Infrarood sauna kopen | Koop een X-Trend Infraroodcabine

infrarood sauna kopen

Bent u op zoek naar een infraroodcabine? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - infrarood sauna kopen

Stap 1 van 2

infrarood sauna kopen
infrarood sauna kopen

De beste Infrarood Sauna kopen bij X-Trend

Breng consequent tijd door in de sauna en je zult een veelheid aan gezondheidsvoordelen ondervinden en misschien een infrarood sauna kopen.

Zowel een infrarood sauna als een traditionele sauna kunnen helpen bij van alles, van het verminderen van stress, het verwijderen van gifstoffen, tot het verhogen van je bloedsomloop.

Er zijn echter verschillen in deze soorten sauna’s / infrarood sauna’s waarmee je rekening zult willen houden als je een infrarood sauna voor thuis kiest.

In dit bericht bespreken we de belangrijkste overwegingen die kopers in overweging moeten nemen als ze een infrarood sauna kopen.

We willen dat je de juiste beslissing neemt als je een infrarood sauna wenst te kopen.

Leer hoe je de juiste infrarood sauna kiest en je aankoop optimaliseert voor de beste ervaring bij een infrarood sauna kopen.

  • Wat je moet weten bij het kopen van een infrarood sauna
  • Verschil in sauna types
  • Comfort niveau bij nieuwe ervaringen
  • Beperkingen van je woning
  • Aantal personen voor in de infrarood sauna
  • Binnen- of buiten infrarood sauna
  • Extra mogelijkheden
  • Nabijheid van de infrarood sauna winkel

infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


De gezondheidsvoordelen van een sauna zijn een grote aantrekkingskracht voor veel mensen die een positieve invloed op hun leven willen hebben, maar dit ontsluit een heleboel nieuwe vragen voor kopers om te overwegen.

Dit kan het kiezen van de juiste sauna schijnbaar ingewikkeld maken, want je moet de juiste kiezen voor je woning, levensstijl, en gewenste mate van maatwerk.

X-Trend helpt al vele jaren infrarood sauna liefhebbers.

We helpen je graag de juiste beslissing te nemen over de juiste infrarood sauna voor jou bij een infrarood sauna kopen.

Terwijl je overweegt of je de weg wilt inslaan van het verbeteren van je levenskwaliteit met een infrarood sauna, bespreken we de belangrijkste overwegingen die kopers moeten hebben voor ze een aankoop doen.


infrarood sauna kopen
infrarood sauna kopen

Voordelen van een infrarood sauna

Top-of-mind voor veel sauna kopers zijn de gezondheidsvoordelen het meest directe voordeel van een sauna is misschien wel het meest voor de hand liggende: in een sauna zweet je. En dat is goed!

Zo is een sauna gunstig voor het wegspoelen van gifstoffen die in je systeem rond circuleren, door je te helpen efficiënter te zweten.

Dit kan de huidporiën verlichten van ontstekingen en acne door het natuurlijke proces van het lichaam voor het wegspoelen van gifstoffen, chemicaliën en andere irriterende stoffen te stimuleren.

De meest opvallende gezondheidsvoordelen van saunabaden hebben te maken met het verhogen van de circulatie van je bloedbaan.

Dit kan je cardiovasculaire prestaties stimuleren en je helpen meer calorieën te verbranden.

Bovendien is de eenvoudige handeling van het zitten in een sauna-omgeving ook heel nuttig om op natuurlijke wijze stress te verlichten en beter te slapen.

Een infrarood sauna kopen, uitstekende keuze!


Heb je ervaring met infrarood sauna of traditioneel saunabaden? Welke heeft je persoonlijke voorkeur?

Er zijn twee hoofdsoorten sauna’s-traditionele sauna’s en infrarood sauna’s.

Beide sauna types bieden gebruikers veel vergelijkbare voordelen, waaronder gezondheidsvoordelen en een methode om te ontspannen.

De manier waarop infrarood sauna gebruikers deze voordelen bereiken is echter heel verschillend, net zoals bij een infrarood sauna kopen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Traditionele sauna’s

Een traditionele sauna wordt ook wel een Finse sauna genoemd.

Als je op zoek bent naar een typische sauna-ervaring waarin je je ontspant in een ruimte met hogere temperaturen, dan is dit de sauna voor jou.

Bij dit type sauna zit je in een met hout beklede ruimte die verwarmd wordt door een elektrische sauna kachel gevuld met rotsen.

