Infraroodcabine Thuis

Infraroodcabine thuis

Bent u op zoek naar een infraroodcabine voor thuis? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infraroodcabine thuis

Stap 1 van 2

Infraroodcabine thuis
Infraroodcabine thuis

3 redenen waarom u een Infraroodcabine thuis zou moeten laten plaatsen 

Omarm de moderne technologie en treedt binnen in de wereld van infraroodwarmte baden voor het verbeteren van uw gezondheid en om het lichaam te zuiveren van schadelijke afvalstoffen door het plaatsen van een infraroodcabine thuis. Als u zich moe voelt na een lange dag werken en de behoefte voelt te ontspannen, dan is een infraroodcabine thuis precies wat u nodig heeft om al uw zorgen uit te zweten. Door regelmatig de infraroodcabine te gebruiken zult u zich weer verkwikt voelen en zal het algehele weldadige gevoel weer terugkomen. Er zijn genoeg redenen te noemen, waarom u zo’n prachtig apparaat thuis zou moeten hebben en hier volgen er een aantal om u te overtuigen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodcabine thuis

Een infraroodcabine thuis hebben, betekent dat u niet op zoek hoeft naar een fitness- of health club, die dit soort diensten bieden. U hoeft zelfs niet langs bij uw vrienden als u zin heeft in een infrarood sauna bad. Als u uw eigen cabine in huis heeft, kunt u er op elk moment van de dag gebruik van maken, zonder dat u iemand hoeft lastig te vallen. Bovendien heeft het als voordeel dat u ongelimiteerd gebruik kunt maken van uw cabine, zodat u wanneer u maar wilt en zo lang u maar wilt kunt genieten en ontspannen.


Infraroodcabine thuis
Infraroodcabine thuis

Wat is infrarood?

Infrarood is infrarood licht. Infrarood licht wordt ook wel infrarode straling genoemd. U kunt infrarood beschouwen als een soort elektromagnetische straling die een golflengte heeft die iets langer is dan zichtbaar rood licht, maar korter dan radiogolven.

Hoeveel kost een infraroodcabine?

De kostprijs van een twee-persoons infrarood sauna varieert tussen de 2000 en 3000 euro. Voor een sauna voor drie personen kost hij 3000 tot 5000 euro.

Hoe lang mag je in een infraroodsauna?

Hoe lang mag je in een infraroodsauna? Er is geen vaste tijdslimiet voor hoelang u in een infrarood sauna kunt doorbrengen, maar het is aan te bevelen dat u om te beginnen 10-20 minuten in de infrarood sauna blijft. De infrarood sauna is een gesloten ruimte met infrarode lampen. Het infrarode licht creëert infrarode warmte. Deze infrarode warmte geneest het lichaam van bacteriën en virussen. Zij zuivert ook gifstoffen uit het lichaam door uw hartslag en bloedstroom te verhogen.

Waar plaats je een infrarood sauna?

Infrarood sauna’s worden meestal geïnstalleerd in een kamer aan de achterkant van iemands huis. Deze ruimte moet een deur naar buiten hebben, zodat de infrarode warmte kan ontsnappen.

Hoewel infrarood sauna’s verplaatsbaar zijn, is het het beste als ze op één bepaalde plaats geïnstalleerd worden, om de routine van iemand anders niet te verstoren.

De installatie van een infraroodsauna duurt ongeveer een uur of twee.

Kan een infrarood sauna in de badkamer?

Ik wil een infrarood sauna in mijn badkamer. Kan een infraroodcabine in de badkamer geïnstalleerd worden? Ja. Een infraroodsauna voor thuisgebruik is er in verschillende maten en vormen, dus het maakt niet uit of de infraroodcabine klein of groot is. De installatie van een infraroodcabine kan gedaan worden door een vakman met deskundigheid op dit gebied. Sommige modellen infraroodcabines worden geleverd met een deur en ramen. Als u een infraroodsauna in uw badkamer wilt hebben, moet u ervoor zorgen dat de infraroodcabine voldoende ruimte heeft voor de installatie.


