Infraroodsauna therapie voor slaap

Infraroodsauna therapie voor slaap

Heeft infraroodsauna therapie een gunstige invloed op slaap? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infraroodsauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infraroodsauna therapie voor slaap

Stap 1 van 2

Infraroodsauna therapie voor slaap
Infraroodsauna therapie voor slaap

Infraroodsauna therapie voor slaap

Laat onrustige nachten van woelen en draaien achter je terwijl het lichaam wegzinkt in een toestand van diepe ontspanning onder de stralen van het infrarood lichtspectrum

De hele nacht door woelen en draaien terwijl gedachten de geest wakker houden, en het lichaam rusteloos, treft elk jaar meer dan 9 miljoen Belgen.

Slapeloosheid is tot epidemische proporties uitgegroeid.

Het menselijk lichaam heeft aanzienlijke staten van diepe slaap nodig om goed te kunnen functioneren en om gezondheid en vitaliteit te behouden.

Slaap is een kritisch bestanddeel voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid.

Zonder slaap verminderen in feite de geestelijke vermogens en kan ziekte het gevolg zijn als het immuunsysteem uitgeput raakt.

Een mens kan langer achtereen overleven zonder te eten dan zonder voldoende slaap.

Helaas is het hedendaagse leven niet bevorderlijk voor een diepe, gezonde slaap, en er zijn veel factoren in de externe omgeving die ons vermogen om in een toestand van rustgevende slaap te vallen verminderen.

Van snel woon-werk verkeer in voertuigen, tot overmatige beeldschermtijd, tot een snelle levensstijl, het lichaam moet met veel factoren concurreren om een rustgevende slaap te vinden.

Hoewel veel slaap-belemmerende invloeden buiten de controle van het individu liggen, is het mogelijk de hulp in te roepen van een paar hulpmiddelen om een rustgevende nachtrust te versterken.

Regelmatige infraroodsauna therapie kan mensen helpen bij het verkrijgen van een rustgevende slaap en kan alle vijf stadia van slaap bevorderen die nodig zijn om de gezondheid en levensduur van het lichaam te behouden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Kan infraroodsauna therapie de slaap verbeteren? 

Ondanks uiterlijke schijn is slaap een complex biologisch en chemisch proces en vereist het dat verschillende componenten tegelijk optreden om het lichaam in slaap te laten vallen en te blijven.

De aard van het stralende licht dat uitstraalt van breed spectrum infraroodsauna therapie katapulteert verschillende noodzakelijke biochemische reacties in het lichaam om de kwaliteit van de slaap te bevorderen en te verbeteren.

Regelmatige infraroodsauna therapie ontspant het centrale zenuwstelsel, vertraagt de hersengolven, stimuleert de nodige neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van melatonine, en helpt bij de thermoregulatie.

Allemaal noodzakelijke bestanddelen om een rustgevende nachtrust te bereiken

Slapen: Waarom noodzakelijk?

Slaap is essentieel om de gezondheid en vitaliteit van het lichaam te behouden.

Ondanks uiterlijke schijn is slaap een dynamische activiteit en de interne atmosfeer van het lichaam komt tijdens deze gunstige tijden tot leven om zich te regenereren en de homeostase te herwinnen.

In werkelijkheid kan het lichaam een langere periode zonder eten doorstaan dan zonder slapen.

Slaap is een oerbehoefte voor alle mensen, en toch lijden veel mensen aan een scala van slaapgerelateerde stoornissen.

Slaapgebrek veroorzaakt ernstige problemen op de weg, en bovendien is het lichaam zonder voldoende slaap niet in staat om op celniveau te regenereren, wonden te genezen, of een gezond immuunsysteem te houden.

De Belgische Vereniging van Slapen blijft de ernstige invloed die slaaptekort op het immuunsysteem heeft uitleggen als ze schrijven:

Zowel verstoring als ontbering van de slaap kunnen gevaarlijk zijn voor onze gezondheid en ook ons vermogen om normale dagelijkse taken uit te voeren negatief beïnvloeden, zoals autorijden, wat dodelijke gevolgen kan hebben.

