Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend

Infraroodsauna

Bent u op zoek naar een infraroodsauna? Ontdek hier onze kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Bekijk ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend

Stap 1 van 2

Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend
Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend

Infraroodsaunas

De Voordelen van een Infraroodsauna thuis beleven? Kies X-Trend

Steeds meer sauna liefhebbers stappen over naar infraroodsaunas vanwege de fantastische ontspannende werking en de geweldige gezondheidsvoordelen, die het met zich meebrengt. Er zijn verschillende meningen of infraroodsaunas wel een sauna genoemd kan worden en terwijl voorstanders van traditionele sauna’s de conventionele sauna aanraden voor zijn unieke ervaring, blijft het een feit dat infraroodsaunas steeds populairder worden onder sauna gebruikers.

De lagere kost van infraroodverwarming draagt bij aan deze trend, maar wat veel mensen vergeten, zijn de vele andere voordelen die infraroodsaunas aan de gebruiker bieden. Hieronder volgt een lijst met dergelijke voordelen waar meer mensen zich bewust van moeten worden, wil de infraroodsauna methode wereldwijd een succes worden.


 

uitschuifbare infrarood sauna of infraroodcabine

  uitschuifbare infrarood sauna of infraroodcabine

 • Infraroodstralen verhogen de bloedsomloop en verbranden calorieën in het lichaam. De diep doordringende warmte versterkt het cardiovasculair systeem en normaliseert het bloeddruk niveau door het gehele lichaam.
 • Een infraroodsauna kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem door de aanmaak van witte bloedcellen in het lichaam te stimuleren. Het helpt het lichaam ook infecties, andere bacteriën en parasieten beter te bestrijden
 • Infraroodverwarming speelt een rol bij het ontgiften van schadelijke stoffen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld zware metalen als kwik, lood, cadmium en aluminium. Het is ook effectief bij het elimineren van schadelijke koolwaterstofdeeltjes en in het lichaam aanwezige nicotine.
 • Het is bewezen effectief spierpijn en andere pijnen te verlichten, net zoals spierspasmen, verrekkingen of pijnlijke plekken, die ontstaan na een workout.
 • Een infraroodsauna is een prima manier om uw huid te reinigen. Het helpt bij de behandeling van littekenweefsel en brandwonden en tevens bij huidaandoeningen als acne, eczeem en psoriasis.
 • Misschien wel het grootste voordeel van een infraroodsauna is het vermogen om het lichaam geheel te doen ontspannen door warmte penetratie, waardoor de gebruiker zich verfrist en verkwikt voelt. Het verlicht stress en doet uw zorgen vergeten door uw lichaam en geest volledig te laten ontspannen.
 • Infraroodwarmte biedt dezelfde voordelen als natuurlijk zonlicht, maar dan zonder de schadelijke ultraviolette straling en is veel beter uit te houden.
 • Onderzoek wijst uit dat infraroodsauna’s kunnen helpen bij het herstellen en het vernieuwen van weefsel door bindweefselcellen te stimuleren en bij proteïne synthese door het hele lichaam.
 • Infraroodwarmte wordt gebruikt in allerhande gezondheidscentra voor de behandeling van o.a. slapeloosheid, bronchitis, astma, allergieën, maagzweren en migraines.
 • Infraroodwarmte verbrandt extra lichaamsvetten en verhoogd het metabolisme. Doordat dit extra vet wordt verwijderd, worden de cardiovasculaire functies beter en wordt de huidstructuur weer elastisch.
 • Studies wijzen uit dat infraroodwarmte kan helpen bij het bestrijden van schadelijke stoffen en pesticides in de buitenlucht die het lichaam zijn binnengedrongen.
 • Behalve alle voordelen voor de gezondheid, hebben infraroodsauna’s ook nog andere voordelen; ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig in elkaar te zitten, goedkoop in gebruik en gemakkelijk mee te nemen.

Een infraroodsauna heeft zoveel voordelen dat het eigenlijk onmisbaar is in uw huishouden. Daarbij komt ook nog eens dat ze zo goed te verdragen en veilig zijn dat veel mensen ze nu verkiezen boven een traditionele sauna.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodsaunas

Veiligheidsregels voor Infraroodsaunas

Sauna’s worden al sinds eeuwen gebruikt door verschillende culturen wereldwijd.

De inheemse volkeren van America associëren het met religie en de Noordelijke stammen in Europa gebruikten sauna’s om te ontsnappen aan de extreme winter temperaturen.

Sindsdien zijn sauna’s geworden tot de normale gebruiksvoorwerpen van tegenwoordig, die je in de meeste spa’s aantreft.

De nieuwste innovatie in sauna’s zijn de infraroodsaunas, wat de moderne en meer more efficiënte versie is van deze eeuwenoude praktijk.

Deze nieuwe versie krijgt sinds kort veel kritiek, daarom zijn hier wat tips voor een veilig gebruik.

De Mythes ontkracht

• Infrarood straling is schadelijk: Een breed gedragen misvatting is dat infraroodsaunas gevaarlijk zijn door de infrarood straling die wordt uitgezonden.

Dit is niet het geval omdat deze straling geen schadelijke effecten heeft die bijvoorbeeld wel worden geassocieerd met UV- en röntgenstraling.

• Kinderen mogen niet dezelfde sauna gebruiken als volwassenen: Dit is echt waar omdat, totdat kinderen in de puberteit komen, hun lichamen niet op dezelfde manier met warmte kunnen omgaan als volwassen lichamen.

Zij kunnen temperaturen niet reguleren en daarom zijn ze bevattelijker voor verbranding.

Kinderen, zeker die nog geen 12 jaar zijn, zouden niet meer dan enkele minuten in de sauna moeten blijven.

