Infrarood Therapie, X-Trend Infraroodcabines

Infrarood therapie

Infrarood therapie kan onder andere gebruikt worden om chronische pijnen te verlichten. Heeft u interesse?  Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - infrarood therapie

Stap 1 van 2

infrarood therapie
infrarood therapie

Infrarood therapie

Sinds ongekend lange tijd wordt warmte gebruikt om chronische spierpijn van patiënten te verlichten. Verschillende methoden om warmte te genereren, bijvoorbeeld door het gebruik van elektrische alen, door het toedienen van elektrische schokken, door magnetische stenen en transcutane elektrische stimulatie (TENS) ontwikkeld door Melzack, zijn succesvol toegepast bij het herstel van botten en het genezen van zacht weefsel.

Infrarood therapie is een recente ontdekking voor het genezen van verschillende wonden. Dit heeft geleid tot veel interesse van het medisch veld en verdere studies naar dit helingsproces.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Volg de natuurlijke weg

Infrarood therapie is een natuurlijk herstelproces zonder bekende bijeffecten. Het simuleert een kunstmatige staat van “koorts” in iemand en wordt in Europa en Azië gebruikt voor medicinale doeleinden. Deze trend zet nu ook in Noord America door. Sir William Herschel was de eerste die, in de 19e eeuw, het gebruik van infrarood leerde te gebruiken voor het verhogen van de lichaamstemperatuur. Infrarood komt van lichtgolven, waarvan de energieniveau’s afhangen van de golflengtes. Elke golflengte heeft een ander effect op het menselijk lichaam.

Verschillende niveau’s van lichtgolven

Ultra violet penetreert de huid en het resultaat is dat die donkerder wordt. Lange blootstelling aan zulke golven is slecht voor de gezondheid en moet vermeden worden.

Röntgenstraling is korter dan ultra violet golven, maar kan nog steeds diep in de huid penetreren en diagnostische foto’s creëren. Bovenmatig gebruik van Röntgenstraling heeft ook schadelijke effecten.

Infrarood penetreert niet te diep en verhoogt enkel de lichaamstemperatuur zoals een gewone koorts dat ook doet. Als de temperaturen gemoduleerd worden, zijn er geen schadelijke effecten op het lichaam.


infrarood sauna thuis” src=”https://www.xtrend-infraroodcabine.be/media-infraroodcabine/infrarood-sauna-thuis.jpg” alt=”infrarood sauna thuis” width=”380″ height=”598″ /> infrarood sauna thuis

Gebruik van Infrarood

  • Het is bekend dat infrarood een effectieve manier is om
  • De lichaamstemperatuur te verhogen
  • Te helpen bij het verhogen van de immuniteit door het stimuleren van de activiteit van de witte bloedcellen
  • Calorieën te verbranden doordat het het metabolisme verhoogt. Dit helpt bij het gewichtsverlies doordat er 600-1000 calorieën in een half uur worden verbrand
  • Detoxificatie van het lichaam, doordat het zweten en de toename van de stroom van het lymfe vocht het onderhuidse weefsel reinigt
  • Veroorzaakt het vrijkomen van endorfine in het lichaam en helpt zo bij pijnbestrijding.

infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Hoe Infrarood therapie gebruikt kan worden

Er zijn drie manieren waarop infrarood therapie gebruikt kan worden:

Ten eerste, en het belangrijkst: een “Infrarood Sauna” die pijnbestrijding veroorzaakt en het immuunsysteem actief houdt. Sauna’s verhogen de lichaamstemperatuur tot 100-101 Graden Fahrenheit, en laten het lichaam zweten. Infrarood therapie is goed als er ziekten bestreden moeten worden die het lichaam binnengedrongen zijn.

Ten tweede, een “Infrarood Koepel verhoogt de lichaamstemperatuur tot ongeveer 39-40 graden Celsius. Dit proces wordt gebruikt voor patiënten met chronische pijn, moeheid, artritis en andere spierziekten. Het lichaam wordt onder een koepel gelegd, die infrarood warmte afgeeft. Het hoofd blijft er buiten zodat voorkomen wordt dat men zich ongemakkelijk gaat voelen, terwijl men de  temperatuur ondergaat die hoog genoeg is om geheeld te worden.

Tenslotte, en dit is het meest controversieel, is de “hyper thermale behandeling die in Duitsland gestart is. Hierbij is medisch toezicht noodzakelijk aangezien de kerntemperatuur van het lichaam wordt verhoogt tot 106 Graden Fahrenheit, en dit brengt de patiënt in een convulsieve staat. Zulke extreme behandelingen kunnen de volgende dag tot enorme vermoeidheid leiden  en ze moeten 2-3 maal per week herhaald worden. De duur er van hangt af van het tolerantieniveau van elke patiënt.

Elke manier is een andere infrarood therapie die goed is voor de gezondheid van patiënten en die het welzijn en de kracht van de persoon reguleert.

