Kosten Infrarood Sauna

Kosten infrarood sauna

Bent u op zoek naar een infrarood sauna? Maar u bent benieuwd hoeveel een infrarood sauna kan kosten. Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Kosten Infrarood Sauna

Stap 1 van 2

Kosten Infrarood Sauna
Kosten Infrarood Sauna

Kosten Infrarood Sauna bij X-Trend Infrarood

Ben je een liefhebber van infrarood sauna’s?

Infrarood sauna’s zijn betaalbaar en voor de aankoop van een speciaal op maat gemaakte sauna volstaat het om te weten hoe de prijs van het sauna pakket door de verschillende onderdelen wordt bepaald.

Hier volgen wat factoren die bepalend zijn voor de totale aanschafprijs van een infrarood sauna en een overzicht van kosten infrarood sauna.

Ontwerp Infrarood sauna

De pakketprijzen van een infrarood sauna worden mede bepaald door het ontwerp.

Er zijn veel aantrekkelijke modellen infrarood sauna’s beschikbaar met daarin een ruime keuze aan verschillende deuren, gebruikte materialen zoals hout of keramiek, en andere stijlelementen die allemaal bijdragen tot een bepaalde ambiance.

Het type sauna is ook nog afhankelijk van de gewenste grootte van de cabine en de gekozen opties in de cabine.

Omdat al deze factoren de eindprijs van de infrarood sauna bepalen, is het belangrijk om voor je aanschaf te overwegen wat voor jou belangrijk is.


Opties Infrarood sauna – kosten infrarood sauna

Hoe meer opties je kiest voor in je infraroodcabine, hoe hoger de prijs van je infrarood sauna zal zijn.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de inbouw van een geluidsinstallatie, radio of televisie.

Daarnaast kun je er voor kiezen om gekleurd licht te nemen, waardoor de sfeer en ambiance verhoogd wordt.

Ook andere opties voor het plafond, bijvoorbeeld de toevoeging van chromo therapie, zijn van invloed op de uiteindelijke prijs.

Kosten infrarood sauna bij gebruik

Er zijn geen bijzondere kosten gemoeid met het gebruik van een infrarood sauna.

Je hebt alleen een stopcontact nodig voor de infraroodlamp om een infrarood sauna te laten werken.

De gebruikskosten nemen uiteraard wel een beetje toe als je ook geluidsinstallaties of een televisie inbouwt.

Maar zelfs dan is de investering in een infrarood sauna altijd een goede keuze, wetende dat de kosten ruimschoots op zullen wegen tegen de vele voordelen die je zult genieten.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Bezorg kosten infrarood sauna

Je moet de bezorgkosten van je infrarood sauna zien als onderdeel van de totale prijs.

Saunacabines zijn grote objecten om te vervoeren en daarom zullen de meeste bedrijven geld in rekening brengen voor de aflevering in plaats van ze gratis te bezorgen.

Voordat je tot aanschaf over gaat, is het daarom verstandig om eerst te informeren naar de bezorg methode en de kosten daarvan.

Accessoires Infrarood sauna – kosten infrarood sauna

De werkelijke ervaring van een infrarood sauna ontstaat pas als je je cabine uitrust met accessoires zoals loofah sponzen, hoofdsteunen, rugleuningen en diverse sauna geuren.

Denk er dus aan om ze mee te nemen in de berekening van de eindprijs van de sauna.

Als je rekening met al deze factoren houdt bij de keuze van je infrarood sauna, zul je ongelooflijk veel aanbiedingen vinden met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Het helpt heel erg om je vooraf goed te verdiepen in de verschillende types en modellen infrarood sauna’s die er te koop zijn.

Bepaal voor jezelf welke onderdelen je niet werkelijk nodig hebt, zoals een extra raam of ingebouwde lampen die weinig toevoegen aan je sauna beleving.

Uiteindelijk ben je zelf degene die de hoogte van de prijs van je infrarood sauna bepaalt door al je keuzes en voorkeuren.


kosten infrarood sauna
kosten infrarood sauna

De A-Z gids voor het kopen van een infrarood sauna & kosten infrarood sauna

Een relatief nieuwe technologie in de wereld van sauna’s zijn op infrarood licht gebaseerde sauna’s.

Sauna’s werden geïntroduceerd in de jaren ’60 gebaseerd op een energie-efficiënte techniek voor het verhitten van sauna’s.

Traditionele sauna’s stonden ook bekend als Finse Sauna’s en gebruikten een gewone hittebron zoals een kachel, vuur of stenen verhit tot een hoge temperatuur.