Zonder voldoende slaap kan rampspoed het gevolg zijn die onze geestelijke en lichamelijke gezondheid aantast, en ook ons beroeps- en persoonlijk leven.

Wat gebeurt er biochemisch in het lichaam en de hersenen om de vijf primaire stadia van slaap te induceren?

Terwijl de geest de hele nacht rust, wordt het lichaam een dynamisch orkest van cellulaire transformatie.

Hoe groter de uiterlijke stilte die tijdens de slaap ontstaat, hoe expansiever de interne veranderingen en reacties worden.


infraroodsauna therapie
infraroodsauna therapie

De 5 fasen van slaap:

Fase 1:

Dit overgangsstadium treedt op als de mens zich slaperig begint te voelen.

De geest schommelt tussen bewustzijn en bewusteloosheid.

Spieren kunnen schokken en gevoelens van ‘vallen’ in ontspanning kunnen optreden.

Dit is het begin van NREM (non- eye movement), en luidt de volgende vier toestanden van slaap in.

Op dit punt moeten zowel geest als lichaam voldoende ontspannen zijn om slaperigheid te ervaren.

Bij veel mensen die nog in een toestand van stressreactie verkeren, kan het zijn dat ze zich te angstig voelen om zelfs maar stadium één te bereiken en klaarwakker in bed liggen terwijl de geest raast.

Fase 2:

Bijna 50% van de nachtrust wordt in deze toestand doorgebracht.

Dit deel van de slaap blijft een lichte slaap met weinig oogbewegingen.

De mens kan gemakkelijk uit deze rustperiode gewekt worden met helderheid van geest.

De hersengolven beginnen te vertragen en de spieren beginnen zich te ontspannen en idealiter biedt dit stadium een doorgang naar Rapid Eye Movement (REM).

Fasen 3 & 4:

Deze twee stadia van slaap worden vaak samen gegroepeerd en vertegenwoordigen de diepste slaaptoestanden.

Mensen die uit dit stadium van slaap ontwaken, zijn groggy en mogelijk gedesoriënteerd.

Gedurende deze tijd gaan de hersengolven over in delta en worden ze aanzienlijk vertraagd.

De kerntemperatuur van het lichaam daalt en de hartslag daalt.

De ademhaling wordt langzaam en regelmatig.

Dit kritieke deel van de slaap is het moment waarop het lichaam de nodige hormonen vrijmaakt om de homeostase in het lichaam te herstellen.

Cellen beginnen sneller te regenereren en het lichaam ondergaat een algemeen herstel van alle systemen.

Fase 5:

In deze periode vertraagt de dynamische stroom van de bewegingen van het lichaam en begint de geest energiek te worden.

Deze fase wordt REM (Rapid Eye Movement) genoemd omdat de ogen rond lijken te dartelen terwijl de geest en de hersenen actief worden.

Het is in deze periode van de slaap dat dromen het actiefst worden.

Tegen het einde van stadium vijf beginnen mensen wakker te worden als de kerntemperatuur stijgt.

Alle vijf stadia van slaap zijn nodig om een gezonde en met vitaliteit gevulde interne atmosfeer in het lichaam te scheppen.

Alle systemen worden geheeld en hersteld als elk van de vijf stadia van slaap ervaren wordt.

Afhankelijk van allerlei factoren zullen sommige mensen niet de nodige slaapstadia ervaren en zich ’s morgens uitgeput voelen.

Er zijn verschillende maatregelen die iemand kan nemen om de kwaliteit van zijn slaap te verbeteren en daarmee de kwaliteit van zijn gezondheid en leven.

Regelmatige breed spectrum infraroodsaunatherapie wekt biochemische veranderingen in het lichaam op om een rustgevende slaap te verschaffen.

Kan infraroodsauna therapie de kwaliteit van de slaap verbeteren?

Hier is een lijst van vier kritieke factoren die moeten optreden om een adequate, kwalitatieve slaap te ervaren en om alle vijf stadia van slaap te beleven:

– Resetten van het circadiaans ritme (vrijkomen van Melatonine)
– Thermoregulatie (Lichaamstemperatuur daalt)
– Ontspant het Autonome Zenuwstelsel
– Het lichaam ontgift van schadelijke gifstoffen

Als aan deze vier criteria voldaan is, komt de slaap in al zijn stadia moeiteloos op gang, omdat het lichaam voorbereid is met adequate hormonen, chemie, en toestanden van ontspanning.

