Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend

Infraroodsauna

Bent u op zoek naar een infraroodsauna? Ontdek hier onze kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Bekijk ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend

Stap 1 van 2

Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend
Infraroodsaunas | Voordelen Ontdekken bij X-Trend

Infraroodsaunas

De Voordelen van een Infraroodsauna thuis beleven? Kies X-Trend

Steeds meer sauna liefhebbers stappen over naar infraroodsaunas vanwege de fantastische ontspannende werking en de geweldige gezondheidsvoordelen, die het met zich meebrengt. Er zijn verschillende meningen of infraroodsaunas wel een sauna genoemd kan worden en terwijl voorstanders van traditionele sauna’s de conventionele sauna aanraden voor zijn unieke ervaring, blijft het een feit dat infraroodsaunas steeds populairder worden onder sauna gebruikers.

De lagere kost van infraroodverwarming draagt bij aan deze trend, maar wat veel mensen vergeten, zijn de vele andere voordelen die infraroodsaunas aan de gebruiker bieden. Hieronder volgt een lijst met dergelijke voordelen waar meer mensen zich bewust van moeten worden, wil de infraroodsauna methode wereldwijd een succes worden.


Beste infrarood sauna’s:

 • Infraroodstralen verhogen de bloedsomloop en verbranden calorieën in het lichaam. De diep doordringende warmte versterkt het cardiovasculair systeem en normaliseert het bloeddruk niveau door het gehele lichaam.
 • Een infraroodsauna kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem door de aanmaak van witte bloedcellen in het lichaam te stimuleren. Het helpt het lichaam ook infecties, andere bacteriën en parasieten beter te bestrijden
 • Infraroodverwarming speelt een rol bij het ontgiften van schadelijke stoffen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld zware metalen als kwik, lood, cadmium en aluminium. Het is ook effectief bij het elimineren van schadelijke koolwaterstofdeeltjes en in het lichaam aanwezige nicotine.
 • Het is bewezen effectief spierpijn en andere pijnen te verlichten, net zoals spierspasmen, verrekkingen of pijnlijke plekken, die ontstaan na een workout.
 • Een infraroodsauna is een prima manier om uw huid te reinigen. Het helpt bij de behandeling van littekenweefsel en brandwonden en tevens bij huidaandoeningen als acne, eczeem en psoriasis.
 • Misschien wel het grootste voordeel van een infraroodsauna is het vermogen om het lichaam geheel te doen ontspannen door warmte penetratie, waardoor de gebruiker zich verfrist en verkwikt voelt. Het verlicht stress en doet uw zorgen vergeten door uw lichaam en geest volledig te laten ontspannen.
 • Infraroodwarmte biedt dezelfde voordelen als natuurlijk zonlicht, maar dan zonder de schadelijke ultraviolette straling en is veel beter uit te houden.
 • Onderzoek wijst uit dat infraroodsauna’s kunnen helpen bij het herstellen en het vernieuwen van weefsel door bindweefselcellen te stimuleren en bij proteïne synthese door het hele lichaam.
 • Infraroodwarmte wordt gebruikt in allerhande gezondheidscentra voor de behandeling van o.a. slapeloosheid, bronchitis, astma, allergieën, maagzweren en migraines.
 • Infraroodwarmte verbrandt extra lichaamsvetten en verhoogd het metabolisme. Doordat dit extra vet wordt verwijderd, worden de cardiovasculaire functies beter en wordt de huidstructuur weer elastisch.
 • Studies wijzen uit dat infraroodwarmte kan helpen bij het bestrijden van schadelijke stoffen en pesticides in de buitenlucht die het lichaam zijn binnengedrongen.
 • Behalve alle voordelen voor de gezondheid, hebben infraroodsauna’s ook nog andere voordelen; ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig in elkaar te zitten, goedkoop in gebruik en gemakkelijk mee te nemen.