Perfect voor uw gezondheid

Een infraroodcabine thuis hebben is helemaal niet zo kostbaar en zal u op den duur geld besparen die u anders kwijt zou zijn aan dure gezondheidsprogramma’s. De infrarood sauna heeft namelijk geweldige voordelen voor uw gezondheid daar het de bloedsomloop verbeterd, het immuunsysteem versterkt, het lichaam ontgift en ontspanning biedt voor de geest. Deze voordelen en nog vele andere, zorgen ervoor dat u, als u de infraroodcabine regelmatig gebruikt, fit en gezond blijft en maken dat het lichaam infecties en ziektes makkelijker ontwijkt, zodat u uiteindelijk minder vaak dure dokters bezoekjes hoeft te betalen.

Het is ook nog belangrijk te vertellen, dat de gebruikskosten van een infraroodcabine thuis niet heel hoog zijn, aangezien deze alleen stroom verbruikt en deze kosten blijven redelijk laag, omdat er alleen een infraroodstralen element gebruikt wordt in de cabine.


De beste infrarood sauna op maat of in voorraad
De beste infrarood sauna op maat of in voorraad

Een infraroodcabine overal in huis te plaatsen

Een infraroodcabine thuis is eenvoudig te installeren en kan ongeveer overal in huis geplaatst worden, het enige wat u nodig heeft is een stopcontact. De cabines kunnen in korte tijd opgezet worden en hebben geen eerder aangelegde bedrading of andersoortige constructie nodig. Het kan dezelfde dag nog in gebruik genomen worden. Als u bovendien niet tevreden bent met de plek van de cabine of als u gaat verhuizen, kunt u de cabine eenvoudig ontmantelen en gemakkelijk meenemen naar de nieuwe locatie.

Een infraroodcabine thuis kan een zegen zijn, niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee. Het is bovendien een mooie verbetering aan uw huis; het kan de verkoopwaarde van uw huis verhogen en het is een goede manier om indruk te maken op vrienden en visite. Het is dus een verstandige keuze om te kiezen voor een investering in een infraroodcabine, vanwege zijn talloze voordelen die u kunt delen met uw familie en uw vrienden.


1 persoons infrarood sauna xtrend
1 persoons infrarood sauna X-Trend

Wat doet een infraroodcabine met je lichaam?

De infraroodcabine past infrarode warmte toe op uw lichaam. Deze infrarode warmte kan ervoor zorgen dat u veel gaat zweten en het zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller van uw huid worden afgevoerd. Het stimuleert ook de bloedsomloop in uw lichaam, waardoor uw bloedvaten zich verwijden en uw lichaam veel sneller ontgift.

De infraroodcabine kan een geweldige manier zijn om te zweten, te ontgiften, en te ontspannen. Het is echter niet aan te bevelen voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of zwangere vrouwen, omdat de infraroodwarmte het lichaam te veel kan belasten. De infraroodcabine mag in dit geval alleen onder nauw toezicht van een arts gebruikt worden als u chronische ziekten hebt, zoals artritis of osteoporose, of als u koorts hebt.

Sommige infraroodcabines geven ook massage en aromatherapie. Dit type infraroodcabine is perfect voor mensen die in luxe willen ontspannen, waarbij de warmte ervoor zorgt dat hun lichaam zich beter voelt. Als u op zoek bent naar een infraroodcabine die allerlei behandelingen omvat, dan is dit misschien precies wat u nodig hebt.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infraroodcabine kopen bij X-Trend

Een infraroodcabine thuis is aanzienlijk populair als het aankomt op gezondheid. Dit komt wordt veroorzaakt door diverse factoren, bestaande uit verschillende gezondheidsvoordelen.

Daarnaast geeft een infrarood sauna u ook gewoon een goed gevoel!

Maar wat is een infraroodcabine precies?

Voordat we in de infraroodcabine duiken, moeten we eerst de infraroodgolflengten begrijpen.

Wat is een Infrarood sauna?

In tegenstelling tot een gewone sauna, verwarmen infraroodsauna’s de lucht om je heen niet.

In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om je lichaam te verwarmen.

Een infraroodcabine kan op een lagere temperatuur werken (meestal tussen 50 en 60 graden Celsius) dan een standaard sauna, die normaal tussen 65 en 80 graden Celsius is.

De zon produceert een combinatie van zichtbaar en onzichtbaar licht, en onder die onzichtbare spectrums bevinden zich infraroodstralen.

Onzichtbare infraroodgolflengten zorgen ervoor dat de zon warm aanvoelt.

