Infrarood Sauna

PROMO: tot € 750 korting op uw infraroodcabine

Doe vandaag uw (vrijblijvende) prijsofferte aanvraag & beslis later.

Gratis Info en Prijzen

Hoe draagt een infrarood sauna bij aan jouw algemene gezondheid? 

magnus_single_klein_2_0De infraroodsauna heeft de traditionele medische procedures vervangen met een veilige warmtetherapie die gunstig is voor vele chronische ziekten. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de voordelen van het bezit van een systeem voor warmtetherapie en vertrouwen nog steeds op dure medische procedures voor hun gezondheidsproblemen. Lees verder om te zien hoe de infraroodsauna bijdraagt aan jouw algehele gezondheid.

Verbeterd metabolisme

De saunatherapie maakt een verbeterd metabolisme mogelijk door de weefsels te verwarmen, waardoor het metabolisme versneld wordt. De overvloed aan cellulaire energie maakt een snelle genezing mogelijk terwijl het de in het lichaam aanwezige virussen en parasieten doodt.

Huidverjonging

Gewoonlijk zijn de huidporiën verstopt als gevolg van extreme reacties van het zenuwstelsel en van emoties zoals boosheid en schuldgevoel. De reacties van het sympathische zenuwstelsel vernauwen de bloedvaten en trekken het bloed terug uit de huid, waardoor deze inactief wordt. De saunatherapie activeert het proces van de huidverjonging door de verwijdering van giftige afvalstoffen via de huid te herstellen.

Hyperthermie therapie

De infraroodsaunatherapie functioneert als een voortreffelijke hyperthermietherapie, waardoor de lichaamstemperatuur voldoende wordt verhoogd om de bacteriën, virussen, parasieten en schimmels te doden. De saunatherapie helpt je zonder enig ongemak met sinus-, oog-, oor-, blaas-, darm- en keelinfecties. Bovendien helpt de infraroodsaunatherapie het lichaam om abnormale cellen die tumoren zouden kunnen veroorzaken, te doden.

Verbeterde bloedsomloop

De infraroodsaunatherapie stelt je in staat om je te ontspannen terwijl het jouw lichaam herstelt, regenereert en heelt (een voordeel dat niet geleverd wordt door vele medische en traditionele therapieën.) De warmte maakt een makkelijke bloedsomloop mogelijk, die ervoor zorgt dat het lichaam via het zweet gifstoffen en calorieën afgeeft.

Veiligheidstips

Als je enige soort van gezondheidsklachten hebt, is het aan te bevelen om tijdens de sessie een vriend of verzorger bij je te hebben. Hou de volgende veiligheidstips in gedachten voordat je de infraroodsauna begint te gebruiken.

Begin langzaam en vermijd het om de sauna langer dan 20 minuten te gebruiken als het jouw eerste ervaring met warmtetherapie is.

Spring niet onmiddellijk na het eten van jouw maaltijden in de therapiekamer. Maak, om betere ontgiftingsresultaten te verkrijgen, een wandeling van 30-45 minuten voordat je de sauna gebruikt.

Zorg ervoor dat je volledig gehydrateerd bent; een gezonde waterinname is cruciaal voor de warmtetherapie. Nadat je de saunatherapie begint te gebruiken, zul je samen met de gifstoffen een hoop water kwijtraken. Je zou voor of na de saunasessie tenminste 300 milliliter water nodig kunnen hebben.

Gedurende de eerste 2-4 sessies zweet je misschien niet veel, maar dit is heel normaal. Gebruik geen verlengde sessies met het doel om overvloedig te zweten. Jouw lichaam zal zich na enkele sessies aan de therapie aanpassen en zal dan zweten zoals dat behoort.

Kinderen moeten een sauna niet langer dan 20 minuten gebruiken; kinderen hebben een snellere stofwisseling dan volwassenen.

Je kunt enkele genezende reacties ervaren, die er een teken van zijn dat er een genezend proces actief is. Tot de genezende symptomen behoren mogelijk hoofdpijn, geuren, spierpijn en koorts.

Draag dunne kleding of zwemkleding; voor het goed functioneren van de warmtetherapie is een ontblote huid belangrijk.

Stel de temperatuur niet hoger in dan 54 graden Celsius.

Vermijd het gebruik van oliën of lotions voor de therapie omdat een lotion het zweten belemmert.

Neem na de therapie een hete douche en maak je lichaam schoon met een luffa om de gifstoffen op het oppervlak ervan kwijt te raken.

