Infrarood Sauna Therapie | Ontdek de beste infrarood sauna’s in België in 2023

Infrarood sauna therapie: voordelen

Het gebruik van infraroodsauna’s wordt steeds populairder naarmate de mensen de vele gezondheidsvoordelen ervan leren kennen. Een infrarood sauna gebruikt warmte om een omgeving te creëren waarin uw lichaam kan zweten. Dit zweet verwijdert dan gifstoffen zoals zware metalen, aluminium en andere chemische stoffen die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt.

Andere voordelen van een infrarood sauna zijn:

– verbeterde cardiovasculaire gezondheid

– verminderde stressniveaus

– betere slaapkwaliteit

– Sterker immuunsysteem

– Verminderde ontsteking

– verbeterde gezondheid van de huid

Als u een manier zoekt om uw algemene gezondheid te verbeteren, kan een infraroodsauna de perfecte oplossing zijn. Neem contact op met X-Trend hier op deze pagina om meer te weten te komen over hoe u van dit soort therapie kunt profiteren.


De beste infraroodcabine kopen? Ontdek de mooie infraroodcabines en infrarood sauna’s voor thuis van X-Trend, de infrarood expert van België.

Vraag snel & vrijblijvend onze infraroodcabine prijzen met advies aan:

infraroodcabine

Stap 1 van 2

Infraroodcabines infrarood sauna kopen beste prijs

Infrarood Sauna Therapie

De sauna gloed na een infrarood sauna therapie of sessie is onmiskenbaar: Als u uit een infrarood-sauna komt, voelt het alsof de zon van binnen gloeit.

Zowel de hersenen als het lichaam reageren op de infrarood lichtfrequentie, de geest resoneert met heldere gedachten; de huid voelt strak, gereinigd en glad aan, terwijl de algemene stemming wordt gesublimeerd in een staat van positiviteit.

Dus, wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam en de hersenen na de infrarood sauna om deze toestanden van zijn te creëren?

De sauna gloed kan worden verklaard in specifieke wetenschappelijke termen en de gevoelens van helderheid, opgetogenheid en helderheid van denken zijn in werkelijkheid het directe resultaat van een cascade van biochemische veranderingen in het lichaam als reactie op breed spectrum infrarood licht.

Info: infrarood sauna therapie


infrarood sauna therapie
infrarood sauna therapie


Infrarood Sauna Therapie: gloed na de sauna

Het is geen toeval dat sauna gebruikers na een tijd onder invloed te zijn geweest van het breed spectrum infrarood licht een verhoogde creativiteit en nauwkeurigheid van denken ervaren.

Terwijl het lichaam wegzinkt in een diepe staat van ontspanning, vinden er vele neurologische veranderingen plaats in de hersenen die leiden tot een verhoogde mentale focus en helderheid van geest.

In slechts een kwartiertje infraroodsauna wordt de bloedsomloop drastisch verbeterd, inclusief een aanzienlijke toename van de bloedtoevoer naar de hersenen.

Deze verhoogde bloedstroom naar de hersenen resulteert in een vloeiende expressie van intellect en gerichte aandacht, terwijl het lichaam ontspannen blijft.

Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 50 triljoen cellen, zodat de menselijke fysiologie in werkelijkheid een dynamisch, bewegend en steeds veranderend organisme is, bestaande uit verschillende systemen of gemeenschappen van gelijkgestemde cellen die samenwerken om uw overleving en optimale gezondheid te verzekeren.

Een nadere blik op de biologie achter de relatie van infrarood licht en cellulair leven toont een diepgaande invloed op de energiecentra van elke cel, bekend als de mitochondriën.

Wanneer infrarood licht voorbij de eerste opperhuid in de zachte weefsels van het lichaam doordringt, reageren de mitochondriën, de energie omzetting van elke cel, opgewonden en beginnen ze sneller salpeterzuur te produceren, dat op zijn beurt in zuurstof wordt omgezet.

Het resultaat van het verhoogde zuurstofgehalte in de bloedbaan is een betere circulatie van zuurstofrijk bloed.

U vraagt zich misschien af hoe één lichtspectrum zoveel aandoeningen kan beïnvloeden.

Wanneer het fysieke lichaam wordt gezien als een dynamische gemeenschap van cellen, wordt het duidelijk dat gezonde cellen en een levendig intracellulair milieu een positieve invloed hebben op de weefsels, de orgaanfunctie en het systeemmechanisme, die allemaal de menselijke fysiologie vormen.

Daarom, als cellen gezonder worden in reactie op infrarood licht, of het nu cellen in de tenen zijn, of de hersenen, dragen ze uiteindelijk bij aan een gezonde fysieke expressie voor het hele lichaam.

