Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen 

Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen

Bent u op zoek naar een infraroodcabine? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen 2023

Stap 1 van 2

Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen 
Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen

 

Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen 

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt? Degenen die wanhopig op zoek zijn naar verlichting van de pijn, kunnen zich door chronische ontstekingen gevangen voelen door de kwelling van hun eigen lichaam.

Chronische ontsteking heeft een verwoestend effect op de levenskwaliteit van de betrokken personen.

Infrarood sauna therapie kan een onmiddellijk effect hebben op het verminderen van ontstekingen, en kan ook de hoofdoorzaak aanpakken van vele aandoeningen die verantwoordelijk zijn voor de productie van chronische ontstekingen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Wat is een ontsteking?

wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

Ontsteking is een essentieel onderdeel van het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen bij verwondingen en infecties. Het is de reactie van het lichaam op zelfbescherming en verwijdert schadelijke stimuli om het genezingsproces te beginnen.

De natuurlijke reactie van het lichaam op vreemde organismen, zoals bacteriën en virussen, is ontsteking.

Ontsteking treedt ook op als reactie op verwondingen in de musculoskeletale structuren van het lichaam en letsels aan de huid.

Infecties, wonden en breuken zouden niet kunnen genezen zonder een ontstekingsreactie. Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen kan de oplossing zijn.

De verhoogde productie van witte bloedcellen die naar de bedreigde delen van het lichaam worden gespoeld, is op microniveau analoog aan de eerste-hulpverleners: Wanneer de hersenen het metaforische bericht van een huisinvasie ontvangen, reageert het lichaam snel door verhoogde niveaus van witte bloedcellen naar het aangevallen gebied van het lichaam te sturen.

Ontsteking is een van de vele natuurlijk voorkomende wonderen van de menselijke fysiologie.

Het zelfregulerende mechanisme van het lichaam is effectief in zijn vermogen om zelfgenezing te bevorderen.

Alle mensen vertrouwen op de aangeboren immuunrespons van het lichaam om ontstekingen te creëren om te overleven.

Als de ontstekingsreactie intrinsiek zou zijn aan het immuunsysteem van het lichaam en noodzakelijk om de gezondheid van het lichaam in stand te houden, waarom zouden we dan de ontsteking willen verminderen?


Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen
Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen

Verschil chronische en acute ontsteking

Er bestaat een biologische reactie binnen het fysiologisch netwerk, ontsteking genaamd, die een verdedigingsmechanisme creëert om gewonde delen van het lichaam te genezen die getroffen zijn door infectie en stomp trauma.

Zonder dit afweersysteem zouden we niet kunnen overleven.

Ontsteking is een symptoom van een overschot aan witte bloedcellen die worden aangemaakt en naar de getroffen gebieden worden gespoeld.

Er komen chemische stoffen vrij die de zenuwuiteinden stimuleren, waardoor het gebied gevoeliger wordt en uiteindelijk oncomfortabel en pijnlijk wordt.

Ontsteking in het lichaam veroorzaakt zwelling, roodheid, hitte en pijn.

Als een acute reactie op verwondingen en infecties dient ontsteking een uitstekend doel.

Wanneer ontsteking zich echter ontwikkelt tot een chronische aandoening, vooral in de gewrichten, die tot pijn leidt, wordt het problematisch.

Acute en chronische ontstekingen verschillen in hoe snel ze in staat zijn om het lichaam te ontdoen van verwondingen en infecties.

Acute ontsteking zou binnen enkele dagen na het reageren op een bedreiging moeten verdwijnen.

Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen kan verlichten.

Chronische ontsteking treedt op wanneer het lichaam voortdurend reageert met een versterkte immuunrespons die uiteindelijk schadelijke ziekte creëert.

Alle auto-immuunziekten zijn het gevolg van een buitensporige productie van witte bloedcellen die een voortdurende en chronische ontsteking in het lichaam veroorzaakt.