Infrarood sauna therapie zal deze essentiële factoren reguleren om de kwaliteit en de duur van de slaap te verbeteren.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Het autonome zenuwstelsel en infraroodsauna therapie

Veel mensen zijn niet in staat in slaap te vallen en in slaap te blijven, omdat de angstniveaus hoog zijn en een gevoel van angstige onzekerheid door het lichaam giert.

Spieren zijn geëngageerd en de geest lijkt een mijl per minuut te bewegen terwijl zorgelijke gedachten door de kamer van de geest galmen.

Om een oplossing voor angst volledig te begrijpen is het noodzakelijk een basiskennis van het autonome zenuwstelsel te ontwikkelen.

Uiteindelijk zijn zorgelijke, angstige en ongeruste gedachten een symptoom van het vastzitten van het lichaam in een stressrespons.

Het autonome zenuwstelsel heeft twee takken: Sympathische Dominantie (stressrespons, vechten of vluchten, overleven) en Parasympathische Dominantie (ontspanning, voeding, herstel en regeneratie).

Beide takken zijn nodig voor onze overleving en dienen een heel specifieke rol.

Het probleem is wanneer het autonome zenuwstelsel uit balans raakt.

Slapen wordt heel moeilijk als een onevenwicht optreedt en veel mensen zullen zich tot farmaceutische alternatieven wenden om slaap op te wekken, gewoon omdat het lichaam niet in staat is ontspanning te vinden.

In staten van overleving komen is belangrijk onder levensbedreigende omstandigheden, maar veel moderne alledaagse voorvallen kunnen een stressrespons in het lichaam opwekken, waardoor adrenaline en cortisol vrijkomen.

Dit overspoelt het lichaam met hormonen en chemicaliën die het signaal geven van de activering van sympathische dominantie.

In het ideale geval vallen we, als de dreiging voorbij is, terug in parasympathische dominantie, waarin voeding, ontspanning en regeneratie kunnen plaatsvinden.

Als het lichaam in overlevingsstand is, zijn alle zintuigen naar buiten gericht om te zorgen dat er veiligheid gevonden kan worden.

Deze staat van zijn schept ook ‘worst case scenario’ denken om het lichaam te beschermen.

De geest speurt de horizon af naar mogelijke dreiging.

Dit soort denken is nodig als er een reële bedreiging voor ons leven is.

Veel mensen die in onze hedendaagse wereld leven blijven langere tijd in de toestand van stressrespons.

Wanneer dit gebeurt, is het heel moeilijk, zo niet onmogelijk, om ’s nachts in slaap te vallen.

De geest is doordrongen van worst-case scenario denken, terwijl de spieren gespannen en ‘op afroep’ blijven.

Breedspectrum infrarood lichttherapie is een ongelooflijk middel om het lichaam uit toestanden van stressrespons terug in ontspanning te brengen.

Elke cel van het lichaam reageert op de warme stralen van het infrarode licht.

Bloedvaten zetten uit en spieren ontspannen zich.

Gedachten beginnen te vertragen en kalmte vult zowel het lichaam als de geest.

Een stap in het warme lichtbad van een infraroodsauna brengt het lichaam binnen enkele minuten uit de stressreactie terug in een toestand van ontspanning.

Een infraroodsauna nemen als onderdeel van je dagelijkse routine trekt je uit staten van overleving terug in ontspanning waarin de geest kan vertragen.

Hierdoor kun je in slaap vallen en in slaap blijven terwijl geest, emoties en lichaam in rust ontspannen.

Infrarood sauna therapie en melatonine

Melatonine, dat vaak beschouwd wordt als het slaaphormoon, is een essentieel bestanddeel om in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Melatonine is ook verbonden met een natuurlijk circadiaan ritme en wordt overvloediger naarmate de zon ondergaat en het lichaam begint af te koelen.

In het centrum van de hersenen bestaat een kleine pijnappelvormige klier die de pijnappelklier genoemd wordt.

Dit is de thuisbasis van een uitgelezen hormoonfabriek waar serotonine in melatonine wordt omgezet.