Naast de lichtfrequentie zelf van het infrarode spectrum, terwijl men in een sauna is, stijgt de interne temperatuur van het lichaam om te beginnen met de productie van heat shock proteïnen.

Deze felle ‘eiwit chaperones’ helpen om eiwitten te organiseren en ze door de intracellulaire ruimte te begeleiden.

In wezen creëren ze een gezonde omgeving in de vloeistof tussen de cellen.

De verhoogde productie van heat shock proteïnen beïnvloedt direct het proces van neurogenese: de aanmaak van nieuwe hersencellen.

Opzettelijke en gecontroleerde thermische therapie bevordert factoren die de groei en ontwikkeling van neuronen binnen het centrale zenuwstelsel ondersteunen.

Als de hersenen door neurogenese worden aangevuld met nieuwe neuronen, gaan gefocuste aandacht en verhoogde intellectuele functie met groot gemak gepaard.

Na de sauna-ervaring zullen gebruikers een diepgaande verschuiving in intellectuele activiteit voelen, inclusief precisie en gemak van gedachtestroom.

Info: infrarood sauna therapie

Infrarood Sauna Therapie en ziektes

Is het mogelijk dat regelmatig gebruik van infrarood sauna’s een positieve invloed kan hebben op mensen die lijden aan hersen degeneratieve ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose)?

De vorming van nieuwe hersencellen tijdens en na de infrarood sauna sessie zorgt ervoor dat een reeds gezond brein op een hoger niveau kan functioneren, dit geldt ook voor personen die lijden aan degeneratieve hersenziekten.

De verwoestende effecten van hersen degeneratieve ziekten voor zowel patiënten als hun families zijn ongekend in ontbering.

De blootstelling aan warmte tijdens infrarood sauna sessies bevordert neurologisch herstel, verhoogde neurogenese, en verhoogde zuurstofrijke bloedcirculatie naar de hersencentra.

Info: infrarood sauna therapie

Infrarood Sauna Therapie & zenuwstelsel

Het autonome zenuwstelsel heeft twee hoofdtakken: De sympatische divisie (fight or flight/survival/stress respons) en de para sympatische divisie (ontspanning/verjonging/regeneratie).

De inschakeling van een van beide takken neutraliseert de andere.

Dit is belangrijk omdat het lichaam in de ene of de andere toestand moet zijn om evenwicht te creëren.

Als we ons kunnen voorstellen dat het autonome zenuwstelsel een voertuig is: sympathische dominantie is gelijk aan het intrappen van het gas om vaart te maken, en para-sympathische dominantie is als remmen voor een oliewissel en een afstelling.

Het is nodig om te ‘pauzeren’, of te ontspannen, zodat het lichaam zijn energie weer naar binnen kan richten, naar genezing en groei.

Terwijl dit gebeurt, is het noodzakelijk dat het autonome zenuwstelsel het gaspedaal volledig loslaat voor optimale resultaten.

Waarom is para sympathische dominantie belangrijk?

Het is noodzakelijk voor de gezondheid en de overleving van het menselijk organisme om gemakkelijk uit een staat van overleving terug te kunnen glijden naar een staat van ontspanning, omdat het lichaam alleen in ontspanning kan beginnen zichzelf te herstellen en de celreplicatie positief te stimuleren.

Wanneer het lichaam gedurende langere perioden in een overlevingsstand blijft, ontstaat uiteindelijk ziekte, omdat de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam niet in staat zijn volledig in werking te treden.

Om homeostase en gezondheid van het lichaam te verwezenlijken is het nodig een middel of hulpmiddelen te vinden die het mogelijk maken het autonome zenuwstelsel moeiteloos uit een toestand van stressrespons terug te brengen in een toestand van ontspanning waarin cellulaire genezing en regeneratie kunnen plaatsvinden.

Blootstelling aan het brede spectrum van infrarood licht maakt het mogelijk om terug te keren naar de para sympatische dominantie.

Bij regelmatig gebruik van infrarood sauna therapie wordt het para sympatische zenuwstelsel weer ingeschakeld om het lichaam te genezen en in balans te brengen.

In een toestand van sympathische dominantie is het denkproces (noodgedwongen) beperkter omdat het menselijk organisme probeert te overleven; alle aandacht is naar buiten gericht op potentiële dreiging.

Ontspannen toestanden daarentegen bevorderen de creativiteit, omdat het lichaam en de geest zich veilig voelen in hun omgeving en dus niet anticiperen op bedreigingen van buitenaf.

De hersenen zijn niet langer alleen maar bezig met overleven, maar vuren neuronen in vele richtingen af, waardoor het aantal creatieve gedachten toeneemt.