Chronische ontsteking laat het lichaam in een constante staat van stressreactie.

Volgens het NIH is stress een belangrijke oorzaak van ziekte.

Bovendien moet de behandeling van chronische ontsteking tweeledig zijn: Ten eerste moet de behandeling de ontsteking verminderen en ten tweede moet het lichaam de gelegenheid krijgen om uit de stressrespons terug te keren naar veiligheid en ontspanning.

Infrarood sauna therapie kan chronische ontsteking en dus pijn verminderen.

Het haalt het lichaam ook uit de stressreactie en terug in ontspanning om immuunreacties te verminderen die chronische ontsteking veroorzaken.

Holistische behandelingen, zoals infraroodsauna therapie, pakken het probleem van chronische ontsteking aan, maar zullen de natuurlijke reactie van het lichaam op een invasie van gevaar van buitenaf niet aantasten.

Enkele ziekten die beïnvloed worden door chronische ontsteking

 • Hartziekte
 • Reumatoïde artritis
 • Diabetes type 2
 • Obesitas
 • Astma
 • Neurodegeneratieve ziekten (ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, en ALS)

De diversiteit van de bovenstaande lijst strekt zich uit over een groot aantal fysiologische systemen van het lichaam.

De onderliggende oorzaak van veel van de hierboven genoemde ziekten is onbekend, maar ze zijn allemaal gekoppeld aan chronische ontsteking.

Elke behandeling die de pijnlijke chronische ontsteking aanpakt die door deze ziekten wordt veroorzaakt, zal de patiënt meer comfort en gemak geven in zijn dagelijks leven.

Men denkt dat de wisselwerking tussen het infrarode lichtspectrum en de cellulaire structuren van het lichaam de symptomen van deze ziekten kan verminderen en mogelijk tot een volledige remissie kan leiden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Medicijnen voor chronische ontstekingen

wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

Cortisol wordt typisch gebruikt bij de behandeling van ontstekingsaandoeningen.

Het is een klasse van steroïde hormonen die voorkomt dat de mechanismen die betrokken zijn bij ontsteking worden geactiveerd.

Mineralocorticoïden en glucocorticoïden zijn de voornaamste soorten cortisol die worden gebruikt bij de behandeling van chronische ontstekingen.

Helaas kunnen deze beide veelgebruikte behandelingen zeer schadelijk zijn voor het lichaam.

Het gebruik van Glucocorticoïden is in verband gebracht met de oorzaak van het syndroom van Cushing en Mineralocorticoïden kunnen een hoge bloeddruk en een laag kaliumgehalte in het lichaam veroorzaken, waardoor de balans tussen alkaliteit en zuurtegraad in het lichaam wordt beïnvloed.

Verder bestendigt elk gebruik van cortisol de stressrespons binnen het lichaamsnetwerk die verdere ziekte kan veroorzaken.

We begrijpen nu dat een voortdurende staat van stressrespons een belangrijke oorzaak van ziekte kan zijn.

Cortisol zorgt ervoor dat het autonome zenuwstelsel in de stressrespons- of overlevingsmodus terechtkomt; terwijl cortisol behandelingen de symptomen op de korte termijn kunnen verlichten, laat het uiteindelijk het lichaam uitgeput en ziek achter.

Chronische ontsteking en het autonome zenuwstelsel

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

Het autonome zenuwstelsel wordt gescheiden door twee verschillende staat van zijn: Sympathische (stressrespons of vecht of vlucht) dominantie, of omgekeerd, parasympathische dominantie (ontspanning, spijsvertering, verjonging en rust). Beide dienen een evolutionair doel; de ene is niet beter dan de andere.

Bij reëel gevaar of een bedreiging van ons leven is het noodzakelijk dat het lichaam werkt vanuit sympatische dominantie om te overleven. Als het lichaam veiligheid zoekt, redt de sympathische dominantie de dag.

