Infraroodsauna | Beste infrarood sauna’s van X-Trend

PROMO: tot € 750 korting op uw infraroodcabine

Doe vandaag uw (vrijblijvende) prijsofferte aanvraag & beslis later.

Gratis Info en Prijzen

Hoe draagt een infraroodsauna bij aan jouw algemene gezondheid? 

magnus_single_klein_2_0De infraroodsauna heeft de traditionele medische procedures vervangen met een veilige warmtetherapie die gunstig is voor vele chronische ziekten. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de voordelen van het bezit van een systeem voor warmtetherapie en vertrouwen nog steeds op dure medische procedures voor hun gezondheidsproblemen. Lees verder om te zien hoe de infraroodsauna bijdraagt aan jouw algehele gezondheid.

Verbeterd metabolisme

De saunatherapie maakt een verbeterd metabolisme mogelijk door de weefsels te verwarmen, waardoor het metabolisme versneld wordt. De overvloed aan cellulaire energie maakt een snelle genezing mogelijk terwijl het de in het lichaam aanwezige virussen en parasieten doodt.

Huidverjonging

Gewoonlijk zijn de huidporiën verstopt als gevolg van extreme reacties van het zenuwstelsel en van emoties zoals boosheid en schuldgevoel. De reacties van het sympathische zenuwstelsel vernauwen de bloedvaten en trekken het bloed terug uit de huid, waardoor deze inactief wordt. De saunatherapie activeert het proces van de huidverjonging door de verwijdering van giftige afvalstoffen via de huid te herstellen.

Hyperthermie therapie

De infraroodsaunatherapie functioneert als een voortreffelijke hyperthermietherapie, waardoor de lichaamstemperatuur voldoende wordt verhoogd om de bacteriën, virussen, parasieten en schimmels te doden. De saunatherapie helpt je zonder enig ongemak met sinus-, oog-, oor-, blaas-, darm- en keelinfecties. Bovendien helpt de infraroodsaunatherapie het lichaam om abnormale cellen die tumoren zouden kunnen veroorzaken, te doden.

Verbeterde bloedsomloop

De infraroodsaunatherapie stelt je in staat om je te ontspannen terwijl het jouw lichaam herstelt, regenereert en heelt (een voordeel dat niet geleverd wordt door vele medische en traditionele therapieën.) De warmte maakt een makkelijke bloedsomloop mogelijk, die ervoor zorgt dat het lichaam via het zweet gifstoffen en calorieën afgeeft.

Veiligheidstips

Als je enige soort van gezondheidsklachten hebt, is het aan te bevelen om tijdens de sessie een vriend of verzorger bij je te hebben. Hou de volgende veiligheidstips in gedachten voordat je de infraroodsauna begint te gebruiken.

Begin langzaam en vermijd het om de sauna langer dan 20 minuten te gebruiken als het jouw eerste ervaring met warmtetherapie is.

Spring niet onmiddellijk na het eten van jouw maaltijden in de therapiekamer. Maak, om betere ontgiftingsresultaten te verkrijgen, een wandeling van 30-45 minuten voordat je de sauna gebruikt.

Zorg ervoor dat je volledig gehydrateerd bent; een gezonde waterinname is cruciaal voor de warmtetherapie. Nadat je de saunatherapie begint te gebruiken, zul je samen met de gifstoffen een hoop water kwijtraken. Je zou voor of na de saunasessie tenminste 300 milliliter water nodig kunnen hebben.

Gedurende de eerste 2-4 sessies zweet je misschien niet veel, maar dit is heel normaal. Gebruik geen verlengde sessies met het doel om overvloedig te zweten. Jouw lichaam zal zich na enkele sessies aan de therapie aanpassen en zal dan zweten zoals dat behoort.

Kinderen moeten een sauna niet langer dan 20 minuten gebruiken; kinderen hebben een snellere stofwisseling dan volwassenen.

Je kunt enkele genezende reacties ervaren, die er een teken van zijn dat er een genezend proces actief is. Tot de genezende symptomen behoren mogelijk hoofdpijn, geuren, spierpijn en koorts.