Een infraroodsauna heeft zoveel voordelen dat het eigenlijk onmisbaar is in uw huishouden. Daarbij komt ook nog eens dat ze zo goed te verdragen en veilig zijn dat veel mensen ze nu verkiezen boven een traditionele sauna.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodsaunas

Veiligheidsregels voor Infraroodsaunas

Sauna’s worden al sinds eeuwen gebruikt door verschillende culturen wereldwijd.

De inheemse volkeren van America associëren het met religie en de Noordelijke stammen in Europa gebruikten sauna’s om te ontsnappen aan de extreme winter temperaturen.

Sindsdien zijn sauna’s geworden tot de normale gebruiksvoorwerpen van tegenwoordig, die je in de meeste spa’s aantreft.

De nieuwste innovatie in sauna’s zijn de infraroodsaunas, wat de moderne en meer more efficiënte versie is van deze eeuwenoude praktijk.

Deze nieuwe versie krijgt sinds kort veel kritiek, daarom zijn hier wat tips voor een veilig gebruik.

De Mythes ontkracht

• Infrarood straling is schadelijk: Een breed gedragen misvatting is dat infraroodsaunas gevaarlijk zijn door de infrarood straling die wordt uitgezonden.

Dit is niet het geval omdat deze straling geen schadelijke effecten heeft die bijvoorbeeld wel worden geassocieerd met UV- en röntgenstraling.

• Kinderen mogen niet dezelfde sauna gebruiken als volwassenen: Dit is echt waar omdat, totdat kinderen in de puberteit komen, hun lichamen niet op dezelfde manier met warmte kunnen omgaan als volwassen lichamen.

Zij kunnen temperaturen niet reguleren en daarom zijn ze bevattelijker voor verbranding.

Kinderen, zeker die nog geen 12 jaar zijn, zouden niet meer dan enkele minuten in de sauna moeten blijven.

• Dieren in de Sauna: Dit is eveneens een slecht idee omdat dieren en mensen niet op dezelfde manier met stoom en warmte omgaan.

Dieren zullen uitdrogen en misschien zelfs wel flauwvallen of sterven als ze te lang in een sauna worden gehouden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Regels voor infraroodsaunas

Hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen die genomen kunnen worden om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen.

 • Verzeker u er altijd van dat u geen gezondheidsproblemen heeft die verergerd kunnen worden door de toename van de lichaamstemperatuur, voordat u begint aan uw sauna-sessie. Dit kan o.a. mensen betreffen met hartproblemen, pacemakers, tumoren of siliconenimplantaten.
 • Als u zich in de sauna bevindt moet u een timer instellen en uw sessies niet te lang maken. Dit omdat u oververhit kunt raken, waardoor u een warmtesteek kunt krijgen. Als u ooit gedurende of na de sessie dergelijke effecten ervaart, dan is de vuistregel: neem een koude douche. Hierdoor zal uw lichaamstemperatuur weer normaal worden.
 • Door het zitten in de sauna vermindert het aandeel van de electrolyten in uw lichaam en het is heel belangrijk om deze te vervangen. Voor dit doel zijn er specifieke drankjes en de kans op uitdroging wordt verminderd door deze te drinken voor, gedurende en na uw infrarood sauna sessie.
 • Het menselijk lichaam slaat resten van de verschillende stoffen die u gedurende uw leven innam, op in onze weefsels. Dit kan drugs betreffen, zoals psychedelica of medicijnen zoals anesthetica. Als u in de sauna bent, kunnen deze stoffen door de toegenomen temperatuur en circulatie nogmaals door uw bloed stromen, waardoor u wederom de effecten er van ondergaat. Daarom moeten mensen die onder deze categorie vallen, iemand anders mee vragen in de infrarood sauna, voor het geval dat u naar buiten moet worden geleid.
 • Bedenk altijd dat overmaat nooit goed is voor het lichaam. Of u nu de sauna thuis gebruikt, of elders, ga er nooit langer in dan een vooraf ingestelde tijd.
 • Elke persoon is verschillend, dus wat een gezonde periode is voor uw lichaam, moet u zelf beslissen.