Tip: Zoek je een infrarood sauna in Antwerpen of een infrarood sauna in Limburg? Neem dan contact op met X-Trend Infraroodcabines.

De infraroodsauna of infraroodcabine – therapie kan je helpen met verschillende soorten van infecties en met lichaamskwalen. Hou de veiligheidstips in gedachten voordat je de warmtetherapie gebruikt en geniet van een natuurlijk genezingsproces.

Gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s

Verre, middelste en bijna-infrarode golflengten maken allemaal deel uit van het brede spectrum van de infrarood-golflengte en de voordelen van infrarood-sauna’s.

Deze golflengten dringen tot anderhalve centimeter door in het zachte weefsel, waardoor het lichaam wordt verwarmd en de bloedvaten worden geopend in een proces dat “vasodilatatie” wordt genoemd.

Infrarood is zo veilig dat het regelmatig wordt gebruikt in ziekenhuizen om pasgeborenen warm te houden. Infrarood en infrarood sauna’s worden al decennia lang onderzocht en bestudeerd. Artsen, chiropractors en fysiotherapeuten gebruiken elke dag infrarood in klinieken en ziekenhuizen over de hele wereld om pijn te verzachten, huidaandoeningen te genezen, de flexibiliteit te vergroten en in het algemeen om het lichaam te helpen genezen.

Er zijn ook specifieke factuurcodes van de ziekenhuisverzekering voor infrarood vanwege het onderzoek dat het belang van deze therapie voor patiënten onderbouwt.

Infrarood sauna’s helpen ook mee:

 • Ontgifting
 • Stress en vermoeidheid
 • Spierpijn, artritis en gewrichtsontlasting
 • Gewichtsverlies en calorieverbranding
 • Verhoogde stofwisseling
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Huidaandoeningen
 • Gezondheid van het hart
 • Verschijning van cellulitis
 • Diabetesondersteuning

1. Ontgifting en de voordelen van infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s kunnen helpen de bloedsomloop te verhogen en de zweetklieren te stimuleren, waardoor opgebouwde gifstoffen in het lichaam vrijkomen.

Dagelijks zweten in de sauna kan helpen bij het ontgiften van het lichaam, omdat het zware metalen (lood, kwik, nikkel en cadmium) en alcohol, nicotine, zwavelzuur en andere organische en anorganische verbindingen vrijgeeft.

Het is al tientallen jaren bekend dat zweten een prachtige manier is om zich te ontdoen van opgeslagen chemicaliën.

Infrarood sauna’s worden ook gebruikt in het Hippocrates Health Institute in West Palm Beach, Beth Israel Hospital in New York en het Acadia Cancer Institute in Duitsland.

2. Vermindering van stress en vermoeidheid

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna zorgen ervoor dat men zich ontspannen, verjongd en vernieuwd voelt.

Veel infrarood saunaklanten geven aan hoezeer ze zich verheugen op hun saunasessie. Een infraroodsauna biedt een geweldige tijd om te ontspannen. Het is net als een dagje spa in huis die de hele tijd open is.

Het is aangetoond dat infraroodsauna’s het autonome zenuwstelsel beïnvloeden door de gebruiker in de parasympatische (rust- en spijsverterings)toestand te brengen, waardoor het lichaam kan genezen en zichzelf kan herstellen.

3. Spierpijn, artritis en gewrichtspijn

Te veel van wat dan ook kan zijn tol eisen, inclusief lichaamsbeweging. De voordelen van infrarood sauna’s zijn onder andere het helpen verlichten van ontstekingen, stijfheid en pijn door het verhogen van de bloedcirculatie en het toestaan van de diepe, doordringende infraroodwarmte om spieren te ontspannen en metabole afvalstoffen af te voeren, terwijl het leveren van zuurstofrijk bloed aan de spieren voor een sneller herstel.

Infrarood helpt de spieren te verwarmen voor meer flexibiliteit en bewegingsbereik, terwijl het de spierspanning en -pijn verlicht.

Studies hebben ook aangetoond dat tijd doorbrengen in een infrarood sauna verlichting kan brengen bij verschillende vormen van artritis. Stralingswarmte is effectief bij de behandeling van verstuikingen, neuralgie, bursitis, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Veel van de normale stijfheid, pijn en pijnen die gepaard gaan met het ouder worden kunnen worden verminderd met regelmatig gebruik van de sauna.

