Infraroodverwarming

Infraroodverwarming

Bent u op zoek naar een infraroodcabine met infraroodverwarming? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infraroodverwarming

Stap 1 van 2

Infraroodverwarming
Infraroodverwarming

Bent u op zoek naar de beste infraroodverwarming voor een infrarood sauna? Kies voor X-Trend infraroodcabines, de beste in België.

Wat is Infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een nieuwe en geavanceerde vorm van straling, geïnspireerd op dezelfde stralingsmethode als de zon.

Infraroodverwarming gebeurt door infrarood stralen die, door de lucht, door het menselijke lichaam geabsorbeerd worden.

Deze stralen dringen diep door tot in het lichaam en creëren een natuurlijke en verzachtende warmte, die gespannen spieren ontspant en hardnekkige cellulitis en lichaamsvet verwijdert.


infraroodverwarming
infraroodverwarming

Hoe komt Infrarood Straling tot stand?

Infrarood straling wordt geproduceerd door infrarood panelen, die sterke straling afgeven, onzichtbaar voor het oog, maar met talrijke voordelen.

Deze stralingspanelen zijn zo ontworpen dat zij infraroodverwarming genereren zonder veel stroom te gebruiken en zonder gebruik van water of andere vloeistoffen.

De infrarood golven reizen door de lucht, maar hebben geen effect op de omringende lucht en verhogen daarmee niet de luchttemperatuur.

De stralen hebben direct effect op het lichaam, waar ze een gevoel van warmte geven zonder verstikkend warme of droge lucht te geven.

Tip: Maak kennis met de infrarood sauna modellen van X-Trend. We hebben ook barrel sauna’s en hottubs in ons gamma.

Waar vind je normaal gesproken Infrarood golven?

Zonlicht is een combinatie van verschillende lichtsoorten.

Sommige van deze lichtsoorten zijn zichtbaar, zoals de regenboogkleuren, anderen zijn onzichtbaar.

Onzichtbare lichten bestaan uit ultraviolet of infrarood straling.

Ultraviolet stralen zijn schadelijk voor de gezondheid.

Als iemand blootgesteld wordt aan de zon, hebben de ultraviolet stralen een negatieve invloed.

Dat is waarom we een zonnecrème gebruiken als we naar buiten gaan.

Infrarood stralen daarentegen, die ook deel zijn van de straling van de zon, zijn juist goed voor de gezondheid en hebben talloze voordelen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Is Infraroodverwarming veilig?

Hoewel infraroodverwarming door de meeste mensen gezien wordt als de snelste, meest effectieve manier van verwarmen, zijn er nog steeds mensen die hun bedenkingen hebben als het gaat om infraroodverwarming en infraroodstraling.

Veel mensen, zelfs met alle wetenschappelijke vooruitgang en nieuwe technologie, verkiezen de conventionele en traditionele manieren van verwarmen.

Zij prefereren stoom, open haarden en zonnewarmte boven alles wat ze als kunstmatige technologie zien.

Sommige mensen accepteren wel verwarming van radiatoren en kachels, maar vinden infraroodverwarming, ondanks dat het volkomen veilig en kostenbesparend is, onacceptabel.

Zij geloven nog steeds dat infrarood straling schadelijk is voor het menselijk lichaam en gevaarlijk is voor de gezondheid.

Dit idee is volkomen onjuist. Infrarood verwarmen is juist veilig, omdat het op dezelfde manier verwarmt als de zon.

De zon bevat infrarood stralen die de bron zijn voor warmte en hitte.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat deze infraroodstralen aanwezig zijn in alles om ons heen.

Alle dingen geven warmte af in de vorm van infraroodstraling.

Hierdoor is infraroodstraling de meest natuurlijke warmtebron.

De opvatting die veel mensen vandaag de dag hebben over infraroodverwarming is dus incorrect.

Het is volkomen onlogisch als mensen verkondigen, dat infraroodverwarming onnatuurlijk en schadelijk zou zijn.

Het is de meest natuurlijke en veiligste vorm van verwarming.