Draag dunne kleding of zwemkleding; voor het goed functioneren van de warmtetherapie is een ontblote huid belangrijk.

Stel de temperatuur niet hoger in dan 54 graden Celsius.

Vermijd het gebruik van oliën of lotions voor de therapie omdat een lotion het zweten belemmert.

Neem na de therapie een hete douche en maak je lichaam schoon met een luffa om de gifstoffen op het oppervlak ervan kwijt te raken.

Tip: Zoek je een infrarood sauna in Antwerpen of een infrarood sauna in Limburg? Neem dan contact op met X-Trend Infraroodcabines.

De infraroodsauna of infraroodcabine – therapie kan je helpen met verschillende soorten van infecties en met lichaamskwalen. Hou de veiligheidstips in gedachten voordat je de warmtetherapie gebruikt en geniet van een natuurlijk genezingsproces.

Gezondheidsvoordelen van infraroodsauna’s

Verre, middelste en bijna-infrarode golflengten maken allemaal deel uit van het brede spectrum van de infrarood-golflengte en de voordelen van infrarood-sauna’s.

Deze golflengten dringen tot anderhalve centimeter door in het zachte weefsel, waardoor het lichaam wordt verwarmd en de bloedvaten worden geopend in een proces dat “vasodilatatie” wordt genoemd.

Infrarood is zo veilig dat het regelmatig wordt gebruikt in ziekenhuizen om pasgeborenen warm te houden. Infrarood en infraroodsauna’s worden al decennia lang onderzocht en bestudeerd. Artsen, chiropractors en fysiotherapeuten gebruiken elke dag infrarood in klinieken en ziekenhuizen over de hele wereld om pijn te verzachten, huidaandoeningen te genezen, de flexibiliteit te vergroten en in het algemeen om het lichaam te helpen genezen.

Er zijn ook specifieke factuurcodes van de ziekenhuisverzekering voor infrarood vanwege het onderzoek dat het belang van deze therapie voor patiënten onderbouwt.

De beste infraroodcabines in België

Infraroodcabine kopen in West-Vlaanderen

Infraroodcabines in Oost-Vlaanderen

Infraroodcabine in Antwerpen kopen

Infraroodcabine in Vlaams Brabant en omstreken

Infraroodcabine in Brusselse steden

De best infraroodcabines in Limburg


Infraroodsauna’s helpen voor:

 • Ontgifting
 • Stress en vermoeidheid
 • Spierpijn, artritis en gewrichtsontlasting
 • Gewichtsverlies en calorieverbranding
 • Verhoogde stofwisseling
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Huidaandoeningen
 • Gezondheid van het hart
 • Verschijning van cellulitis
 • Diabetesondersteuning

1. Ontgifting en de voordelen van infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s kunnen helpen de bloedsomloop te verhogen en de zweetklieren te stimuleren, waardoor opgebouwde gifstoffen in het lichaam vrijkomen.

Dagelijks zweten in de sauna kan helpen bij het ontgiften van het lichaam, omdat het zware metalen (lood, kwik, nikkel en cadmium) en alcohol, nicotine, zwavelzuur en andere organische en anorganische verbindingen vrijgeeft.

Het is al tientallen jaren bekend dat zweten een prachtige manier is om zich te ontdoen van opgeslagen chemicaliën.

Infrarood sauna’s worden ook gebruikt in het Hippocrates Health Institute in West Palm Beach, Beth Israel Hospital in New York en het Acadia Cancer Institute in Duitsland.

2. Vermindering van stress en vermoeidheid

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna zorgen ervoor dat men zich ontspannen, verjongd en vernieuwd voelt.

Veel infraroodsauna klanten geven aan hoezeer ze zich verheugen op hun saunasessie. Een infraroodsauna biedt een geweldige tijd om te ontspannen. Het is net als een dagje spa in huis die de hele tijd open is.

