensen van andere alternatieven voorzag.

Echter, in de laatste twintig jaar of zo, zijn sauna’s weer populair geworden aangezien het bewezen is dat zij een betrouwbare methode om schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen zijn.

Naast het gebruik van sauna’s in sauna therapie, hebben zij verschillende andere toepassingen, waaronder:

De gezondheid handhaven

Het is bewezen dat regelmatig gebruik van sauna’s veel gezondheidsvoordelen heeft, aangezien bekend is dat de hitte de bloedvaten doet verwijden wat de bloeddoorstroming verhoogt en de circulatie van het bloed verbetert.

Het voedt ook de klieren en reinigt de huid aangezien eens het lichaam zweet begint te produceren, de dode huidcellen vervangen worden.

Sauna infraroodcabines staan ook bekend voor het bieden van veel van de voordelen van lichaamsbeweging.

Ontspanning

Regelmatig gebruik van de sauna ontspant de spieren alsook het zenuwstelsel.

Wanneer uw spieren ontspannen, wordt spanning verzacht van uw lichaam terwijl het bekend is dat het ontspannen van uw zenuwstelsel pijnlijke migraines en hoofdpijn vermindert.

Een sauna staat het lichaam toe zich te kalmeren en stelt u in staat te ontspannen na een lange dag door gebruik van een gezonde methode.

Het wekt ook slaap op en de warmte van de sauna helpt uw lichaam bij het vrijgeven van endorfines.

Endorfines zijn een feel-good chemische stof die stress doet afnemen en u meer doet ontspannen, wat uw lichaam helpt bij het slapen.

Voortdurend zweten in een afgesloten aangewezen ruimte helpt stress te verzachten aangezien het u een warme, rustige plek biedt zonder enige afleidingen.

Spirituele ontwikkeling

Historisch zijn sauna’s en stoomkamers gebruikt om heilige ceremonies uit te voeren.

Hoewel dit nu niet meer van toepassing is, maken de warme omgeving en de vorm van de kamer het een uitstekende plek voor emotionele en fysieke reiniging.

Tijd doorgebracht in een sauna biedt u niet alleen fysieke en mentale voordelen, maar geeft u ook een veilige ruimte om na te denken, te mediteren, en te bidden.

Terwijl u zich ontspant kunt u de angsten en alle negativiteit waar u aan vasthoudt loslaten.

Het toevoegen van andere zaken zoals geluid, aromatherapie of kleur versterkt de effectiviteit van de hitte, dit is waarom infraroodcabines zoveel effectiever zijn.

De waaier van kleuren beschikbaar in X-Trend infraroodcabines stimuleert het lichaam en verbetert de algemene ervaring.

Genezing

Sauna’s staan bekend om hun genezende eigenschappen en het is bewezen dat één tot vier uur per dag doorbrengen in een sauna verscheidene gezondheidsvoordelen zal bieden.

Het is een uitstekende manier om energie toe te voegen aan uw lichaam en het is bekend dat het infecties geneest en helpt met andere delen van het lichaam.

De warmte van de sauna kan de inwendige organen ontlasten en kan de bloedsomloop verhogen, wat zoals vermeld spier- en gewrichtspijn vermindert.

Verschillende gifstoffen die wij innemen, alsook de schadelijke stoffen waar ons lichaam aan wordt blootgesteld, kunnen onze gezondheid negatief beïnvloeden.

Schadelijke chemische stoffen zoals organische chemicaliën, giftige metalen en biologische gifstoffen beschadigen ons lichaam voortdurend, hoewel de effecten vaak subtiel zijn en dus genegeerd worden door artsen.

Het verwarmen van het lichaam is een natuurlijk mechanisme dat het lichaam toestaat deze gifstoffen aan te vechten zonder hulp van uitwendige elementen, wat infecties en andere tekortkomingen voorkomt.

Sociale interactie: Alle soorten sauna’s zijn een goede plek om mensen te ontmoeten.

De meeste sauna’s, vooral de grotere modellen, staan vrienden, familie of kennissen toe om een band te slaan over het gebruik van de sauna.

Vaak gebruikt als gemeenschappelijke ontmoetingsplaatsen voor families en gemeenschapsgroepen, staan sauna’s bekend voor het bevorderen van openheid en gemeenschapszin.


de infrarood cabine
de infrarood cabine

Voordelen van Infraroodsauna therapie

In vergelijking met traditionele sauna’s werken sauna infraroodcabines aan een lagere temperatuur aangezien de infraroodtechnologie het lichaam de opgewekte droge hitte laat absorberen.

Traditionele sauna’s produceren daarentegen hoge hitteniveaus om zweet op te wekken, wat het lichaam snel doet opwarmen en dus overvloedig doet zweten, wat oncomfortabel kan zijn.

De hitte van infraroodlampen bouwt langzaam op en is niet hoog genoeg om oncomfortabele reacties op te wekken in het lichaam.

Het is daarom veiliger wanneer het diep in de spieren en gewrichten doordringt en werkt als een vervanging voor natuurlijk licht van de zon zonder enige schadelijke UV-stralen.

De hitte staat uw lichaam toe zijn metabolisme te stimuleren en uw algemene cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, alsook te helpen bij gewichtsverlies.