De hitte van deze bron verhit op haar beurt de sauna tot een temperatuur van rond de 80 tot 90 graden Celsius.

Infraroodsauna’s, in tegenstelling tot traditionele sauna’s, gebruiken infrarode warmtelampen als een hittebron om de gewenste temperatuur van de sauna te bereiken.

Deze moderne infraroodsauna’s kunnen om het even waar in het huis of de achtertuin worden geïnstalleerd aan een redelijke prijs.

Tegenwoordig domineren sauna’s met ver-infrarood straling de markt in vergelijking met andere sauna’s.

Het vakmanschap van sauna’s is vrij hoog met het best beschikbare hout zoals cederhout, of zelfs witte houtsoorten.

De verwarming gebruikt in de sauna systemen is infrarood met gebruik van keramiek of metaal, waarbij keramiek een grotere efficiëntie en veel hoger infrarood vermogen biedt.

Infrarood sauna’s worden aangeboden met de sterkste beschikbare houtsoorten, de hoogste kwaliteit lijmen, de veiligste elektrische systemen en bovenal verkoopondersteuning zelfs na aankoop van het product.

In de laatste paar jaren hebben verscheidene kleine bedrijven de structuur voor infrarood sauna’s geïmporteerd en deze vervaardigd aan een lage prijs, en verkocht op het internet zonder de algemene voordelen van infrarood sauna’s als een therapeutische behandeling in acht te nemen.

Zij concentreren zich op het verkopen van sauna’s aan lage prijzen, met lage kwaliteit, op het internet.

Het ontbreekt de goedkope sauna aan materialen van goede kwaliteit en aan het vakmanschap van sauna’s en aan het grondig evalueren van de algemene bedrading van de systemen.

Verschillende onderdelen en hun kwaliteit zijn niet naar behoren aangezien ze goedkoop zijn en niet goed functioneren.

De lijmen gebruikt voor het samenhouden van de structuur van de sauna heeft een toxische geur die schadelijk kan zijn bij het inademen.

De textuur van het hout is ruw en ziet er onafgewerkt uit.

De bijzonderheden van infraroodtechnologie

Infrarood licht is in principe afkomstig van het lichtspectrum dat het oppervlak van de aarde helpt op te warmen.

Dit licht is veilig voor het menselijk leven in tegenstelling tot ultraviolet licht, wat erg gevaarlijk is.

Infrarood is veilig voor mensen en dieren, en daarom wordt het ook gebruikt in ziekenhuizen om pasgeboren baby’s warm te houden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


De algemene vergelijking tussen traditionele sauna’s en infrarood sauna’s

Alvorens u een infrarood sauna koopt, is het belangrijk om het verschil tussen de traditionele sauna’s die in het verleden gebruikt werden en de nieuwe, moderne infraroodsauna’s te begrijpen.

Voorheen gebruikten traditionele sauna’s stenen die verhit werden en deze warmden op hun beurt de sauna op en gaven hitte af aan het lichaam, wat als therapeutisch gezien wordt voor de inzittenden van de sauna.

De infraroodsauna warmt in tegenstelling het lichaam rechtstreeks op, en de lucht warmt op als een bijproduct, en niet andersom.

Dit verklaart het grote verschil in de ervaring van een infrarood sauna in vergelijking met die van een traditionele sauna.

In vergelijking met traditionele sauna’s hebben infrarood sauna’s erg weinig tijd nodig om op te warmen, en het warmt niet op tot de exacte temperatuur van de traditionele sauna.

In het geval van een traditionele sauna duurt het ongeveer een half uur om op te warmen tot een temperatuur van 90 graden.

Infraroodsauna’s warmen echter op in de helft van de tijd, maar warmen op tot een maximale temperatuur van 60 graden Celsius.

Het voordeel van de temperatuur van infrarood sauna’s is dat zij voorkomen dat u zich veel te warm gaat voelen zoals het geval is in een traditionele sauna.

Het is echter mogelijk dat mensen die een traditionele sauna de temperatuur van een infrarood sauna in vergelijking koeler vinden.

Sommige voorstanders van infrarood sauna’s beweren echter dat de hitte die gegenereerd wordt door de infrarood sauna’s veel zachter is voor de huid in vergelijking met de hitte geproduceerd door traditionele sauna’s.

Nog een andere vergelijking tussen een traditionele sauna en een infrarood sauna is de werkingskost van de sauna.

