Is een infrarood sauna goed voor je?

infrarood sauna 2023

PROMO: tot € 750 korting op uw infraroodcabine

X-Trend Infrarood sauna’s

Geniet ook van een infraroodcabine bij je thuis.

Stap 1 van 2

Infraroodcabines infrarood sauna kopen beste prijs
Infrarood sauna

Is een X-Trend infrarood sauna goed voor je?

een infraroodsauna

Is een infrarood sauna goed voor je? Ontdek onze infraroodcabines.

Misschien vraagt u zich af of een infraroodsauna iets voor u is?

De voordelen van een infrarood sauna zijn onder andere diepe ontspanning van de spieren, verbeterde spierspanning en houding, vermindering van stijfheid en pijn, verbeterde bloedsomloop, positieve mentale vooruitzichten en een vermindering van natuurlijk voorkomende toxines.

Hoewel de infrarood sauna geen wondermiddel is voor alle medische aandoeningen of kwalen, kan het een therapeutisch voordeel bieden dat de kwaliteit van uw leven kan verbeteren. Dus: is een infrarood sauna goed voor u?

Ja, dat is het zeker! Een infraroodsauna kan een aantal voordelen bieden, waaronder pijnverlichting en ontspanning van de spieren.

Het verbetert ook de bloedsomloop en mentale vooruitzichten. Bovendien vermindert de therapie op natuurlijke wijze gifstoffen in uw lichaam.

Nu we alle voordelen hebben besproken, laten we eens bespreken waar u op moet letten bij de aankoop van een infraroodsauna voor thuis. Eerst en vooral is er veiligheid en comfort. De beste manier om uw eigen gezondheid en die van anderen te waarborgen tijdens het gebruik van een infraroodsauna is door ervoor te zorgen dat deze wordt geleverd met hoogwaardige materialen en veiligheidskenmerken.

Zoek bijvoorbeeld naar infrarood sauna’s met koolstofvezel verwarmingspanelen in plaats van keramische of metalen verwarmingselementen, omdat de eerste een veiliger infrarood licht uitstralen dan de laatste twee. Zorg er ook voor dat uw sauna wordt geleverd met een ergonomisch ontworpen stoel en voetkussentje(s) om uw rug te ondersteunen terwijl u erin ontspant.

X-Trend Infraroodcabines

zelf sauna maken of sauna kopen


Kun je met je telefoon in een infrarood sauna?

Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

Kun je met je telefoon in een infrarood sauna?

Er is enige discussie over de vraag of het veilig is om uw telefoon in een infrarood sauna te gebruiken of niet. Sommige mensen zeggen dat de elektromagnetische straling van uw telefoon schadelijk kan zijn in een infrarood sauna, terwijl anderen zeggen dat er geen gevaar is.

Persoonlijk denk ik dat het beter is om het zekere voor het onzekere te nemen en uw telefoon niet te gebruiken in een infraroodsauna. Er zijn genoeg andere dingen die u kunt doen terwijl u in de sauna bent, zoals een boek lezen of een dutje doen.

Info: X-Trend Knokke

een infraroodsauna
een infraroodsauna van X-Trend

Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna
X-Trend Infrarood sauna’s

Hoe lang mag je in een infrarood sauna?

Beste infrarood cabine

Hoe lang mag je in een infrarood sauna?

Infraroodsauna’s werken door het infrarode licht van een speciale lamp te gebruiken om in uw lichaam door te dringen. De energie van het infrarode licht helpt bij het afbreken van sommige vetmoleculen in uw cellen, die opwarmen en giftige stoffen afgeven. De warmte van infraroodsauna’s is warmer dan die van traditionele sauna’s vanwege de langere golflengte van het infrarode licht.

De beste manieren om uw resultaten van een infraroodsauna te maximaliseren zijn

Blijf er zo lang mogelijk in, zodat u de tijd heeft om te zweten en te ontgiften! Vergeet niet dat wij in het begin minimaal 15 minuten aanraden, dus overdrijf het niet bij uw eerste bezoek.

