Infrarood Sauna te Koop: Traditionele Sauna Versus Infrarood Sauna


Traditionele sauna’s  zijn stoomkamers die het zelfde effect hebben, maar op een geheel verschillende manier. Beiden veroorzaken een stijging van de temperatuur van het lichaam en een verbeterde bloed circulatie; echter, het belangrijkste verschil is dat de ene in een droge kamer is en de andere heel erg vochtig is. Droge sauna’s zijn veel populairder geworden dan het stoomalternatief en in dit artikel zullen we bekijken waarom mensen liever een te koop aangeboden Infrarood sauna kopen dan een stoomexemplaar.


Infrarood Sauna te Koop

1. Infrarood sauna’s zijn meestal droog, stoomkamers daarentegen zijn vol vocht. Dit is zowel goed als schadelijk. Stoomkamers zijn perfect voor mensen met ademhalingsproblemen omdat zij verlichting geven en de stress op iemands borst en longen vermindert. Dit voordeel gaat verloren als u een te koop aangeboden Infrarood sauna koopt. Echter, de hoge vochtgehaltes in de stoom kunnen niet gedurende lange periodes worden verdragen, en dit limiteert het gebruik van stoomkamers.

kleine infraroodcabine
kleine infraroodcabine

2. Sauna kamers zijn geweldig om de huid te hydrateren en Infrarood kamers zijn niet anders. Echter, zij voelen niet zo overvol als stoomkamers en daarom hebben sommige mensen deze liever.

Waarom een te koop aangeboden Infrarood Sauna beter is:

  • Door het vocht in stoomkamers komen daar vaker bacteriën en schimmels voor. Dit betekent dat de gebruikers infecties en ziektes kunnen krijgen als de kamer niet regelmatig wordt schoongemaakt.
  • Zoals hierboven gezegd, kunnen stoomkamers niet gedurende lange periodes worden ingezet. Dit omdat deze kamers te vochtig zijn, waardoor het lichaam moeite heeft om het geproduceerde zweet af te scheiden, wat tot oververhitting kan leiden.
  • Stoomsauna’s  kunnen niet worden geïnstalleerd zonder afvoer. Daarom kan de plaatsing niet ongemerkt gebeuren. Dit beperkt de opties als het op het plaatsen aankomen en dit is erg ongemakkelijk voor mensen die een sauna hun woning willen installeren.
  • Als u een recept hebt gekregen van een professionele detox, dan zult u een te koop aangeboden Infrarood sauna moeten aanschaffen, want met een stoomsauna duurt het proces veel langer. De meeste professionele detoxes worden om deze reden in droge sauna’s  uitgevoerd.
  • De kans op brandwonden is aanmerkelijk minder als u daarom een te koop aangeboden Infrarood sauna koopt. Dit is omdat de heaters buiten zicht zijn geïnstalleerd. Zo hoeven de gebruikers van de sauna niet met ze in contact te komen.
  • Het installeren en onderhouden van een Infrarood sauna is gemakkelijker en goedkoper. Hun onderhoud is geminimaliseerd en de heaters zijn draagbaar en zonder moeite te verplaatsen als er onderhoud nodig is.
  • Infrarood stralen dringen dieper het lichaam binnen en daardoor kan de gebruiker 80% van de warmte absorberen, waardoor er erg weinig verliezen zijn. Deze stralen handelen ook sneller dan stoom, waardoor hetzelfde gedaan wordt in de helft van de tijd. Ook hoeft de sauna gebruiker niet te wachten tot de kamer is opgewarmd, want het heeft vrijwel direct effect.

Traditionele stoomsauna’s  hebben hun eigen voordelen, die niet beschikbaar zijn als u een Infrarood sauna gebruikt, echter: u kunt het beste beiden proberen en dan voor uzelf beslissen wat het beste bij uw behoeften past. In het algemeen zijn Infrarood uitvoeringen sneller, gezonder en gemakkelijker.