De beste infrarood sauna’s voor de behandeling van psoriasis: 7 redenen om een infraroodcabine te kopen

Als je aan psoriasis lijdt, weet je dat deze chronische huidaandoening zowel pijnlijk als gênant kan zijn. Traditionele behandelingen, zoals corticosteroïden en ultraviolette lichttherapie, kunnen enige verlichting bieden, maar ze gaan vaak gepaard met bijwerkingen.

Gelukkig is er een andere behandelingsmogelijkheid die zowel effectief als veilig is: infrarood sauna’s. Infrarood sauna’s gebruiken licht om in de huid door te dringen, en geven zo diepe weefselverlichting. Studies hebben aangetoond dat infrarood sauna’s kunnen helpen om de symptomen van psoriasis, waaronder roodheid, jeuk en ontsteking, te verminderen.

Als je een effectieve manier zoekt om je psoriasis te behandelen, raden we je aan contact op te nemen met X-Trend. Wij bieden een verscheidenheid aan infrarood sauna’s die speciaal ontworpen zijn om verlichting te geven bij deze lastige aandoening. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of voor onze infrarood sauna prijzen.


De beste infraroodcabine kopen? Ontdek de mooie infraroodcabines en infrarood sauna’s van X-Trend, de infrarood expert van België.

Vraag snel & vrijblijvend onze infraroodcabine prijzen met advies aan:

infraroodcabine

Stap 1 van 2

Infraroodcabines infrarood sauna kopen beste prijs

Als je aan psoriasis lijdt, weet je hoe frustrerend en ongemakkelijk de aandoening kan zijn. Maar wist je dat een infrarood sauna kan helpen de symptomen van psoriasis te verlichten? Hier zijn 7 redenen waarom je zou moeten overwegen een infrarood sauna te kopen om je psoriasis te behandelen.

infrarood sauna's voor de behandeling van psoriasis:
infrarood sauna voor de behandeling van psoriasis

1. Infrarood sauna’s helpen het lichaam te ontgiften

Als je in een infrarood sauna zweet, zweet je niet alleen gifstoffen en onzuiverheden uit, maar help je ook de bloedsomloop en de lymfestroom te stimuleren. Dit kan helpen het lichaam te ontdoen van gifstoffen die psoriasis kunnen verergeren.

De voordelen van infrarood sauna voor psoriasis patiënten

Als je aan psoriasis lijdt, weet je dat de aandoening zowel lichamelijk als emotioneel uitputtend kan zijn. Van de jeuk en roodheid tot de voortdurende bezorgdheid over je uiterlijk, het is geen wonder dat zo veel mensen met psoriasis verlichting zoeken. Hoewel er geen genezing voor psoriasis bestaat, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Een van die behandelingen is de infrarood sauna.

Infrarood sauna’s verschillen van traditionele sauna’s doordat ze licht gebruiken in plaats van hete lucht om warmte op te wekken. Dit type sauna heeft veel voordelen, waaronder ontgifting, betere bloedsomloop en verlichting van stress. Laten we eens nader bekijken hoe infrarood sauna’s kunnen helpen de symptomen van psoriasis te verlichten.

Hoe infrarood sauna’s helpen het lichaam te ontgiften

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood sauna’s is dat ze het lichaam ontgiften. Als je in een infrarood sauna zweet, zweet je niet alleen gifstoffen en onzuiverheden uit, maar stimuleer je ook de bloedsomloop en de lymfestroom. Dit kan helpen het lichaam te ontdoen van gifstoffen die psoriasis kunnen verergeren.

Bovendien kan de infrarood sauna het immuunsysteem stimuleren door de aanmaak van witte bloedcellen te stimuleren. Dit is belangrijk omdat mensen met psoriasis vatbaarder zijn voor infecties. Door de productie van witte bloedcellen te verhogen, kan de infrarood sauna je lichaam helpen infecties doeltreffender te bestrijden.

De voordelen van een betere bloedsomloop

Een betere bloedsomloop is een ander voordeel van een infrarood sauna voor de behandeling van psoriasis. Als je doorbloeding verbetert, krijgen je huidcellen de zuurstof en voedingsstoffen die ze nodig hebben om goed te functioneren. Dit kan helpen ontsteking en jeuk te verminderen en het genezingsproces van bestaande laesies te versnellen.

