Infrarood sauna of gewone sauna

Infrarood sauna

Bent u op zoek naar een infrarood sauna? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infrarood sauna of gewone sauna

Stap 1 van 2

Infrarood sauna of gewone sauna
Infrarood sauna of gewone sauna

Infrarood sauna of gewone sauna kiezen?

Met de opkomst van infrarood technologie, die in gezondheids- en fitness gerelateerde methodes wordt toegepast, staan de liefhebbers van sauna nu voor een moeilijke keuze een infrarood sauna, infraroodcabine of een gewone sauna.

Het is voor hen een dilemma of ze een infrarood sauna of gewone sauna moeten kiezen. Als we de respectievelijke keuzes wat beter bekijken, kan blijken welk type uw voorkeur heeft. Aangezien beide types sauna’s uiteindelijk gelijke resultaten hebben, is uw voorkeur de belangrijkste factor die uw keuze bepaalt tussen infrarood sauna of gewone sauna. Hier is wat meer informatieve over infrarood en traditionele sauna’s die u kunnen helpen bij uw keuze.

Infrarood sauna of gewone sauna kopen

Zowel de infrarood sauna of gewone sauna produceren beide warmte en wekken transpiratie op. Echter, als het gaat over de methodes waarop zij verwarmen en hun kenmerken, is er een opvallend verschil. Hieronder meer informatie tussen de verschillen zodat u zich beter kunt informeren en een keuze kunt maken tussen infrarood sauna of gewone sauna.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Verwarming van een infrarood sauna

In een traditionele sauna, wordt de gehele huid tegelijkertijd opgewarmd, terwijl de temperatuur binnen in het lichaam in het begin nauwelijks hoger wordt. Bovendien zorgen de hoge vochtigheidsgraad en de hogere niveau’s van warmte penetratie er soms voor dat traditionele sauna’s stressvol zijn voor de circulatie en de cardiovasculaire functies. Vergeleken met de fluctuerende en plotselinge temperatuur-wisselingen in het lichaam die traditionele sauna veroorzaakt, geeft een infrarood sauna een veel zachtere warmte. De warmte in een infrarood cabine wordt vanaf een zodanige afstand op de huid gericht, dat het resulteert in een milde en gelijkmatige temperatuursverandering van de binnenkant naar de buitenkant van het lichaam en het transpiratiegehalte blijft ook snel en gezond.

U ziet dat er dus een aantal belangrijke verschillen zijn tussen een infrarood sauna of gewone sauna.

Energiekosten van een infrarood sauna

De bedrijfskosten van traditionele sauna’s kunnen aanmerkelijk hoger liggen in vergelijking met infrarood sauna’s. Dit komt voornamelijk omdat traditionele sauna’s een lange opwarm periode nodig hebben en ook moet men een veel langere tijd in de sauna doorbrengen doordat de warmte en de kou afgewisseld moeten worden. Aan de andere kant vraagt de verwarming van een infrarood sauna niet meer energie dan een verwarming voor een kleine ruimte en dat ook nog eens voor een kortere tijdsperiode, zo’n 30-40 minuten, wat lagere energiekosten betekent.

Vochtigheid

Traditionele sauna’s produceren gewoonlijk grote hoeveelheden vocht, die stressvol voor het lichaam kunnen worden. Met infrarood sauna zijn er vrijwel geen vochtigheidsproblemen en de temperatuurcontrole is ook gelijkmatiger. Bovendien: geen vocht betekent dat u de infrarood cabine overal in de slaapkamer of de badkamer kan opstellen en alles wat er voor nodig is, is een normale stekkerdoos.

Info: infrarood sauna of gewone sauna

Afmetingen van een infrarood sauna

Traditionele sauna’s hebben een grotere afmeting dan infrarood sauna’s. Infrarood cabines zijn gewoonlijk kleiner omdat zij voor slechts een of hooguit twee personen bedoeld zijn. Traditionele sauna’s kunnen tot wel 8 mensen herbergen en kunnen aangepast worden aan uw eisen.