De meeste mensen vinden dat ze meer dan één sessie nodig hebben om significante resultaten te zien, maar onthoud … je bent het waard!

Drink veel water voor en na uw behandeling omdat hydratatie helpt bij het wegspoelen van gifstoffen via urine of ontlasting. Veel drinken helpt ook om spierpijn na de behandeling te verminderen. Dit komt vaak door het verlies van elektrolyten (natrium) tijdens het zweten.

Het lichaam heeft de neiging niet veel vocht vast te houden bij blootstelling aan grote hitte, zoals de droge warmte in een infraroodsauna, dus u zult hevig transpireren.

Eet geen zware maaltijd voor uw sessie, omdat u zich daardoor ongemakkelijk kunt voelen en het langer kan duren voor het lichaam het verwerkt heeft. U wilt niet dat er voedsel in u zit terwijl u deze heilzame effecten krijgt!

Zorg ervoor dat u na de behandeling ook veel water drinkt. Hoe meer uw cellen gehydrateerd zijn, hoe sneller ze gifstoffen via zweet of urine kunnen afvoeren.

Het wordt niet aanbevolen de sauna meer dan drie keer per week te gebruiken. U kunt verschillende behandelingen afwisselen of u kunt proberen de sauna ’s morgens voor uw training te gebruiken en daarna nog eens na uw training voor maximaal profijt

Voor informatie over hoe infrarood sauna’s zich verhouden tot traditionele sauna’s en andere gezondheidsrisico’s die kunnen voortvloeien uit een verblijf in een infrarood sauna, kunt u vandaag nog contact met ons opnemen.

Infrarood sauna prijzen van X-Trend

Wat doet een infrarood sauna?

infraroodsauna aankoopgids

Wat doet een infrarood sauna?

Een infraroodsauna doet een heleboel dingen, waaronder u helpen gewicht te verliezen, uw lichaam te ontgiften en uw huid te verbeteren. Het verhoogt ook je metabolisme, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Het grootste voordeel is echter dat het je lichaam op cellulair niveau ontspant en verjongt, doordat gifstoffen uit elke cel van je lichaam worden vrijgelaten. Het is een geweldige manier om u ontspannen en gezond te voelen na een stressvolle dag op het werk of op school!

Een infrarood sauna doet al deze dingen omdat het dieper in ons weefsel doordringt dan andere soorten warmtetherapie zoals stoomsauna’s of traditionele droge warmte sauna’s omdat het ons van binnenuit verwarmt in plaats van van buiten naar binnen. Naast deze diepe penetratie, kan infrarood warmte doordringen tot op celniveau, waar we de meeste gifstoffen opslaan, wat resulteert in een gladdere huid met minder rimpels, samen met een betere gezondheid en welzijn.


Is een infrarood sauna goed voor psoriasis?

Is een infrarood sauna goed voor psoriasis? Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening. Het komt vaker voor bij volwassenen dan bij kinderen, en vaker bij mannen dan bij vrouwen. De symptomen van psoriasis zijn rode, schilferende plekken op de huid die gemakkelijk kunnen bloeden als er aan gekrabd of geschaafd wordt. Het treft vooral de ellebogen, de knieën, de romp, de hoofdhuid, de handen en de voeten. Er zijn verschillende behandelingen voor psoriasis beschikbaar, waaronder geneesmiddelen op recept zoals steroïden of salicylzuur.

De meeste artsen zullen een infraroodsauna voor de behandeling van psoriasis niet aanbevelen, omdat er op dit gebied nog niet veel onderzoek naar is gedaan om te weten of het enig voordeel oplevert. Echter, sommige gevallen hebben gemeld dat de infrarood sauna heeft geholpen de symptomen van psoriasis te verminderen. Een studie bij 24 patiënten met uitgebreide plaque psoriasis toonde aan dat een infrarood sauna therapie significante klinische verbetering gaf in de meerderheid van de gevallen na slechts twee behandelingen per week gedurende drie weken. Dit is zeer bemoedigend; er is echter meer onderzoek nodig om te bepalen hoe lang mensen dit type behandeling veilig kunnen gebruiken en wat de bijwerkingen zijn.

