Infrarood verwarming | Beste infraroodcabine kopen aan de beste prijs

Infrarood verwarming

Een infraroodcabine brengt heel wat voordelen met zich mee. Wilt u ook genieten van deze voordelen? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - infrarood verwarming

Stap 1 van 2

infrarood verwarming
infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is de Perfecte Behandeling voor Pijn en Blessures

Over de hele wereld, bekend vanwege zijn voordelen voor de gezondheid, wordt infrarood verwarming steeds vaker gebruikt als methode om pijn te bestrijden.


infrarood verwarming
infrarood verwarming

Infrarood warmtelampen en infrarood sauna’s zijn alledaagse huishoudapparatuur geworden en worden ook gebruikt bij de behandeling van sportblessures en voor diverse therapeutische toepassingen in medische centra.

Weten hoe infrarood technologie werkt en wat de voordelen zijn voor mensen die spier- of gewrichtspijn hebben, kan goed van pas komen.

Hier volgt de informatie over infrarood verwarming, die u misschien kan overhalen zelf een infrarood verwarmingssysteem aan te schaffen voor bij u thuis.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming verschilt van normale verwarming, doordat het een object direct verwarmt en dus niet de omringende lucht rond dit object.

Conventionele warmte dringt lang niet zo goed door als infrarood verwarming of stralingswarmte.

Een infrarood verwarming systeem geeft dezelfde hitte als de zon, maar dan zonder schadelijke ultraviolet straling.

Infrarood warmte is ook anders, omdat het niet de warmte direct van de warmte bron overbrengt, maar een gelijkmatige verdeling geeft.

Dit betekent dat er geen tweede verspreidingsmethode nodig is om een persoon, een pijngebied of een hele kamer te verwarmen.

Hoe helpt het bij het verlichten van pijn en het genezen van blessures?

Aangezien infrarood verwarming zo gericht en efficiënt is, wordt het vergeleken met conventionele verwarmingsmethoden, steeds vaker gezien als een veel nuttiger methode om pijn te verlichten.

Infrarood warmte sauna’s worden met dit doel gebruikt om spier-, gewrichtspijn en andere weefselverwondingen te behandelen.

De door de infrarood verwarming afgegeven warmte dringt diep door in het lichaam en verzacht de pijnlijke plek.

Het ontspant de spieren rondom de pijnplek en zorgt voor meer bloedsomloop, wat er weer voor zorgt dat de voedingsstoffen die nodig zijn voor het genezingsproces terecht komen in alle delen van het lichaam.

Infrarood verwarming versnelt het herstelproces na een blessure aanzienlijk.

Om deze reden is de behandeling met infrarood verwarming steeds populairder bij sporters en atleten.

De doordringende warmte van de infrarood verwarming helpt bij het verhogen van de bloedsomloop.

Als het door de blessure beschadigde weefsel in aanraking komt met het bloed versnelt het genezingsproces.

De infrarood verwarming zorgt er tevens voor dat de pijn, in en rondom het beschadigde weefsel, verzacht wordt.

Bovendien worden de gifstoffen sneller afgevoerd doordat het lichaam gaat zweten door de warmte, waarmee de kans op nogmaals geblesseerd raken sterk vermindert.

Het versterkt ook het immuunsysteem, waardoor het voor het lichaam eenvoudiger wordt pijn en blessures te bestrijden.

Met zulke fantastische therapeutische toepassingen is het geen verrassing waarom infrarood verwarming zo populair is geworden.

Niet alleen heeft infrarood verwarming grote voordelen voor de gezondheid, zoals hierboven beschreven, maar het heeft ook nog tal van andere medische voordelen.

Het is aangetoond dat het kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn en spanningen in de spieren en is nog goed voor de huid ook.

Dus, als u er niet al eentje in huis heeft, mist u een hoop.


Infraroodcabine
Infraroodcabine kopen aan de beste prijs bij X-Trend

10 Redenen om een infraroodcabine te kopen

Vandaag de dag zijn steeds meer mensen geneigd om een infraroodcabine te kopen en vinden ze steeds nieuwe en betere redenen om dit te doen.