• Dieren in de Sauna: Dit is eveneens een slecht idee omdat dieren en mensen niet op dezelfde manier met stoom en warmte omgaan.

Dieren zullen uitdrogen en misschien zelfs wel flauwvallen of sterven als ze te lang in een sauna worden gehouden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Regels voor infraroodsaunas

Hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen die genomen kunnen worden om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen.

 • Verzeker u er altijd van dat u geen gezondheidsproblemen heeft die verergerd kunnen worden door de toename van de lichaamstemperatuur, voordat u begint aan uw sauna-sessie. Dit kan o.a. mensen betreffen met hartproblemen, pacemakers, tumoren of siliconenimplantaten.
 • Als u zich in de sauna bevindt moet u een timer instellen en uw sessies niet te lang maken. Dit omdat u oververhit kunt raken, waardoor u een warmtesteek kunt krijgen. Als u ooit gedurende of na de sessie dergelijke effecten ervaart, dan is de vuistregel: neem een koude douche. Hierdoor zal uw lichaamstemperatuur weer normaal worden.
 • Door het zitten in de sauna vermindert het aandeel van de electrolyten in uw lichaam en het is heel belangrijk om deze te vervangen. Voor dit doel zijn er specifieke drankjes en de kans op uitdroging wordt verminderd door deze te drinken voor, gedurende en na uw infrarood sauna sessie.
 • Het menselijk lichaam slaat resten van de verschillende stoffen die u gedurende uw leven innam, op in onze weefsels. Dit kan drugs betreffen, zoals psychedelica of medicijnen zoals anesthetica. Als u in de sauna bent, kunnen deze stoffen door de toegenomen temperatuur en circulatie nogmaals door uw bloed stromen, waardoor u wederom de effecten er van ondergaat. Daarom moeten mensen die onder deze categorie vallen, iemand anders mee vragen in de infrarood sauna, voor het geval dat u naar buiten moet worden geleid.
 • Bedenk altijd dat overmaat nooit goed is voor het lichaam. Of u nu de sauna thuis gebruikt, of elders, ga er nooit langer in dan een vooraf ingestelde tijd.
 • Elke persoon is verschillend, dus wat een gezonde periode is voor uw lichaam, moet u zelf beslissen.

Infraroodsaunas
Infraroodsaunas

Infraroodsaunas te koop

Traditionele sauna’s zijn stoomkamers die het zelfde effect hebben, maar op een geheel verschillende manier.

Beiden veroorzaken een stijging van de temperatuur van het lichaam en een verbeterde bloed circulatie; echter, het belangrijkste verschil is dat de ene in een droge kamer is en de andere heel erg vochtig is.

Droge sauna’s zijn veel populairder geworden dan het stoomalternatief en in dit artikel zullen we bekijken waarom mensen liever infraroodsaunas kopen dan een stoomexemplaar.

Wat Maakt Ze Anders?

1. Infraroodsaunas zijn meestal droog, stoomkamers daarentegen zijn vol vocht.

Dit is zowel goed als schadelijk.

Stoomkamers zijn perfect voor mensen met ademhalingsproblemen omdat zij verlichting geven en de stress op iemands borst en longen vermindert.

Echter, de hoge vochtgehaltes in de stoom kunnen niet gedurende lange periodes worden verdragen, en dit limiteert het gebruik van stoomkamers.

2. Sauna kamers zijn geweldig om de huid te hydrateren en infraroodsaunas zijn niet anders.

Echter, zij voelen niet zo overvol als stoomkamers en daarom hebben sommige mensen deze liever, je kan rustig genieten van de infrarood sauna zonder het gezelschap van anderen.

Waarom infraroodsaunas beter zijn

 • Door het vocht in stoomkamers komen daar vaker bacteriën en schimmels voor. Dit betekent dat de gebruikers infecties en ziektes kunnen krijgen als de kamer niet regelmatig wordt schoongemaakt.
 • Zoals hierboven gezegd, kunnen stoomkamers niet gedurende lange periodes worden ingezet. Dit omdat deze kamers te vochtig zijn, waardoor het lichaam moeite heeft om het geproduceerde zweet af te scheiden, wat tot oververhitting kan leiden.
 • Stoomsauna’s kunnen niet worden geïnstalleerd zonder afvoer. Daarom kan de plaatsing niet ongemerkt gebeuren. Dit beperkt de opties als het op het plaatsen aankomen en dit is erg ongemakkelijk voor mensen die een sauna hun woning willen installeren.
 • De kans op brandwonden is aanmerkelijk minder als u daarom een infrarood sauna koopt. Dit is omdat de heaters buiten zicht zijn geïnstalleerd. Zo hoeven de gebruikers van de sauna niet met ze in contact te komen.
 • Het installeren en onderhouden van een infrarood sauna is gemakkelijker en goedkoper. Hun onderhoud is geminimaliseerd en de heaters zijn draagbaar en zonder moeite te verplaatsen als er onderhoud nodig is.
 • Infrarood stralen dringen dieper het lichaam binnen en daardoor kan de gebruiker 80% van de warmte absorberen, waardoor er erg weinig verliezen zijn. Deze stralen handelen ook sneller dan stoom, waardoor hetzelfde gedaan wordt in de helft van de tijd. Ook hoeft de sauna-gebruiker niet te wachten tot de kamer is opgewarmd, want het heeft vrijwel direct effect.

infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Traditionele stoomsauna’s hebben hun eigen voordelen, die niet beschikbaar zijn als u een infrarood sauna gebruikt, echter: u kunt het beste beiden proberen en dan voor uzelf beslissen wat het beste bij uw behoeften past.

In het algemeen zijn Infrarood uitvoeringen sneller, gezonder en gemakkelijker.


infrarood sauna testen
infrarood sauna testen