Een infraroodsauna of infraroodcabine is een goede optie voor psoriasispatiënten die geen geneesmiddelen op recept kunnen verdragen of voor degenen die deze willen vermijden. Hoewel het geen genezing voor psoriasis biedt, kan infraroodsauna therapie helpen de symptomen te verbeteren.

infraroodcabine van X-Trend met Joke
infraroodcabines van X-Trend – Ontdek onze modellen en prijzen

uitschuifbare infrarood sauna of infraroodcabine
uitschuifbare infrarood sauna of infraroodcabine

Hoe vaak mag je in een infrarood sauna?

hoe gebruik je een infraroodsauna

Hoe vaak mag je in een infrarood sauna? Hoe vaak kunt u een infraroodsauna gebruiken?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen voelen zich het beste als ze elke dag in een infraroodsauna gaan, terwijl anderen misschien maar een paar keer per week hoeven te gaan om de voordelen te voelen. Het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en te kijken wat voor u het beste werkt. Er zijn ook mensen die helemaal geen infraroodsauna kunnen gebruiken, en daarom is het belangrijk om uw gezondheid met een arts te bespreken voordat u er een gebruikt.

Er zijn geen grote bijwerkingen verbonden aan het veelvuldig gebruik van infrarood sauna’s, maar u moet toch uw gezondheidsprofessional raadplegen als u vragen of zorgen heeft over hoe vaak u in de sauna kunt gaan.

Veel studies tonen aan dat regelmatig gebruik van dit type warmtebehandeling kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verlichten van pijn gerelateerd aan artritis. Er is ook gebleken dat infrarood lichttherapie de hersteltijd van spieren na het sporten kan verbeteren, de genezing van wonden kan versnellen, symptomen in verband met allergieën kan verlichten.


Wat te doen na infrarood sauna?

infrarood sauna Oost-Vlaanderen

Wat te doen na infrarood sauna?

In veel gevallen, na een infrarood sauna, drinken mensen een glas water. Het doel is om gehydrateerd te blijven en het water zal daarbij helpen. Het is een goed idee om een waterfles bij uw infraroodsauna te houden, zodat u de ruimte niet hoeft te verlaten om een slok water te halen. Voor sommigen is het een goed idee om te stretchen, omdat ze stijf worden van te lang op één plek zitten. Voor anderen is het een goed idee om gewoon te ontspannen en de infraroodsauna zijn werk te laten doen. Het kan tot een uur duren voordat uw lichaam zich volledig ontspannen voelt na een sessie met een infraroodsauna.

Wat u doet na het gebruik van een infraroodsauna is echt aan u – maar er zijn een aantal dingen die de meeste mensen denken om meteen te doen, zoals water drinken of hun spieren rekken. Wat u ook kiest, het zal u helpen de maximale gezondheidsvoordelen te halen uit het regelmatig gebruik van een infraroodsauna!


Waarom een infrarood sauna kopen?

Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

Waarom een infrarood sauna kopen? Lange golf infrarood sauna’s worden meer geïnstalleerd omdat ze effectief zijn. Infraroodsauna’s werken door de binnenkant van de cabine te verhitten om stralingswarmte te produceren, die vervolgens door het lichaamsoppervlak wordt geabsorbeerd en omgezet in infraroodenergie. Dit produceert zweet op uw huid, wat u helpt te ontgiften.

Lange golf infraroodcabines zijn in staat om tot diep in de kern van uw spieren door te dringen, daar waar spieren pijn doen of last hebben van ontstekingen, effectiever dan elk ander type sauna. Dit biedt verlichting aan mensen die een operatie hebben ondergaan of intensief hebben getraind, maar ook aan mensen die spierpijn ondervinden als gevolg van artritis of spierdegeneratie.

Waarom een infrarood cabine?