Door de stressrespons zijn we in staat om ongewone krachttaken te volbrengen en het ondenkbare te doorstaan.

Zodra de veiligheid is gevonden, zou het lichaam moeten terugkeren naar de parasympathische dominantie waar herstel, regeneratie en verjonging kunnen plaatsvinden.

Veel mensen zijn niet in staat om uit de vecht- of vluchtfase terug te keren naar ontspanning.

Voortdurende toestanden van stress leiden tot ziekte en kwalen. Het is noodzakelijk voor een optimale gezondheid om gemakkelijk van een sympatische dominantie terug te keren naar een parasympatische staat van zijn.

Cortisol wordt uitgescheiden door de bijnieren tijdens de stressrespons.

Een gebruikelijke behandeling voor ontstekingsaandoeningen is cortisol, hetzij door injectie, orale consumptie, of inhalatie.

Het onderliggende probleem van auto-immuunziekten wordt versterkt wanneer extra cortisol in het systeem wordt gepompt.

Uiteindelijk zal de patiënt niet de nodige verlichting vinden van symptomatische pijn of de ziekte zelf.

Infrarood sauna therapie is een behandeling die het lichaam uit sympathische dominantie haalt en terug brengt naar ontspanning waar cellulaire verjonging plaatsvindt.

Deze modaliteit van warmtetherapie pakt ook het symptoom van chronische ontsteking aan en verlicht het ongemak en de pijn die door de aandoening worden veroorzaakt.

Infrarode golflengtes & menselijke fysiologie

Infrarode golflengtes bevinden zich in het onzichtbare spectrum van licht en kunnen niet met het menselijk oog worden waargenomen, maar kunnen wel als warmte worden gevoeld.

De infrarode lichtstralen zijn in staat diep door te dringen in de opperhuid tot in het zachte weefsel van het lichaam, en daardoor het netwerk van het lichaam volledig te activeren.

Terwijl de infrarode lichtstralen zich ingraven in de opperhuid, het grootste menselijke orgaan, verwarmen zij het lichaam van binnenuit.

Het lichaam reageert op zowel de warmte als het licht om ontstekingen te verminderen.

De menselijke anatomie bekeken vanuit het perspectief van een actief levend organisme dat voortdurend met zichzelf in gesprek is, maakt plaats voor een waardering van de dans met zijn externe omgeving.

Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de helende stralen van het infrarode spectrum, nodigt de levende anatomie het licht uit in haar netwerksysteem en creëert een domino-effect van gezondheid, inclusief stressvermindering en verminderde ontstekingen.

Als het infrarode licht voorbij het initiële membraan van de huid sijpelt om door te dringen in het zachte weefsel van het lichaam, reageert het cellulaire mechanisme in opwinding.

De menselijke vorm bestaat uit 50 biljoen cellen, elke cel in het lichaam heeft wat kan worden beschouwd als een ‘energiecentrale’: de mitochondriën, waar ATP (Adenosine Tri-Phosphate) ontstaat.

De mitochondriën zijn zeer gevoelig voor alle licht, vooral voor diep doordringende infrarode stralen.

Zodra het lichaam wordt blootgesteld aan infrarood licht, wordt de ATP-productie exponentieel gestimuleerd.

Wanneer de ATP-productie toeneemt als reactie op de blootstelling aan infrarood licht, komt er salpeterzuur vrij, dat het hemoglobine hyperoxygeniseert.

De vers van zuurstof voorziene bloedcellen beginnen door het lichaam te stromen als een snelstromende rivier.

Ontstekingen in het lichaam ontstaan door een gebrek aan zuurstof in het gekwetste gebied.

Binnen enkele minuten na het betreden van uw sauna, verhoogt de ATP productie de zuurstof in het bloed waardoor een betere en snellere circulatie van het bloed door het lichaam ontstaat en de ontsteking van de gekwetste gebieden vermindert.