Infraroodsaunas
Infraroodsaunas

Infraroodsaunas te koop

Traditionele sauna’s zijn stoomkamers die het zelfde effect hebben, maar op een geheel verschillende manier.

Beiden veroorzaken een stijging van de temperatuur van het lichaam en een verbeterde bloed circulatie; echter, het belangrijkste verschil is dat de ene in een droge kamer is en de andere heel erg vochtig is.

Droge sauna’s zijn veel populairder geworden dan het stoomalternatief en in dit artikel zullen we bekijken waarom mensen liever infraroodsaunas kopen dan een stoomexemplaar.

Wat Maakt Ze Anders?

1. Infraroodsaunas zijn meestal droog, stoomkamers daarentegen zijn vol vocht.

Dit is zowel goed als schadelijk.

Stoomkamers zijn perfect voor mensen met ademhalingsproblemen omdat zij verlichting geven en de stress op iemands borst en longen vermindert.

Echter, de hoge vochtgehaltes in de stoom kunnen niet gedurende lange periodes worden verdragen, en dit limiteert het gebruik van stoomkamers.

2. Sauna kamers zijn geweldig om de huid te hydrateren en infraroodsaunas zijn niet anders.

Echter, zij voelen niet zo overvol als stoomkamers en daarom hebben sommige mensen deze liever, je kan rustig genieten van de infrarood sauna zonder het gezelschap van anderen.

Waarom infraroodsaunas beter zijn

 • Door het vocht in stoomkamers komen daar vaker bacteriën en schimmels voor. Dit betekent dat de gebruikers infecties en ziektes kunnen krijgen als de kamer niet regelmatig wordt schoongemaakt.
 • Zoals hierboven gezegd, kunnen stoomkamers niet gedurende lange periodes worden ingezet. Dit omdat deze kamers te vochtig zijn, waardoor het lichaam moeite heeft om het geproduceerde zweet af te scheiden, wat tot oververhitting kan leiden.
 • Stoomsauna’s kunnen niet worden geïnstalleerd zonder afvoer. Daarom kan de plaatsing niet ongemerkt gebeuren. Dit beperkt de opties als het op het plaatsen aankomen en dit is erg ongemakkelijk voor mensen die een sauna hun woning willen installeren.
 • De kans op brandwonden is aanmerkelijk minder als u daarom een infrarood sauna koopt. Dit is omdat de heaters buiten zicht zijn geïnstalleerd. Zo hoeven de gebruikers van de sauna niet met ze in contact te komen.
 • Het installeren en onderhouden van een infrarood sauna is gemakkelijker en goedkoper. Hun onderhoud is geminimaliseerd en de heaters zijn draagbaar en zonder moeite te verplaatsen als er onderhoud nodig is.
 • Infrarood stralen dringen dieper het lichaam binnen en daardoor kan de gebruiker 80% van de warmte absorberen, waardoor er erg weinig verliezen zijn. Deze stralen handelen ook sneller dan stoom, waardoor hetzelfde gedaan wordt in de helft van de tijd. Ook hoeft de sauna-gebruiker niet te wachten tot de kamer is opgewarmd, want het heeft vrijwel direct effect.

infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Traditionele stoomsauna’s hebben hun eigen voordelen, die niet beschikbaar zijn als u een infrarood sauna gebruikt, echter: u kunt het beste beiden proberen en dan voor uzelf beslissen wat het beste bij uw behoeften past.

