Infrarood Sauna te Koop: Traditionele Sauna Versus Infrarood Sauna

Infrarood sauna te koop

U wilt graag een kwaliteitsvolle infra rood sauna kopen? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - infrarood sauna te koop

Stap 1 van 2

infrarood sauna te koop
infrarood sauna te koop

Traditionele sauna’s  zijn stoomkamers die het zelfde effect hebben, maar op een geheel verschillende manier. Beiden veroorzaken een stijging van de temperatuur van het lichaam en een verbeterde bloed circulatie; echter, het belangrijkste verschil is dat de ene in een droge kamer is en de andere heel erg vochtig is. Droge sauna’s zijn veel populairder geworden dan het stoomalternatief en in dit artikel zullen we bekijken waarom mensen liever een te koop aangeboden Infrarood sauna kopen dan een stoomexemplaar.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood Sauna te Koop

1. Infrarood sauna’s zijn meestal droog, stoomkamers daarentegen zijn vol vocht. Dit is zowel goed als schadelijk. Stoomkamers zijn perfect voor mensen met ademhalingsproblemen omdat zij verlichting geven en de stress op iemands borst en longen vermindert. Dit voordeel gaat verloren als u een te koop aangeboden Infrarood sauna koopt. Echter, de hoge vochtgehaltes in de stoom kunnen niet gedurende lange periodes worden verdragen, en dit limiteert het gebruik van stoomkamers.


kleine infraroodcabine
kleine infraroodcabine

2. Sauna kamers zijn geweldig om de huid te hydrateren en Infrarood kamers zijn niet anders. Echter, zij voelen niet zo overvol als stoomkamers en daarom hebben sommige mensen deze liever.

Waarom een te koop aangeboden Infrarood Sauna beter is:

  • Door het vocht in stoomkamers komen daar vaker bacteriën en schimmels voor. Dit betekent dat de gebruikers infecties en ziektes kunnen krijgen als de kamer niet regelmatig wordt schoongemaakt.
  • Zoals hierboven gezegd, kunnen stoomkamers niet gedurende lange periodes worden ingezet. Dit omdat deze kamers te vochtig zijn, waardoor het lichaam moeite heeft om het geproduceerde zweet af te scheiden, wat tot oververhitting kan leiden.
  • Stoomsauna’s  kunnen niet worden geïnstalleerd zonder afvoer. Daarom kan de plaatsing niet ongemerkt gebeuren. Dit beperkt de opties als het op het plaatsen aankomen en dit is erg ongemakkelijk voor mensen die een sauna hun woning willen installeren.
  • Als u een recept hebt gekregen van een professionele detox, dan zult u een te koop aangeboden Infrarood sauna moeten aanschaffen, want met een stoomsauna duurt het proces veel langer. De meeste professionele detoxes worden om deze reden in droge sauna’s  uitgevoerd.
  • De kans op brandwonden is aanmerkelijk minder als u daarom een te koop aangeboden Infrarood sauna koopt. Dit is omdat de heaters buiten zicht zijn geïnstalleerd. Zo hoeven de gebruikers van de sauna niet met ze in contact te komen.
  • Infrarood stralen dringen dieper het lichaam binnen en daardoor kan de gebruiker 80% van de warmte absorberen, waardoor er erg weinig verliezen zijn. Deze stralen handelen ook sneller dan stoom, waardoor hetzelfde gedaan wordt in de helft van de tijd. Ook hoeft de sauna gebruiker niet te wachten tot de kamer is opgewarmd, want het heeft vrijwel direct effect.

infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Traditionele stoomsauna’s  hebben hun eigen voordelen, die niet beschikbaar zijn als u een Infrarood sauna gebruikt, echter: u kunt het beste beiden proberen en dan voor uzelf beslissen wat het beste bij uw behoeften past. In het algemeen zijn Infrarood uitvoeringen sneller, gezonder en gemakkelijker.


