Infrarood sauna voor fibromyalgie


Heb je fibromyalgie? Koop je infrarood sauna voor fibromyalgie bij X-Trend

Als je een infrarood sauna zoekt die speciaal ontworpen is voor mensen met fibromyalgie, dan ben je bij X-Trend aan het juiste adres.

We hebben een ruime keuze aan infrarood sauna’s die de chronische pijn en vermoeidheid die met fibromyalgie gepaard gaan kunnen helpen verlichten, en ons ervaren team kan je advies geven over het beste model voor jouw behoeften. Infrarood sauna’s werken door diep in de spieren door te dringen, en helpen zo de bloedcirculatie te verhogen en ontspanning te bevorderen. Dit kan vaak een aanzienlijke verlichting geven van het ongemak van fibromyalgie, en regelmatig gebruik van een infrarood sauna kan het algehele welzijn helpen verbeteren.

 • Verbeter je fibromyalgie symptomen met regelmatig gebruik van een infrarood sauna
 • Kalmeer pijnlijke spieren, bevorder ontspanning, en verminder stress met infraroodtherapie
 • Krijg verlichting van chronische pijn, vermoeidheid, en slapeloosheid bij regelmatig gebruik van een infrarood sauna
 • Ervaar alle voordelen van een infrarood sauna in het comfort van je eigen huis

Als je een effectieve manier zoekt om je fibromyalgie onder controle te houden, is een infrarood sauna van X-Trend de perfecte oplossing.


De beste infrarood sauna’s in België? Ontdek de mooie infraroodcabines en infrarood sauna’s van X-Trend.

Vraag snel & vrijblijvend onze infraroodcabine prijzen met advies aan:

infraroodcabine of Infrarood sauna voor fibromyalgie

Stap 1 van 2

Infrarood sauna voor fibromyalgie

Infrarood sauna voor fibromyalgie

Wat is fibromyalgie en wat zijn de symptomen ?

Fibromyalgie is een aandoening die pijn en ontsteking in de gewrichten en spieren veroorzaakt. Symptomen van fibromyalgie kunnen zijn: vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, spierpijn en slaapproblemen. Er is geen genezing voor fibromyalgie, maar er zijn wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten.

Wat zijn de oorzaken van fibromyalgie ?

De precieze oorzaak van fibromyalgie is onbekend, maar men denkt dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Sommige onderzoeken suggereren dat fibromyalgie veroorzaakt kan worden door veranderingen in het zenuwstelsel. Andere mogelijke oorzaken zijn infecties, psychologische stressfactoren en trauma.

Welke behandelingen zijn er voor fibromyalgie ?

Er is geen genezing voor fibromyalgie, maar er zijn wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol kunnen helpen de pijn en ontsteking te verminderen. Antidepressiva kunnen ook voorgeschreven worden om de pijn te helpen verlichten en de slaap te verbeteren. Fysiotherapie en lichaamsbeweging worden ook aanbevolen als behandelingen voor fibromyalgie.

Hoe kan ik mijn fibromyalgie symptomen onder controle houden ?

Naast medicatie en lichaamsbeweging zijn er veranderingen in levensstijl die kunnen helpen de fibromyalgie symptomen te beheersen. Voldoende slaap krijgen, gezond eten, stress beheersen en cafeïne vermijden kunnen de symptomen helpen verlichten. Bovendien kunnen infrarood sauna’s de pijn verlichten en de kwaliteit van de slaap verbeteren bij mensen met fibromyalgie.