De beste infraroodcabines in België:

Infraroodcabine kopen in West-Vlaanderen

Infraroodcabines in Oost-Vlaanderen

Infraroodcabine in Antwerpen kopen

Infraroodcabine in Vlaams Brabant en omstreken

Infraroodcabine in Brusselse steden

De best infraroodcabines in Limburg


infrarood verwarming
infrarood verwarming

Tip: de waterhardheid per gemeente bekijken.


Voordelen van infraroodverwarming

Steeds meer sauna liefhebbers stappen over naar een infrarood sauna vanwege de fantastische ontspannende werking van de infraroodverwarming en de geweldige gezondheidsvoordelen, die het met zich meebrengt.

Er zijn verschillende meningen of een infrarood sauna wel een sauna genoemd moet worden en terwijl voorstanders van traditionele sauna’s de conventionele sauna aanraden voor zijn unieke ervaring, blijft het een feit dat infrarood sauna’s steeds populairder worden onder sauna gebruikers.

De lagere kosten van infraroodverwarming draagt bij aan deze trend, maar wat veel mensen vergeten, zijn de vele andere voordelen die een infrarood sauna de gebruiker bieden.

Hieronder volgt een lijst met dergelijke voordelen waar meer mensen zich bewust van moeten worden, wil de infrarood sauna methode wereldwijd een succes worden.

 • Infraroodstralen verhogen de bloedsomloop en verbranden calorieën in het lichaam. De diep doordringende warmte versterkt het cardiovasculair systeem en normaliseert het bloeddruk niveau door het gehele lichaam.
 • Een infrarood sauna kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem door de aanmaak van witte bloedcellen in het lichaam te stimuleren. Het helpt het lichaam ook infecties, andere bacteriën en parasieten beter te bestrijden
 • Infraroodverwarming speelt een rol bij het ontgiften van schadelijke stoffen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld zware metalen als kwik, lood, cadmium en aluminium. Het is ook effectief bij het elimineren van schadelijke koolwaterstof-deeltjes en in het lichaam aanwezige nicotine.
 • Het is bewezen effectief spierpijn en andere pijnen te verlichten, net zoals spierspasmen, verrekkingen of pijnlijke plekken, die ontstaan na een work-out.
 • Een infrarood sauna is een prima manier om uw huid te reinigen. Het helpt bij de behandeling van littekenweefsel en brandwonden en tevens bij huidaandoeningen als acne, eczeem en psoriasis.
 • Misschien wel het grootste voordeel van een infrarood sauna is het vermogen om het lichaam geheel te doen ontspannen door warmte penetratie, waardoor de gebruiker zich verfrist en verkwikt voelt. Het verlicht stress en doet uw zorgen vergeten door uw lichaam en geest volledig te laten ontspannen.
 • Infraroodwarmte biedt dezelfde voordelen als natuurlijk zonlicht, maar dan zonder de schadelijke ultraviolette straling en is veel beter uit te houden.
 • Onderzoek wijst uit dat infrarood sauna’s kunnen helpen bij het herstellen en het vernieuwen van weefsel door bindweefselcellen te stimuleren en bij proteïne synthese door het hele lichaam.
 • Infraroodwarmte wordt gebruikt in allerhande gezondheidscentra voor de behandeling van o.a. slapeloosheid, bronchitis, astma, allergieën, maagzweren en migraines.
 • Infraroodwarmte verbrandt extra lichaamsvetten en verhoogd het metabolisme. Doordat dit extra vet wordt verwijderd, worden de cardiovasculaire functies beter en wordt de huidstructuur weer elastisch.
 • Studies wijzen uit dat infraroodwarmte kan helpen bij het bestrijden van schadelijke stoffen en pesticides in de buitenlucht die het lichaam zijn binnengedrongen.
 • Behalve alle voordelen voor de gezondheid, hebben infrarood sauna’s ook nog andere voordelen; ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig in elkaar te zitten, goedkoop in gebruik en gemakkelijk mee te nemen.

infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Een infrarood sauna heeft zoveel voordelen dat het eigenlijk onmisbaar is in uw huishouden.