Infrarood Sauna Gids en Voordelen Uitgelegd

Hoe werkt het?

Wij brengen je het goede van de gezonde zonnestralen, terwijl we de schadelijke weghouden!

De zon is de voornaamste bron van stralingsenergie op aarde, maar niet al deze energie is heilzaam voor ons.

Zonlicht is een combinatie van zichtbaar licht en onzichtbaar licht.

De zeven kleuren van de regenboog vind je in het zichtbare lichtspectrum, en de onzichtbare infrarode stralen en ultraviolette stralen vind je aan weerszijden van het zichtbare lichtspectrum.

Ultraviolette stralen zijn bekend om hun vermogen de huid te beschadigen, wat vroegtijdige veroudering, zonnebrand en zelfs kanker veroorzaakt.

Infrarode stralen daarentegen zijn gezond, ze dringen diep in je huid door en lossen schadelijke stoffen op die zich in je lichaam ophopen.

De infrarode stralen revitaliseren je cellen en je stofwisseling.


infrarood sauna te koop
infrarood sauna te koop

Belangrijkste voordelen:

– Verhoog de stofwisseling, verbrand calorieën, en help je gewicht te verliezen
– Verlicht spier- en gewrichtspijn
– Verwijder gifstoffen en verbeter het immuunsysteem
– Verbeteren het aanzien van cellulitis
– Verminder stress en vermoeidheid
– Verbeteren van de huid
– Verbeteren van een slechte bloedsomloop
– Verminder depressie en stemmingsstoornissen

Verhoog de stofwisseling, verbrand calorieën, en help je afvallen

Van infrarood sauna’s is aangetoond dat ze helpen bij gewichtsverlies.

Studies hebben aangetoond dat een 30 minuten durende sessie in een ver infrarood sauna 200-600 calorieën kan verbranden.

Dit komt nog bij het gewicht dat door transpiratie verloren gaat, wat meestal te wijten is aan waterverlies en als zodanig na de sauna beurt door het drinken van vloeistoffen snel weer teruggewonnen wordt.

Het lichaam moet hard werken om zichzelf weer af te koelen na in een ver infrarood sauna te zijn geweest en deze inspanning levert een verhoogde hartslag en stofwisseling op.

In het Journal of the American Medical Association van augustus 1981 werd gemeld dat de bloedstroom in zulke omstandigheden kan verdubbelen.

Verlichting van spier- en gewrichtspijn

Ver infrarood sauna’s kunnen verlichting geven aan patiënten die lijden aan fibromyalgie, artritis, en pijnlijke gewrichten en spieren.

Therapie met ver infrarood sauna’s dringt diep door in gewrichten, spieren en weefsels, het verhoogt de zuurstofstroom rond het lichaam en bevordert de bloedsomloop.

Natuurlijke lichaamsgenezing met infrarood kan leiden tot een gezondere levensstijl voor jou.

Verwijder gifstoffen en verbeter het immuunsysteem

We geloven in het verwijderen van dagelijkse gifstoffen uit onze levensstijl.

Gifstoffen en zware metalen komen voor in onze bodem, verzorgingsproducten, watervoorraden en de lucht.

Ze hebben een destructieve invloed op onze normale homeostase (de gezonde werking van ons lichaam), en veroorzaken enzymstoornissen, hormonale onevenwichtigheden, en de verzwakking van ons immuunsysteem.

Veel mensen beseffen niet dat een toxische overbelasting van het lichaam deze gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

De voordelen van ontgiften met infrarood sauna’s zijn onder andere een ontzwollen, heldere huid, een verhoogde mentale helderheid, herstelde energieniveaus, minder allergieën, een betere slaap, en een herstelde lever- en immuunfunctie.

Hoe werkt dit?

In wezen zorgen ver infrarode stralen ervoor dat water in het lichaam gaat trillen.