Het is aangetoond dat infraroodsauna’s het autonome zenuwstelsel beïnvloeden door de gebruiker in de parasympatische (rust- en spijsverterings)toestand te brengen, waardoor het lichaam kan genezen en zichzelf kan herstellen.

3. Spierpijn, artritis en gewrichtspijn

Te veel van wat dan ook kan zijn tol eisen, inclusief lichaamsbeweging. De voordelen van infrarood sauna’s zijn onder andere het helpen verlichten van ontstekingen, stijfheid en pijn door het verhogen van de bloedcirculatie en het toestaan van de diepe, doordringende infraroodwarmte om spieren te ontspannen en metabole afvalstoffen af te voeren, terwijl het leveren van zuurstofrijk bloed aan de spieren voor een sneller herstel.

Infrarood helpt de spieren te verwarmen voor meer flexibiliteit en bewegingsbereik, terwijl het de spierspanning en -pijn verlicht.

Studies hebben ook aangetoond dat tijd doorbrengen in een infrarood sauna verlichting kan brengen bij verschillende vormen van artritis. Stralingswarmte is effectief bij de behandeling van verstuikingen, neuralgie, bursitis, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Veel van de normale stijfheid, pijn en pijnen die gepaard gaan met het ouder worden kunnen worden verminderd met regelmatig gebruik van de sauna.

4. Gewichtsverlies en verhoogde stofwisseling

In een artikel in het Journal of the American Medical Association staat dat regelmatig gebruik van een infraroodsauna een vergelijkbare impuls geeft aan het hart- en vaatstelsel als het lopen. Terwijl u zich ontspant in de zachte warmte, zijn de voordelen van een infraroodsauna onder andere de productie van zweet, het pompen van bloed en het verbranden van calorieën voor het lichaam.

Dit wordt een “passieve aërobe training” genoemd, want hoewel het lichaam al deze voordelen krijgt, wordt het niet op dezelfde manier gestresst als een normale training. Het lichaam is meer ontspannen en staat in die tijd in parasympatische modus.

Omdat het lichaam de zweetproductie verhoogt om zichzelf te koelen, werkt het hart harder om het bloed te pompen en tegelijkertijd de bloedsomloop te stimuleren. Deze toename van de stofwisseling verbrandt ook meer calorieën.

Een 30-minuten durende infraroodsauna sessie kan ergens tussen de 300-800 calorieën verbranden.

5. Ondersteuning van het immuunsysteem

De doordringende infraroodgolflengten van infrarood sauna’s verhogen de kerntemperatuur van het lichaam en veroorzaken zo een kunstmatige koorts. Een koorts is het mechanisme van het lichaam om de immuunrespons te versterken en te versnellen, zoals te zien is in het geval van een infectie.

Dit versterkt het immuunsysteem, en in combinatie met de verbeterde eliminatie van giftige stoffen en afvalstoffen door intens zweten, kan het de algehele gezondheid en de weerstand tegen ziekten verhogen.

2 Persoons Infraroodsauna
2 Persoons Infraroodsauna

6. Huidaandoeningen en de voordelen van de infraroodsauna

Het overvloedige zweten dat na een paar minuten in een sauna wordt bereikt, draagt diep ingebedde onzuiverheden en dode huidcellen af, waardoor de huid gloeit en schoon blijft. Een verhoogde doorbloeding trekt de huideigen natuurlijke voedingsstoffen naar het oppervlak voor een natuurlijke gloed.

Veel klanten melden een verbeterde huidtint, kleur, elasticiteit en textuur. Er is ook aangetoond dat een verhoogde bloedcirculatie acne, eczeem, psoriasis en wondgenezing met minder littekens helpt te verbeteren.

7. Gezondheid van het hart

Veel studies hebben aangetoond dat infraroodsauna therapie kan helpen om de bloeddruk binnen een gezond niveau te houden, het cholesterolgehalte te verlagen, chronische pijn te verminderen en een therapeutische waarde te hebben voor patiënten met chronische congestieve hartziekten (CHD).