Daarbij komt ook nog eens dat ze zo goed te verdragen en veilig zijn dat veel mensen ze nu verkiezen boven een traditionele sauna.


Infrarood sauna

Een sauna is een plaats die ontworpen is voor het reinigen en verfrissen van het lichaam met gebruikmaking van stoombad of met andere moderne methodes van warmte zoals infrarood straling

Er zijn twee types sauna’s: nat conventioneel en droog infrarood sauna’s.

Infrarood sauna

Infrarood sauna’s of droge sauna’s gebruiken geen water of stoom zoals conventionele sauna’s.

Maar de infrarood heaters produceren straling die de huid penetreert en de oppervlakte van het lichaam opwarmt zonder de lucht te verwarmen of vocht te produceren.

Infrarood sauna’s zijn weldadig voor mensen die niet tegen vochtigheid kunnen door huidaandoeningen of wanneer ze zich zwak of ziek voelen als er een hoge vochtigheidsgraad is.

Waarom een sauna gebruiken?

Meer en meer werkers in de gezondheidszorg en doctoren geven toe dat er voordelen zijn bij het gebruik van infrarood sauna’s.

De diepe penetratie en de warmte die daardoor overgebracht worden, veroorzaken vasodilatatie of ontspanning van de bloedvaten, waardoor de bloedstroom naar de spieren, gewrichten en de huid verbeterd wordt en wat resulteert in een bijna directe vermindering van de pijn en van arthritis.

Niet alleen leidt het tot minder pijn zonder ook maar enige medicatie, het heeft ook geen bijeffecten.

Iemand kan zo gemakkelijk stress, spanning en angst verminderen met deze ontspanningstherapie.

Sauna’s zijn door de eeuwen heen gebruikt, maar onlangs is het gebruik toegenomen wegens het massale bewustzijn over hun voordelen.

Er zijn sauna-centra in veel landen, met de optie van gemengde geslachten, alleen vrouwen, naakt, een enkel geslacht en andere types, afhankelijk van de landsgebruiken.

Echter, infrarood sauna’s zijn nu ook beschikbaar in de veilige, comfortabele omgeving van het eigen huis.

Deze gemakkelijk te plaatsen en handelbare sauna’s zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en met verschillende zitmogelijkheden, verschillende kleuren en andere te wijzigen details.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood sauna forum

Veel infrarood sauna forums wijden uit over de voordelen van deze sauna’s.

Als gevolg van hun vele voordelen die de gebruikers waarnemen en hun gebruik bij Detox Programma’s, is het veel gemakkelijker voor mensen om infrarood sauna’s in hun eigen huis te hebben, dan om naar een kliniek of andere plaatsen te reizen.

Infraroodverwarming dringt dieper door in de huid, veroorzaken zo meer detox en functioneert bij elke temperatuur (zelfs als het buiten sneeuwt).

Omdat infrarood bestaat uit straling van het lagere eind van het Electromagnetische Spectrum, zijn ze minder intens en hun golflengte ligt maar iets onder dat van zichtbaar licht.

De hogere golflengte straling, zoals röntgen- of gammastraling of magnetrons, zijn gevaarlijk als ze worden toegepast zonder toezicht.

Ondanks dat er veel sauna’s beschikbaar zijn op de markt, is het belangrijk om een product van een hogere kwaliteit te kiezen, waarvan de samengestelde delen geen chemicaliën bevatten (zoals houtlijm).

Aangezien infrarood sauna’s droge sauna’s zijn, is er geen gebruik of verspilling van water om stoom te produceren.

In vergelijking met de traditionele sauna’s waar de hoge vochtigheid het lichaam voor 97% water laat uitzweten en slechts 3% afvalstoffen, produceert infrarood helemaal geen vocht en daarom kan het lichaam tot wel 20% afval uitzweten.

Daarom zijn infrarood sauna’s een betere methode van detox en worden zij aangeraden door doctoren bij chronische pijn, voor de algehele gezondheid en zelfs bij het chronisch vermoeidheidssyndroom (CFS).


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


[toc]