Als de rotsen verwarmd zijn is het een genot er water over te gieten, waardoor stoom ontstaat.

Je kunt water over de rotsen gieten om de stoomervaring te versterken.

In een traditionele Finse sauna zweet je meer en voel je misschien ook meer warmte dan in een infrarood sauna.

Traditionele van sauna’s warmen werkelijk op tot temperaturen van 75 tot 90 graden.

Een van de grote voordelen van traditionele sauna’s is dat gebruikers tijdens hun warmtebad de temperatuur en de vochtigheid van de sauna kunnen regelen, terwijl gebruikers van een infrarood sauna alleen de temperatuur kunnen regelen.

Gebruikers kunnen ook regelen hoeveel water er over de rotsen wordt gegooid, en zo de mate van droogte of van vochtigheid beïnvloeden, afhankelijk van je voorkeur.

Ook het toevoegen van water kan een comfortabeler ervaring voor saunabaden scheppen.

We raden aan aromatherapie in het traditionele saunabad te verwerken door tijdens een saunabad etherische oliën met het water te mengen.

Traditionele sauna’s doen er 40-45 minuten over om de gewenste temperatuur voor saunabaden te bereiken, zodat de stenen in de sauna goed opgewarmd zijn.

Sauna gebruikers wordt aangeraden tussen de 10-15 minuten in de sauna door te brengen om de voordelen te maximaliseren, en veel sauna liefhebbers genieten van meerdere rondes.

Sauna gebruikers die een traditionele of infrarood sauna gebruiken moeten er altijd voor zorgen dat ze voor en na het sauna gebruik voldoende water drinken om gehydrateerd te blijven.

Infrarood sauna’s X-Trend

Een X-Trend infrarood sauna heeft een vergelijkbare opzet als een traditionele sauna.

Je zit ook in een ruimte die bekleed is met hout, zoals Canadees Hemlock.

Een van de grootste verschillen van infrarood sauna’s is echter dat deze met hout beklede kamers verwarmd worden met infrarood technologie, en niet met een met stenen beklede kachel.

In een infrarood sauna zorgt een straler die infrarode golven produceert voor de warmte in de sauna.

In een infrarood sauna kun je de ruimte eerder gebruiken, want het infrarood verwarmt het lichaam direct, in plaats van de ruimte te verwarmen.

De temperaturen zijn niet zo heet als in een traditionele sauna, met een gemiddelde van 50 tot 65 graden.

Hoewel infrarood sauna’s lagere temperaturen hebben, zullen de gebruikers toch warmte voelen omdat de methode om het lichaam te verwarmen anders is dan bij traditionele sauna’s.

In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmt infraroodenergie rechtstreeks je lichaam.

Gebruikers van een infrarood sauna zullen nog steeds overvloedig zweten van de infraroodenergie die in het lichaam doordringt en de lichaamskern temperatuur verhoogt.

Infrarood sauna gebruikers kunnen beginnen met baden zodra de sauna aangezet is.

Net als bij traditionele sauna’s is de aanbevolen duur in de sauna 10-15 per sessie.

Maar omdat de temperatuur in infrarood sauna’s veel lager is, kiezen gebruikers soms voor langere sessies.

De temperatuur is veel gemakkelijker houdbaar dan in een traditionele sauna.


Voordelen infraroodsauna X-Trend
Voordelen infraroodsauna X-Trend

Infrarood sauna’s

Heb je een traditionele of infrarood sauna ervaren in een sportschool of spa die je bezocht hebt?

Als dat het geval is, heb je misschien een specifieke sauna in gedachten die je overweegt in je huis te installeren.

Als je echter zowel een infrarood sauna als een traditionele sauna nog niet geprobeerd hebt, kun je overwegen een sauna dealer te bezoeken voor een demonstratie of test van een model van beide soorten om te zien aan welke sauna je de voorkeur geeft.

Zo kun je zien welke sauna je de eigenschappen en voordelen biedt die je de best mogelijke ervaring geven.

Ontdek nu alles over een infrarood sauna kopen.

Ontdek: een infrarood sauna kopen


Afmetingen van een infrarood sauna

Bij de keuze van een infrarood sauna kopen en keuze van de plaats voor je sauna wil je nagaan waar het apparaat het beste in je huis of op je terrein zal staan, en ook wie er allemaal met je zullen delen in de ervaring. Door te weten waar je je sauna zult plaatsen, kun je je selectie verfijnen om een sauna te vinden die op de gewenste plaats past en die ook alle eigenschappen heeft die je wilt.