Er moet worden gezegd dat, alhoewel er veel voordelen zijn van infrarood therapie, het lichaam vocht verliest als het dit proces ondergaat. Om uitdroging te voorkomen is het essentieel om veel water te drinken, wat ook helpt bij het verder ontgiften, om de huid soepel te houden en het lichaam sterk.


infrarood therapie
infrarood therapie

Onderdelen van een Infrarood Sauna

Waaruit bestaat een infrarood sauna voor infrarood therapie?

Heeft u zich ooit afgevraagd waar een infrarood sauna van gemaakt is? Of misschien hoe het precies werkt?

Waar komt de warmte vandaan en hoe? Hoe zijn alle afzonderlijke onderdelen van een infrarood sauna met elkaar geïntegreerd?

Of u nou zelf de onderdelen van de infrarood sauna bij elkaar zoekt, of een externe hulp gebruikt, de procedure blijft min of meer hetzelfde.

Als u de basale technische kennis heeft, kunt u zelf de diverse onderdelen van de infrarood sauna in elkaar zetten.

Mocht u daar geen zin in of tijd voor hebben, dan helpen onze mensen u daar graag bij.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Onderdelen

Er zijn een aantal verschillende onderdelen bij een infrarood sauna met ieder hun eigen functie tijdens de infrarood therapie.

De meest voorkomende worden hieronder besproken:

1. Thermostaat

Net zoals een airconditioning apparaat heeft een infrarood sauna een thermostaat bevestigd aan het bedieningspaneel.

Met deze thermostaat regelt u de warmte binnenin de sauna cabine.

De draaischijf is verbonden met een capillaire lamp, die helpt bij het uitstralen van warmte binnen en buiten de cabine.

2. Timer

Het bedieningspaneel is tevens verbonden met een automatische timer, waarmee geregeld wordt hoe lang de infraroodverwarming blijft branden.

Er zijn twee verschillende soorten timers, die geïnstalleerd kunnen worden op het bedieningspaneel van de infrarood sauna, een 60-minuten timer en een 9-uur timer.

3. Reset Schakelaar

De reset schakelaar is ontworpen om veiligheidsredenen en dient ervoor de stroom in één keer uit te zetten.

Na gebruik van de infraroodverwarming is het beter de reset schakelaar om te halen als de verwarming eenmaal afgekoeld is.

4. Andere delen van een infrarood sauna

Er zijn nog een aantal andere onderdelen bij een infrarood sauna, zoals digitale bediening, reflectoren, behuizingen en hout.


onderdelen van een infrarood sauna
onderdelen van een infrarood sauna

Verschillende infraroodcabines

Als u zelf een infrarood sauna in elkaar gaat zetten, kunt u kiezen uit de volgende drie installatie sets:

1 persoons infraroodcabine

Een 1 persoons infraroodcabine is voldoende voor één persoon in een kleine cabine-achtige kamer.

De set is 1.10 m. bij 1.10m en heeft alle essentiële onderdelen voor de infrarood sauna, waaronder vier behuizingen, reflectoren, digitale bediening en een enkele of dubbele timer.

2 persoons infraroodcabine

Met de 2 persoons infraroodcabine kunt u de sauna met twee mensen tegelijk gebruiken.

Het bevat alle bovengenoemde onderdelen omgerekend naar een grootte van 1.25 m. bij 1.25 m.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


4 persoons infraroodcabine

Een 4 persoons infraroodcabine kan vier personen tegelijk gebruik laten maken van de infrarood therapie en heeft een grotere capaciteit van 1.25 m. bij 1.85 m. Het bevat zes reflectoren, behuizingen, één timer en een digitale bediening.

Alle bovengenoemde onderdelen van de infrarood sauna zijn op voorraad leverbaar in onze online winkel tegen de goedkoopste en meest betaalbare prijzen.

U kunt, wanneer u dat wilt, helemaal zelf uw eigen infrarood sauna bouwen.

Wij kunnen u het noodzakelijke materiaal aanbieden en zullen er voor zorgen, dat onze vertegenwoordigers uw te hulp staan met instructies over hoe een sauna precies in elkaar te zetten.

Al u echter denkt, dat het bouwen van een sauna teveel problemen met zich meebrengt, kunnen wij u een technicus sturen die dit dan voor u doet.


Is infrarood goed voor de spieren?

Infrarode straling is goed voor uw huid en uw herstel. Infrarode straling verbetert de doorbloeding, en dat is goed voor uw huid en spieren; nieuwe cellen kunnen sneller en beter worden opgebouwd, oude cellen worden sneller verwijderd als de doorbloeding verbetert, want ze kunnen zichzelf sneller weer opbouwen. Deze infraroodcabine zal u daarbij helpen, want hij geeft aan alle kanten gelijkmatig infrarode stralen af.

Infraroodstraling is ook goed voor uw spieren en gewrichten. Buiten de spieren en gewrichten heeft infrarood ook een positief effect op de schoonheid van u. Het kan bijvoorbeeld zijn dat infrarood uw haar sneller kan doen groeien of er meer volume in kan doen krijgen.

[toc]