Infrarood sauna voor fibromyalgie

Een infraroodcabine is een heerlijke manier om tot rust te komen en te ontspannen. Directe stralingswarmte wordt geleverd door specifieke infraroodcomponenten in de cabine, die infraroodwarmte genereren. Deze warmte wordt vervolgens door uw lichaam opgenomen, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en uw hart wordt gedwongen harder te werken. Zweten is de enige manier om deze extra warmte af te voeren, dus dat moet ook gebeuren.

Hoe lang in een infrarood sauna?

Beste infrarood cabine

Hoe lang in een infrarood sauna? Er is geen vaste tijd, infrarood sauna sessies duren meestal 30 minuten met een 10 minuten cooling down . Personen met een hartaandoening of hoge bloeddruk moeten echter hun arts raadplegen alvorens een infraroodsauna te gebruiken.

In het algemeen kunt u zelf beoordelen hoe lang u in de infrarood sauna kunt blijven, maar het is aan te raden dat mensen met gezondheidsproblemen eerst advies vragen aan hun arts, en altijd het zekere voor het onzekere nemen.

Sommige mensen proberen er langer in te blijven dan anderen, terwijl anderen helemaal niet veel tijd nodig hebben omdat ze werken aan gewichtsverlies doelen, dus elk individu zal variëren, afhankelijk van hun eigen doelen.

Daarnaast is het zeer aan te raden om de infrarood sauna niet direct na het eten te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het bloed naar de spijsvertering stroomt en weg van andere delen van het lichaam, waardoor u zich flauw kunt voelen tijdens of direct na het gebruik van de sauna. Wacht minstens een uur met het gebruik van een infraroodsauna na een maaltijd.

– Sauna’s worden niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of mensen met hartaandoeningen, hoge bloeddruk, epilepsie of diabetes.

– Mensen met claustrofobie of angst voor hitte moeten sauna’s vermijden.

– Drink altijd voldoende vocht voor en na het gebruik van een infraroodsauna om uitdroging te voorkomen.

– Gebruik de infraroodsauna niet direct na het eten, omdat u zich dan flauw kunt gaan voelen. Wacht minstens een uur na het eten voordat u een infraroodsauna gebruikt.

Sommige mensen vinden dat ze niet zo lang in de infraroodsauna nodig hebben om hun doelen te bereiken, terwijl anderen er wat langer over doen. Het hangt allemaal af van wat u uit uw sauna beurt wilt halen.

De beste infrarood sauna is een infrarood sauna van X-Trend

Op zoek naar de beste infrarood sauna? 

De beste infrarood sauna is een infrarood sauna van X-Trend. Het is een vertrouwd merk dat al meer dan 20 jaar bestaat en kwaliteitsproducten biedt met een uitstekende klantenservice. We bieden een breed scala aan verschillende soorten infraroodsauna’s om aan uw behoeften te voldoen, of u er nu een zoekt om thuis te gebruiken of er een in uw kantoor geïnstalleerd wilt hebben.

De beste infraroodsauna is de sauna die aan uw behoeften voldoet.

X-Trend heeft een breed scala aan opties die passen bij ieders budget en persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende maten, zodat u er een kunt vinden voor bijna elke ruimte in uw huis of kantoor. Er is ook een verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen om bij uw stijl te passen. Onze sauna’s variëren van basismodellen voor de budget bewuste, helemaal tot luxe eenheden met speciale functies zoals aromatherapie en chromotherapie (gekleurde lichten).

X-Trend biedt geweldige aanbiedingen op verschillende soorten infrarood sauna kachels:

* Far Infrared Heaters ( XF Series ) – Het meest populaire model; straalt lange golf far infrarood stralen uit bij lage temperaturen die diep in het lichaam doordringen en snel verlichting geven bij pijn of spierstijfheid in slechts 15 minuten sessies. Het helpt uw lichaam te ontgiften door de poriën te openen door transpiratie terwijl u er comfortabel in ontspant.

