Infrarood Sauna Thuis

Infrarood sauna voor thuis

U wilt graag een infrarood sauna aanschaffen? Zo kan u thuis genieten van de vele voordelen die een infrarood sauna met zich mee brengt.

Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infrarood Sauna Thuis

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Thuis
Infrarood Sauna Thuis

Infrarood Sauna Thuis: Redenen om Thuis een Infrarood Sauna te Kopen

Sauna’s worden al tientallen jaren gebruikt door gezondheid bewuste individuen voor het verbeteren van fitheid van de spieren, het verkwikken van de huid en het verliezen van de afvalstoffen in het lichaam door transpiratie.

infrarood sauna thuis
infrarood sauna thuis

Enthousiaste sauna gebruikers stappen nu over op een huis infrarood sauna, omdat deze onbeperkt gebruikt kunnen worden en altijd in de buurt zijn. Een sauna thuis is ook een prima plek om met familie of vrienden te ontspannen. Als het op het bouwen van een huissauna aankomt, weten veel mensen niet dat dit geweldige warmte bad relatief eenvoudig te bouwen is. In dit artikel staan een aantal stappen, die u moet weten wanneer u zelf een sauna thuis wilt laten bouwen.

Overwegingen vooraf

De eerste stap is een locatie te kiezen voor uw huissauna. Zoek een plek waar verwarming, sanitair en elektriciteit makkelijk toegankelijk zijn. Huissauna experts raden een plek in uw badkamer aan, omdat daar reeds een betonnen vloer, sanitaire voorzieningen en elektriciteit voor handen zijn. Als u liever een buitenplek in gedachten heeft, zoek dan naar een plek met bij voorkeur geen overhangende bomen of nabij stromend water. Zoek eerst contact met uw gemeente met oog op eventuele bouwregels, als u van plan bent buiten uw sauna te bouwen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


De Binnenwand

De volgende taak is het installeren van de nodige bedrading en pijp- en gasleidingen. Als u dit klaar heeft, kunt u beginnen met de binnenwand van de cabine. De cabine zal gebouwd worden met houten planken, het liefst rood cederhout of wit dennenhout. Als u de planken vast timmert, houdt dan rekening met de openingen voor de ventilatie in het plafond, vloer en boven de verwarming. Let er vooral op dat u verzinkte spijkers gebruikt aangezien die niet heel heet worden als de sauna in gebruik is.

Isolatie, Buitenmuur en vloer

Laat naar wens ruimte vrij voor bankjes en ramen of volg de instructies, die geleverd worden bij de sauna fabricage set. Vervolgens moet u de binnenwand isoleren met behulp van glasvezel en moet u een stoomafsluiting bouwen om vochtschade tegen te gaan. Bouw nu de buitenwand op ongeveer een kleine halve meter afstand van de binnenwand. Bevestig het houten- of tegelplafond, maar laat ruimte voor de ventilatie. Op dit punt bent u klaar om het verwarmingssysteem en de keramieken vloer te installeren. Plaats de losse houten vloerplanken rond het gebied van het verwarmingssysteem en plaats de sauna verwarming.

Laatste aanpassingen

U bent bijna klaar. Het enige dat u nu nog hoeft te doen zijn de banken, ramen, deur en andere armaturen te installeren. Voordat u de infrarood sauna thuis voor het eerst gebruikt, moet u eerst het verwarmings- en ventilatiesysteem testen om te zien of alles naar behoren werkt. En zie daar; u bent helemaal klaar om van een weldadige, ontspannen sauna ervaring te genieten, gewoon bij u thuis.

De grootte en plek van de huissauna zal afhangen van uw eigen wensen. Als u van plan bent de infrarood sauna te gebruiken met familie of vrienden, kunt u beter een grotere sauna bouwen.

Infrarood sauna voor thuis kopen

Nu dat u weet hoe u thuis een sauna kunt bouwen, kunt u meteen beginnen, zodat u snel kunt genieten van baden en ontspannen in uw eigen sauna.