Grootte en plaats van sauna’s

Het vinden van de perfecte plaats voor je sauna kan een strijd zijn als je al krap in de ruimte zit. Bedenk dat X-Trend op maat gemaakte sauna’s kan bouwen die gemakkelijk passen onder je trapgat, in een tiny home, en in zowat elke andere ruimte. Je kunt ook een bestaande kastruimte of knutselhoek renoveren door er een op maat gemaakte sauna te laten plaatsen.

Als je een wijd open kelder hebt, is dit een perfecte plaats om je eigen persoonlijke spa te creëren. Voor veel huiseigenaren zijn kelders onderbenutte ruimtes en de perfecte plaats voor een nieuw renovatieproject. Tijd om de babykamer of de recreatieruimte van je pas afgestudeerde zoon te veranderen in iets dat gunstiger is voor je levensstijl? Installeer een sauna en begin te profiteren van de gezondheidsvoordelen die regelmatige sauna bezoeken je bieden.

Bij X-Trend installeren we ook sauna’s in een afgewerkte ruimte. Onze sauna’s zijn verkrijgbaar in een groot aantal standaard maten en uitvoeringen. Onze sauna’s zijn klaar om met gemak in je huis of gymruimte te worden geïnstalleerd. Ons assortiment sauna’s omvat modellen die draagbaar zijn en gemakkelijk in je ruimte kunnen worden gemonteerd met gemakkelijk te begrijpen instructies, zodat je snel, gemakkelijk en waar je maar wilt een luxueuze sauna hebt.


1 Persoons Infrarood Sauna
1 Persoons Infrarood Sauna

Hoeveel mensen zullen de sauna gebruiken?

Bij de keuze van een sauna moet je rekening houden met het aantal mensen dat de sauna op een bepaald moment zal gebruiken. Hoop je met leden van je gezin of een partner van de sauna te genieten, dan heeft dat invloed op je sauna keuze, want je zult een sauna willen kiezen met bankruimte voor meer dan één persoon. Sauna’s zijn er in allerlei maten voor mensen die een sauna willen installeren in een appartement met één slaapkamer tot mensen die een sauna willen installeren waar hun hele gezin van kan genieten.

Als je van plan bent de sauna alleen of met één andere persoon te gebruiken, zoals met een partner, dan is een sauna zoals de Hallmark 44 traditionele sauna of de S-820 Low EMR/Low EF infrarood sauna een prima optie om met maximaal twee personen comfortabel van de sauna te genieten. X-Trend biedt zelfs kleinere sauna’s die voor één persoon gebouwd zijn, als je je sauna liever als een persoonlijke ontsnapping gebruikt.

Andere mensen gebruiken sauna’s liever als meer een sociale ervaring of verkiezen hun sauna’s met een grotere groep te gebruiken, zoals met familieleden of vrienden. X-Trend biedt grotere sauna’s aan voor hen die hun sauna liever met anderen gebruiken. We kunnen zelfs een infrarood sauna of een traditionele sauna op maat maken die bij je levensstijl past.

Hou dus rekening met de gewenste capaciteit bij een infrarood sauna kopen.


Wil je je sauna buiten hebben?

Als je een buitensauna kiest, wil je de afmetingen kunnen kiezen die het best bij je buitenruimte passen. Bij X-Trend zijn buitensauna’s in verschillende maten verkrijgbaar. Bovendien kun je voor je nieuwe buitensauna speciale kenmerken kiezen, zoals dakbedekking.

Wij bieden multiplex en metalen dakbedekking voor buitensauna’s; je kunt de dakbedekking kiezen die bij je huidige woonstijl past. De moderne en eigentijdse stijl van onze buitensauna’s is perfect geschikt als ze naast een zwembad of patio staan. Verhoog de waarde van je huis en eigendom door vandaag nog een X-Trend buitensauna te installeren.


Infrarood sauna functies

Er zijn nog veel meer sauna functies die je kunt overwegen voor je een aankoop doet.

Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor het soort deuren voor je sauna? Is er een houtsoort die je verkiest om bij de stijl van je huis te passen?


infrarood sauna kopen
infrarood sauna kopen

Infrarood sauna kenmerken en accessoires

Bij het kiezen van een sauna is het belangrijk dat je een sauna kiest die bij je levensstijl en stijl voorkeuren past. X-Trend biedt hoogwaardige houtsoorten. Met deze keuzemogelijkheden hoef je nooit bang te zijn dat je sauna na verloop van tijd zijn kwaliteitsuiterlijk verliest.

Een andere manier waarop X-Trend je je sauna laat personaliseren is met verschillende deuropties. Of je nu een bronskleurig getinte deur zoekt om bij de accenten in je huis te passen, een volledig glazen deur om meer licht op te vangen, of een Canadese Hemlock deur om meer privacy te creëren, er zijn diverse mogelijkheden in allerlei maten om de sauna te creëren die precies lijkt op wat je voor ogen hebt.

Als je een traditionele sauna kiest, zijn er verschillende accessoires die je kunt overwegen om je ervaring te optimaliseren.


Waar kan ik een infrarood sauna kopen?

Of je nu een sauna voor je binnen- of buitenruimte wilt kopen, X-Trend infrarood sauna’s zijn de ideale oplossing. Om het aankoopproces van een nieuwe infrarood of traditionele sauna te beginnen, zoek je een X-Trend dealer in je buurt. X-Trend dealers kunnen je helpen de juiste sauna voor je ruimte te vinden die aan al je sauna voorkeuren voldoet.


Infrarood sauna kopen

De gezondheidsvoordelen van een sauna zijn een grote aantrekkingskracht voor veel mensen die een positieve invloed op hun leven willen hebben, maar dit ontsluit een heleboel nieuwe vragen voor kopers om te overwegen.

Dit kan het kiezen van de juiste sauna schijnbaar ingewikkeld maken, want je moet de juiste kiezen voor je woning, levensstijl, en gewenste mate van maatwerk. X-Trend helpt al vele jaren huiseigenaren en sauna liefhebbers, en we helpen je graag de juiste beslissing te nemen over de juiste sauna voor jou.

Terwijl je overweegt of je de weg wilt inslaan van het verbeteren van je levenskwaliteit met een sauna, bespreken we de belangrijkste overwegingen die kopers moeten hebben voor ze een aankoop doen.

Als je in een sauna investeert, is het belangrijk alle verschillende aspecten van een sauna te overwegen om de best mogelijke sauna-ervaring te creëren. Of je nu kiest voor een traditionele of een infrarood sauna, de beslissing om een sauna in je huis te installeren geeft je een ontsnapping om te ontspannen en tot rust te komen, terwijl je geniet van verschillende gezondheids- en welzijnsvoordelen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op om je te helpen bij het plannen van een nieuwe sauna voor je huis.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Welke infrarood sauna is geschikt voor jou

Het kan moeilijk zijn te peilen welke van onze vele infrarood sauna’s geschikt voor je zou kunnen zijn. We bieden cabines voor 1 tot 4 personen, zodat je je kunt afvragen welke maat je nodig hebt, wat kan afhangen van je huidige woonsituatie.

Een infrarood sauna kopen, welke cabine maat is geschikt voor mij?

Goede vraag! Er zijn heel wat variabelen die meespelen bij de beslissing welke maat voor jou geschikt zou zijn. Ben je alleenstaand? Is het alleen jij en je partner? Heb je een brede of slanke bouw? Heb je een klein of groot gezin? Ben je van plan te delen met huisgenoten? Komen je vrienden langs om er gebruik van te maken? Dit zijn maar een paar van de vele vragen die je je vast stelt bij je keuze. Uiteindelijk hangt het allemaal af van je persoonlijke voorkeur.

1 Persoons infraroodcabines

Perfect voor alleenstaanden die het niet erg vinden om af te wisselen als ze met anderen delen. Zijn compacte afmetingen maken hem perfect voor kleinere woningen.

2 persoons infraroodcabines

Een favoriet bij stellen en kleine gezinnen. Nog steeds klein genoeg om redelijk in kleinere woningen te passen. Ook solo-gebruikers zijn er dol op voor de extra elleboogruimte.

3 Persoons infraroodcabines

Zeer geschikt voor kleine tot middelgrote gezinnen/huishoudens. Ook geliefd bij partners die meer ruimte in hun saunacabine op prijs stellen.

4 Persoons infraroodcabines

Uitstekend voor middelgrote tot grote gezinnen/huishoudens. Verkrijgbaar in 2 verschillende structuurvarianten – Rechthoekige en Hoekcabines.