Infrarood Sauna Therapie kan helpen bij de behandeling van deze aandoeningen die worden beïnvloed door chronische ontsteking:

 • Hartziekten
 •  Reumatoïde artritis
 •  Diabetes type 2
 •  Obesitas
 •  Astma
 •  Neurodegeneratieve ziekten (ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, en ALS)

Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen
Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen

Infrarood sauna therapie

Breed spectrum infraroodsauna therapie tegen ontstekingen is tweevoudig in zijn infrarood behandeling van chronische ontstekingen.

Ten eerste vermindert het de ontsteking door hyperoxygenatie van de bloedcellen, waardoor een optimale circulatie in het gehele lichaamsnetwerk ontstaat.

Ten tweede brengt het het lichaam in een staat van ontspanning en vermindert het de neveneffecten (ontsteking) van chronische stressreacties.

Terwijl het lichaam het spectrum van infrarood licht in zijn netwerk absorbeert, worden de celstructuren gestimuleerd om grotere hoeveelheden ATP te produceren.

Een verhoogde ATP-productie verhoogt de zuurstofvoorziening van de bloedsomloop.

De verhoogde circulatie van hemoglobine gevuld met zuurstof stroomt door de ontstekingsgebieden en vermindert onmiddellijk de pijn.

De hitte van de infrarood sauna zorgt ervoor dat het lichaam overvloedig gaat zweten: dit ontdoet het lichaam op krachtige wijze van toxische ophopingen.

Giftige verontreinigende stoffen die in het netwerk van het lichaam zijn opgeslagen, kunnen het autonome zenuwstelsel in een stressreactie brengen.

We weten dat een toestand van stress binnen de menselijke fysiologie de hoofdoorzaak is van chronische auto-immuunziekten die pijnlijke ontstekingen kunnen veroorzaken.

Chronische ontsteking kan symptomatisch zijn voor stress.

Vermindering van de toxiciteit in het lichaam door transpiratie verlicht het lichaam van stress en daardoor van vele chronische aandoeningen.

Stap uit de beknelling van pijn veroorzaakt door chronische ontstekingen in de helende stralen van infrarood licht.

Behandeling met infrarood sauna therapie pakt niet alleen het symptoom van ontsteking aan, maar kan ook de onderliggende oorzaak van stressreactie in het lichaam aanpakken.

Bevrijding van chronische pijn is mogelijk.

Infrarood sauna therapie kan zijn gebruikers een enkele reis geven naar vrijheid van pijnlijke ontstekingen en permanente stressreacties.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodsauna therapie en fibromyalgie

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

Een levenslange straf van chronische wijdverspreide pijn, daarmee gepaard gaande slapeloosheid, en depressie zonder bekende genezing.

Dit is de realiteit van mensen die aan Fibromyalgie lijden.

Tere pijnpunten over het hele lichaam die de neiging hebben op te flakkeren als reactie op de spanningen van het leven laten deze mensen hopeloos en vermoeid achter.

De bio-geneeskunde begint mogelijke oorzaken voor het ontstaan van Fibromyalgie op te sporen; namelijk voortdurende toestanden van stressreactie aangespoord door eenmalige trauma’s of voortdurende stress conditionering in dagelijkse uitdagingen.

Verder lijkt Fibromyalgie episodisch te zijn als reactie op zowel interne (besmettelijke ziekte) als externe (levensgebeurtenissen) stress.

Het onderzoeken van managementtechnieken om deze mensen te helpen een comfortabel en pijnvrij leven te leiden, vereist een methodologie die het lichaam zachtjes uit de stressrespons teruglokt naar een toestand van ontspanning waarin cellulaire genezing kan plaatsvinden.

Helpt infraroodsauna therapie bij fibromyalgie?

Het unieke en dynamische samenspel tussen het infrarode lichtspectrum en de menselijke fysiologie trekt mensen zachtjes uit hun stressrespons terug in toestanden van overvloedige ontspanning.