Minder stress: minder opflakkeringen van ziekten

Het is bekend dat stress psoriasis opflakkeringen kan uitlokken of verergeren. Infrarood sauna’s kunnen stress helpen verminderen door het peil van endorfines (het feel-good hormoon) te verhogen. Bovendien is aangetoond dat de verhoogde temperatuur die door het infrarode licht veroorzaakt wordt, een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel. Door stress te verminderen, kunnen infrarood sauna’s ook helpen de frequentie en ernst van psoriasis opflakkeringen te verminderen.

Hoewel er geen genezing voor psoriasis bestaat, kunnen behandelingen zoals infrarood sauna’s de symptomen helpen verlichten. Als je last hebt van psoriasis, moet je infrarood sauna’s eens proberen – je zult verbaasd zijn hoeveel ze kunnen helpen!

infraroodcabine prijs belgie

2. Bloedsomloop helpen verbeteren

Infrarood sauna’s kunnen de bloedsomloop helpen verbeteren en de zuurstofvoorziening van het bloed verhogen.

Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte die symptomen veroorzaakt zoals rode, schilferige plekken op de huid. Omgaan met deze ziekte kan frustrerend en pijnlijk zijn. Er is geen genezing voor psoriasis, maar er zijn wel behandelingen die kunnen helpen de symptomen te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Een van die behandelingen is infrarood sauna therapie.

Hoe infrarood sauna’s werken

Infrarood sauna’s zenden infrarode lichtgolven uit die door de huid dringen en de onderliggende weefsels aanpakken. Dit stimuleert de bloedsomloop en bevordert de genezing. De verbeterde bloedsomloop helpt ook om het bloed van zuurstof te voorzien, wat ontstekingen kan verminderen.

De voordelen van infrarood sauna voor psoriasis patiënten

Infrarood sauna therapie heeft veel voordelen voor psoriasis patiënten. Deze vorm van therapie kan de bloedsomloop helpen verbeteren en de zuurstofvoorziening van het bloed verhogen, wat ontstekingen kan verminderen en genezing kan bevorderen. Bovendien kan de infrarood sauna stress en spanning helpen verminderen, die ook tot flare-ups kunnen bijdragen.

Psoriasis patiënt en infrarood sauna’s

Als je psoriasis patiënt bent en een manier zoekt om je symptomen te beheersen en je levenskwaliteit te verbeteren, kun je infrarood sauna therapie overwegen. Deze vorm van therapie heeft veel voordelen: ze verbetert de bloedsomloop, verhoogt de zuurstofvoorziening van het bloed, vermindert ontstekingen en verlicht stress en spanning.

Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

3. infrarood sauna’s kunnen helpen stress te verminderen

Stress is een veel voorkomende trigger voor psoriasis opflakkeringen. Als je een manier zoekt om te ontspannen en stress te verlichten, kan een infrarood sauna een goede optie voor je zijn. Dit is wat je moet weten over het gebruik van een infrarood sauna om stress te verlichten.

De voordelen van het gebruik van een infrarood sauna voor stressverlichting

Een infrarood sauna heeft veel voordelen als je stress wilt verlichten. De diepe warmte dringt door in het lichaam en leidt tot een betere bloedcirculatie en ontspanning van de spieren. De verhoogde circulatie kan helpen bij het wegspoelen van gifstoffen en de werking van het lymfestelsel verbeteren. Bovendien kan de infrarood sauna het vrijkomen van endorfines bevorderen, die je stemming oppeppen en je over het algemeen meer ontspannen maken.

Investeren in je eigen infrarood sauna

Als je in je eigen infrarood sauna wilt investeren, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk dat je een sauna kiest die de juiste maat voor je heeft. Je moet ook nadenken over de intensiteit van het infrarode licht en of je droge of vochtige warmte wilt. Tenslotte moet je vóór de aankoop informeren naar de garantie en de onderhoudsvoorschriften.

Stress verlichten met een infraroodcabine

Een infrarood sauna kan een geweldige manier zijn om stress te verlichten en te voorkomen dat je psoriasis erger wordt. Als je een infrarood sauna kiest, let er dan op dat hij de juiste maat voor je heeft en dat hij de lichtintensiteit geeft die je wilt. Investeren in je eigen infrarood sauna kan een geweldige manier zijn om je gezondheid en welzijn te verbeteren.


4. Infrarood sauna’s en het immuunsysteem

Het ontspannende effect van een infrarood sauna op psoriasis patiënten

Psoriasis is een ziekte die door stress verergerd kan worden. Als je aan psoriasis lijdt, kun je verlichting vinden met een infrarood sauna. Deze soort sauna kan je helpen je te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen, wat de stress in je leven kan verminderen en het opvlammen van de ziekte kan voorkomen.