Infraroodcabines en -sauna’s zijn één van de grootste en heilzaamste ontwikkelingen van deze tijd die ertoe hebben bijgedragen om ons leven te verbeteren en die de perfecte uitkomst bieden voor al onze zorgen.

Traditionele cabines of sauna’s behoren nu tot het verleden vermits deze nieuwe sauna’s hun voordelen overtreffen.

Ze zijn minder prijzig, hebben meer voordelen, zijn gemakkelijker in gebruik en nog vele andere overwegingen zullen ervoor zorgen dat men een infraroodcabine koopt!

Toonaangevende bedrijven over de hele wereld bieden infraroodcabines van topkwaliteit aan om mensen te voorzien van een sauna-ervaring die de moeite waard is.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe infraroodcabines werken en waarom deze cabines verschillen van de traditionele sauna’s en cabines.

Infraroodcabines overtreffen de traditionele sauna’s omwille van een aantal verschillen die hier benadrukt moeten worden.

Daarnaast zullen we ook de belangrijkste redenen opsommen waarom men een infraroodcabine zou moeten kopen.

Het blijft belangrijk om deze voordelen te kennen om zo volledig te kunnen begrijpen welke voordelen men uit de infraroodcabine en de bijhorende infraroodtherapie kan halen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Mechanisme van de infraroodcabine

Traditionele sauna’s verwarmen de lucht die zich rond een individu in de sauna bevindt.

De lucht moet verwarmd worden tot op een zekere temperatuur vooraleer deze ook het lichaam van de persoon in de sauna kan verwarmen.

Een infraroodcabine daarentegen is heel makkelijk om te bedienen.

De infraroodsauna verwarmt het lichaam direct door infrarood verwarming en moet niet eerst al de lucht in de sauna opwarmen.

Het infraroodlicht dat deze infraroodcabines uitstralen werkt meteen in op de huid van de persoon in de cabine.

Deze infrarood verwarming zorgt ervoor dat de huid bovenmatig gaat zweten en dit zorgt ervoor dat het ontgiftingsproces in grote mate versneld wordt.

Met behulp van deze lichten in de infraroodcabine wordt niet alleen het ontgiftingsproces versneld maar ook vele andere processen in het lichaam, die we hieronder zullen opsommen.


10 redenen om een infraroodcabine te kopen

Het is belangrijk om de voordelen van een infraroodcabine in detail te kennen.

Vele mensen vergissen zich wanneer ze denken dat de infraroodcabines beperkt zijn tot het voorzien van een goede en comfortabele sauna-ervaring.

Ze begrijpen echter niet dat de infraroodcabines ook een aantal voordelen bieden voor de binnenkant van ons lichaam.

Hieronder maken we een opsomming van de belangrijkste redenen waarom men een infraroodcabine zou moeten kopen in plaats van het ingewikkelde proces van het kopen en installeren van een traditionele infraroodcabine of sauna te moeten doorlopen.

1. Temperatuur

Zoals we hierboven reeds vermeld hebben, moet men in een traditionele sauna eerst de lucht verwarmen.

Men moet weten dat het verwarmen van de lucht niet gemakkelijk is.

De lucht moet tot een veel hogere temperatuur verwarmd worden opdat ze het menselijk lichaam zou kunnen verwarmen.

Traditionele sauna’s hebben dus een veel hogere temperatuur, wat niet geschikt kan zijn voor personen met een gevoelige huid of met ademhalingsproblemen.

Infraroodcabines daarentegen verwarmen direct het lichaam.

Ze produceren dus een veel lagere temperatuur en dit maakt hen ideaal voor iedereen.

Men moet echter onthouden dat, zelfs met deze lagere temperatuur, dit genoeg is om het lichaam overdadig te laten zweten dankzij de infrarood verwarming en zo alle afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen.

Traditionele sauna’s hebben bewezen dat ze minder efficiënt zijn om de juiste mate van zweten te kunnen bekomen, desondanks dat ze een veel hogere temperatuur produceren dan de infraroodcabines.