Conclusie

Als je last hebt van een van de bovenstaande symptomen, ga dan zeker naar een dokter, zodat die een goede diagnose kan stellen. Er is geen genezing voor fibromyalgie, maar er zijn wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Met de juiste behandeling en begeleiding kunnen mensen met fibromyalgie een betrekkelijk normaal leven leiden.


fibromyalgie en infrarood sauna kopen

Hoe een infrarood sauna kan helpen bij fibromyalgie symptomen

Als je aan fibromyalgie lijdt, weet je dat chronische pijn, vermoeidheid en hersenmist slopend kunnen zijn. Hoewel er geen genezing voor fibromyalgie bestaat, zijn er wel behandelingen die je symptomen kunnen helpen verbeteren. Een van die behandelingen is infrarood sauna therapie. Laten we eens kijken hoe infrarood sauna’s kunnen helpen bij fibromyalgie pijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen en hersenmist.

Hoe infrarood sauna’s kunnen helpen bij fibromyalgie pijn

Als je aan fibromyalgie lijdt, weet je dat chronische pijn een van de meest slopende symptomen is. Een infrarood sauna kan helpen door de doorbloeding en de bloedsomloop te stimuleren, wat helpt ontstekingen te verminderen en spieren te ontspannen. De warmte van de infrarood sauna leidt ook tot een toename van endorfines, dat zijn natuurlijke pijnstillers die door het lichaam worden aangemaakt.

Hoe de infrarood sauna kan helpen bij fibromyalgie en vermoeidheid

Vermoeidheid is een ander veel voorkomend symptoom van fibromyalgie. Infrarood sauna’s van X-Trend kunnen helpen het energieniveau te verhogen door de bloedsomloop en de zuurstofvoorziening van het bloed te verbeteren. De hitte van de sauna leidt ook tot een toename van endorfines, die je stemming en je algehele gevoel van welbehagen kunnen verbeteren.

Hoe de infrarood sauna kan helpen bij stemmingswisselingen bij fibromyalgie

Fibromyalgie kan stemmingswisselingen veroorzaken door de vermoeidheid en pijn die het veroorzaakt. Infrarood sauna’s kunnen je stemming helpen verbeteren door het endorfine- en serotonine gehalte te verhogen. De verbeterde doorbloeding kan ook helpen om meer zuurstof naar de hersenen te brengen, wat de spinnenwebben van hersenmist kan opruimen.

Conclusie

Als je aan fibromyalgie lijdt, is een infrarood sauna het overwegen waard als behandelingsmogelijkheid. De infrarode warmte kan helpen pijn te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren en het energieniveau op te krikken. Het kan ook helpen je stemming te verbeteren door het endorfine- en serotonine gehalte te verhogen. Hoewel er geen genezing voor fibromyalgie bestaat, kan infrarood sauna therapie je symptomen helpen verlichten en je de broodnodige verlichting geven.

Infrarood sauna voor fibromyalgie

Helpt een infrarood sauna sauna tegen fibromyalgie pijn?

infrarood sauna voor 1 persoon

Weinig dingen zijn meer ontspannend dan weken in een warm bad of sauna, of eventueel naar het stoombad gaan. Voor patiënten met fibromyalgie of andere vormen van chronische pijn die ongemak willen verminderen, kan warmtetherapie en een infrarood sauna helpen de pijn te verminderen en tegelijk stress te verminderen en gevoelens van welbehagen te bevorderen.

Zijn infrarood sauna’s goed tegen chronische pijn?

fibromyalgie en infrarood sauna kopen

Onderzoekers stelden vast dat infrarood sauna therapie “een veelbelovende methode kan zijn voor de behandeling van chronische pijn”. De vaststelling volgde op een tweejarige studie waarin mensen betere resultaten vertoonden met de behandeling.

Is infrarood sauna goed voor auto-immuunziekte?

Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

Infrarood sauna’s zijn geweldig voor mensen met auto-immuunziekte omdat ze helpen ontstekingen te verminderen en ontgifting te bevorderen. Infrarood sauna’s zijn ook geweldig voor mensen die het door hun ziekte moeilijk hebben om te bewegen.

Helpt warmte bij fibromyalgie?

infrarood sauna therapie

Warmte, vooral vochtige warmte, kan de pijn en stijfheid van fibromyalgie verlichten door de bloedstroom naar de plaatsen waar je pijn hebt te stimuleren. Breng een warm, vochtig washandje aan op de pijnlijke plek of probeer een douche te nemen of in een bad te weken.