Een studie gepubliceerd in het Journal of the Japanese Circulation Society toonde aan dat infraroodsauna therapie hartritmestoornissen en de symptomen van chronisch hartfalen bij patiënten met hart- en vaatziekten vermindert.

8. Verschijning van cellulitis

Cellulitis verwijst naar oppervlakkige zakken met opgesloten vet, die ongelijke kuiltjes of “sinaasappelhuid” veroorzaken. Het komt voor bij 90 procent van de post-adolexe vrouwen en wordt zelden gezien bij mannen.

Veel voorkomende, maar niet exclusieve, gebieden waar cellulitis wordt aangetroffen zijn de billen, dijen en de buik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet gerelateerd aan obesitas en wordt het verschijnen van cellulitis niet altijd verminderd door gewichtsverlies.

Omdat de veel infrarood stralingswarmte van een sauna drie keer zo diep opwarmt als in conventionele sauna’s, is het aanzienlijk effectiever in het verminderen van cellulitis. Er is een verband tussen de vertraging van de stofwisseling en de opslag van giftige stoffen in de vetcellen.

Saunagebruik en ver infrarood warmte verhoogt de hartslag en de gelokaliseerde bloedsomloop, wat in wezen de bovengenoemde trends naar de accumulatie van vloeistoffen in de vetcellen omkeert om de verschijning van cellulitis te verminderen.f

9. Diabetesondersteuning en de voordelen van infraroodsauna’s

Er is veel geschreven over hoe infraroodsauna therapie kan helpen en ondersteunen bij de behandeling van diabetes, omdat het helpt bij het verminderen van meerdere bijwerkingen.

Deze activiteiten omvatten:

 • Toxine eliminatie
 • Verbeterde circulatie
 • Interne orgaanreiniging
 • Infrarood resonantie
Voordelen infraroodsauna X-Trend
Voordelen infraroodsauna X-Trend

Vragen die gesteld moeten worden voordat u een infraroodsauna koopt

Infraroodsauna’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden.

Traditionele sauna kachels zijn niet goed voor uw schoonheid en gezondheid; de geweldige infraroodtechnologie daarentegen staat u toe om een gezonde, gloeiende huid te hebben en een nog gezonder lichaam.

Het is echter wél erg belangrijk dat u infraroodsauna’s van een goede kwaliteit koopt bij de beste bedrijven die deze sauna’s aanbieden.

Om er zeker van te kunnen zijn dat u de infraroodsauna met de beste technologie heeft, zult u op onderzoek uit moeten gaan voordat u een infraroodsauna koopt.

Hieronder volgen enkele vragen die u dient te stellen aan bedrijven die infraroodsauna’s produceren voordat u een aankoop doet.

De oppervlaktetemperatuur

U zult navraag moeten doen naar de oppervlaktetemperatuur van infraroodsauna’s.

Het is erg belangrijk dat u zich bewust bent van de oppervlaktetemperatuur; de oppervlaktetemperatuur bepaalt de precieze grootte van de golflengte van een sauna kachel.

U dient er zeker van te zijn dat de oppervlaktetemperatuur van de sauna laag is, omdat de infrarode golflengte dan langer meegaat.

Een hogere oppervlaktetemperatuur betekent dat u kortere golflengtes zult hebben, wat leidt tot een negatieve sauna-ervaring.

Het heeft geen zin om uw eigen sauna te hebben, als deze minder goed werkt dan een echte sauna.

Het verwarmingselement

Het verwarmingselement is ook erg belangrijk.

Tegenwoordig zijn er twee types infraroodsauna’s op de markt: Keramische infraroodsauna’s of sauna’s op gas.

Beide soorten sauna’s hebben hun eigen voordelen, maar keramische infraroodsauna’s zijn populairder.

Het is heel belangrijk dat de warmte van de sauna wordt geproduceerd in het hart van de machine.

De infraroodsauna’s die op gas werken, zullen de meeste hitte produceren.

Deze systemen hebben echter wél één gebrek: de hitte gaat niet lang mee.