Dit betekent dat serotonine een voorloper is van melatonine en als de serotonine spiegel laag is, dan zal de melatonine spiegel ook laag zijn.

Infrarood sauna therapie beïnvloedt de hoeveelheid melatonine die ’s nachts vrijkomt niet omdat het melatonine aanmaakt, maar veeleer omdat de lichtstralen van het infrarode spectrum neurotransmitters beïnvloeden om hogere hoeveelheden serotonine aan te maken.

Terwijl je je baadt in de warme gloed van de breed spectrum infraroodsauna therapie, treedt een reeks ongelooflijke biochemische veranderingen op, waaronder het vrijkomen van dopamine, het doorgeefluik van serotonine.

De hersenen reageren op het licht van het infrarode spectrum om zowel dopamine als serotonine te verhogen.

Als de serotonine-opname stijgt is er meer beschikbaar om in de pijnappelklier in melatonine om te zetten.

Regelmatige behandeling met een breed spectrum infraroodsauna is gecorreleerd met hogere niveaus van melatonine.

Waar een gezonde aanvoer van melatonine is, zal er ook een moeiteloze overgang zijn naar stadium één en twee van de slaap.

Als melatonine vrijkomt krijgt het lichaam de boodschap dat het tijd is om je voor de avond weg te stoppen voor een diepe en rustgevende nachtrust!


infraroodsauna therapie
infraroodsauna therapie

Thermoregulatie en infraroodsauna therapie

Het afkoelen van de kerntemperatuur van het lichaam is een sleutelelement bij het ‘in slaap vallen’ en het behouden van de slaaptoestand gedurende de nacht.

Het lichaam bereikt zijn laagste temperatuur rond 4 uur ’s morgens, tijdens de diepste slaaptoestanden.

Een essentieel onderdeel in het proces van in slaap vallen is het dalen van de kerntemperatuur.

Traditioneel helpt een warm bad of douche ’s nachts bij het proces van thermoregulatie.

Op dezelfde manier zal bij het genieten van een infraroodsauna de kerntemperatuur van het lichaam met een paar graden stijgen.

Na uit de sauna gestapt te zijn begint de lichaamstemperatuur te dalen.

Als de kerntemperatuur daalt na een sessie in een infraroodsauna, treedt slaperigheid op.

Dit proces helpt zowel bij het in slaap vallen als bij het in slaap blijven gedurende de hele nacht.

’s Avonds een infraroodsauna nemen kan vergeleken worden met het nemen van warme baden op supercharge!

Infrarood sauna therapie als ontgiftingsprotocol

Wanneer het lichaam in de afgesloten ruimte van een sauna wordt blootgesteld aan de kracht van het breed-spectrum infrarood licht, stijgt de kerntemperatuur.

De doordringende stralen van het infrarode licht dringen door in het zachte weefsel van het lichaam en brengen daar een inwendige temperatuurverandering teweeg.

Terwijl de lichaamstemperatuur stijgt, treedt overvloedig zweten op om het lichaam te verlossen van schadelijke gifstoffen, waaronder cadmium, lood en kwik.

Als het lichaam gastheer is van schadelijke gifstoffen binnenin, wordt de stressrespons opgewekt om het lichaam tegen een invasie te beschermen.

Adrenaline en cortisol komen vrij om het lichaam tegen inwendige verontreinigende stoffen te beschermen.

Als dit gebeurt wordt het onmogelijk om toestanden van rust en ontspanning te vinden.

Regelmatige en consequente infraroodsauna therapie zal het lichaam na verloop van tijd ontdoen van schadelijke gifstoffen.

Als dit gebeurt zal het lichaam beter in staat zijn zich te ontspannen en daardoor in slaap te vallen en te blijven!

Een radicaal ontgiftingsprotocol zoals in infraroodsauna therapie gevonden wordt, zal het lichaam bevrijden van schadelijke gifstoffen.

Diezelfde verontreinigende stoffen binnenin stimuleren de stressrespons, terwijl het lichaam vecht om het interne klimaat gezond en gifvrij te houden.

Deze stressrespons is ontspanningsbelemmerend en bemoeilijkt daardoor de slaap als de mens een zware lading gifstoffen met zich meedraagt.