Traditionele sauna’s hebben vaak een hogere werkingskost omdat zij een hogere werkingstemperatuur nodig hebben.

Infrarood sauna’s kosten ongeveer 5 tot 10 cent per minuut, terwijl traditionele sauna’s ongeveer 40 tot 50 cent per minuut kosten voor hun werking.


Kosten infrarood sauna
kosten infrarood sauna

Ver-infrarood sauna’s en nabij-infrarood sauna’s

Bij het verkennen van de markt van is het mogelijk dat u de afkorting FIR tegenkomt, wat staat voor ver-infrarood sauna’s.

Over het algemeen bestaat het gamma aan beschikbare sauna’s uit ver-infrarood sauna’s, maar er zijn enkele fabrikanten op de markt die nabij-infrarood sauna’s als superieur beschouwen vergeleken met de ver-infrarood sauna’s.

De namen nabij en ver komen van de basis van de golflengte van de infraroodgolven op het lichtspectrum.

Een korte golflengte van infrarood licht is dicht bij de rand het zichtbare licht en staat bekend als nabij-infrarood, en de lange golflengte die niet zichtbaar is met het oog staat bekend als ver-infrarood.

Beide soorten sauna’s, nabij en ver, hebben hun voordelen en nadelen, maar het belangrijkste verschil tussen de twee sauna’s is dat nabij-infrarood sauna’s niet zo veel opwarmen als ver-infraroodsauna’s.

Het verwarmingsmechanisme gebruikt in een infrarood sauna

De warmte van de infrarood sauna wordt gegenereerd door een verwarmingselement.

Wanneer u een infrarood sauna koopt is het ook belangrijk om het verwarmingselement in overweging te nemen.

De keuze van het verwarmingselement hangt af van een groot aantal factoren, waaronder de algemene efficiëntie en de kosteneffectiviteit van het element.

Eens u zich bewust bent van de verwarmingselementen is het belangrijk om de geschikte grootte en plaatsing van de verwarming te begrijpen bij het kopen van een infrarood sauna.

Over het algemeen hebben sauna’s ongeveer één tot vijftien koolstof gebaseerde verwarmingspanelen nodig om voldoende hitte te produceren voor het opwarmen van de infrarood sauna.

Het is echter aan te raden om het aantal panelen dat een sauna heeft na te kijken bij aankoop van een infrarood sauna.

Het is ook essentieel om na te kijken waar de panelen geplaatst zijn, en de grootte van de panelen, omdat hoe groter het aantal panelen en hoe groter hun maat zijn, des te beter zal het verwarmingssysteem van de sauna zijn.

Voor een effectief verwarmingssysteem dienen de panelen om u heen geplaatst te zijn, bij voorkeur bij uw voorzijde, achterzijde, dijen en voeten zodat u een maximale blootstelling verkrijgt.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Wat volgt zijn een aantal belangrijke aspecten waar u zich van bewust dient te zijn bij aankoop van een infrarood sauna:

Keramische infraroodverwarmers

Keramische infraroodverwarmers komen met een verwarmingselement dat ofwel een keramische staaf, ofwel een keramisch paneel is; welke u ook kiest, keramische verwarmers zijn de beste verwarmingselementen die vandaag de dag beschikbaar zijn.

De keramische verwarmer warmt de sauna op door infrarode hitte uit te stralen.

Ze hebben een langere levensduur en wekken veel warmte op.

Infraroodverwarmers met koolstofvezel

Een ander type verwarmers zijn koolstofvezel staven of panelen die een stuk minder duur zijn om te vervaardigen in vergelijking met keramische verwarmers.

Deze verwarmers hebben infraroodwarmte met een lange golflengte, maar produceren nog steeds minder warmte dan een keramische verwarmer.

De warmte verwekt door een koolstofveel verwarmer is echter relatief gesproken meer evenredig verdeeld in vergelijking met de keramische verwarmer.

Aangezien de koolstofvezel verwarmers minder duur zijn zal de algemene kost van de sauna ook goedkoper zijn in vergelijking met een sauna die een keramische verwarmer gebruikt.

Sauna’s met glas

Voor mensen die claustrofobisch zijn, zijn glazen sauna’s redelijk goed, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verwarmingspanelen correct geplaatst zijn zodat de hitte van de panelen rechtstreeks naar u gericht is.

Het is ook belangrijk om na te gaan hoeveel vierkante centimeters hitte de panelen uitstralen.