De hitte wordt bovendien gericht op de cabine van de sauna, en niet op het lichaam.

Keramische infraroodsauna’s zijn populairder, omdat ze de hitte beter verdelen over de cabine, en omdat de hitte op het lichaam wordt gericht.

Maar ook infraroodsauna’s hebben een gebrek: ze zijn heter aan de oppervlakte, waardoor de golflengte niet erg lang meegaat, en waardoor de hitte niet zo therapeutisch werkt als de bedoeling is.

De stand van de kachels

Sommige infraroodsauna’s hebben alleen infraroodkachels aan de voorkant of aan de achterkant van de cabine.

Het doel van de op deze manier gecreëerde hitte is om de lichaamstemperatuur omhoog te brengen, om het lichaam te ontdoen van giftige stoffen en om het immuunsysteem te verjongen.

De sauna’s die alleen kachels hebben aan de voor- of achterkant zullen uw lichaamstemperatuur inderdaad doen stijgen, maar slechts aan één kant.

Het is erg belangrijk dat u een infraroodsauna koopt die kachels aan de voor- én achterkant van de cabine heeft.

Houd ook rekening met de garantie. De meeste bedrijven geven een levenslange garantie op hun sauna’s, maar sommige bedrijven bieden alleen een beperkte levenslange garantie aan.

Probeer een bedrijf van goede kwaliteit te vinden, zodat u een goede sauna kunt krijgen met een uitgebreide levenslange garantie op alle onderdelen waaruit uw infraroodsauna bestaat.

X-Trend Infraroodcabine Infraroodsauna
X-Trend Infraroodsauna

Infraroodsauna of gewone sauna

Met de opkomst van infrarood technologie, die in gezondheids- en fitness gerelateerde methodes wordt toegepast, staan de liefhebbers van sauna nu voor een moeilijke keuze.

Het is voor hen een dilemma of ze een traditionele of een infraroodsauna moeten kiezen.

Als we de respectievelijke keuzes wat beter bekijken, kan blijken welk type uw voorkeur heeft.

Aangezien beide types sauna’s uiteindelijk gelijke resultaten hebben, is uw voorkeur de belangrijkste factor die uw keuze bepaalt.

Hier is wat meer informative over infrarood en traditionele sauna’s die u kunnen helpen bij uw keuze.

Infraroodsauna vs traditionele sauna

Zowel de infraroodsauna en de traditionele sauna produceren beide warmte en wekken transpiratie op.

Echter, als het gaat over de methodes waarop zij verwarmen en hun kenmerken, is er een opvallend verschil.

Onderstaand wat vergelijkingen zodat u zich kunt informeren.

Verwarming

In een traditionele sauna, wordt de gehele huid tegelijkertijd opgewarmd, terwijl de temperatuur binnen in het lichaam in het begin nauwelijks hoger wordt.

Bovendien zorgen de hoge vochtigheidsgraad en de hogere niveau’s van warmte penetratie er soms voor dat traditionele sauna’s stressvol zijn voor de circulatie en de cardiovasculaire functies.

Vergeleken met de fluctuerende en plotselinge temperatuur wisselingen in het lichaam die traditionele sauna veroorzaakt, geeft een infraroodsauna een veel zachtere warmte.

De warmte in een infrarood cabine wordt vanaf een zodanige afstand op de huid gericht, dat het resulteert in een milde en gelijkmatige temperatuursverandering van de binnenkant naar de buitenkant van het lichaam en het transpiratiegehalte blijft ook snel en gezond.

Energiekosten

De bedrijfskosten van traditionele sauna’s kunnen aanmerkelijk hoger liggen in vergelijking met infraroodsauna’s.

Dit komt voornamelijk omdat traditionele sauna’s een lange opwarm-periode nodig hebben en ook moet men een veel langere tijd in de sauna doorbrengen doordat de warmte en de kou afgewisseld moeten worden.