Ontdoe het lichaam van schadelijke verontreinigende stoffen door infraroodsauna therapie om diepe verjongende en rustgevende slaaptoestanden te verkrijgen!

Regelmatige infraroodsauna therapie kan je helpen om in een diepe en rustgevende slaap te vallen

Het lijdt geen twijfel dat voldoende slaap het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen, het evenwicht te bewaren, en uiteindelijk niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit van de slaap bevordert.

Hoewel er veel externe factoren zijn die buiten de macht van het individu liggen en die het lichaam verhinderen in diepe slaaptoestanden te vallen, zijn er toch een paar rituelen die dagelijks kunnen worden ingepast om het lichaam te helpen en bij te staan in een diepe slaap, vrij van farmaceutische middelen.

De ontspanning die door infraroodsauna therapie wordt opgewekt, bereidt het lichaam voor op een rustgevende nachtrust.

Behalve de kalmerende effecten van de infrarode stralen bevordert deze behandeling ook de aanmaak van melatonine (in de pijnappelklier als reactie op het licht), ook bekend als het slaaphormoon, gekoppeld aan thermoregulatie is deze vooruitstrevende behandeling een perfect recept om de kwaliteit en kwantiteit van slaap op te wekken die nodig is om gezondheid en vitaliteit in het lichaam te behouden.

Door regelmatig een breed-spectrum infraroodsauna therapie in je dagelijkse routine op te nemen kun je de systemen ondersteunen die het lichaam in staat stellen in slaap te vallen en zo in een rijk vervullend leven stappen, zowel op de matras als daarbuiten!


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodsauna therapie voor vermindering van stress

Stap uit de stress trein naar de diepten van ontspanning en genezing voor een lang leven

De majestueuze, vloeiende en dynamische dans van de menselijke fysiologie is werkelijk een wonder: dit perfect georkestreerde evenwicht van systemen houdt het lichaam gezond en vol vitaliteit.

Wanneer het evenwicht voor een langere periode wordt verstoord, leidt dit tot ziekte en uitputting van de levenskracht.

De krachtige verbinding tussen lichaam en geest maakt het mogelijk dat biochemische veranderingen in het fysieke systeem optreden als reactie op de perceptie van externe omstandigheden en condities.

Deze koppeling maakt overleven mogelijk door het lichaam in staat te stellen zich snel aan te passen aan bedreigingen van buitenaf.

Deze vloeiende interactie met de omgeving heeft de menselijke soort door de tijden heen in stand gehouden.

Wanneer de geest een externe bedreiging waarneemt, verandert het lichaam onmiddellijk in een vat dat in staat is om fysieke dreiging af te weren en zich ertegen te verdedigen, dit scherpe vermogen is de stressrespons.

Wat gebeurt er als de geest voortdurend levensbedreigende signalen van de buitenwereld waarneemt?

Het lichaam blijft gedurende langere perioden in een stressreactie.

Deze langdurige staat van verhoogde stressrespons put uiteindelijk het systeem van het lichaam uit en kan leiden tot de afbraak van de lichaamsweefsels met ziekte tot gevolg.

Wat ooit diende om de overleving van de menselijke soort te verzekeren, is nu een van de belangrijkste oorzaken van chronische ziekte: Stress.

De noodzaak om homeostase te herwinnen en uit de stressrespons te stappen is absoluut noodzakelijk.

Aangezien het moderne leven de geest stimuleert om bedreigingen voor het overleven waar te nemen, reageert het lichaam met een keten van biologische reacties om het lichaam in een toestand van chronische stress te brengen, daarom is de noodzaak om een weg terug naar ontspanning te vinden op een all time high.

Brede-spectrum infraroodsauna therapie is een unieke modaliteit die gebruik maakt van het onzichtbare lichtspectrum om mensen te baden in stralingswarmte.

Dit lichtbad heeft een dynamische wisselwerking met de menselijke fysiologie om de nodige hormonale en biochemische reactie te produceren om het lichaam uit de stressrespons te halen en terug te brengen naar een toestand van ontspanning.