Onderzoekers hebben vastgesteld dat infraroodgolven nuttig zijn voor het lichaam vanwege het feit dat ze gemakkelijk worden opgenomen.

Ook helpen de stralen bij het bevorderen van de lymfatische, cardiovasculaire en immuunsystemen.

Tenslotte helpen ze bij het verwijderen van verontreinigingen.

Infrarood doet dit alles zonder de schadelijke zonnestralen.

Er zijn drie primaire categorieën van het infraroodspectrum: near, mid en far infrarood.

Near infrarood is de snelste golflengte en dringt het diepste binnen.

Het heeft de unieke eigenschap dat het niet wordt opgevangen door het water van het lichaam, waardoor het diep in het lichaam kan doordringen en uw lichaamskern extreem succesvol kan verwarmen.

Near infrarood is gerelateerd aan een eigenschap die direct energie in de cellen produceert via ATP-stimulatie.

Dit klinkt allemaal erg lastig, maar het gevolg hiervan is dat het de genezing van letsels bevordert en het cellulaire herstelwerk verhoogt.

Mid-infrarode golflengtes worden eveneens opgevangen door waterdeeltjes.

Tegelijkertijd neemt de bloedcirculatie door vaatverwijding toe, waardoor zuurstof naar locaties wordt gebracht die genezing nodig hebben.

Ook worden de hartslag en het totale metabolisch proces verhoogd.

Far infrarood is de golflengte die het dichtst in de buurt komt van de warmte die door ons eigen lichaam wordt afgegeven.

Far infrarood activeert de klier en elimineert chemicaliën dwars door de huid.

Omdat het de lever elimineert om hoeveelheden van vet oplosbare stoffen te moeten verwerken, is het verdrijven van verontreinigingen door de huid voordelig.

Zweten enkel door gebruik van infraroodcabine kan behoorlijk effectief zijn in het elimineren van ongewenste chemicaliën.

Voordelen van een infraroodcabine thuis

In plaats van stoom of de gewone verwarmingsaspecten van een sauna te gebruiken, gebruiken de infrarood sauna kachels de hierboven genoemde infraroodspectra om ontspanning en andere gezondheidsvoordelen te bevorderen.

In een infraroodcabine thuis is de luchttemperatuur minder essentieel dan de kwaliteit van de infraroodwarmte.

Het gebruik van uw infraroodcabine thuis bij lagere temperatuurniveaus betekent dat u het langer uithoudt in de sauna en meer voordeel kunt behalen van de infraroodstralen.

Het belangrijkste onderscheid tussen gewone sauna’s en infraroodcabines is hoe ze warmte gebruiken.

Standaard sauna’s gebruiken een enkel verwarmingssysteem dat de lucht verwarmt en deze hete lucht verwarmt vervolgens de gebruiker.

Infraroodsauna’s gebruiken daarentegen een geavanceerde behandeling om de gebruiker te verwarmen met slechts een klein gedeelte van de warmte.

U krijgt hierdoor alle ontspanningsvoordelen van een standaard sauna samen met de verhoogde gezondheidsvoordelen die infrarood biedt bij een veel comfortabelere temperatuur.

Infraroodsauna’s zijn ook droge sauna’s en veel gebruikers ontdekken dat dit een comfortabelere sauna sessie oplevert.

De vermeende voordelen van het gebruik van een infraroodcabine zijn vergelijkbaar met die van een standaard sauna.

Wij hebben een aantal voordelen voor u op een rij gezet.

Gewichtsverlies & verhoogd metabolisch proces

Volgens onderzoek geeft routinematig gebruik van een sauna een vergelijkbare impuls aan het cardiovasculaire systeem als hardlopen.

Terwijl je ontspant in de zachte infraroodwarmte, is je lichaam hard aan het werk om zweet te produceren, bloed te pompen en calorieën te verbranden.

Naarmate je lichaam de zweetproductie verhoogt om zichzelf te koelen, werkt je hart harder om bloed sneller te pompen en hiermee de bloedsomloop te vergroten.

Deze boost in je metabolische proces verbrandt calorieën.

Hulp bij spierpijn

Verhoogde bloedcirculatie voert metabolische afvalproducten af en levert zuurstofrijk bloed aan zuurstofarme spieren, zodat ze sneller herstellen.