2. Vochtigheid

Omdat de infraroodcabines een lagere binnentemperatuur produceren, zorgt dit voor een veel lagere vochtigheidsgraad in de cabine.

Een andere reden voor de lage vochtigheidsgraad is dat de infraroodcabines hitte produceren met behulp van infraroodlicht, dat op zichzelf helemaal geen vochtigheid creëert.

Men moet onthouden dat in een traditionele sauna de vochtigheidsgraad meestal hoger is, wat een onaangename atmosfeer creëert.

3. Kosten

De kosten voor het kopen, het installeren en het gebruiken van een infraroodcabine zijn veel lager dan de kosten voor de traditionele sauna’s.

Wat het kopen betreft, kan men infraroodcabines van de beste kwaliteit, zoals deze van X trend bijvoorbeeld, vinden voor een prijs tussen de 2000 en 6000 euro, afhankelijk van de vereisten van de koper.

De installatiekosten liggen eveneens veel lager vermits de infraroodcabines veel makkelijker te installeren zijn.

De installatie duurt slechts één uur. Omdat de infraroodcabines de lucht niet moeten opwarmen, vereisen ze veel minder energie voor de infrarood verwarming.

Dit draagt bij aan het verminderen van uw energiekosten.

Traditionele sauna’s daarentegen zijn veel duurder in aankoop, moeilijker te installeren want ze vereisen meer arbeid en verbruiken ook veel meer energie omdat ze alle lucht in de sauna moet verwarmen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


4. Infraroodtherapie

Zoals we hierboven vermeld hebben, bevatten de infraroodcabines infraroodgolven die al jaren bekend staan als één van de beste therapieën voor mensen.

Infraroodtherapie was zowel vroeger als nu nog altijd populair. De reden hiervoor is dat de therapie makkelijk te gebruiken, pijnloos en volledig onschadelijk is.

Infraroodtherapie zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur stijgt zodat de werking van de organen versneld wordt.

Hoe sneller deze organen werken, hoe actiever het menselijk lichaam is en hoe beter het immuunsysteem van het lichaam werkt.

Infraroodtherapie is ook de meest efficiënte manier om de verschillende spierlagen van het menselijk lichaam te kunnen bereiken en zo alle processen binnen de spieren te versnellen.

De infraroodgolven kunnen ook weefsel en botten binnendringen om ze zo te repareren.

5. Vetverbranding

Doordat de infraroodsauna ervoor zorgt dat het menselijk lichaam overmatig begint te zweten, helpt ze om al het schadelijk of extra vet aanwezig in het lichaam te verwijderen.

Dit gebeurt omdat de cabine het lichaam toelaat een verhoogde hartslag te bereiken en dat het lichaam daardoor moet werken om de hartslag en de temperatuur van het lichaam weer te verminderen.

Hoe harder het lichaam werkt om de optimale hartslag en temperatuur te bereiken, hoe meer calorieën het lichaam verbrandt en dus ook hoe meer gewicht er verloren wordt.

6. Vermindering van stress

Wanneer u voor het eerst een infraroodcabine koopt en getest heeft, zal u kunnen inzien dat de infraroodcabine geweldig is om te helpen met het verminderen van stress en dat het helpt om uw lichaam te kalmeren.

De infraroodgolven helpen het lichaam om een optimaal niveau van het hormoon cortisol te bereiken.

Onthoudt dat het hormoon cortisol één van de grootste oorzaken van stress in het lichaam is.

Het lichaam moet dus een normaal niveau van dit hormoon aanhouden om zich op elk moment te kunnen ontspannen.

Het aanschaffen van een infrarood cabine kan helpen om uw stress te verminderen.


infrarood verwarming
infrarood verwarming

7. Bloedcirculatie

De infraroodcabine laat de bloedcirculatie in het lichaam verhogen.

Infraroodcabines en -stralen dragen ertoe bij dat de haarvaatjes verwijden en zo toestaan dat er meer bloed door stroomt om zo de belangrijke organen in het menselijke lichaam te bereiken.