Laat het alarm afgaan

De bijna onmiddellijke cascade van lichamelijke veranderingen die optreden als reactie op levensbedreigende omstandigheden is perfect georkestreerd om overleving te garanderen.

Het proces van het in gang zetten van deze overlevingsmechanismen begint in het centrum van de hersenen dat bekend staat als de amygdala, een gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor emotionele verwerking.

Dit emotionele centrum stuurt een signaal naar de hypothalamus, in wezen een commandocentrum voor het centrale zenuwstelsel.

Het centrale zenuwstelsel is een communicatienetwerk voor het hele lichaam en zorgt ervoor dat lichamelijke reacties gesynchroniseerd worden met emotionele en mentale gevoelens en waarnemingen.

Wanneer de amygdala een onmiddellijke dreiging waarneemt, wordt een noodsignaal naar de hypothalamus gezonden, en het hele centrale zenuwstelsel schakelt over van rust en ontspanning naar de overlevingsmodus.

Dit overlevingsmechanisme van het autonome zenuwstelsel wordt sympatische dominantie of vecht-of-vluchtreactie genoemd.

Wanneer de sympathische dominantie wordt geactiveerd, worden signalen naar de bijnieren gestuurd.

Deze klieren reageren door een hormoon genaamd epinefrine (ook bekend als adrenaline) in de bloedbaan uit te scheiden.

Wanneer adrenaline in de bloedbaan wordt gepompt en door het lichaam circuleert, treden een aantal fysiologische veranderingen op.

De hartslag wordt verhoogd om bloed naar de vitale organen en spieren te pompen ter voorbereiding op verdediging door middel van gevecht of vlucht.

De polsslag is verhoogd en de bloeddruk stijgt, de ademhaling wordt sneller, kleine luchtwegen in de longen worden geopend zodat de longen bij elke ademhaling evenveel zuurstof kunnen opnemen.

Extra zuurstof wordt naar de hersenen gestuurd om de alertheid te verhogen en het hele zintuiglijke apparaat wordt geprikkeld om het dreigende gevaar in de externe omgeving scherp waar te nemen.

Adrenaline zorgt er ook voor dat bloedsuiker en vetten uit tijdelijke opslagplaatsen in de bloedbaan vrijkomen, in feite wordt alle energie van het lichaam geactiveerd om het lichaam te verdedigen en uiteindelijk te overleven.

Deze cascade van transformatie als reactie op een waargenomen bedreiging heeft millennia lang het overleven van de menselijke soort verzekerd.

Wanneer dit overlevingsmechanisme in evenwicht is met de terugtrekking uit de stressrespons naar een staat van herstel, keren lichaam en geest terug naar homeostase.

De lange levensduur van de gezondheid in het lichaam wordt versterkt door een toestand van rust en ontspanning.

Het zijn dus niet de intermitterende toestanden van stressrespons die een probleem vormen voor de gezondheid, maar het zijn eerder de langdurige toestanden van overleving die uiteindelijk leiden tot de uitputting van gezondheid en vitaliteit.

Chronische stressrespons

De georkestreerde keten van reacties die in de hersenen en het lichaam optreden als reactie op waargenomen gevaar is van groot belang voor het overleven van het menselijk ras.

Het probleem ontstaat wanneer de staat van stressreactie niet in evenwicht is met de natuurlijke terugtrekking naar ontspanning waar voeding en verjonging plaatsvinden.

Wanneer het emotionele centrum van de hersenen een gevaarlijke bedreiging waarneemt, zendt het signalen naar de hypothalamus om het autonome zenuwstelsel uit de rust te activeren en tot overleven aan te zetten.

Wat gebeurt er als de waarneming van gevaar door de amygdala niet juist is?

Of wat gebeurt er als het autonome zenuwstelsel wordt opgeroepen tot een toestand van sympathische dominantie, zelfs wanneer levensbedreigende situaties gewoon een kwestie van verkeerde waarneming zijn?

Wanneer het dagelijkse leven de katalysator is van de stressrespons, zijn de bijnieren voortdurend in dienst, zijn hartslag en bloeddruk voortdurend hoog, en blijft de geest waakzaam met verhoogde externe zintuigen.