* Near Infrared Heaters (NX Series) – Near infrarood stralen zijn goed voor het stimuleren van collageen productie en circulatie. Ze helpen ook om ontstekingen te verminderen, de teint van de huid te verbeteren en veroudering tegen te gaan

* Dual Spectrum Heaters (XD Series) – Zendt zowel nabij als ver infrarood stralen uit voor een meer complete ontgiftingservaring. De nabije infraroodstralen helpen de collageenproductie te stimuleren, terwijl de verre infraroodstralen diep in het lichaam doordringen om pijn te verlichten

X-Trend is toegewijd aan het leveren van kwaliteitsproducten met een uitstekende klantenservice. Wij bieden een verscheidenheid van verschillende soorten infrarood sauna’s om aan uw behoeften te voldoen, of u er nu een zoekt om thuis te gebruiken of er een in uw kantoor geïnstalleerd wilt hebben. Als u vragen heeft over onze producten of hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste voor u, neem dan vandaag nog contact met X-Trend op.

Infrarood Cabine Voor Thuis
Infrarood Cabine Voor Thuis

Het beste moment van de dag om een infrarood sauna te gebruiken

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een infraroodsauna. Sommige mensen gebruiken hem graag ’s ochtends, terwijl anderen hem liever ’s avonds gebruiken. Hier zijn enkele van de beste momenten van de dag om een infrarood sauna te gebruiken:

Ochtend: Het gebruik van een infrarood sauna in de ochtend kan u helpen uw dag goed te beginnen. Het kan helpen uw geest leeg te maken en u energieker te voelen.

’s avonds: Het gebruik van een infraroodsauna ’s avonds kan u helpen ontspannen en tot rust komen na een lange dag op het werk of op school. Het kan ook verlichting bieden bij spierpijn die vaak optreedt bij overbelasting van de spieren, zodat u meer energie overhoudt voor uw dagelijkse activiteiten.

’s nachts: Infrarood sauna’s worden vaak gebruikt als onderdeel van een nachtelijke routine voor mensen die lijden aan slapeloosheid, omdat is aangetoond dat het de slaapkwaliteit verbetert. Een infraroodsauna-sessie voor het slapen gaan verwarmt uw lichaamstemperatuur en veroorzaakt een natuurlijke reactie, vasodilatatie genaamd, die de bloedstroom naar de haarvaten brengt, waardoor ze uitzetten en het cortisol niveau in uw bloedplasma op natuurlijke wijze daalt, terwijl de zuurstoftoevoer naar uw hersencellen verbetert, wat leidt tot een betere slaap. Gebruik deze tijd als een gelegenheid om te mediteren en een warm bad te nemen voordat u naar bed gaat, omdat het u ook kan helpen ontspannen.

’s avonds laat: Van infrarood sauna’s is aangetoond dat ze helpen bij de afgifte van melatonine in uw lichaam, dat vrije radicalen helpt bestrijden die cellen in ons lichaam beschadigen. Infrarood lichttherapie wordt door veel mensen met slapeloosheid gebruikt als hun oplossing om beter te slapen zonder medicijnen of supplementen te hoeven gebruiken. Het gebruik van een infrarood sauna laat op de avond kan gunstig zijn als u kampt met slapeloosheid, omdat het de bloedstroom door uw bloedsomloop stelsel verhoogt, waardoor gifstoffen uit uw hersenen worden verwijderd en de zuurstofopname verbetert, zodat u snel in slaap valt en de hele nacht door blijft slapen!

Het beste moment van de dag om een infraroodsauna te gebruiken hangt af van wat u uit uw sessie wilt halen.

De beste tijd van de dag om een infraroodsauna te gebruiken is ’s morgens, ’s avonds of ’s avonds laat. Ochtendsessies kunnen u helpen uw geest helder te maken en u energieker te voelen. Avondsessies kunnen u helpen te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. ’s avonds laat kan melatonine vrijkomen in uw lichaam en vrije radicalen bestrijden. Alle drie de momenten bieden voordelen die uw algehele gezondheid kunnen verbeteren! Meer informatie over de infraroodsauna’s van X-Trend kan je hier online aanvragen.