Hoe beter het bloed door het lichaam stroomt, hoe meer zuurstof er voor de organen beschikbaar is en dus hoe gezonder een persoon zal worden.

8. Schadelijke gifstoffen

De infraroodsauna’s zorgen ervoor dat het lichaam bevrijd wordt van schadelijke gifstoffen die ernstige ziektes kunnen veroorzaken zoals kanker en nog vele andere.

Dit gebeurt door het verhogen van het aantal antivirale cellen in ons lichaam, namelijk de witte bloedcellen.

Deze cellen verhogen het immuunsysteem van het menselijk lichaam en zorgen ervoor dat het lichaam alle types van virussen kan afvechten.

Hoe meer witte bloedcellen er in het lichaam aanwezig zijn, hoe sneller het genezingsproces zal gebeuren en hoe minder pijn men zal hebben.

Infraroodsauna’s kunnen ook helpen om het niveau van diabetes en cholesterol te verlagen en om het probleem van een te hoge bloeddruk te vermijden!

9. Huid

Een belangrijk voordeel van de infraroodsauna’s is dat ze helpen om u huid te allen tijde beter te laten aanvoelen.

Infraroodgolven helpen om littekens of vlekken op de huid te herstellen en ze helpen ook om de gifstoffen die aanwezig zijn in de huidporiën te verwijderen.

Ze zorgen er eveneens voor dat de huid er veel gezonder en zacht uitziet doordat ze de bloedtoevoer naar de huid verhogen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


10. Tijdsbesparing

Heeft u een strak schema? Heeft u geen tijd om uzelf wat te verwennen of om uzelf beter te laten voelen?

Maak u geen zorgen want infraroodsauna’s zijn perfect voor u! Infraroodsauna’s zijn perfect voor personen die niet veel tijd hebben en een goede relaxatie-therapie nodig hebben.

Deze sauna’s laten het lichaam snel opwarmen dankzij de infrarood verwarming en voorzien het lichaam van hun voordelen binnen enkele minuten.

Infraroodcabines zorgen ervoor dat u zich kalmer en beter voelen in minder dan een half uur tijd!

Nu we de redenen hebben opgesomd waarom infraroodcabines uitsteken boven de traditionele cabines en sauna’s en dus een “must-have” zijn, moet men begrijpen wie van de voordelen van deze sauna’s kan genieten.

Infraroodsauna’s zijn te gebruiken door personen van alle leeftijden, van jong tot oud.

Infraroodtherapie werkt voordelig voor iedereen en is dus ook overal populair.

Infraroodcabines zijn de perfecte oplossing voor mensen die het beu zijn om alle schadelijke gassen die aanwezig zijn in onze lucht in te ademen en die hun lichaam willen bevrijden van al deze schadelijke stoffen die in de lucht aanwezig zijn.

Een regelmatig bezoek aan de infraroodsauna helpt om de kans op het oplopen van gevaarlijke ziektes te verminderen!

Om van uw sauna-ervaring de beste te maken moet u in gedachten houden om een aantal dingen zeker te doen.

Het eerste en belangrijkste is dat men moet vermijden om te eten net vooraleer u in de sauna gaat.

Dit zal namelijk het ontgiftingsproces in uw lichaam vertragen.

Sta uzelf ook nooit meer dan twee sauna-bezoeken in één dag toe.

Dit zou uw lichaam kunnen overbelasten en kan tot uitdroging leiden, wat heel erg schadelijk voor u kan zijn!

Denk eraan om uzelf constant te hydrateren om de kans op dehydratatie te voorkomen.

Het is niet omdat u minder zweet dan dat u verwacht had, dat dit wil zeggen dat de infrarood verwarming niet goed werkt.

Elk individu heeft een verschillende lichaamstemperatuur en het is die lichaamstemperatuur die bepaalt in welke mate u zal zweten.

Wanneer uw kinderen de geneugten van de sauna willen ervaren, denk er dan aan om hen te vergezellen zodat ze niet langer dan normaal in de sauna blijven of zelfs uw sauna-instellingen veranderen.