De diepe hitte van zogenaamde ‘far’ infraroodsauna’s helpt perifere bloedvaten te verwijden, waardoor verlichting en genezing ontstaat bij spier- en weke delen-letsels.

Infrarood warmte vermindert ook pijn op zenuwuiteinden en spiertrekkingen als spiergewrichten.

Immuunsysteem verbeteren

De diepe verwarming van een infrarood sauna zal uw kernlichaamstemperatuur verhogen en kunstmatige koorts veroorzaken.

Hoe komt dit het lichaam ten goede?

Koorts is het natuurlijke systeem van het lichaam om de immuunreactie te versterken en te versnellen, zoals te zien is bij infecties.

Dit versterkte immuunsysteem, geïntegreerd met verbeterde eliminatie van giftige stoffen en afvalstoffen door extreem zweten, verhoogt uw algemene gezondheid en weerstand tegen ziekten.

Ontgiften

Een van de grootste voordelen voor de gezondheid van de infraroodcabine is zijn vermogen om uw bloedstroom te verhogen en de zweetklieren te bevorderen, waardoor opgebouwde verontreinigingen in het lichaam worden geïntroduceerd.

Dagelijks zweten in de sauna kan helpen je lichaam te ontgiften.

Verbetert het aanzicht van cellulitis

Cellulitis kan een ongelijkmatige rimpeling of “sinaasappelschil” huid veroorzaken.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet gerelateerd aan gewichtsproblemen en wordt het uiterlijk van cellulitis niet altijd verminderd door gewichtsverlies.

Omdat de infrarood convectie-warmte van een infrarood sauna drie keer zo diep opwarmt als traditionele sauna’s, is het aanzienlijk effectiever in het verlagen van cellulitis.

Er is een direct verband tussen het vertragen van de stofwisseling en de opslag van giftige stoffen in vetcellen.

Sauna gebruik en far-infraroodwarmte kunnen de hartslag en de bloedcirculatie verhogen.

Dit kan de ophoping van vloeistoffen in de vetcellen verminderen en het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Verminder discomfort

De tijd doorgebracht in een infraroodcabine thuis komt ten goede aan mensen die lijden aan diverse soorten artritis.

Convectie-warmte werkt ook bij de behandeling van verstuikingen, neuralgie, bursitis, spierconvulsies, gewrichtsproblemen en vele andere spier-skeletaandoeningen.

Veel van de stijfheid, pijnen en ongemakken die gepaard gaan met ouder worden, kunnen worden verminderd of verwijderd.

Een infraroodcabine thuis kan helpen discomfort te verlichten.


infraroodcabine thuis
infraroodcabine thuis

Vermindering van stress en vermoeidheid

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodcabine helpen u zich ontspannen, vernieuwd en vernieuwd te voelen.

Van infraroodsauna’s is ook aangetoond dat ze invloed hebben op het vrije zenuwstelsel waardoor je in de para sympathische toestand (rust en absorptie) wordt, waardoor je lichaam kan genezen.

Verbetert de huid

Het extreme zweten dat na slechts een paar minuten in een infraroodcabine wordt bereikt, breekt diep ingebedde verontreinigende stoffen en dode huidcellen af, waardoor de huid onberispelijk schoon en stralend blijft.

Verhoogde bloedcirculatie trekt de eigen natuurlijke voedingsstoffen van uw huid naar het oppervlak.

U ziet hierdoor een verbeterde toon, flexibiliteit, textuur en frisse kleuren terug in de huid.

Verhoogde bloedstroom is ook gebleken om acne, eczeem, psoriasis, snijwonden, zweren en brandwonden te verlichten.

Bovendien herstellen open wonden sneller en verminderen littekens.

Een infraroodcabine voor thuis kopen bij X-Trend

Bij X-Trend heeft u de keuze uit een groot aantal infrarood sauna’s.

De speciaal ontworpen infraroodcabines zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Zo vindt u zonder problemen een sauna voor 4 of meerdere personen.

Ook zijn kleinere sauna’s in ons assortiment terug te vinden.

Bovendien is er bij onze infraroodcabine thuis veel aandacht besteed aan het ontwerp en uiterlijk van de cabine.

De sauna’s hebben hierdoor een strak en modern uiterlijk.