In het algemeen zijn Infrarood uitvoeringen sneller, gezonder en gemakkelijker. U hoeft dus zeker niet te twijfelen over de voordelen van infraroodsaunas.


infrarood sauna testen
infrarood sauna testen

10 Voordelen van een infraroodsauna

1. Infrarood sauna’s verwarmen uw lichaam voor zonder uw hart te belasten

De infrarood sauna verwarmt uw huid, niet de binnenkant van uw lichaam. Het werkt vergelijkbaar met te lang in de zon liggen: u krijgt een natuurlijke en zachte warmte die geweldig is voor het ontspannen van spieren en gewrichten zonder het hart te belasten. Daarom is het een uitstekende optie voor mensen met gezondheidsaandoeningen zoals hoge bloeddruk of artritis die wat verlichting van de pijn willen, maar zich niet op hun gemak voelen als ze hard genoeg moeten trainen om zich een weg te zweten door traditionele warme baden of stoombaden. Een traditionele sauna daarentegen verwarmt uw hele lichaam en kan soms te intens aanvoelen voor iemand met een gevoelig hart of die pijn heeft. Het is ook ongelooflijk ontspannend in combinatie met aromatherapie of rustgevende muziek uit de luidsprekers om u te helpen ontspannen na een lange dag op het werk. Infrarood biedt al deze voordelen zonder uw cardiovasculaire systeem extra te belasten.

2. Infrarood sauna’s zijn nuttig bij chronische pijn

Veel mensen lijden aan chronische pijn die niet te genezen is. Het kan moeilijk zijn om met dit soort constante ongemakken te leven, maar infraroodsauna’s bieden een veilige en effectieve manier om een aantal van de symptomen te verlichten. Infrarood warmte dringt dieper door dan andere soorten saunatherapie, dus u krijgt meer verlichting in minder tijd. Een sessie van een uur lijkt misschien niet veel, maar na 20-30 minuten zullen uw spieren losser aanvoelen dan voorheen, omdat opgebouwd melkzuur wordt afgevoerd naar uw bloedbaan via zweet of urine (afhankelijk van waar het zich bevindt).

Dat is goed nieuws, of je nu je schouders overbelast hebt in de sportschool of rugproblemen hebt waardoor het moeilijk is om langere tijd rechtop te staan. Deze sessies kunnen zo vaak of zo weinig als nodig worden gedaan, afhankelijk van de resultaten waarnaar u op zoek bent. Veel mensen vinden dat ze genoeg verlichting van de pijn krijgen van slechts een paar bezoeken per week, maar sommige cliënten kiezen voor een behandeling van een keer per dag totdat hun symptomen verbeteren. Als u onlangs geblesseerd bent geraakt of last heeft van chronische spierpijn als gevolg van overbelasting in de sportschool, kan een sessie met een infraroodsauna helpen het ontstekingsniveau te verlagen, zodat uw lichaam zichzelf sneller kan genezen dan voorheen.

3. Infrarood sauna’s verhogen het niveau van endorfine en bieden een natuurlijke boost

Bij een sessie met een infraroodsauna komen endorfines vrij in uw bloedbaan, waardoor u zich meer ontspannen en zelfs gelukkiger dan voorheen kunt voelen. De warmte activeert het vrijkomen van deze “gelukshormonen”, zodat ze sneller in uw bloedbaan terechtkomen dan bij lichaamsbeweging of een andere vorm van lichaamsbeweging alleen. Endorfine blokkeert ook pijnsignalen die de hersenen bereiken, zodat je over het algemeen minder ongemak ervaart, wat je een extra mentaal voordeel geeft tijdens die intensieve work-outs in de sportschool (of gedurende je dag). Daarom is het zo’n populaire optie voor mensen die lijden aan chronische pijn: hun symptomen worden zo veel mogelijk verminderd zonder hun toevlucht te nemen tot voorgeschreven medicijnen met ernstige bijwerkingen.

4. Infrarood sauna’s smelten hardnekkig vet weg van probleemgebieden

Het is geen geheim dat ons lichaam verschillend vet opslaat. Sommige mensen hebben vet op hun dijen of buik, terwijl anderen eerder aankomen rond de armen en benen. En naarmate we ouder worden, kan het moeilijker dan ooit worden om die laatste kilo’s kwijt te raken op hardnekkige plaatsen zoals de buik, heupen of achterkant.