Infrarood sauna’s produceren infrarode golven die het lichaam binnendringen en het van binnenuit verwarmen. Deze soort warmte is anders dan de traditionele sauna, die de lucht om je heen verwarmt. Men zegt dat infrarood sauna’s effectiever zijn in het diep verwarmen van de weefsels, wat tot een meer ontspannende ervaring kan leiden.

De voordelen van een infrarood sauna voor psoriasis patiënten

Als je aan psoriasis lijdt, kun je op verschillende manieren baat hebben bij een infrarood sauna. Ten eerste kan de warmte van een infrarood sauna de jeuk en pijn helpen verlichten die gepaard gaan met psoriasis opflakkeringen. Bovendien kan de ontspannende werking van een infrarood sauna helpen het stressniveau te verlagen, wat ook flare-ups kan helpen voorkomen of verminderen. Tenslotte kunnen infrarood sauna’s de bloedsomloop en de zuurstofvoorziening van het bloed verbeteren, wat ook tot minder opflakkeringen kan leiden.

Psoriasis symptomen verlichten

Als je aan psoriasis lijdt, kan een infrarood sauna je symptomen verlichten. De door de infrarood sauna opgewekte warmte kan de jeuk en pijn helpen verlichten die met het ontstaan van psoriasis gepaard gaan. Bovendien kan de ontspannende werking van een infrarood sauna helpen het stressniveau te verlagen, wat ook flare-ups kan helpen voorkomen of verminderen. Als je een manier zoekt om te ontspannen en voor jezelf te zorgen, kan een infrarood sauna een goede optie voor je zijn.

Psoriasis symptomen infrarood sauna
Psoriasis symptomen infrarood sauna

5. Infrarood sauna’s zijn zacht en kalmerend voor psoriasispatiënten

Als je aan psoriasis lijdt, weet je dat opflakkeringen zowel pijnlijk als ontsierend kunnen zijn. Hoewel er geen genezing is voor deze chronische huidaandoening, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Eén zo’n behandeling is infrarood sauna therapie.

Infrarood sauna’s zenden infrarode warmte uit, een soort elektromagnetische straling. Deze vorm van straling is onzichtbaar voor het blote oog, maar kan als warmte gevoeld worden. In tegenstelling tot conventionele sauna’s, die het lichaam verwarmen met hete lucht, gebruiken infrarood sauna’s infraroodstralers om het lichaam direct te verwarmen. Dit betekent dat infrarood sauna’s sneller hogere temperaturen kunnen bereiken dan gewone sauna’s.

De voordelen van infrarood sauna’s voor psoriasis patiënten

Het gebruik van een infrarood sauna om psoriasis te behandelen biedt vele voordelen, waaronder

 • Verlichting van pijn en jeuk: de diep doordringende warmte van een infrarood sauna kan de pijn en jeuk helpen verlichten die gepaard gaan met psoriasis opflakkeringen.
 • Vermindering van ontstekingen: Van infrarode warmte is aangetoond dat het ontstekingen vermindert, wat de ernst van psoriasis opflakkeringen kan helpen verminderen.
 • Verbeterde bloedsomloop: Infrarood sauna’s verwijden de bloedvaten, wat de bloedsomloop verbetert en helpt voedingsstoffen en zuurstof naar de weefsels te brengen.
 • Verhelderende ontgifting: Zweten in de infrarood sauna helpt ook om gifstoffen uit het lichaam te spoelen.
 • Ontspanning: tijd doorbrengen in de infrarood sauna kan je helpen ontspannen en stress verlichten – die beide belangrijk zijn om psoriasis opflakkeringen onder controle te houden.

Conclusie

Als je aan psoriasis lijdt, weet je dat opflakkeringen zowel pijnlijk als ontsierend kunnen zijn. Hoewel er geen genezing is voor deze chronische huidaandoening, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Eén zo’n behandeling is infrarood sauna therapie. Infrarood sauna’s zenden infrarode warmte uit, een soort elektromagnetische straling. Deze vorm van straling is onzichtbaar voor het blote oog, maar kan als warmte gevoeld worden.

