Infrarood straling – Infrarood sauna’s

Infrarood straling

Bent u op zoek naar een infraroodcabine? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - infrarood straling

Stap 1 van 2

infrarood straling
infrarood straling

Wat is Infrarood Straling ?

Bent u op zoek naar de beste infrarood straling sauna’s? Kies voor X-Trend Infrarood sauna’s.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het gevoel van warmte of koude niet afhankelijk van de temperatuur zelf. Temperatuur speelt zonder twijfel een vitale rol in hoe warm of koud het is, het gevoel van warmte of koude is iets anders.

Heb je je ooit afgevraagd waarom skiërs, bergbeklimmers of snowboarders niet bevriezen bij de laagste temperaturen, op grote hoogtes en op de meest koude plekken? Dit komt doordat de zon en zonnestralen een essentieel deel vormen van hoe warm of hoe koud jij je voelt.


infrarood straling
infrarood straling bij een infrarood sauna

De zon geeft zonlicht of zonnestralen. Waar bestaan die zonnestralen precies uit en hoe zorgen ze ervoor dat jij, zelfs bij de laagste temperaturen, warmte voelt en waar komt deze warmte vandaan?

De stralen, die de zon uitzendt, bevatten infrarood en ultraviolette straling. Waar ultraviolette stralen schadelijk en gevaarlijk voor je kunnen zijn, zijn infrarood stralen juist heilzaam en geven je de warmte die je voelt als de zonnestralen je raken.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Zonnebaden en Infrarood Straling

Zonnebaden is direct gerelateerd aan infrarood straling. Wanneer een persoon zich blootstelt aan de zon, absorbeert hij de zonnestralen en daarmee de infrarood straling in die stralen, die warmte energie vrijlaten die je dat warme, aangename gevoel geven. Wanneer je het warm krijgt tijdens het zonnebaden, komt dit door de absorptie van infrarood straling en heeft dus niets te maken met de temperatuur van de omringende lucht.

Wat zijn infrarood panelen?

Infrarood panelen zijn verwarmingsapparaten die binnenshuis geïnstalleerd kunnen worden, in bijvoorbeeld slaapkamers of kantoorruimtes en die het lichaam warmte geven zonder de omringende lucht te verwarmen. Infrarood panelen zijn ontwikkeld volgens de nieuwste technologie, waarbij de hitte en warmte die de zon geeft als inspiratiebron dient.

Infrarood panelen kunnen, waar je maar wilt, eenvoudig geïnstalleerd worden. Ze hebben geen invloed op de gehele omgevingstemperatuur, maar zorgen wel voor een gevoel van comfortabele warmte voor iedereen in die omgeving.


infrarood straling
infrarood straling

Waarin verschillen Infrarood Panelen van Conventionele Verwarmingsapparaten?

Infrarood panelen verschillen erg van de verwarmingsapparaten die we gebruiken in onze huizen, auto’s en kantoren. Deze apparaten blazen hete lucht rond in de omgeving en verhogen zo de temperatuur van de ons omringende lucht. Radiatoren bijvoorbeeld, in tegenstelling tot infrarood panelen, verwarmen de lucht door middel van convectiestroom omvormers. Deze convectie verwarming maakt de lucht warm, zodat deze uitzet en opstijgt waarbij een vacuüm achterblijft. Als de hete lucht weer afkoelt, daalt deze weer en wordt dan nogmaals verhit waarmee deze cyclus constant herhaald wordt.

Waarom zijn Infrarood panelen beter dan andere verwarmingsapparaten?

Verwarmingsapparaten die we thuis gebruiken, zoals olie-, gas- of elektrische kachels, hebben energie nodig om te kunnen functioneren. Ze hebben hoge exploitatie- en onderhoudskosten en zijn duur bij regulier gebruik. Infrarood panelen daarentegen gebruiken heel weinig energie en zijn zo zuinig in gebruik; bovendien worden ze niet heet en zijn daarom ook veilig te installeren in huizen met kleine kinderen. Ze maken geen geluid of lawaai en zijn volkomen efficiënt, veilig en duurzaam.


Voordelen van de infraroodsauna & infrarood straling

Wat is een Infraroodsauna? Heb je ooit overwogen om er een te gebruiken?

Denk er eens over na, waarom zou je liever een Infraroodsauna gebruiken dan een traditionele sauna?

Bij een traditionele sauna hoort een rond bad waarbij heet water vanuit verschillende gaten in de zijkanten van het bad spuit.

Je hebt er vast wel eens een keer gebruik van gemaakt of er een gezien in een sportschool of op TV.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Wanneer heb je een infraroodsauna nodig?

Als je traditionele sauna’s gebruikte maar je je vaak na afloop nog even vermoeid en uitgeput voelde, is het misschien tijd voor een infraroodsauna.

Wanneer heb je een infraroodsauna nodig?

Uitgebreid en wereldwijd onderzoek wijst uit dat infraroodsauna’s verschillende voordelen bieden over de traditionele sauna’s.

De meeste mensen ervaren het succes van een sauna op basis van het gevoel dat ze overhouden na het gebruik ervan.

Zij vergeten dan vaak dat sauna’s volgens verschillende methodes werken en dat je de gezondheidsvoordelen binnen die context moet vergelijken.


Voordelen van infrarood straling

Infrarood straling ontspant

Je realiseert je het vast niet, maar ontspanning is misschien wel de beste remedie tegen een vermoeid en uitgeput lichaam.

Iedereen heeft zo af en toe een korte uitvlucht nodig om even te ontspannen.

Wat is dan een betere optie dan een infraroodsauna?

Onderzoek wijst uit dat als een lichaam gestresst is, er grote hoeveelheden cortisol wordt aangemaakt.

Cortisol is een hormoon dat de bloeddruk doet toenemen.

Infrarood straling verlicht de pijn

Verschillende klinische onderzoeken hebben aangetoond dat patiënten met rug-, nek- en spierklachten directe verlichting van pijn ervaren tijdens de therapie waarin gebruik wordt gemaakt van infraroodsauna’s.

Warmte die afkomstig is van infraroodlampen zorgt voor een vaatverwijding waardoor de bloedstroom bevorderd wordt.

Infraroodsauna’s kunnen goed helpen bij ouderdomsklachten zoals rugpijn, vastzittende spieren, algehele stijfheid en hevige hoofdpijnen.

Infrarood straling reguleert de bloedstroom

De warmte van de infraroodlampen is rechtstreeks gericht op het lichaam waardoor het helpt de bloedstroom te reguleren.

Het heeft hetzelfde effect als een inspannende lichaamstraining.

Het wel of niet gebruiken van een infraroodsauna hangt dus af van de vraag of je liever een paar uur ontspannen wilt zitten of urenlang ingespannen wilt trainen.

De keuze is aan jou!


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood straling helpt af te vallen

Drastisch minder eten, veel tijd stoppen in vermoeiende train-sessies en gekweld worden door een constant gevoel van honger zijn verschrikkelijke manieren om af te vallen.

Waarom zou je niet iets milders kiezen waarbij je meteen je spanningen kwijt kunt raken?

Infraroodsauna’s zijn er op gericht om het lichaam op te warmen waardoor de zweetproductie omhoog gaat en je meer gaat zweten dan in traditionele sauna’s of tijdens je oefeningen.

Er is een vuistregel die zegt dat hoe meer je zweet, hoe meer calorieën je verbrandt.

Al deze punten zijn stuk voor stuk goede argumenten om een infraroodsauna te gebruiken.

Waar wacht je nog op?

[toc]