De voordelen van een infrarood sauna bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wijdverspreide pijn en vermoeidheid veroorzaakt. Een infrarood sauna kan de symptomen van fibromyalgie verlichten door de bloedsomloop te verhogen, pijn te verlichten en stress en spanning te verminderen. Andere voordelen van een infrarood sauna zijn gewichtsverlies, ontgifting, een betere gezondheid van de huid en meer ontspanning.

 1. betere bloedsomloop: infrarode warmte verwijdt de bloedvaten en bevordert de doorbloeding. Dit kan pijn en stijfheid in de spieren en gewrichten helpen verminderen.
 2. pijnverlichting: infrarode warmte dringt diep door in de weefsels om pijn te verlichten. Het kan ook helpen om knopen in de spieren los te maken.
 3. ontspanning en stressverlichting: de warmte van een infrarood sauna kan helpen om lichaam en geest te ontspannen en zo stress en spanning te verlichten. De verbeterde bloedsomloop kan ook helpen om de hersenfunctie te verbeteren.
 4. andere voordelen: Behalve de bovenstaande voordelen kunnen infrarood sauna’s ook helpen bij gewichtsverlies, ontgifting, een betere gezondheid van de huid en ontspanning.

Als je aan fibromyalgie lijdt, kan een infrarood sauna allerlei gezondheidsvoordelen bieden. Door de bloedsomloop te stimuleren, pijn te verlichten, stress te verminderen en de hersenfunctie te verbeteren, kan een infrarood sauna je helpen je symptomen te beheersen en je beter te voelen.


Infrarood sauna voor fibromyalgie

Hoe gebruik je een infrarood sauna bij fibromyalgie

Als het gaat om het beheersen van de symptomen van fibromyalgie, zijn er veel verschillende behandelingsmogelijkheden. Sommige mensen vinden verlichting met medicijnen, terwijl anderen alternatieve therapieën zoals massage of acupunctuur nuttig vinden. Een andere mogelijkheid waar sommige mensen bij zweren is een infrarood sauna.

Als je een infrarood sauna voor fibromyalgie wilt uitproberen, zijn er een paar dingen die je van tevoren moet weten.

Soorten infrarood sauna’s

Er zijn drie hoofdtypen infrarood sauna’s: bijna-infrarood, midden-infrarood en ver-infrarood. Nabij-infrarood sauna’s zenden vooral nabij-infrarood licht uit, terwijl midden- en ver-infrarood sauna’s een mengsel van midden- en ver-infrarood licht uitstralen. Elke soort infrarood sauna heeft zijn eigen reeks voordelen.

Van bijna infrarood sauna’s is bekend dat ze diep in het lichaam doordringen en genezing bevorderen. Ze worden vaak door atleten gebruikt om de genezing van blessures te versnellen. Van midden-infrarood sauna’s wordt gezegd dat ze het meest effectief zijn om pijn te verlichten, terwijl ver-infrarood sauna’s het meest ontgiftend zouden werken.

Voor mensen met fibromyalgie kan elke soort infrarood sauna nuttig zijn. Wil je echter pijn verlichten, dan is een midden-infrarood sauna misschien de beste keuze.

Hoe lang moet je een infrarood sauna gebruiken bij fibromyalgie?

Hoe lang je in een infrarood sauna blijft, hangt af van een paar factoren, zoals de soort infrarood sauna en je persoonlijke tolerantie voor hitte. De meeste mensen met fibromyalgie kunnen zonder problemen 15 tot 20 minuten in een infrarood sauna verblijven.

Als je voor het eerst een infraroodsauna gebruikt, kun je het beste beginnen met kortere saunabeurten en geleidelijk toewerken naar langere sessies. Het is ook belangrijk om voor en na je saunabeurt veel water te drinken om je vochtbalans op peil te houden.