Omdat het menselijk lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat, kan dit een uitgesproken effect hebben op onze weefsels:

– De infrarode warmte-energie dringt diep in de weefsels door, verhit ze en breekt clusters van watermoleculen af.
– Toxines komen dan gemakkelijk vrij.
– De haarvaten zetten uit door de extra warmte, waardoor de circulatie van het bloed verbetert.
– Het metabolisme van het lichaam wordt verhoogd en de weefsels worden geactiveerd om de nodige enzymen te produceren.
– Vetoplosbare chemicaliën worden via de talgklieren en zweetklieren uit het lichaam verwijderd.

De gemiddelde mens zweet 20% gifstoffen uit en 80% water! In gewone sauna’s zweet de gemiddelde mens slechts 3% gifstoffen en 97% water uit.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Verbetert het uitzicht van cellulitis

Cellulitis geeft de huid een opvallend uiterlijk, dat lijkt op een sinaasappelhuid.

Het bestaat uit vet, water, en welke afvalstoffen er ook onder de huid vastzitten door een slechte doorbloeding.

Infrarood sauna’s kunnen het verschijnen van cellulitis helpen verminderen door de weefsels onder de huid te verwarmen en de bloedcirculatie te verhogen, waardoor het lichaam van ongewenste afvalstoffen en gifstoffen wordt ontdaan.

Verminder stress en vermoeidheid

Verre infrarood sauna’s kunnen helpen bij stressvermindering en verlichting geven bij chronisch vermoeidheidssyndroom.

Ontspanning is belangrijker voor je gezondheid dan de meeste mensen beseffen.

Volgens veel gezondheidsdeskundigen – hoe meer gestrest je bent, hoe meer cortisol je lichaam zal produceren.

Cortisol is het “vecht of vlucht” hormoon dat in de bijnieren wordt aangemaakt.

Het verhoogt de hartslag, de bloeddruk, en stimuleert het afzetten van overtollige calorieën in het midden van het bovenlichaam.

De infrarood sauna geeft je de ultieme ontspanningservaring.

De therapeutische ver-infrarode warmte brengt een verkwikkend diep weefselzweet op gang, waardoor je je na elke sessie helemaal gebiologeerd voelt.

Bovendien blijkt uit wetenschappelijk bewijs dat ver infrarood therapie het lichaam kan helpen gezonde cortisol spiegels te handhaven.

Terwijl het cortisol gehalte tijdens een sauna beurt gelijk kan blijven of licht kan stijgen, daalt het daarna.

Verbetert de huid

Van infraroodtherapie is aangetoond dat het ontstekingen vermindert en de celgezondheid verbetert.

Dit betekent dat wonden sneller kunnen genezen met minder littekenvorming en dat de effecten van acne, eczeem, psoriasis, brandwonden en alle andere huidletsels of snijwonden kunnen worden verminderd.

Infrarood therapie kan helpen rimpels te verminderen en de huid er stralender en steviger uit te laten zien met een verbeterde teint en elasticiteit.

Het kan ook helpen om cellulitis die onder de huid vastzit te verminderen.

Natuurlijke infraroodtherapie kan verbazingwekkende resultaten hebben bij de behandeling van eczeem en psoriasis.

Regelmatig gebruik van een infrarood sauna helpt niet alleen om gifstoffen uit het binnenste van je lichaam te verwijderen en je stressniveau te verlagen (een bewezen trigger voor zowel eczeem als psoriasis), maar ook om de huidontsteking onder controle te houden.

Infrarood helpt om de jeuk die met eczeem en psoriasis gepaard gaat op te heffen en stimuleert dan de genezingsprocessen van de huid.

Zo kun je je misschien ontdoen van de risico’s van verzachtende crèmes, smeerzalf en steroïde crèmes die vaak dunner wordende huid, acne-achtige uitbraken, kapotte bloedvaten en striae veroorzaken.

Verbeteren van een slechte bloedsomloop

De problemen van hoge bloeddruk, hartziekten en een slechte bloedsomloop kunnen worden verminderd door behandeling met een infrarood sauna.