De prijs van een infrarood sauna (factoren die de prijs bepalen)

Het is belangrijk om te erkennen dat het initiële aankooptarief niet de enige uitgave is die gepaard gaat met uw nieuwe sauna.

Uw basiskosten komen neer op vier verschillende kosten: aankooptarief, installatie, accessoires en continue kosten.

Kosten om te kopen

De kosten om een infraroodcabine te kopen zullen sterk variëren, afhankelijk van de merknaam, de grootte, de kwaliteit van de constructie, de gebruikte materialen en de energiescore.

Dat gezegd hebbende, hebben we echter een tabel met prijsopgaven samengesteld voor de kosten die u mag verwachten te besteden voor een middelgrote sauna van typische afmetingen.

Je zult meestal heel wat sauna’s ontdekken boven en onder deze reeksen – dit zijn slechts handleidingen voor de typische prijzen.

Sauna’s met nabij-infrarood (NIR) zijn doorgaans goedkoper dan sauna’s met ver-infrarood (FIR).

Installatie kosten

De installatiekosten hangen sterk af van het type sauna dat u koopt, de grootte van de sauna en of deze elektrische bedrading nodig heeft op het lichtnet of alleen kan worden aangesloten op een praktisch stopcontact.

Offertes kunnen verschillen van locatie tot locatie.

Houd er rekening mee dat hoe groter uw sauna, hoe meer werk vereist is om deze te installeren.

Optionele bonus

Kijk goed waar uw gloednieuwe infraroodsauna uit zal bestaan en wat niet, vergeleken met wat u in uw sauna wenst.

Er zijn een aantal prachtige apparaten beschikbaar die uw sauna-ervaring aanzienlijk kunnen verbeteren.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Bijkomende kosten

Een infraroodcabine thuis is vaak goedkoper om te gebruiken dan de traditionele (hout- of elektrisch aangedreven) tegenhangers.

Om te beginnen gebruiken ze minder stroom omdat ze vooral oppervlakken verwarmen, niet de lucht.

Om deze reden hebben ze ook een lagere voorbereidingstijd.

Waar een gewone sauna een uur of langer nodig heeft om op te warmen tot ‘zweet’ temperaturen, kan een infraroodcabine in minder dan een half uur klaar zijn voor gebruik – wat aangeeft dat je de sauna minder lang kunt laten werken.

De elektriciteitskosten zullen voornamelijk afhangen van hoeveel u per kilowattuur energieverbruik betaalt voor uw huidige elektriciteitsrekening.

Als basisgids kunt u kijken naar de energiebehoeften van uw infraroodcabine en uitzoeken hoeveel elektriciteit deze zal gebruiken.

Een sauna van 1000 W, die een uur wordt gebruikt, verbruikt meestal 1 KW/h elektrische energie.

Een Infrarood sauna voor 1 persoon, voor 2 personen of voor meerdere personen

Zoals wij eerder al hebben aangegeven is de omvang van de sauna van grote invloed op de aanschafprijs.

Sauna’s zijn in ons assortiment beschikbaar voor 1 persoon, 2 personen of voor meer dan 2 personen.

De kleine sauna’s zijn uitermate geschikt voor 1 of 2 personen en zullen eenvoudiger op de door u gewenste locatie worden geïnstalleerd.

Sauna’s voor meerdere personen nemen uiteraard meer ruimte in en vragen hierdoor om een gepaste aanpak.

Het is bij dit type sauna van belang om in te schatten waar u de sauna precies zou willen laten plaatsen en of er voldoende mogelijkheden zijn om de installatie succesvol af te ronden.


Contacteer X-Trend voor een offerte op maat

Bent u inmiddels helemaal fan geworden van een infrarood sauna en de vele bijkomende voordelen?

Dan helpen wij u graag bij het uitkiezen van een infraroodcabine die het beste bij u en uw situatie past.

Uiteraard komt hier een op maat gemaakt plan van aanpak bij kijken.

Op onze website kunt u een offerte op maat aanvragen.

Wij zullen u vervolgens voorzien van de informatie die u nodig heeft om een goede keuze te maken en u stap voor stap helpen bij de installatie.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor een infraroodcabine thuis en geniet binnenkort al van alle voordelen en gemakken die een infrarood sauna u kan bieden.