Bovendien stralen de doordringende stralen van het infrarode licht het netwerk van het lichaam in om de energieomzetting in een betere circulatie te verbeteren, terwijl het lichaam ontgift wordt om het interne ecosysteem van stress te verlichten.

Wat is fibromyalgie?

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt? Fibromyalgie (spreek uit: fy-bro-my-AL-gie) is een complexe, chronische pijnaandoening zonder bekende genezing.

Wijdverspreide pijn wordt ervaren in de hele musculoskeletale structuur van patiënten die aan Fibromyalgie lijden en die hun symptomen leren beheersen door een waaier van behandelingen.

Gebieden van gevoeligheid in het lichaam, bekend als ’triggerpoints’, gaan ook gepaard met slaapproblemen, een verlaagde stemming, en algemene vermoeidheid.

Deze pijnlijke langdurige aandoening wordt vaak als een subjectieve ziekte beschouwd omdat de symptomen niet meetbaar zijn door de biomedische wetenschap.

De specifieke oorzaak van Fibromyalgie is nog onbekend.

Meer dan 1 miljoen Belgen lijden aan Fibromyalgie en tachtig tot negentig procent van hen is vrouw.

De aandoening lijkt episodisch te zijn en reageert op verhoogde niveaus van stress met verhevigde pijn, slaapgebrek, en een uitgeputte stemming.

De symptomen kunnen zich voordoen als gevolg van het verkeerd interpreteren of ‘overreageren’ van de hersenzenuwen op pijnsignalen, mogelijk als gevolg van een chemische onevenwichtigheid in de hersenen.

Hoewel de oorzaak van Fibromyalgie nog onbekend is, blijkt uit biomedisch onderzoek dat er factoren zijn die bijdragen tot het ontstaan van de chronische aandoening; trauma, langdurige stressrespons in het lichaam, besmettelijke ziekte, en genetica.

Terwijl patiënten verlichting van hun pijn en ongemak zoeken, blijken behandelingen die langdurige stressreacties in het lichaam aanpakken effectief te zijn als beheersmiddel.

Therapieën die het lichaam zachtjes terug in homeostase brengen zijn niet alleen behulpzaam bij het verlichten van pijn, maar ook bij het scheppen van een ecosysteem in het lichaam waarin een rustige slaap mogelijk wordt.

Als het lichaam in staat is uit de stressrespons over te gaan in een toestand van ontspanning, verminderen zowel de incidenten van pijn in het bewegingsapparaat als de incidenten van verstoorde slaap bij de Fibromyalgie patiënt.

Infrarood saunatherapie is een zachte, niet-invasieve methode die het lichaam uitnodigt om weer in een toestand van evenwicht en uit de stressrespons te komen, terwijl de bloedsomloop bevorderd wordt zonder de grote impact van de meeste bewegingsprogramma’s.

Infraroodsauna en menselijke fysiologie?

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt? Infrarood sauna’s maken gebruik van het krachtige effect van het infrarode lichtspectrum op het menselijk lichaam om een overvloed aan gezondheidsvoordelen op te wekken.

In het begin van de jaren 1960 begon de NASA de effecten te onderzoeken van blootstelling aan licht op astronauten die uit de ruimte terugkeerden naar de Aarde en die spier- en skeletatrofie hadden opgelopen.

Toen biomedische onderzoekers het volledige spectrum van het licht onderzochten ontdekten ze dat het onzichtbare spectrum van infrarode lichtstralen een verbazingwekkende invloed had op de cellulaire structuren van het menselijk lichaam.

Blootstelling aan het infrarode lichtspectrum bleek de celregeneratie te stimuleren en de mitochondriale activiteit te verhogen, waardoor de bloedsomloop verbeterde.

Het goede nieuws van het dynamische samenspel van infrarode golflengten op de menselijke fysiologie verspreidde zich en de eerste infrarood sauna kwam in 1979 voor het publiek beschikbaar.