Als u al deze factoren in aanmerking neemt, wordt de keuze tussen een traditionele en infrarood sauna gemakkelijker. Echter, het goede nieuws is dat veel producenten van sauna cabines en bijna alle sauna clubs u nu de mogelijkheid bieden om van beide types sauna methodes te genieten in dezelfde ruimte en alles wat er voor nodig is, is een toegevoegde infraroodinstallatie.

Maar bedenk, al zorgen beide warmtebronnen voor zweten en ze gelijke voordelen hebben, de meningen verschillen er over of een infrarood sauna wel een sauna genoemd kan worden.


Voordelen van een infrarood sauna

Steeds meer sauna liefhebbers stappen over naar een infrarood sauna vanwege de fantastische ontspannende werking en de geweldige gezondheidsvoordelen, die het met zich meebrengt.

Er zijn verschillende meningen of een infrarood sauna wel een sauna genoemd moet worden en terwijl voorstanders van traditionele sauna’s de conventionele sauna aanraden voor zijn unieke ervaring, blijft het een feit dat infrarood sauna’s steeds populairder worden onder sauna gebruikers.

De lagere kosten van infraroodverwarming draagt bij aan deze trend, maar wat veel mensen vergeten, zijn de vele andere voordelen die een infrarood sauna de gebruiker bieden.

Hieronder volgt een lijst met dergelijke voordelen waar meer mensen zich bewust van moeten worden, wil de infrarood sauna methode wereldwijd een succes worden.

 • Infraroodstralen verhogen de bloedsomloop en verbranden calorieën in het lichaam.
 • De diep doordringende warmte versterkt het cardiovasculair systeem en normaliseert het bloeddruk niveau door het gehele lichaam.
 • Een infrarood sauna kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem door de aanmaak van witte bloedcellen in het lichaam te stimuleren.
 • Het helpt het lichaam ook infecties, andere bacteriën en parasieten beter te bestrijden
 • Infraroodverwarming speelt een rol bij het ontgiften van schadelijke stoffen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld zware metalen als kwik, lood, cadmium en aluminium.
 • Het is ook effectief bij het elimineren van schadelijke koolwaterstof-deeltjes en in het lichaam aanwezige nicotine.
 • Het is bewezen effectief spierpijn en andere pijnen te verlichten, net zoals spierspasmen, verrekkingen of pijnlijke plekken, die ontstaan na een work-out.
 • Een infrarood sauna is een prima manier om uw huid te reinigen.
 • Het helpt bij de behandeling van littekenweefsel en brandwonden en tevens bij huidaandoeningen als acne, eczeem en psoriasis.
 • Misschien wel het grootste voordeel van een infrarood sauna is het vermogen om het lichaam geheel te doen ontspannen door warmte penetratie, waardoor de gebruiker zich verfrist en verkwikt voelt.
 • Het verlicht stress en doet uw zorgen vergeten door uw lichaam en geest volledig te laten ontspannen.
 • Infraroodwarmte biedt dezelfde voordelen als natuurlijk zonlicht, maar dan zonder de schadelijke ultraviolette straling en is veel beter uit te houden.
 • Onderzoek wijst uit dat infrarood sauna’s kunnen helpen bij het herstellen en het vernieuwen van weefsel door bindweefselcellen te stimuleren en bij proteïne synthese door het hele lichaam.
 • Infraroodwarmte wordt gebruikt in allerhande gezondheidscentra voor de behandeling van o.a. slapeloosheid, bronchitis, astma, allergieën, maagzweren en migraines.
 • Infraroodwarmte verbrandt extra lichaamsvetten en verhoogd het metabolisme.
 • Doordat dit extra vet wordt verwijderd, worden de cardiovasculaire functies beter en wordt de huidstructuur weer elastisch.
 • Studies wijzen uit dat infraroodwarmte kan helpen bij het bestrijden van schadelijke stoffen en pesticides in de buitenlucht die het lichaam zijn binnengedrongen.
 • Behalve alle voordelen voor de gezondheid, hebben infrarood sauna’s ook nog andere voordelen; ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig in elkaar te zitten, goedkoop in gebruik en gemakkelijk mee te nemen.

Een infrarood sauna heeft zoveel voordelen dat het eigenlijk onmisbaar is in uw huishouden.