Met glazen deuren is het mogelijk dat de verwarmingspanelen de hitte niet voldoende kunnen laten circuleren aangezien de voorzijde maximale blootstelling geeft aan het lichaam.

De verwarmers dienen ook bij de kuiten en voeten geplaatst te worden zodat de koude plekken die voorkomen door de glazen deur de algemene warmte van de sauna niet beïnvloeden aangezien dit de opwarmingstijd verhoogt.

Staven versus panelen

De classificatie van de infraroodverwarmers hangt af van de sterkte van de warmte die zij produceren, over het algemeen bestempeld als lage, middel en verre infrarood golflengten met betrekken tot de benodigde energie.

De verwarmer die dus de grootste infraroodwarmte genereert wordt dus de hoogste classificatie gegeven.

De verwarmingselementen komen over het algemeen in twee verschillende soorten voor, verwarmingspanelen en -staven, waarbij de panelen over het algemeen meer warmte verstrekken.

De hoogste classificatie van 95% wordt gegeven aan de keramische paneelverwarmers, gevolgd door met zand gevulde keramische buisverwarmers die een classificatie hebben van rond de 90%.

Indien deze buizen echter niet goed vervaardigd zijn, zullen zij al snel na enkele uren gebruik stukgaan.

De laagste classificatie wordt gegeven aan koolstofplaat verwarmers, wat tussen 5-10% schommelt.


kosten infrarood sauna
kosten infrarood sauna

Golflengte van het infraroodlicht

Een sauna die een langere golflengte gebruikt en verwarmingselement met lagere temperatuur zal betere algemene prestaties leveren.

De golflengte wordt beschouwd als een belangrijke functie voor de verkoop van een sauna.

Een typische golflengte van het infraroodelement dient rond de 6,85 micrometer te liggen.

Houtkeuze voor de infrarood sauna’s

Wanneer u een infrarood sauna koopt, is een ander belangrijk aspect dat u dient te overwegen het soort hout dat gebruikt is voor de bouw van de sauna.

Over het algemeen worden sauna’s gemaakt uit cederhout of gelijkaardige soorten hout van hoge kwaliteit.

De reden waarom cederhout vaak populair is, is omdat het een natuurlijke olie vrijgeeft die aanvallen van houtluizen of andere insecten tegengaat.

Het zorgt er ook voor dat het hout er niet snel op achteruit gaat.

Tegenwoordig zijn er vele soorten cederhout beschikbaar, maar vooral West-Canadees cederhout wordt gebruikt bij het vervaardigen van sauna’s omdat dit de best beschikbare kwaliteit cederhout is.

Milieubewuste personen houden ook van het idee van het kopen van een infrarood sauna gemaakt van hout dat op een duurzame manier geoogst is.

Dit staat ook bekende als een “groene sauna” vanwege het milieuvriendelijke karakter.

1) Canadese hemlock-spar of linde

Alle sauna’s van goede kwaliteit bieden een omgeving vrij van giftige en allergie opwekkende stoffen met een lange levensduur en bestendigheid tegen kraken, wat het lekken van gassen voorkomt.

2) Canadese ceder

De belangrijkste reden waarom cederhout al verscheidene jaren populair is, is zijn algemene verfijndheid en zijn vermogen om aanvallen van ongedierte, schimmel en meeldauw af te weren.

De oliën die worden afgegeven zijn ook bruikbaar voor aromatherapie, bepaalde parfums en sommige zepen.

Het kan sterkere geuren afweren wanneer het wordt gebruikt in hamster-kooien, hondenbedden, kastjes, lades, enz.

Mensen die echter over het algemeen allergisch zijn aan de geuren van zeep, parfums en schoonmaakmiddelen zullen echter ook beïnvloed worden door de geur van cederhout.

Voor deze mensen zou lindehout een betere keuze zijn.

Afgezien van mogelijke allergieën in sommige gevallen, is het volkomen ongevaarlijk indien het op correcte wijze behandeld wordt.

Na verloop van tijd is bekend dat beide houtsoorten verdonkeren, maar zij verliezen hun tijdloze schoonheid niet.

De kleur van het hout verschilt lichtjes, met een bruinere kleur in het geval van cederhout, terwijl het hout van de hemlock spar een lichtere kleur heeft zoals sparren- of esdoornhout.

U kunt kiezen voor de kleur die overeenkomt met het algemene kleurschema van de meubels in uw huis.

Cederhout heeft sterke eigenschap voor het absorberen van vocht, en is dus het best geschikt voor gebruik buitenshuis of in erg vochtige omgevingen, terwijl voor gebruik binnenshuis beide soorten hout geschikt zijn en een lange levensduur zouden hebben.