Een sessie met een infraroodsauna stimuleert de bloedsomloop, zodat uw lichaam gifstoffen veel sneller dan normaal via zweet en urine begint af te geven (afhankelijk van waar u extra vocht vasthoudt.. De warmte maakt ook de spieren en gewrichten in uw hele lichaam losser: niet alleen onder de huidlaag waar u het meest verlichting nodig hebt! Dat betekent dat als je al jaren last hebt van cellulitis door een slechte doorbloeding van de probleemgebieden kunt u er eindelijk vanaf (samen met eventuele gifstoffen die uw huid er rimpelig en gerimpeld uit laten zien).

Hoewel u niet na één sessie al veranderingen zult zien, zal een regelmatige behandeling met een infraroodsauna na verloop van tijd helpen vet weg te smelten. Dit is vooral goed nieuws voor iedereen die op reis is om af te vallen en die heeft geworsteld met hardnekkige cellulitis of losse huid als gevolg van dramatische gewichtsschommelingen gedurende hun leven. Geef uzelf de beste kans om die laatste kilo’s kwijt te raken door regelmatig gebruik te maken van een infraroodsauna!

5. Infrarood sauna’s kunnen uw energieniveau verhogen en humeur verbeteren

U kent dat gevoel vast wel: u sleept zich door de dag en kunt ’s ochtends nauwelijks uit bed komen. Als je jezelf dan eindelijk naar de sportschool sleept, kost het je alles wat je in je hebt om een paar sets af te werken of een intensieve cardio sessie te voltooien zonder elke 30 seconden te pauzeren tussen de reps! Het lijkt misschien alsof u dit probleem niet kunt omzeilen (vooral als u aan chronische pijn lijdt), maar een behandeling met infraroodsauna verandert levens voorgoed door het energieniveau te verhogen en mensen zich gelukkiger te laten voelen dan ooit tevoren.

Het is niet verwonderlijk dat ons lichaam meer gelukshormonen produceert wanneer we ons tijdens een fysieke activiteit in het zweet werken; er komt immers endorfine vrij wanneer we sporten en tegelijkertijd opgeslagen gifstoffen afvoeren. De een infraroodsauna gaat nog een stap verder door endorfine in uw hele lichaam vrij te maken, ook op de plaatsen waar u vet hebt opgehoopt. Dit betekent dat u zich niet alleen gelukkiger en energieker voelt terwijl u zweet in de infraroodsauna, maar dat al die overtollige kilo’s letterlijk wegsmelten van probleemgebieden!

Een regelmatig behandelplan met een infraroodsauna kan een enorme impact hebben op hoe mensen elke dag hun leven leiden. Als u depressief of ongelukkig bent om wat voor reden dan ook, wacht dan geen minuut langer om uw stemming op natuurlijke wijze te verbeteren zonder te vertrouwen op voorgeschreven medicijnen vol chemicaliën en bijwerkingen die zijn ontworpen om symptomen te maskeren in plaats van ze effectief te behandelen. Je zult je afvragen waarom niemand je eerder over deze geweldige voordelen heeft verteld als ze eenmaal voor je beginnen te werken!

6. Infrarood sauna’s helpen bij huidaandoeningen

We willen er allemaal op ons best uitzien, maar soms lijkt het wel of cellulitis het enige is dat tussen ons en een fris kapsel of een nieuwe outfit in staat! Maar je huid kan ook informatie geven over hoe gezond je bent. Als je poriën bijvoorbeeld gemakkelijk verstopt raken of vergroot blijven, zelfs na maandenlang gebruik van acne-medicatie, kan dat een indicatie zijn van een slechte leverfunctie (en dus van toxische ophoping).