De infrarood sauna is meestal een houten cabine-achtige structuur die de stralen van nabij, midden en ver infrarood licht omsluit om een lichtbad te creëren.

Als mensen in de infrarood sauna stappen wordt hun lichaam aan alle kanten verzadigd door de warme tinten van onzichtbaar licht.

Het infrarode lichtspectrum is onzichtbaar maar wordt kinetisch als warmte ervaren.

Infrarood licht is in staat voorbij de eerste opperhuid door te dringen tot diep in het zachte weefsel van het lichaam.

Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan 50 triljoen cellen, elk een thuis voor de mitochondriën.

De mitochondria zijn gevoelig voor alle licht, maar vooral voor het infrarode lichtspectrum.

De energiecentrale van elke afzonderlijke cel reageert door het infrarode licht via ATP om te zetten in salpeterzuur dat dient om de hemoglobine in het lichaam te hyperoxygeneren.

De hartslag wordt verhoogd als de vers van zuurstof voorziene bloedcellen als vloeistofrivieren door het lichaam beginnen te stromen naar ontstekingsgebieden.

Een verbeterde bloedsomloop vermindert de ontsteking, en daardoor de pijn.

Inzicht in het mechanisme van de wisselwerking tussen het infrarode lichtspectrum en het fysiologische netwerk van het lichaam onthult de uitzonderlijke mogelijkheid van verlichting voor de Fibromyalgie patiënt.

Inzicht in de onderlinge verbondenheid van het zelf onthult dat holistische behandelingen betere resultaten opleveren.

Naarmate mensen minder pijn ervaren, zijn ze in staat diepere en langere slaaptoestanden te vinden en wanneer dit gebeurt wordt ook de stemming verhoogd.


Infraroodsauna therapie en stressreactie

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

Hoewel de precieze oorzaak van Fibromyalgie nog onbekend is, gelooft men dat zowel trauma als langdurige stressreactie sterk bijdragende factoren zijn.

Medisch deskundigen begrijpen ook dat Fibromyalgie episodisch is als reactie op verhoogde stress.

Dat wil zeggen dat de symptomen van deze chronische pijnaandoening toenemen naarmate het individu diepere niveaus van stress ervaart, zowel intern als extern.

De kern van deze aandoening wordt gevormd door langdurige toestanden van stressreactie, zowel als een mogelijke oorspronkelijke oorzaak als een stimulans tot pijnlijke episoden.

Hetzij als preventieve maatregel, hetzij als behandelingstechniek, is het nodig dat patiënten die aan Fibromyalgie lijden betrouwbare middelen hebben om het lichaam in homeostase te houden.

Wat is een stressrespons? Het autonome zenuwstelsel wordt in twee categorieën verdeeld: Sympathische Dominantie (Overleven, Vechten of Vluchten) en Parasympathische Dominantie (Rust, Ontspanning).

Onder gezonde omstandigheden zijn mensen in staat om naadloos uit beide zijnstoestanden te stromen als een passende reactie op externe triggers.

De bio-geneeskunde begrijpt nu dat de belangrijkste oorzaak van chronische ziekte langdurige toestanden van stressreactie zijn (te lang in sympatische dominantie blijven).

Het overlevingsinstinct treedt in werking om ons te beschermen tegen ernstige, levensbedreigende situaties.

Dit maakt een keten van biochemische reacties in het lichaam los.

Onderdeel van de overlevingsreactie is het vrijkomen van cortisol uit de bijnieren.

Als de dreiging voorbij is moet het lichaam gemakkelijk kunnen terugschakelen naar toestanden van ontspanning en rust.

Gebeurt dit niet dan raken de bijnieren uitgeput van de voortdurende afgifte van cortisol in het systeem en uiteindelijk zal het lichaam giftig worden van de voortdurende afgifte van dit hormoon.

We weten dat trauma behoort tot de bijdragende factoren in de chronische conditie van Fibromyalgie.