U kan ook extra toebehoren kopen om uw sauna-ervaring nog aangenamer te maken.

Vergeet echter niet dat de handdoek het essentiële accessoire blijft dat u altijd bij u moet hebben in de infraroodcabine om uzelf zweet-vrij te houden.

Zet de temperatuur van de sauna nooit hoger dan 54 graden Celsius want dit kan de voordelen van de infraroodgolven bij normale temperatuur teniet doen.

Het voelt eveneens oncomfortabel aan wanneer u de temperatuur van de infrarood verwarming te hoog instelt.

De infraroodcabines van de beste kwaliteit bevatten steeds een ventilatierooster dat geopend kan worden wanneer het oncomfortabel wordt in de infraroodcabine.

Dit ventilatierooster laat toe dat verse lucht de infraroodcabine kan binnenkomen en dat de cabine de hele tijd fris blijft aanvoelen.

U kan het nuttig vinden om uw lichaam te masseren terwijl u in de infraroodsauna zit.

Dit zal helpen om het lichaam van extra vet en schadelijke stoffen te bevrijden.

Het zal eveneens helpen om onnodige zwellingen en het ophouden van water te voorkomen.

Aarzel niet om rond te bewegen in de infraroodsauna en om het meest comfortabele plekje voor u te vinden.

Het gaat er allemaal over om u meer ontspannen te voelen en om het lichaam flexibeler te laten worden.

Sommige mensen wensen misschien weg te blijven van de infraroodsauna wanneer ze de griep hebben.

U moet echter begrijpen dat de infraroodsauna hen beter zal laten voelen en hen zal helpen om het griepvirus sneller te verwijderen!

Vergeet niet om uw lichaam te laten afkoelen na het gebruik van de infrarood verwarming zodat uw lichaam opnieuw optimaal kan werken.

U kan het aangenaam vinden om hiervoor een douche te nemen.

U kan ook een hydraterende crème aanbrengen op uw huid wanneer deze droog aanvoelt maar vermijdt crèmes die de poriën weer verstoppen.

Verwen uzelf door het drinken van vele gezonde fruitsappen zodat u belangrijke mineralen opneemt.

Zo bent u er ook zeker van dat er geen belangrijke mineralen verloren gaan tijdens het ontgiftingsproces.

Ten laatste is het niet alleen belangrijk om uw lichaam goed te onderhouden, het is zeker even belangrijk om uw infraroodsauna te onderhouden zodat ze u van alle voordelen kan blijven voorzien.

U kan dit gemakkelijk doen door de sauna te stofzuigen en ervoor te zorgen dat er geen stof in de sauna ligt.

U kan ook detergenten en zeep gebruiken om de sauna schoon te maken maar vermijdt het gebruik van schadelijke chemicaliën die misschien de infrarood verwarming kunnen verstoren.

We kunnen makkelijk en in vertrouwen besluiten dat infraroodcabines één van de beste creaties van de nieuwe technologie zijn.

Ze voorzien het lichaam van alle voordelen die het vereist en helpen u om zich te allen tijde fris, ontspannen en comfortabel te voelen.

Infraroodsauna’s helpen het lichaam om vrij te zijn van alle schadelijke elementen en een bezoek aan de infraroodsauna draagt bij aan een sterker immuunsysteem.

Om al deze voordelen te verkrijgen, hoeft u slechts de beste verkoper van infraroodcabines in uw buurt te contacteren en een cabine te kopen die het best aan uw vereisten voldoet.

Infraroodcabines zijn beschikbaar in verschillende maten, afhankelijk of u ze voor één of meerdere personen zal gebruiken.

Wees dus zeker dat u de juiste maat kiest voor uw badkamers.

Ongeacht de maat van de infraroodcabine of infrarood verwarming, de installatie zal makkelijker dan ooit verlopen en zal u te allen tijde gelukkig en tevreden houden!

Maak dus de juiste beslissing en koop nu meteen een infraroodcabine.

Info: infrarood sauna voor fibromyalgie |

[toc]