4. Gewichtsverlies en verhoogde stofwisseling

In een artikel in het Journal of the American Medical Association staat dat regelmatig gebruik van een infraroodsauna een vergelijkbare impuls geeft aan het hart- en vaatstelsel als het lopen. Terwijl u zich ontspant in de zachte warmte, zijn de voordelen van een infraroodsauna onder andere de productie van zweet, het pompen van bloed en het verbranden van calorieën voor het lichaam.

Dit wordt een “passieve aërobe training” genoemd, want hoewel het lichaam al deze voordelen krijgt, wordt het niet op dezelfde manier gestresst als een normale training. Het lichaam is meer ontspannen en staat in die tijd in parasympatische modus.

Omdat het lichaam de zweetproductie verhoogt om zichzelf te koelen, werkt het hart harder om het bloed te pompen en tegelijkertijd de bloedsomloop te stimuleren. Deze toename van de stofwisseling verbrandt ook meer calorieën.

Een 30-minuten durende infrarood sauna sessie kan ergens tussen de 300-800 calorieën verbranden.

5. Ondersteuning van het immuunsysteem

De doordringende infraroodgolflengten van infrarood sauna’s verhogen de kerntemperatuur van het lichaam en veroorzaken zo een kunstmatige koorts. Een koorts is het mechanisme van het lichaam om de immuunrespons te versterken en te versnellen, zoals te zien is in het geval van een infectie.

Dit versterkt het immuunsysteem, en in combinatie met de verbeterde eliminatie van giftige stoffen en afvalstoffen door intens zweten, kan het de algehele gezondheid en de weerstand tegen ziekten verhogen.

6. Huidaandoeningen en de voordelen van de infraroodsauna

Het overvloedige zweten dat na een paar minuten in een sauna wordt bereikt, draagt diep ingebedde onzuiverheden en dode huidcellen af, waardoor de huid gloeit en schoon blijft. Een verhoogde doorbloeding trekt de huideigen natuurlijke voedingsstoffen naar het oppervlak voor een natuurlijke gloed.

Veel klanten melden een verbeterde huidtint, kleur, elasticiteit en textuur. Er is ook aangetoond dat een verhoogde bloedcirculatie acne, eczeem, psoriasis en wondgenezing met minder littekens helpt te verbeteren.

7. Gezondheid van het hart

Veel studies hebben aangetoond dat infraroodsauna therapie kan helpen om de bloeddruk binnen een gezond niveau te houden, het cholesterolgehalte te verlagen, chronische pijn te verminderen en een therapeutische waarde te hebben voor patiënten met chronische congestieve hartziekten (CHD).

Een studie gepubliceerd in het Journal of the Japanese Circulation Society toonde aan dat infraroodsauna therapie hartritmestoornissen en de symptomen van chronisch hartfalen bij patiënten met hart- en vaatziekten vermindert.

8. Verschijning van cellulitis

Cellulitis verwijst naar oppervlakkige zakken met opgesloten vet, die ongelijke kuiltjes of “sinaasappelhuid” veroorzaken. Het komt voor bij 90 procent van de post-adolexe vrouwen en wordt zelden gezien bij mannen.

Veel voorkomende, maar niet exclusieve, gebieden waar cellulitis wordt aangetroffen zijn de billen, dijen en de buik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet gerelateerd aan obesitas en wordt het verschijnen van cellulitis niet altijd verminderd door gewichtsverlies.

Omdat de veel infrarood stralingswarmte van een sauna drie keer zo diep opwarmt als in conventionele sauna’s, is het aanzienlijk effectiever in het verminderen van cellulitis. Er is een verband tussen de vertraging van de stofwisseling en de opslag van giftige stoffen in de vetcellen.

Saunagebruik en ver infrarood warmte verhoogt de hartslag en de gelokaliseerde bloedsomloop, wat in wezen de bovengenoemde trends naar de accumulatie van vloeistoffen in de vetcellen omkeert om de verschijning van cellulitis te verminderen.f

9. Diabetesondersteuning en de voordelen van infrarood sauna’s

Er is veel geschreven over hoe infraroodsauna therapie kan helpen en ondersteunen bij de behandeling van diabetes, omdat het helpt bij het verminderen van meerdere bijwerkingen.

Deze activiteiten omvatten:

 • Toxine eliminatie
 • Verbeterde circulatie
 • Interne orgaanreiniging
 • Infrarood resonantie