Tijdens een sauna beurt van 15-30 minuten stijgt de hartslag met 50-75%, wat een soortgelijk metabolisch resultaat oplevert als door lichaamsbeweging.

Je bloedvaten worden soepeler en er is een verhoogde circulatie naar je ledematen, de haarvaten zetten uit waardoor je bloed met een grotere snelheid kan circuleren.

Een goede bloedsomloop is van vitaal belang voor de goede werking van het menselijk lichaam, dat voedingsstoffen (uit je voeding) en zuurstof naar alle delen van het lichaam brengt, en kooldioxide en andere afvalstoffen afvoert om uit het lichaam te worden verwijderd.

Verminder depressie en stemmingsstoornissen

Van ver infrarood warmtetherapie is gedocumenteerd dat het de natuurlijke endorfines van het lichaam stimuleert, net alsof het aan het sporten is.

Deze feel good hormonen en het vrijkomen van opgeslagen spanning en stress door de spieren en weefsels van het lichaam verheffen je stemming, waardoor je opgewekt en ontspannen achterblijft, zowel lichamelijk als geestelijk.

Dit kan een effectief hulpmiddel zijn bij de behandeling van depressie en andere stemmingsstoornissen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Psychologische voordelen

– verminderde stress en angst
– verhoogde creativiteit en intelligentie
– verminderde depressiviteit
– verhoogd leervermogen, moreel redeneren en geheugen
– verminderde prikkelbaarheid en humeurigheid
– gevoelens van vitaliteit en verjonging
– verhoogde emotionele controle
– toegenomen gevoel van eigenwaarde
– verhoogde alertheid
– verbeterde relaties
– verbeterde concentratie

Fysiologische voordelen

– kan helpen de bloeddruk te verlagen
– pijn van chronische ziekten voorkomen, vertragen of beheersen
– versterkt immuunsysteem
– verlaagd cholesterolgehalte
– verbeterde luchtstroom, vooral bij mensen met astma
– jongere biologische leeftijd

Wat moet ik doen tijdens een sessie in een infrarood sauna?

Wees voorbereid om te zweten.

Je kleedt je uit in onze privé-ruimte en gaat comfortabel in de ver-infrarood sauna koepel liggen.

De temperatuur en de timer worden ingesteld en je kunt 15-30 minuten ontspannen op rustige muziek.

Als de timer de sauna uitschakelt, kun je de koepel verwijderen en gewoon opstaan.


infrarood sauna te koop
infrarood sauna te koop

Is infrarood warmte schadelijk?

Niet in het minst.

Infrarood licht en infrarode warmte worden al tientallen jaren door dokters en wetenschappers gebruikt.

Er zijn duizenden gedocumenteerde studies geweest en er is geen enkel geregistreerd bewijs dat infrarode stralen een nadelige invloed hebben.

In tegenstelling tot ultraviolette stralen, die zeer schadelijk kunnen zijn voor de huid en uiteindelijk kanker kunnen veroorzaken, zijn infrarode stralen volkomen veilig en hebben ze talrijke gunstige gezondheidseffecten op het menselijk lichaam.

Wat kun je verwachten?

Een infrarood Sauna ervaar je terwijl je comfortabel op je rug ligt.

Je hoofd blijft tijdens de 30 minuten durende behandeling buiten de sauna.

Je zult merken dat de infrarood sauna veel comfortabeler is dan een gewone sauna, omdat je geen hete lucht inademt.

Na ongeveer twintig minuten is de infrarode warmte diep in je weefsels doorgedrongen, je poriën zijn opengegaan, en je lichaam produceert grote hoeveelheden transpiratievocht.

Dit vrijkomende zweet bevat ook gifstoffen, dus het proces verwijdert niet alleen water.

De behandeling zal je een diep ontspannen en stressvrij gevoel geven

Aarzel dus niet en contacteer ons zo snel mogelijk!

[toc]