Aan de andere kant kan een droge huid met plekjes hier en daar betekenen dat je niet elke dag genoeg water drinkt. En psoriasis uitbraken kunnen wijzen op een chronische nierziekte, veroorzaakt door te veel suiker in de voeding in de loop der tijd. Wat voor problemen je huid op een bepaald moment ook vertoont, infrarood sauna’s hebben een belangrijke rol te spelen bij het herstel van het uiterlijk van uw huid.

Een van de vele redenen waarom infraroodsauna’s zo goed zijn voor uw gezondheid, is dat ze ontgifting stimuleren in alle lagen van het lichaam, inclusief de opperhuid (buitenste laag). Door dode cellen te verwijderen en gezonde celgroei te stimuleren, kan een infraroodsauna helpen uw teint te egaliseren en toekomstige uitbraken te voorkomen!

7. Infrarood sauna’s zorgen voor een diepe staat van ontspanning

Na een lange dag op het werk willen de meesten van ons niets liever dan hun ogen laten rusten en ontspannen met een kop koffie of thee. Maar als je lichaam op het mijne lijkt, duurt het uren voordat je tot rust komt nadat je de hele dag door mensen bent omringd! Dit kan frustrerend zijn als er nog zoveel andere dingen op het lijstje staan die gedaan moeten worden in huis voordat het bedtijd is (inclusief sporten).

Gelukkig helpen infrarood sauna’s u om u van top tot teen ontspannen te voelen in slechts 20 minuten. Het grootste voordeel van een infraroodsauna is de mogelijkheid om het serotonine niveau op natuurlijke wijze te verhogen door diep te zweten, zonder enige negatieve bijwerkingen. Serotonine helpt stemmingen en slaappatronen in balans te brengen, waardoor het gemakkelijker dan ooit tevoren is voor drukke mensen om een goede nachtrust te krijgen.

8. Infrarood sauna’s helpen bij het afvoeren van gifstoffen

Infrarood sauna’s zijn de beste ontgifting therapie die de mens kent. Wanneer je zweet in een infrarood sauna, worden gifstoffen zoals zware metalen en pesticiden op natuurlijke wijze uit je lichaam verwijderd. Je kunt het zien als een volledig natuurlijk (en zeer effectief) alternatief voor deze therapieën of dure infuusbehandelingen. Wanneer we supplementen nemen voor onze gezondheid, stapelen ze zich uiteindelijk op in ons lichaam totdat ze worden uitgescheiden door te zweten.

9. Infrarood sauna’s helpen je beter slapen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: ’s nachts wakker liggen met een miljoen gedachten die door ons hoofd spoken. Het kan moeilijk zijn om te kalmeren en genoeg te ontspannen om weer in slaap te vallen, vooral na een stressvolle dag op het werk! Maar een infraroodsauna heeft de kracht om u niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en emotioneel te laten ontspannen. Wanneer uw lichaam in staat is stressoren zoals pijn of ongemak los te laten (mede door het uitzweten van gifstoffen), is het makkelijker dan ooit om positieve emoties zoals vreugde en dankbaarheid los te laten ! En dit, op zijn beurt, kan u helpen de beste nachtrust van uw leven te krijgen.

10. Infrarood sauna’s verbeteren de kwaliteit van uw huid

Na een paar weken ontgiften in een infraroodsauna zou u moeten merken dat uw huid er helderder uitziet en meer kleur heeft. Dit is het resultaat van een verhoogde vasculaire activiteit (bloedstroom) naar alle lagen van het lichaam – inclusief de opperhuid! Met andere woorden, infrarood sauna’s helpen de bloedsomloop te verbeteren door het stimuleren van de bloedstroom van diep in het lichaam naar de oppervlaktegebieden zoals uw gezicht en handen. Dit kan leiden tot een betere hydratatie, een betere celvernieuwing voor steeds weer nieuwe gezonde cellen, minder uitbraken door minder ontstekingen en een gelijkmatigere huidskleur in het algemeen.

Mensen zoeken ook naar: luchtzuiveraar voor rook |