In tegenstelling tot conventionele sauna’s, die het lichaam met hete lucht verwarmen, gebruiken infrarood sauna’s infraroodstralers om het lichaam direct te verwarmen. Een infrarood sauna heeft veel voordelen bij de behandeling van psoriasis: het verlicht pijn en jeuk, vermindert ontstekingen, verbetert de bloedsomloop, reinigt en ontgift, en ontspant. Als je aan psoriasis lijdt en een manier zoekt om je symptomen te verlichten, moet je infrarood sauna therapie proberen.

Psoriasis symptomen verlichten

6. Infrarood sauna’s zijn comfortabel en gemakkelijk in gebruik

Infrarood sauna’s: een handige en veilige optie om psoriasis thuis te behandelen

Als je een handige en gemakkelijk te gebruiken thuisbehandeling voor psoriasis zoekt, kan een infrarood sauna iets voor je zijn. Infrarood sauna’s stralen infrarood licht uit dat in de huid dringt en een diepe, ontspannende warmte creëert die de psoriasis symptomen kan verlichten.

Infrarood sauna’s zijn een goede optie voor thuisbehandeling als je een druk schema hebt of contact met agressieve chemicaliën wilt vermijden die vaak in vrij verkrijgbare psoriasis behandelingen voorkomen.

Infrarood sauna’s zijn ook veilig voor zwangere vrouwen en jonge kinderen, waardoor ze een goede keuze zijn voor gezinnen die een natuurlijke behandelingsmogelijkheid voor psoriasis zoeken.

Om een infrarood sauna te gebruiken, moet je een sauna-apparaat kopen en het in je huis opstellen. Als je sauna eenmaal staat opgesteld, kun je genieten van de voordelen van infrarood lichttherapie. De meeste mensen vinden dat 30 minuten per dag in de infrarood sauna voldoende is om de symptomen van psoriasis te verlichten. Als je symptomen echter bijzonder ernstig zijn, kan het nodig zijn je gebruik te verhogen.

Als je een handige en veilige manier zoekt om je psoriasis thuis te behandelen, kan een infrarood sauna iets voor jou zijn. Met slechts 30 minuten per dag kun je genieten van de voordelen van deze natuurlijke en effectieve behandeling.


7. infrarood sauna’s zijn betaalbaar

Vergeleken met andere thuis- of professionele behandelingen zijn infrarood sauna’s relatief betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een prima langetermijnoplossing zijn voor de behandeling van psoriasis.

De betaalbare infrarood sauna oplossing voor psoriasis

Als je een van de vele Belgen bent die aan psoriasis lijden, weet je dat het vinden van een betaalbare en effectieve behandeling een uitdaging kan zijn. Er zijn verschillende vrij verkrijgbare en op recept verkrijgbare behandelingen, maar veel daarvan zijn duur of hebben een lange lijst van bijwerkingen. Infrarood sauna’s zijn een betaalbare en natuurlijke oplossing voor de behandeling van psoriasis symptomen.

De voordelen van infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s bieden verschillende voordelen bij de behandeling van psoriasis, waaronder

 1. Verlichting van pijn en jeuk
 2. Vermindering van ontstekingen
 3. Minder flare-ups
 4. Een zuiverder huid
 5. Verbeterde algemene gezondheid en welzijn

Plus, infrarood sauna’s zijn relatief betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een prima langetermijnoplossing zijn voor de behandeling van psoriasis. Informeer bij X-Trend naar de prijzen van onze infrarood sauna’s.

Als je een betaalbare, natuurlijke oplossing zoekt om je psoriasis te behandelen, is een infrarood sauna of infraroodcabine iets voor jou. Met zijn vele voordelen en weinig nadelen is de infrarood sauna een geweldige oplossing voor iedereen die van zijn chronische psoriasis af wil komen. Bekijk vandaag nog de prijzen van X-Trend’s infrarood sauna’s!


Psoriasis symptomen verlichten

FAQs: Infrarood sauna en psoriasis

Hoe werkt een infrarood sauna bij de behandeling van psoriasis?

Infrarood sauna’s helpen vooral de bloedcirculatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen bij de behandeling van psoriasis. De warmte van de infrarood sauna verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedsomloop, wat ontstekingen in het hele lichaam kan helpen verminderen. Bovendien kan infrarood warmte helpen bij het afbreken van gifstoffen en afvalstoffen die zich in de huid kunnen ophopen en tot flare-ups kunnen leiden.

Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna bij de behandeling van psoriasis?