Het is zelfs mogelijk om een in vergelijking goedkopere sauna te kopen, aangezien sommige fabrikanten andere materialen gebruiken die niet zo duur zijn als cederhout.

Sparrenhout en multiplex zijn goedkopere materialen die gebruikt worden in sommige sauna’s, maar het nadeel is dat zij er vaak redelijk snel op achteruit gaan.

Ontdek ook: kosten infrarood sauna


Voordelen van een Infraroodcabine
Voordelen van een Infraroodcabine

Het vervaardigen van een sauna 

Over het algemeen zijn infrarood sauna’s van te voren gemonteerd voor zij naar uw huis worden verscheept, wat de consument de moeite bespaart van het bevestigen van de deur, vastmaken van de kabels, inbouwen van een stereo, enz.

Er staat de consument dus niet veel meer te doen dan het in elkaar zetten van de wanden.

Er zijn over het algemeen drie manieren waarmee de sector op dit moment de wanden vastmaakt: met magneten, clips en bouten.

Bouten

Bouten zijn meestal populair bij fabrikanten aangezien zij zich verschuilen in het hout en niet zichtbaar zijn met het blote oog.

Een frame wordt gebruikt om de bouten vast te schroeven zodat het hout niet wordt beschadigd en de algemene wanden vastzitten.

Met het gebruik van bouten kunt u ook bepalen hoeveel druk u wilt toepassen, waardoor u ervoor kunt zorgen dat de wanden beter en veiliger vastzitten.

Het helpt ook om de warmte goed vast te houden en verwijdert enige kleine verbuiging die het hout kan hebben opgelopen terwijl de panelen in de doos zaten.

Clips

De meeste goedkopere sauna’s gebruiken clips om de deuren vast te maken omdat deze eenvoudig te installeren zijn, en in vergelijking minder kosten.

Het gebruik van permanente hechting in de wanden maakt deze ook moeilijker te beheren.

Het geeft geen al te net uitzicht, en kan zelfs voor verbuiging zorgen aangezien er geen hout is aan de hoeken van de wanden.

Magneten

Dit is een nogal slimme technologie, die erg eenvoudig te gebruiken is en tegelijkertijd redelijk effectief is.

De magneten laten de vier wanden eenvoudigweg aan elkaar kleven wanneer ze dicht bij elkaar worden gebracht.

Het hout heeft echter een langere behandelingstijd nodig, dus blijft het behandelingsproces doorgaan tijdens het verschepen van het ene eind naar het andere, en de temperatuur in de verschillende gebieden zorgt voor een lichte verbuiging van de houten panelen bij de rand van de wand.

Wanneer de magneten gebruikt worden om de wanden samen te voegen hebben zij niet voldoende trekkracht om de vorm, die lichtjes gedraaid is, terug vlak te maken.

Het verplaatsen van de sauna is ook moeilijk in een dergelijk systeem omdat de wanden loskomen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Schadelijke gifstoffen aanwezig in goedkopere sauna’s

Voor degenen die wat geld willen besparen, is het belangrijk om te weten dat goedkope sauna’s schadelijke gifstoffen kunnen afgeven wanneer de sauna verwarmd wordt, aangezien de lijmen vaak schadelijke stoffen vrijgeven bij hoge temperaturen.

Bij een erg hoge temperatuur verwekken zij verdere giftige dampen die schade kunnen veroorzaken bij het inademen.

Het is dus wijzer om iets meer uit te geven en een cederhouten X-Trend Infrarood Cabine van goede kwaliteit te kopen die gerenommeerd zijn en ook veilig zijn voor sauna gebruikers.

Besluit

Er zijn een groot aantal gezondheidsvoordelen verbonden aan een infrarood sauna, aangezien de hitte die wordt gegenereerd door de infraroodpanelen helpt om lichaamspijnen te verzachten, en tegelijkertijd het lichaam ontgift en de spieren ontspant en enige stress van het lichaam verwijdert.

Het kan goed doen om uw lokale fitnesscentrum te bezoeken voor een sauna ervaring, maar er gaat niets boven het hebben van uw eigen sauna die u op uw eigen gemak en comfort kan gebruiken.

Om dus volledig gebruik te maken van de gezondheidsvoordelen van een sauna, koopt u een infrarood sauna die aan uw eisen en behoeften voldoet.

Ontdek ook: kosten infrarood sauna

[toc]