Daarbij komt ook nog eens dat ze zo goed te verdragen en veilig zijn dat veel mensen ze nu verkiezen boven een traditionele sauna.


de infrarood cabine
de infrarood cabine

Een infrarood sauna is betaalbaar

Als je een liefhebber bent van sauna’s en graag wil besparen op de sportschool maar schrikt van de hoge prijzen van de sauna pakketten: maak je niet langer druk.

Infrarood sauna’s zijn betaalbaar en voor de aanschaf van een speciaal voor jou op maat gemaakte sauna volstaat het om te weten hoe de prijs van het sauna pakket door de verschillende onderdelen wordt bepaald.

Hier volgen wat factoren die bepalend zijn voor de totale aanschafprijs van een infrarood sauna.

Ontwerp van een infrarood sauna

De pakketprijzen van een infrarood sauna worden mede bepaald door het ontwerp.

Er zijn veel aantrekkelijke modellen infrarood sauna’s beschikbaar met daarin een ruime keuze aan verschillende deuren, gebruikte materialen zoals hout of keramiek, en andere stijlelementen die allemaal bijdragen tot een bepaalde ambiance.

Het type sauna is ook nog afhankelijk van de gewenste grootte van de cabine en de gekozen opties in de cabine.

Omdat al deze factoren de eindprijs van de infrarood sauna bepalen, is het belangrijk om voor je aanschaf te overwegen wat voor jou belangrijk is.

Opties | infrarood sauna of gewone sauna

Hoe meer opties je kiest voor in je infraroodcabine, hoe hoger de prijs van je infrarood sauna zal zijn.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de inbouw van een geluidsinstallatie, radio of televisie.

Daarnaast kun je er voor kiezen om gekleurd licht te nemen, waardoor de sfeer en ambiance verhoogd wordt.

Ook andere opties voor het plafond, bijvoorbeeld de toevoeging van chromo therapie, zijn van invloed op de uiteindelijke prijs.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Gebruikskosten

Er zijn geen bijzondere kosten gemoeid met het gebruik van een infrarood sauna.

Je hebt alleen een stopcontact nodig voor de infraroodlamp om een infrarood sauna te laten werken.

De gebruikskosten nemen uiteraard wel een beetje toe als je ook geluidsinstallaties of een televisie inbouwt.

Maar zelfs dan is de investering in een infrarood sauna altijd een goede keuze, wetende dat de kosten ruimschoots op zullen wegen tegen de vele voordelen die je zult genieten.

Bezorgkosten

Je moet de bezorgkosten van je infrarood sauna zien als onderdeel van de totale prijs.

Saunacabines zijn grote objecten om te vervoeren en daarom zullen de meeste bedrijven geld in rekening brengen voor de aflevering in plaats van ze gratis te bezorgen.

Voordat je tot aanschaf over gaat, is het daarom verstandig om eerste te informeren naar de bezorg methode en de kosten daarvan.

Accessoires | infrarood sauna of gewone sauna

De werkelijke ervaring van een infrarood sauna ontstaat pas als je je cabine uitrust met accessoires zoals loofah sponzen, hoofdsteunen, rugleuningen en diverse sauna geuren.

Als je rekening met al deze factoren houdt bij de keuze van je infrarood sauna, zul je ongelooflijk veel
aanbiedingen vinden met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Het helpt heel erg om je vooraf goed te verdiepen in de verschillende types en modellen infrarood sauna’s die er te koop zijn.

Bepaal voor jezelf welke onderdelen je niet werkelijk nodig hebt, zoals een extra raam of ingebouwde lampen die weinig toevoegen aan je sauna beleving.

Uiteindelijk ben je zelf degene die de hoogte van de prijs van je infrarood sauna bepaalt door al je keuzes en voorkeuren.


1 persoons infrarood sauna
1 persoons infrarood sauna

Wat u moet weten over een Sauna Cabine

Sauna cabines zijn de moderne versie van de conventionele sauna’s waarbij stoom gebruikt wordt om het menselijk lichaam op te warmen en te doen zweten.