Als het verkeer, een hoge werkdruk of teveel beeldschermtijd bijvoorbeeld als bedreigend worden ervaren, dan is het autonome zenuwstelsel voortdurend in een staat van stressreactie.

Helaas is de overlevingsstand niet houdbaar als de primaire staat van zijn.

Zonder de mogelijkheid om terug te keren naar een toestand van rust en ontspanning, krijgt het lichaam niet de nodige hersteltijd die het nodig heeft om gezondheid en welzijn te bevorderen.

Het resultaat van een langdurige staat van overleving is de afbraak van het lichaamssysteem en uiteindelijk chronische ziekte zoals auto-immuunziekten en hartziekten.

De roep om actie voor de moderne burgers van onze planeet is om actief modaliteiten te vinden die de geest en het lichaam aanmoedigen om uit de chronische stress te komen en terug te keren naar een staat van ontspanning waar voeding en groei kunnen plaatsvinden.

Ontspanning

Net zoals het hersencentrum een signaal stuurt naar het autonome zenuwstelsel wanneer een bedreiging wordt waargenomen, geldt dit ook wanneer veiligheid en zekerheid de status quo zijn.

Waargenomen veiligheid geeft het autonome zenuwstelsel het signaal om van sympathische dominantie weer over te gaan naar parasympathische dominantie (rust, spijsvertering, ontspanning).

Wanneer de hersenen veiligheid waarnemen, geven de bijnieren niet langer adrenaline af in de bloedbaan.

Hypervigilantie van de geest wordt teruggebracht naar open creativiteit, de bloeddruk wordt verlaagd, de hartslag wordt lager, en energie wordt naar binnen gericht voor genezing en celgeneratie.

Kortom, het onderhoud van de interne lichaamssystemen wordt beloond wanneer het lichaam zich ontspant.

Wonden worden geheeld en het immuunsysteem wordt versterkt wanneer het lichaam zich kan ontspannen in parasympatische dominantie.

Het is van cruciaal belang dat ieder individu hulpmiddelen en modaliteiten vindt die het zenuwstelsel aanmoedigen om uit de stressrespons terug te keren naar een staat van ontspanning.

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om deze vloeiende beweging te bevorderen, maar geen enkel is zo moeiteloos en effectief als infraroodsauna therapie.


infraroodsauna therapie
infraroodsauna therapie

Hoe kan infraroodsauna therapie helpen om te ontspannen?

– Hersengolven bewegen van Beta naar Theta (van Hyperactieve Waakzaamheid naar Expansief en Creatief)
– Het zintuiglijk apparaat keert zich naar binnen
– De kerntemperatuur stijgt en de lichaamstemperatuur daalt na afloop van de saunabeurt.
– Mitochondriale stimulatie produceert nutriëntenrijk bloed om de bloedsomloop te verbeteren

Welke rol speelt de breedspectrum infraroodsauna therapie bij het bepalen van de toestand van het autonome zenuwstelsel? Hoe kan dit onzichtbare spectrum van licht de fysiologische respons op grote schaal beïnvloeden?

Hersengolven

Een menselijk brein dat de positieve stressverlagende voordelen van infraroodsauna therapie ervaart.

Hoewel het infrarode lichtspectrum onzichtbaar is voor het oog, wordt het ervaren als warmte.

Het is een kalmerende stralingswarmte en onder invloed daarvan vertragen de hersengolven.

In deze omgeving van subtiele warmte ontvangt de hypothalamus geen signaal van dreiging.

Het gevoel van een zachte slaperigheid dat optreedt in de infraroodsauna is de tegenpool van de snelwerkende hersengolven die optreden wanneer er gevaar dreigt.

Dit betekent dat de hypothalamus het autonome zenuwstelsel niet in de overlevingsstand zet, en het lichaam in een diepere staat van ontspanning zakt terwijl de hersengolven vertragen.

Wanneer een bedreiging wordt waargenomen, versnellen de hersengolven tot de bèta frequentie.

Dit stelt de geest in staat om de externe omgeving waakzaam te onderzoeken op bedreiging.

Binnen de straling van het infrarode licht gaan de hersengolven van bèta naar theta, waar de frequentie langzamer is.

De hersenen scannen niet langer de horizon op bedreigingen, maar worden juist open en expansief voor creativiteit.