Ontdek: een infrarood sauna kopen.


infrarood sauna kopen
Infrarood sauna testen en kopen

Hemlock of Red Cedar hout?

We bieden de meeste van onze infrarood sauna collecties aan in twee verschillende houtsoorten: Hemlock en Red Cedar hout. Door ons uitgebreid onderzoek en ontwikkeling hebben we ontdekt dat beide houtsoorten fantastisch werk leveren door infrarode golven te weerkaatsen, niet te absorberen, wat gelijk staat aan meer infrarood voordelen voor jou! Maar Hemlock en Red Cedar hebben ook hun eigen unieke kenmerken.

Welke eigenschappen het meest van belang zijn hangt helemaal van de persoon af.

Hemlock: Groeit in Brits Columbia, Canada; populair en veelzijdig materiaal; uiterst duurzame hoogwaardige soort; wordt gebruikt bij de bouw van huizen en boten; heeft een licht-beige, natuurlijke houtafwerking

Red Cedar: Groeit door dichte bossen en berghellingen, waar het een organische weerstand tegen insecten en rotting kan ontwikkelen; bekleedt vaak kasten om insecten af te weren, wordt gebruikt voor veel constructies buitenshuis (vlonders, tuinhuisjes, hekken, enz.); prachtige zacht rode kleur die mettertijd donkerder wordt; aangenaam aroma dat uniek is voor Red Cedar; natuurlijk houten afwerking

Onze infrarood sauna’s zijn alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Hemlock hout is een meer kostenbewuste keuze en biedt je tegelijk een veilige en duurzame infrarood sauna. Het is onze meest gekozen houtsoort.

Met alle verbazingwekkende extra voordelen die je met Red Cedar krijgt, is het geen wonder dat deze houtsoort erg gewild is. De meeste klanten kiezen Red Cedar als ze op zoek zijn naar de ultieme infrarood luxe.


Verre infrarood sauna’s of Full Spectrum sauna’s?

Je vraagt je misschien af, “Wat is het verschil?” Ver infrarood of FIR is een absolute noodzaak bij de constructie van een infrarood sauna. Je zult merken dat geen enkele infrarood sauna op de markt het uitsluit. Dat komt omdat ver infrarood de enige infrarode golflengte is die het menselijk lichaam overvloedig kan doen zweten (wat het hele doel is van het gebruik van een infrarood sauna).

Anderzijds geven full spectrum sauna’s het volledige infraroodspectrum af (ver, midden en nabij infrarood), vandaar de naam Full Spectrum Sauna. Ver, midden en nabij infrarood bieden elk hun eigen unieke voordelen voor de gezondheid van de gebruiker.

Als je een meer traditionele sauna beurt overweegt, dan is een ver infrarood sauna iets voor jou. Ver infrarood dringt het diepst door, waar gifstoffen zich graag verbergen. Het kan je hartslag verhogen, een milde cardio simuleren, en algehele pijn in spieren en gewrichten verminderen. Dit zijn maar een paar van de vele voordelen die een ver infrarood sauna kan bieden.

Omdat full spectrum sauna’s ook midden- en nabij-infrarood bieden, zijn bij je aankoop ook dermatologische voordelen inbegrepen; vooral dankzij de toevoeging van nabij-infrarood. Nabij infrarood wordt vlak onder het huidoppervlak geabsorbeerd, waar het de cellen beïnvloedt om wondgenezing, revitalisering van de huid en vermindering van ontstekingen te bevorderen, om er maar een paar te noemen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Standaard EMF of Ultra-Lage EMF?

Voor wie niet vertrouwd is met EMF’s, de initialen staan voor ‘elektromagnetische velden’. Ze zijn bekend omdat ze uitgestraald worden door alles wat een elektrische stroom heeft. Dit omvat TV’s, afstandsbedieningen, computers, koptelefoons, mobieltjes, auto’s, enz. EMV’s zijn vrij letterlijk overal en vrijwel onmogelijk te vermijden.

Waar het uiteindelijk om gaat is dat je blij bent met je aankoop. Als je op een bepaald moment vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze verkopers van infrarood sauna’s.

Een infrarood sauna kopen is een investering in jezelf en een stap naar een vreugdevolle, natuurlijke en gezondere levensstijl. Voor welke functies je ook kiest, we weten dat je iets lekkers te wachten staat.

[toc]