Wat kun je verwachten bij een saunabezoek in de infrarood sauna

Tijdens een saunabeurt in de infrarood sauna voel je je ontspannen en kalm, want de warmte helpt om spierspanning en pijn te verlichten. Sommige mensen merken ook dat ze in de infrarood sauna meer zweten dan in een gewone sauna, omdat de warmte dieper in het lichaam doordringt.

Het is belangrijk dat je je in de infrarood sauna niet te veel inspant. Als je je duizelig of misselijk voelt, neem dan een pauze en ga zitten tot je je beter voelt. Je kunt ook de deur of het raam openzetten als je wat frisse lucht nodig hebt.

Infrarood sauna voor fibromyalgie

Tips om het meeste uit je infrarood sauna te halen

De infrarood sauna is een geweldige manier om je lichaam te ontspannen en te ontgiften, maar er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden om er zeker van te zijn dat je het meeste uit je saunagang haalt. Hier zijn wat tips over hoe je comfortabel blijft tijdens je saunabeurt, je erop voorbereidt en ervan herstelt.

Blijf comfortabel tijdens de sauna

 • Drink veel water voor en na je saunabeurt om gehydrateerd te blijven.
 • Draag loszittende kleding die de warmte niet vasthoudt, zoals katoen of linnen.
 • Blijf niet langer dan 30 minuten achter elkaar in de sauna.
 • Als je je duizelig voelt, verlaat dan onmiddellijk de sauna en koel af met koele lucht of water.

Voorbereiding op je saunabeurt

 • Vermijd het eten van een zware maaltijd voordat je naar de sauna gaat. Een lichte snack is prima, maar je wilt je niet ongemakkelijk voelen terwijl je je probeert te ontspannen.
 • Zorg dat de kamer schoon is voor je met je sessie begint.
 • Stel de temperatuur in volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Herstellen van je sessie

 • Drink veel water na je sessie om je lichaam te laten herstellen en gifstoffen weg te spoelen.
 • Vermijd alcohol gedurende minstens 24 uur na je sessie.
 • Eet gezonde voedingsmiddelen die je lichaam helpen herstellen, zoals fruit en groenten die veel antioxidanten bevatten.

Andere voordelen van een infrarood sauna

 • Ontgift je lichaam door gifstoffen te elimineren door te zweten
 • Verlicht pijn door de bloedcirculatie te verhogen en ontstekingen te verminderen
 • Verbetert de gezondheid van de huid door de poriën te openen en de collageenproductie te verhogen
 • Vermindert stress en spanning door ontspanning te geven

Een infrarood sauna is een geweldige manier om je lichaam te ontspannen en te ontgiften. Toch moet je een paar dingen in gedachten houden om er zeker van te zijn dat je het meeste uit je bezoek haalt. Drink veel water voor en na je saunabeurt, draag loszittende kleding en blijf niet langer dan 30 minuten achter elkaar in de sauna. Als je deze tips volgt, zal je saunabeurt zeker plezierig en heilzaam zijn.

Infrarood sauna voor fibromyalgie

Fibromyalgie ? Koop een infrarood sauna

Als je aan fibromyalgie lijdt, weet je hoe slopend de aandoening kan zijn. Van pijn en stijfheid tot vermoeidheid en hersenmist, de symptomen van fibromyalgie kunnen het moeilijk maken om een normaal leven te leiden. Gelukkig is er hoop. Studies hebben aangetoond dat infrarood sauna’s kunnen helpen de symptomen van fibromyalgie te verlichten door ontstekingen te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Bij X-Trend bieden we een reeks infrarood sauna’s aan die speciaal ontworpen zijn voor mensen met fibromyalgie. Als je verlichting zoekt, overweeg dan een investering in een infrarood sauna van X-Trend.

infraroodcabine prijs belgie: Infrarood sauna voor fibromyalgie