Infraroodcabine FAQ
Infraroodcabine FAQ

Is er iets om voorzichtig mee te zijn bij het gebruik van een infrarood sauna?

Veel mensen zijn op zoek om uit te vinden wat ze moeten zich bewust zijn van bij het gebruik van een infrarood sauna. Een ding dat u misschien niet weet is dat het belangrijk is om water te drinken voor en na uw sessie. U moet ook het gebruik van een infraroodsauna vermijden als u een hartaandoening of aderverkalking hebt, en ook tijdens de zwangerschap en als u jonger bent dan 8 jaar. Maar voor degenen die genieten van de voordelen van een infraroodsauna, hoeft u zich over geen van deze dingen zorgen te maken. Praat met uw arts als u andere zorgen hebt voordat u een infraroodsauna gebruikt.

De beste infraroodsauna is van X-Trend, en het biedt een aantal functies die het perfect maken voor degenen die op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit ervaring mogelijk. Met deze sauna kunt u kiezen tussen drie verschillende warmte-instellingen, zodat u de perfecte temperatuur voor uw behoeften kunt vinden elke keer dat u het gebruikt. Hij heeft ook een ingebouwde timer, zodat u hem kunt instellen en vergeten, en weten dat uw sessie automatisch zal eindigen. Bovendien heeft de X-Trend infraroodsauna een garantie op het frame en de verwarmingselementen, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw sauna.

infrarood sauna cabine
infrarood sauna cabine

Waarom zou ik een X-Trend infraroodcabine kopen?

Er zijn vele redenen waarom u een X-Trend infraroodcabine zou moeten kopen. Ten eerste, onze sauna’s zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen om uw veiligheid en comfort te garanderen. Ten tweede, onze sauna’s maken gebruik van de nieuwste infrarood technologie om u de meest effectieve en gezonde detox ervaring te bieden. Ten slotte zijn onze sauna’s ontworpen voor eenvoudige installatie, zodat u in een mum van tijd van uw sauna kunt genieten!

Hoe werkt een infraroodcabine?

werking van een infrarood cabine

Hoe werkt een infraroodcabine? Een infraroodcabine is een functionele en populaire aanwinst voor veel woningen. Het is een uitstekende manier om te ontspannen, te ontgiften en uw lichaam te ontdoen van spanningen.

Tegelijkertijd is aangetoond dat dit type sauna zeer nuttig kan zijn voor mensen die effectief willen afvallen. De warmte die door infraroodcabines wordt gegenereerd kan er ook voor zorgen dat spieren en gewrichten zich meer ontspannen en verjongd voelen na een lange dag werken of lichamelijke inspanning. Het is ook ideaal voor mensen die hun cardiovasculaire gezondheid en spierspanning willen verbeteren.

Een infraroodcabine werkt door het lichaam te verwarmen, niet de lucht. Dit betekent dat alle delen van uw lichaam worden blootgesteld aan warmte zonder dat u zich te heet of zweterig voelt, omdat het objecten verwarmt in plaats van de omringende omgeving. Met een infraroodsauna kunt u schadelijke gifstoffen uit uw huid zweten door te transpireren, waardoor het veel gezonder is dan conventionele sauna’s! Voor diegenen die hun systeem willen ontgiften of gewicht willen verliezen, kan dit ook een goede optie zijn, aangezien er bij elke sessie meer gifstoffen worden afgevoerd dankzij deze voordelen.

Bovendien hebben veel studies aangetoond dat warmte helpt bij het stimuleren van de bloedstroom – een andere reden waarom infrarood sauna’s zo’n populaire keuze voor mensen die op zoek zijn om hun cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

Wanneer u klaar bent om uw infraroodcabine te kopen, zorg er dan voor dat u winkelt bij een winkel zoals X-Trend, die producten van hoge kwaliteit en een uitstekende klantenservice biedt. Met de juiste infraroodsauna kunt u genieten van alle bovenstaande voordelen en meer!

Lees ook: infraroodcabine

[toc]