Trauma wakkert de stressrespons in het lichaam aan.

Als het trauma onverwerkt blijft, blijft het individu in de stressrespons als hij een posttraumatische stressstoornis (PTSD) doormaakt.

Angst, depressie en slaapgebrek zullen het gevolg zijn van voortdurende prikkeling door de stressrespons.

In het geval van Fibromyalgie wordt ook pijn in het hele lichaam ervaren als gevolg van een overbelast zenuwstelsel.

Hoe kan een individu zijn weg uit de stressrespons vinden?

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die helpen bij de overgang terug naar parasympatische dominantie.

Patiënten die lijden aan wijdverspreide pijn, en vermoeidheid zullen beperkt zijn in beschikbare energie voor activiteiten die de overdracht gemakkelijk maken, en daarom is infrarood sauna therapie een uitstekende keuze.

De warme tinten stralingswarmte die je in een infrarood lichtbad vindt, brengen het lichaam zachtjes in een toestand van ontspanning.

Warmte, in gematigde, gecontroleerde hoeveelheden ontspant het lichaam: Zenuweinden worden gestimuleerd om pijnreceptoren te blokkeren.

Na 15 minuten in een infrarood sauna doorgebracht te hebben, smelt het lichaam in toestanden van diepe ontspanning.

Deze toestanden van ontspanning verlichten zowel de pijnsymptomen die Fibromyalgie patiënten in het lichaam ervaren als moedigen het lichaam aan om in parasympatische dominantie te blijven.

Hoewel het misschien niet mogelijk is Fibromyalgie te genezen, is het zeker wel mogelijk de pijnsymptomen in het lichaam te verlichten door de mens in staat van ontspanning te brengen door consequente blootstelling aan infrarood licht.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Pijnvermindering bij fibromyalgie patiënten

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

Ontsteking in de musculoskeletale structuur van het lichaam veroorzaakt pijn.

Vermindering van de ontsteking in het lichaam van de aan Fibromyalgie lijdende persoon door verhoging van de bloedsomloop vermindert de pijn.

Wanneer de symptomen van chronische pijn verminderd zijn, zullen deze mensen merken dat ze in staat zijn de hele nacht door te slapen en uitgerust wakker te worden.

De unieke en dynamische relatie tussen infrarood licht en de celstructuur van het lichaam stimuleert de omzetting van lichtenergie in zuurstof voor het lichaam.

Terwijl de bloedsomloop van het lichaam hyperoxygeniseert en de hartslag verhoogd wordt, wordt de bloedsomloop verbeterd.

Stel je het fysiologische netwerk van het lichaam voor als een topografische kaart van waterwegen.

Als de rivieren van het lichaam geblokkeerd zijn, treedt ontsteking op.

Infrarood licht stimuleert de vloeistofstroom van bloed naar pijnlijke delen van het lichaam om ontsteking te verminderen en daardoor de ervaren pijn te verminderen.

Zenuwuiteinden worden gestimuleerd om de pijnreactie te blokkeren door blootstelling aan infrarode warmtetherapie.

Als de pijn in het lichaam vermindert door regelmatige infrarood sauna therapie, zal de persoon die aan Fibromyalgie lijdt ’s nachts gemakkelijk in slaap vallen om uitgerust en verjongd wakker te worden.

Verbeterd humeur door regelmatige infraroodsauna therapie

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

– Normaliseren van de serotonine productie
– Verhoog de uitscheiding van dopamine

Depressie en angst zijn symptomatisch voor Fibromyalgie.

Hoewel aan patiënten met deze chronische aandoening vaak antidepressiva worden voorgeschreven, zijn er ook andere alternatieve behandelingen voor depressie beschikbaar die helpen de homeostase in het lichaam te handhaven.

Infrarood sauna therapie is een uitstekende behandeling voor depressie en angst.