Creatief denken buiten de gebaande paden maakt succes en groei mogelijk op alle gebieden van het leven: Zakelijk, academisch, ouderschap, artistiek, financieel, zelfontplooiing, en meditatie om er maar een paar te noemen.

Info: infrarood sauna therapie

Tip: ontdek ook vacuum machine


infrarood sauna therapie
infrarood sauna therapie


Het lichaam en breed spectrum infrarood licht

– Verminderd risico van type II diabetes
– Toename magere spiermassa
– Vermindering van vetweefsel
– Ontgifting
– Verhoging van de immuunrespons

Info: infrarood sauna therapie

Verhoogde insulinegevoeligheid – het hart- en vaatstelsel activeren

Insulinegevoeligheid is een noodzakelijke voorwaarde voor de behandeling van diabetes type II, maar ook voor het verminderen van het risico op de ontwikkeling ervan.

Klinisch significante gegevens suggereren dat warmtetherapie en in het bijzonder de behandeling met een infraroodsauna patiënten met een verminderde insulinegevoeligheid kan helpen.

Het verblijf in een infraroodsauna heeft een positief effect op het cardiovasculaire systeem, doordat de bloedsomloop toeneemt.

Uiteindelijk is het zitten onder de stralen van infrarood licht een soortgelijk effect als aërobe en anaërobe lichaamsbeweging, zonder dat het autonome zenuwstelsel in een toestand van stressreactie wordt gebracht, zoals bij veel vormen van aërobe activiteit wel het geval is.

Infrarood sauna therapie is een uitstekend middel om een krachtige cardiovasculaire respons op te wekken voor mensen die niet kunnen deelnemen aan traditionele vormen van lichaamsbeweging, zoals joggen, fietsen of zelfs wandelen.

De voordelen van deze vormen van lichaamsbeweging kunnen worden geoogst door het proces van sauna therapie.

Info: infrarood sauna therapie


infrarood sauna therapie
infrarood sauna therapie


Toename van magere spiermassa

Spierherstel verloopt om verschillende redenen sneller bij blootstelling aan infrarood licht.

Ten eerste zorgt de overgang van een toestand van stressrespons naar ontspanning voor een sneller herstel van de spieren, terwijl tegelijkertijd de menselijke groeihormonen toenemen.

Dit betekent dat het herstel van actieve vormen van lichaamsbeweging, waarbij spiervezels worden afgebroken, in minder tijd gebeurt.

Menselijke Groeihormonen zijn anabole hormonen die zowel de vetvrije spiermassa doen toenemen als het vetweefsel doen afnemen; het effect van deze veranderingen zorgt voor een slankere, meer gebeeldhouwde fysieke vorm, vrij van ongewenst vetweefsel.

Info: infrarood sauna therapie

Ontgifting

Maak gebruik van het grootste orgaan van het lichaam: de huid.

Verhoog het vermogen van uw lichaam om te ontgiften van potentieel schadelijke stoffen en zware metalen, waaronder cadmium, kwik, nicotine, alcohol, lood, melkzuur, en nog veel meer.

Door de lichaamstemperatuur te verhogen, beginnen de huidporiën overvloedige hoeveelheden transpiratie af te geven.

Door dit intense zweten begint het lichaam zich gemakkelijk te ontdoen van schadelijke stoffen, waardoor de inwendige organen worden ontlast.

Info: infrarood sauna therapie


infrarood sauna therapie
infrarood sauna therapie


Verhoogt de immuunrespons

Hardnekkige infecties in het lichaam kunnen de immuunrespons uitputten.

Een sessie met een infraroodsauna verhoogt de lichaamstemperatuur en wekt een kunstmatige koorts op.

Koorts is het natuurlijke mechanisme van het lichaam om te vechten tegen infecties.

De activering van deze koortsreactie kan het lichaam in staat stellen zich te ontdoen van infectieuze permeaties die de immuniteit langzaam afbreken.

Actief kiezen om een “valse” koorts te creëren door infrarood sauna therapie kan het lichaam bevrijden van infecties, en de immuunrespons versterken.

Info: infrarood sauna therapie

De Infrarood Metamorfose: Transformeer lichaam en geest

Onderzoek op het gebied van de biogeneeskunde ondersteunt de gezondheidsvoordelen voor zowel de hersenen als het lichaam bij regelmatig gebruik van een infrarood sauna.

De gloed na het sauna gebruik is de natuurlijke ervaringswaarde die samenhangt met de diepgaande cellulaire transformatie die plaatsvindt in alle systemen van het lichaam.

De na-effecten van een infrarood sauna sessie kunnen ons achterlaten met een scherpe geest, snel verstand, gezonde celproductie en grote creatieve expansie.

Info: infrarood sauna therapie

[toc]