Aan de andere kant vraagt de verwarming van een infraroodsauna niet meer energie dan een verwarming voor een kleine ruimte en dat ook nog eens voor een kortere tijdsperiode, zo’n 30-40 minuten, wat lagere energiekosten betekent.

Vochtigheid

Traditionele sauna’s produceren gewoonlijk grote hoeveelheden vocht, die stressvol voor het lichaam kunnen worden.

Met infraroodsauna zijn er vrijwel geen vochtigheidsproblemen en de temperatuurcontrole is ook gelijkmatiger.

Bovendien: geen vocht betekent dat u de infrarood cabine overal in de slaapkamer of de badkamer kan opstellen en alles wat er voor nodig is, is een normale stekkerdoos.

Afmeting

Traditionele sauna’s hebben een grotere afmeting dan infraroodsauna’s. Infrarood cabines zijn gewoonlijk kleiner omdat zij voor slechts een of hooguit twee personen bedoeld zijn.

Traditionele sauna’s kunnen tot wel 8 mensen herbergen en kunnen aangepast worden aan uw eisen.

Als u al deze factoren in aanmerking neemt, wordt de keuze tussen een traditionele en infrarood sauna gemakkelijker.

Echter, het goede nieuws is dat veel producenten van sauna cabines en bijna alle sauna clubs u nu de mogelijkheid bieden om van beide types sauna methodes te genieten in dezelfde ruimte en alles wat er voor nodig is, is een toegevoegde infraroodinstallatie.

Maar bedenk, al zorgen beide warmtebronnen voor zweten en ze gelijke voordelen hebben, de meningen verschillen er over of een infraroodsauna wel een sauna genoemd kan worden.

Infrarood sauna’s

Een infraroodsauna is een type sauna dat u van binnenuit verwarmt. Dit betekent dat het kan worden gebruikt in gebieden waar traditionele hot tubs en spa’s niet toegankelijk zijn, zoals uw huis of kantoor. Infrarood sauna’s hebben veel voordelen voor zowel gezondheid als welzijn, en daarom kiezen zoveel mensen ervoor om ze aan te schaffen voor hun huis. Als u twijfelt of een infraroodsauna iets voor u is, lees dan dit artikel om 10 redenen te leren waarom ze het overwegen waard kunnen zijn!

Infrarood sauna’s zijn een geweldige manier om uw lichaam te ontgiften

In ons dagelijks leven worden we blootgesteld aan veel gifstoffen, en daarom kan het heel heilzaam zijn om uw lichaam af en toe te ontgiften. Een infraroodsauna is de perfecte manier om al die vervelende onzuiverheden uit te zweten en u weer fris te voelen.

Een infraroodcabine kan de circulatie en lymfedrainage verbeteren

Een infraroodsauna is een geweldige manier om de bloedsomloop en de lymfedrainage te verbeteren. Dit helpt uw lichaam zich te ontdoen van gifstoffen, verlaagt het risico op stolsels in de bloedvaten, verbetert het herstel na een blessure of operatie door te helpen bij het sneller verwijderen van melkzuurophoping en vermindert stressniveaus.

Een infraroodsauna kan helpen stress, angst en depressie te verminderen door spierspanning te verlichten. Er komt ook natuurlijke endorfine vrij, waardoor u zich ontspannen en verfrist voelt. U zult zich als herboren voelen.

Het nieuwste op het gebied van ontspanning is in opmars, en dat alles zonder ooit het comfort van uw huis te verlaten. We introduceren infrarood sauna’s! Deze unieke, volledig veilige apparaten geven een kamer de warmte van de zon, net zoals u dat het prettigst vindt om naar het strand te gaan. Als u op zoek bent naar een kalmerende ervaring op aanvraag, dan is dit het!

Het beste deel is dat terwijl infrarood sauna’s u helpen u beter te voelen door het vrijgeven van gifstoffen en het verbeteren van de bloedsomloop, ze ook helpen uw lichaam te functioneren op zijn best, zodat blessures sneller genezen en wonden niet meer zo’n pijn doen! Begin vanaf de eerste dag verlichting te voelen: koop nu.