Sauna infraroodcabine therapieën, zoals de soorten die beschikbaar zijn bij X-Trend, die gebruik maken van infraroodlampen hebben verscheidene voordelen, zoals:

 1. Het lichaam ontgiften
 2. Het metabolisme stimuleren
 3. Huidzuivering
 4. Hulp bij gewichtsverlies
 5. Pijnverzachting

Het lichaam ontgiften

Het gebruik van sauna infraroodcabines doet diep zweten plaatsvinden wat u kan helpen het aantal ongewenste schadelijke gifstoffen in uw lichaam te verminderen.

Met een steeds hoger niveau aan afvalstoffen in uw systeem is ontgiften een noodzakelijk onderdeel van een goede gezondheid geworden.

Uw lichaam dient zich te zuiveren door schadelijke bacteriën die uit uw omgeving worden ingenomen te vernietigen.

Aangezien sauna’s u overvloedig doen zweten, scheidt het lichaam alles wat ongewenst en dus schadelijk is uit met behulp van dit zweet.

Dit kan pesticiden, zware metalen, toxische chemische stoffen, straling en andere gifstoffen omvatten.

Wanneer het lichaam verwarmd wordt, gaat de hartslag omhoog, wat het bloed dichter bij de oppervlakte brengt en het ontgiftingsproces laat versnellen.

Het lichaam zal dan op natuurlijke wijze het proces van het afbreken van vetweefsels versnellen wat de gifstoffen in de weefsels in de bloedsomloop doet terechtkomen.

Deze gifstoffen verlaten dan het lichaam door het zweten.

Het metabolisme stimuleren

Het is bewezen dat het gebruik van sauna infraroodcabines de energieniveaus in de gebruikers kan verhogen, wat helpt chronische vermoeidheid af te vechten.

Sauna’s staan bekend voor gelijkaardige gezondheidsvoordelen als lichaamsbeweging en kosten uiteraard minder inspanning dan krachtige training.

Vooral in het geval infraroodsauna’s produceert het lichaam meer ATP, de energie-eenheid van de cellen bij blootstelling aan infraroodstralen.

Het contact met de infraroodstralen stimuleert de energieprocessen in de cellen van het lichaam.

Huidzuivering

Het gebruik van infraroodlampen in sauna infraroodcabines laat het proces de huid glad maken door de poriën te verkleinen.

Sauna’s verjongen de huid langzaam aan en verminderen ook zichtbare cellulitis.

Verschillende factoren zoals stress, blootstelling aan de zon, blootstelling aan choline en andere emotionele triggers veroorzaken het terugtrekken van het bloed uit de huid, wat op zijn beurt de huid doet verslijten.

Zweten laat de dode huidcellen wegspoelen en doet de huid er beter uitzien en aanvoelen.

Zweten staat de huid toe de opperhuid en zweetklieren af te spoelen en schoon te maken, wat uw poriën reinigt en verbetert.

Gewichtsverlies

Zweten vermindert het lichaamsvet aangezien het uw lichaam door dezelfde functies doet gaat als bij lichaamsbeweging. Indien u dit combineert met lichaamsbeweging zal dit het proces van het gewichtsverlies grondig versnellen.

Een sessie van een half uur in één van de X-Trend sauna infraroodcabines die infraroodlampen gebruiken kan u helpen tot 600 calorieën te verbranden.

Het staat u toe om vet en cholesterol te verbranden zonder uw dieet of lichaamsbeweging aan te passen.

De warmte die opgewekt wordt in de sauna zal de gehele temperatuur van uw lichaam verhogen.

Dit zal leiden tot een verhoogde hartslag, wat ook gebeurt wanneer u beweegt.

Naargelang uw lichaam meer inspanning levert om de temperatuur te verlagen, zal het meer calorieën verbranden, wat zal leiden tot gewichtsverlies.

Het zal ook het hartminuutvolume, de hartslag en het algemene metabolisme van uw lichaam verhogen.

Pijnverzachting

Sauna infraroodcabines zijn een uitzonderlijke manier om pijn te verminderen en de flexibiliteit te verhogen omdat herhaaldelijk gebruik verhoogde bloeddruk doet verlagen en de algemene rekbaarheid van de bloedvaten verbetert.

De hitte geproduceerd door infraroodcabines zal de algemene temperatuur van uw lichaam verhogen wat op zijn beurt de algemene bloeddoorstroming verhoogt.

Continu gebruik helpt de bloedsomloop te stimuleren en verbetert spierherstelling.

Door de verhoogde bloedstroom kan meer bloed naar de spieren worden gebracht, wat de pijn vermindert.

De verbeterde circulatie resulteert in de oxidatie van weefsels wat handig is aangezien het ontstekingen van de spieren en gewrichten vermindert en daardoor pijn verzacht in spieren en gewrichten.

Hierdoor kan het bloed de organen gemakkelijk bereiken en het lichaam en de organen hydrateren.

Bloeddoorstroming ontlast organen en het komt ook de sinussen en andere gewrichten sterk ten goede.

Als de bloedcirculatie toeneemt, stimuleert het de zweetklieren, en geeft het meer gifstoffen vrij.

De warmte van de infraroodlamp bereikt probleemgebieden en stimuleert doorbloeding, wat pijn vermindert en flexibiliteit verhoogt aangezien meer bloed uw handen, huid en voeten bereikt.

Sauna infraroodcabines zijn bewezen van nut te zijn voor mensen die proberen te herstellen en artritis, allergieën en andere aandoeningen hebben.

De toegenomen bloedstroom helpt bij de behandeling van chronische nek-, rug- en gewrichtspijn.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Ontdek ook de fitness trilplaten van X-Trend.