De nieuwe cabines bevatten nu infrarood energie, wat een stuk effectiever is en minder energie gebruikt om hetzelfde doel te bereiken.

Een sauna cabine is een uitstekende manier om te ont-stressen en om de bloedsomloop te doen versnellen, waardoor het zowel gezond als ontspannend is.

info: infrarood sauna of gewone sauna

Mogelijkheden sauna cabine

Een sauna cabine kan geschaft worden met verschillende verwarmingsmogelijkheden naar gelang uw wensen.

U kunt kiezen voor een ceramische verwarmer, die grote ruimtes in korte periodes verwarmt of voor een koolstof verwarmer die niet heel handig zijn voor grote ruimtes, maar wel de beste optie is voor een eenpersoons cabine.

Er bestaan ook cabines met een traditionele verwarming, die erg effectief zijn, maar veel energie verbruiken waardoor dit een kostbare optie is.

Elektromagnetische velden

Elektromagnetische velden zijn een vorm van energie die afgegeven worden door infrarood verwarmingen.

Deze zijn, bij langdurig gebruik, schadelijk voor het menselijk lichaam, waardoor de meeste fabrikanten nu verwarmingen proberen te vinden die een minimale elektromagnetische afstoot hebben.

EMF kan een aantal schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid zoals kanker, geheugenverlies, depressies, hoofdpijn en nog veel meer.

Wanneer u dus uw keuze probeert te maken voor een verwarming, let dan altijd op het EMF afstoot niveau van de verwarming die u wilt aanschaffen.


Materiaal voor uw infrarood sauna?

Sauna cabines worden meestal gemaakt van een zachte houtsoort omdat dit vaak het best tegen hitte bestendig is.

Dit hout is vaak cederhout en hier zijn een aantal goede redenen om voor deze houtsoort te kiezen:

 • Het behoort tot de houtsoorten die het langst tegen hitte kunnen.

Het barst niet onder de druk van constant veranderende temperaturen en heeft van zichzelf het vermogen zich te wapenen tegen fungi en bacteriën.

 • Er zijn verschillende tinten van dit hout mogelijk, variërend van heel donker naar een meer neutrale kleur, waardoor u keuzemogelijkheden heeft.
 • Door het hout te schuren komt er weer leven in, waarbij kleine gebruikssporen door overmatig vocht helemaal verdwijnen.
 • Cederhout staat bekend om zijn hele zachte geur.

Een toegevoegde beleving voor de gebruiker van de cabine.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Waarom U altijd moet kiezen voor een infraroodcabine van een goed merk

Een infrarood saunacabine heeft hightech verwarmingselementen die goed onderhouden en goed geïnstalleerd moeten worden.

Een infrarood sauna of gewone sauna wordt regelmatig gebruikt, dus wanneer u op zoek bent naar een leverancier, kies er dan één die al een tijdje op de markt actief is en die garant staat voor hoogwaardige kwaliteit van de infrarood sauna of gewone sauna.

Hier volgen een paar redenen waarom u beter voor een gerenommeerd merk kiest bij de aanschaf van een infrarood sauna of gewone sauna:

 • Gerenommeerde bedrijven hebben hele goede garantievoorwaarden, waardoor een defect product direct in behandeling wordt genomen.
 • Grotere bedrijven hebben altijd customer service afdelingen die uw vragen kunnen beantwoorden en uw problemen proberen op te lossen.

Hierdoor heeft de consument meer zekerheid, wat met een aanschaf zo groot als deze niet onbelangrijk is.

 • Installatie en onderhoud vallen onder de verantwoording van het bedrijf en de klant hoeft geen extra geld uit te geven voor een installateur omdat deze in dienst is van het bedrijf.

Het is uiterst belangrijk dat u weet wat u precies nodig heeft voordat u naar de winkel gaat om uw product aan te schaffen.

Voorzie u zelf van genoeg informatie i.v.m. een infrarood sauna of gewone sauna zodat u uzelf en de verkoper veel tijd bespaart, waardoor de aanschaf voor iedereen een aangename ervaring wordt.

Mensen zoeken ook naar: Bioptron Lamp

[toc]

infrarood sauna of gewone sauna