U wist dat zitten in de warmte goed was voor uw gezondheid, maar u had nooit verwacht dat het zo goed kon zijn. De nieuwste trend? Infrarood sauna’s! Deze unieke apparaten geven een ruimte de weldadige warmte van zonnige dagen zonder schadelijke stralen of UVB-schade aan uw huid. Als u op zoek bent naar een kalmerende ervaring op aanvraag, kijk dan niet verder dan de voordelen van infraroodsauna’s: ze helpen bij het afvoeren van gifstoffen en verbeteren de bloedcirculatie, terwijl ze helpen spieren te kalmeren en pijn na verwondingen of operaties te verminderen door melkzuurophoping sneller te verwijderen – en dat is nog maar een klein tipje van de sluier. Neem vandaag nog de leiding en voel verlichting: koop nu.

Een betere gezondheid van de huid is een ander potentieel voordeel van het gebruik van een infrarood sauna

De infrarode golflengtes dringen diep door in de huid om de bloedsomloop te bevorderen, en dat is de reden waarom zoveel mensen verbeteringen zien in de gezondheid van hun huid. We gaan hier niet alleen zitten vertellen hoe goed het uw huid doet voelen; we willen dat u het zelf ervaart.

Een infrarood sauna is een geweldige manier om gezond te blijven en de gezondheid van de huid te verbeteren. In tegenstelling tot conventionele, met kachels verwarmde sauna’s, warmt hij u op door uw cellen rechtstreeks op te warmen, zonder dat u externe warmtebronnen nodig hebt. Dat betekent dat hoe hoog u de thermostaat in de kamer ook zet, een infraroodsauna nog steeds heet genoeg aanvoelt om alle voordelen te bieden op veel lagere standen.

Het is zelfs veilig voor zwangere vrouwen en mensen met chronische gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen. En omdat ieders stofwisseling in rust sterk varieert (waarbij 10% meer calorieën worden verbrand dan wanneer men inactief is), kan iedereen volgens zijn eigen schema genieten van een infraroodervaring.


Is een infrarood sauna goed voor je?

Is een infrarood sauna goed voor je?

Misschien vraagt u zich af of een infraroodsauna iets voor u is?

De voordelen van een infrarood sauna zijn onder andere diepe ontspanning van de spieren, verbeterde spierspanning en houding, vermindering van stijfheid en pijn, verbeterde bloedsomloop, positieve mentale vooruitzichten en een vermindering van natuurlijk voorkomende toxines.

Hoewel de infrarood sauna geen wondermiddel is voor alle medische aandoeningen of kwalen, kan het een therapeutisch voordeel bieden dat de kwaliteit van uw leven kan verbeteren. Dus: is een infrarood sauna goed voor u?

Ja, dat is het zeker! Een infraroodsauna kan een aantal voordelen bieden, waaronder pijnverlichting en ontspanning van de spieren. Het verbetert ook de bloedsomloop en mentale vooruitzichten. Bovendien vermindert de therapie op natuurlijke wijze gifstoffen in uw lichaam.

Nu we alle voordelen hebben besproken, laten we eens bespreken waar u op moet letten bij de aankoop van een infraroodsauna voor thuis. Eerst en vooral is er veiligheid en comfort. De beste manier om uw eigen gezondheid en die van anderen te waarborgen tijdens het gebruik van een infraroodsauna is door ervoor te zorgen dat deze wordt geleverd met hoogwaardige materialen en veiligheidskenmerken.

Zoek bijvoorbeeld naar infrarood sauna’s met koolstofvezel verwarmingspanelen in plaats van keramische of metalen verwarmingselementen, omdat de eerste een veiliger infrarood licht uitstralen dan de laatste twee. Zorg er ook voor dat uw sauna wordt geleverd met een ergonomisch ontworpen stoel en voetkussentje(s) om uw rug te ondersteunen terwijl u erin ontspant.

Ontdek ook beste luchtreinigers van het merk Therapy Air