De zintuigen ontspannen zich

De stralingswarmte van een infraroodsauna in combinatie met een zachte sensorische deprivatie zorgt ervoor dat de waarneming naar binnen wordt gekeerd, weg van de wereld.

Terwijl de geest afstand doet van hypervigilantie voor de buitenwereld, stoppen de bijnieren met het vrijgeven van adrenaline in de bloedbaan, wordt het zintuiglijk apparaat enigszins afgestompt, en dit stelt het lichaam in staat om in ontspanning weg te zakken, omdat het zich niet langer hoeft voor te bereiden om zichzelf te verdedigen.

Thermische regulatie

De stralingswarmte zoals ervaren tijdens een sessie van een breed-spectrum infraroodsauna therapie gaat verder dan de initiële opperhuid en verhoogt de kerntemperatuur van het lichaam.

Na de sessie zorgt de daling van de lichaamstemperatuur voor verdere ontspanning, en deze daling van de lichaamstemperatuur is een belangrijk onderdeel van het in slaap vallen.

Naarmate de slaap verbetert, kan het lichaam langer in een toestand van ontspanning blijven.

Mitochondriale stimulatie

De echte magie van het infrarode lichtspectrum vindt plaats door zijn relatie met het cellulaire netwerk van het lichaam, met name de mitochondriën.

Als het lichaam (een gemeenschap van bijna 50 triljoen cellen) wordt verzadigd met de infrarood licht frequentie, worden de energie centra van de cellen hyper ontvankelijk voor het licht.

Deze interactie creëert een cascade van microscopische veranderingen om de verrijking van het bloed en een verbeterde circulatie te bewerkstelligen.

In een toestand van sympathische dominantie komen opgeslagen suikers en vetten vrij in de bloedbaan, in schril contrast hiermee, onder invloed van infrarood licht, komt er meer zuurstof vrij in de bloedbaan waardoor de kwaliteit van het bloed wordt verrijkt.

Deze toename van de kwaliteit van het bloed in combinatie met de vaatverwijding (het verwijden van de haarvaten) verbetert de bloedsomloop en voedt daardoor alle delen van het lichaam met voedselrijk bloed dat wordt gebruikt om het lichaam van binnenuit te genezen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Stress verminderen

Blijven hangen in een chronische staat van stressrespons is geen luxe die het lichaam kan volhouden.

Uiteindelijk zal een langdurige staat van overleven een zware tol eisen die het lichaam zich niet kan veroorloven.

Het uiteindelijke resultaat van voortdurende hyperwaakzaamheid is ziekte, aandoeningen en degradatie van de lichaamssystemen.

Een beetje R & R is niet iets dat twee keer per jaar op vakantie moet worden genomen, maar moet worden opgenomen in de dagelijkse praktijk om evenwicht en gezondheid te behouden.

Het is van het grootste belang een hulpmiddel te vinden dat het lichaam in staat stelt de sympathische dominantie te verlaten en terug te keren naar een toestand van ontspanning en rust.

Breed-spectrum infraroodsauna therapie biedt een comfortabele en veilige manier voor het lichaam om zich aan te passen aan de parasympathische dominantie – waar verzorging, spijsvertering en ontspanning kunnen plaatsvinden.

Deze helende modaliteit zal de overlevingsmodus uitschakelen en u zachtjes uitnodigen in een staat van zijn die alle delen van het lichaam zal revitaliseren en de geest in staat zal stellen te vertragen en zich te ontspannen van hectische denkpatronen naar kalmte.

Hoewel we vaak weinig kunnen doen aan het drukke woon-werkverkeer en de snelle cultuur van onze moderne wereld, kunnen we er wel voor kiezen om een oase te creëren voor lichaam en geest om uit de chaotische externe realiteit te stappen en terug te keren naar veiligheid, geborgenheid en comfort.

Het geschenk van een lang leven en levenskwaliteit kan voor u zijn als u zich koestert in de warme gloed van infraroodsauna therapie om stress van het lichaam te bevrijden en weg te zinken in een staat van diepe ontspanning.

Wist je dat: X-Trend ook fitness trilplaten heeft?

[toc]