Infrarood sauna therapie is effectief als behandeling voor stemmingsstabilisatie omdat de wisselwerking tussen dit lichtspectrum en de biochemie van de hersenen de productie van serotonine en melatonine normaliseert.

Een genormaliseerde serotonine productie door infrarood sauna therapie vermindert de mate van depressie bij mensen die aan Fibromyalgie lijden.

Dopamine (dezelfde chemische stof in de hersenen die je een ‘runner’s high’ geeft na het sporten) komt tijdens infrarood sauna sessies driemaal zo snel vrij als bij matige lichaamsbeweging.

Regelmatig (minstens 3 keer per week) infrarood saunatherapie beoefenen normaliseert de serotonineproductie gekoppeld aan hogere uitscheidingspercentages van dopamine om de stemming van Fibromyalgie patiënten te verhogen en te stabiliseren.

Pijnverlichting bij Fibromyalgie: Ontgifting van het lichaam vermindert de interne stressreactie

Fibromyalgie treft zijn slachtoffer in de volwassenheid (hoewel er maar heel weinig gevallen bij kinderen zijn) na een leven lang opgehoopte interne en externe stress.

Giftige ophopingen binnen het netwerk van het lichaam scheppen een interne atmosfeer van stress.

Terwijl de inwendige organen hard werken om de toxische opeenhoping te verlichten raken ze overbelast.

Infrarood licht verwarmt het lichaam van binnenuit.

Dit mechanisme van het verhogen van de inwendige kerntemperatuur van het lichaam veroorzaakt overvloedig zweten.

De huid is het grootste orgaan in het lichaam en door haar te gebruiken om het lichaam via zweet te ontgiften; wordt de last van het ontgiften van de lever en de nieren ontlast.

Door het lichaam krachtig te ontgiften wordt inwendige stress verminderd.

Alle stress verminderen is voor de patiënten ervan een effectief hulpmiddel gebleken bij de behandeling van Fibromyalgie.

Infrarode saunawarmte ontgift het lichaam, wekt toestanden van ontspanning op, normaliseert serotonine om de stemming te reguleren en verbetert de bloedsomloop om de pijn te verminderen.

Als je toch besluit Fibromyalgie te beheersen met infrarood sauna therapie wees dan bedachtzaam op het aanvullen met veel gezond water, voor, tijdens en na infrarood sauna sessies.


Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen
Infraroodsauna therapie tegen ontstekingen

Verbeterde slaap en vermindering van ontstekingen

Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

De diagnose Fibromyalgie is voor de meesten een onhoudbare levenservaring.

Chronische wijdverspreide pijn en een uitgeputte stemming scheppen een sombere lens waardoor ze de wereld ervaren.

Hoewel er misschien geen genezing voor deze slopende aandoening bekend is, is er wel hoop om de symptomen veilig te beheersen.

Infrarood sauna therapie is een dynamische en holistische benadering voor mensen die aan Fibromyalgie lijden, die de grondoorzaak van de stressrespons in het lichaam aanpakt.

Infrarode lichtgolflengten werken in op het fysiologische netwerk om het lichaam uit te nodigen van stressrespons terug te keren naar een toestand van ontspanning, de bloedsomloop te verbeteren om pijn te verminderen, het serotonine evenwicht in de hersenen te herstellen om de stemming te stabiliseren, en een intern klimaat in het lichaam te scheppen om een diepe en rustgevende slaap te bevorderen.

Terwijl patiënten die aan Fibromyalgie lijden een serenade brengen in de rijke stralen van infrarood licht glijden ze in staten van ontspanning en zijn ze in staat de geleidelijke vermindering van de slopende symptomen waar te nemen.

Als jij of iemand die je lief is lijdt onder de onbarmhartige hand van Fibromyalgie overweeg dan regelmatige infrarood sauna therapie als oplossing voor symptoombestrijding.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Wist u dat infraroodsauna therapie tegen ontstekingen helpt?

[toc]