Infrarood sauna’s hebben veel voordelen bij de behandeling van psoriasis. Behalve dat de infrarood sauna de bloedsomloop verbetert en ontstekingen vermindert, kan hij ook helpen om:

 • verlichten van stress en angst
 • verlichten van spierpijn en ongemak
 • verbeteren van de kwaliteit van de slaap
 • ontgiften van het lichaam
 • versterken van het immuunsysteem

Hoe vaak moet ik een infrarood sauna gebruiken om mijn psoriasis te behandelen?

Voor het beste resultaat is het aan te bevelen drie tot vier keer per week een infrarood sauna te gebruiken om psoriasis te behandelen. Afhankelijk van je individuele behoeften en de ernst van je symptomen kan het echter nodig zijn dit aan te passen. Het is belangrijk je arts te raadplegen voordat je thuis met een nieuwe behandeling begint, vooral als je een reeds bestaande aandoening hebt.

Wat zijn de risico’s van het gebruik van een infrarood sauna om psoriasis te behandelen?

Er zijn weinig risico’s verbonden aan het gebruik van een infrarood sauna om psoriasis te behandelen. Maar zoals met elke thuisbehandeling is het belangrijk dat je je arts raadpleegt voor je het gaat gebruiken, vooral als je een reeds bestaande aandoening hebt. Het is ook belangrijk om tijdens de infrarood sauna goed gehydrateerd te blijven.

Als je een handige, betaalbare en gebruiksvriendelijke manier zoekt om je psoriasis thuis te behandelen, is een infrarood sauna misschien net wat je nodig hebt! Met alle voordelen die infrarood sauna’s bieden bij de behandeling van psoriasis, is er geen reden om ze niet te proberen.

Wat zijn de symptomen van psoriasis ?

De symptomen van psoriasis kunnen variëren, afhankelijk van de ernst en de plaats van de aandoening. De meest voorkomende symptomen van psoriasis zijn rode, ontstoken huidplekken bedekt met zilverachtige schubben, droge huid, jeuk en een branderig gevoel.

Heb ik een recept nodig om een infrarood sauna te gebruiken voor de behandeling van psoriasis ?

Nee, je hebt geen recept nodig om een infrarood sauna te gebruiken voor de behandeling van psoriasis. Het is echter belangrijk dat je je arts raadpleegt voordat je thuis met een nieuwe behandeling begint, vooral als je een reeds bestaande aandoening hebt.

Kan ik een infrarood sauna gebruiken als ik zwanger ben ?

Als je zwanger bent, is het belangrijk met je arts te overleggen voor je een infrarood sauna gebruikt om psoriasis te behandelen. Hoewel er geen bewijs is dat het gebruik van een infrarood sauna tijdens de zwangerschap risico’s oplevert, is het altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen.

Waar kan ik een infrarood sauna voor psoriasis kopen ?

Bij X-Trend bieden we een ruime keuze aan infrarood sauna’s die perfect zijn voor de behandeling van psoriasis. Neem contact met ons op en ontdek onze grote keuze aan infrarood sauna’s.

Hoe lang duurt het voor een infrarood sauna werkt tegen psoriasis ?

Hoe lang het duurt voor een infrarood sauna bij psoriasis werkt, hangt af van de persoon en de ernst van zijn aandoening. De meeste mensen zullen echter na een paar weken regelmatig gebruik resultaat beginnen te zien.

Is een infrarood sauna veilig voor mensen met psoriasis ?

Ja, een infrarood sauna is veilig voor mensen met psoriasis. Veel mensen merken dat de warmte van de infrarood sauna hun symptomen verlicht en de jeuk en het ongemak die met psoriasis gepaard gaan verlicht.

Kan ik een infrarood sauna gebruiken als ik andere ziektes heb ?

Als je andere medische aandoeningen hebt, overleg dan zeker met je arts voor je een infrarood sauna gebruikt om psoriasis te behandelen. Hoewel infrarood sauna’s veilig zijn voor de meeste mensen, zijn er enkele aandoeningen die door de hitte verergerd kunnen worden, zoals multiple sclerose of lupus.

Hoe kan ik het meeste uit mijn infrarood sauna behandelingen halen ?

Om het meeste uit je infrarood saunabehandelingen te halen, is het belangrijk om voor en na elke saunabeurt veel water te drinken. Je moet na elke behandeling ook een vochtinbrengende crème op je huid aanbrengen om haar gehydrateerd en beschermd te houden.

Bij X-Trend hebben we een ruime keuze aan infrarood sauna’s die perfect zijn voor de behandeling van psoriasis. Neem contact met ons op en ontdek ons ruime aanbod infrarood sauna’s.

infraroodcabine prijs belgie