Infrarood sauna gebruik – tips voor het gebruiken van een infraroodcabine


Infrarood sauna gebruiken

Een infraroodsauna is een sauna met droge warmte die gebruik maakt van infrarood licht om het lichaam te verwarmen. Infrarood licht dringt door in de huid en verwarmt het lichaam van binnenuit. Van dit type sauna wordt gezegd dat het effectiever is dan een traditionele sauna omdat het de kerntemperatuur van het lichaam verhoogt en u tegelijkertijd laat zweten.

Veel mensen gebruiken infraroodsauna’s voor ontspanning, maar er zijn ook veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik ervan.

Regelmatig gebruik van een infraroodsauna blijkt te helpen bij:

  • gewichtsverlies,
  • ontgifting,
  • pijnbestrijding,
  • huidverjonging, en
  • stressverlichting.

De beste infrarood cabine kopen? Ontdek de mooie infraroodcabines en infrarood sauna’s voor thuis van X-Trend, de infrarood expert van België.

Vraag snel & vrijblijvend onze infraroodcabine prijzen met advies aan:

Infrarood sauna gebruik - tips voor het gebruiken van een infraroodcabine

Stap 1 van 2

Infrarood sauna gebruik - tips voor het gebruiken van een infraroodcabine

Infrarood sauna gebruik

Tips voor het gebruik van een infraroodsauna

Een infraroodsauna gebruikt licht om warmte te genereren, in tegenstelling tot een traditionele sauna die warmte gebruikt om stoom te genereren. Dit type sauna kan een aantal gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een betere bloedsomloop, ontgifting, ontspanning en pijnverlichting. Als u overweegt een infraroodsauna te gebruiken, zijn hier enkele tips om u te helpen het meeste uit uw ervaring te halen.

1. Drink veel water voor en na uw sauna sessie. De infrarood sauna helpt u bij het uitzweten van gifstoffen. Daarom is het belangrijk om uw lichaam gehydrateerd te houden voor en na uw sauna sessie.

2. Begin bij een lagere temperatuur en werk omhoog. Infrarood sauna’s kunnen behoorlijk heet worden. Daarom is het belangrijk dat u uw lichaam begint bij een lagere temperatuur en de warmte geleidelijk opvoert.

3. Blijf niet langer dan 30 minuten in de sauna. Dit soort warmte kan uitdrogend werken, dus het is belangrijk niet te overdrijven. Houdt u aan een maximum van 30 minuten per sessie. 4.

4. Leg een handdoek op de bank. Aangezien u hevig zult zweten, is het raadzaam een handdoek op de bank te leggen om alles schoon te houden.

5. Gebruik geen lotions of oliën voordat u de sauna ingaat. Deze kunnen je poriën verstoppen en voorkomen dat je goed zweet.

Conclusie

Een infraroodsauna kan een aantal gezondheidsvoordelen bieden, maar het is belangrijk om hem veilig te gebruiken om uitdroging of oververhitting te voorkomen. Begin bij een lagere temperatuur en verhoog geleidelijk de warmte, en beperk de duur van uw infrarood sauna sessie tot 30 minuten of minder. Drink voldoende vocht voor en na uw infrarood sauna sessie, en leg een handdoek op de bank om alles schoon te houden.

Infrarood sauna gebruik

Wat u moet doen voordat u naar de infrarood sauna gaat

Een sauna sessie in de infraroodsauna kan wonderen doen voor uw lichaam en geest. Maar wist u dat er dingen zijn die u kunt doen voordat u naar de sauna gaat om nog meer uit uw sauna sessie te halen? Hieronder hebben we een aantal dingen opgesomd die u kunt doen om u voor te bereiden op uw bezoek aan de infraroodsauna.

1. Drink veel water

Voordat u naar de infraroodsauna gaat, is het belangrijk dat u veel water drinkt. Dit houdt u gehydrateerd tijdens uw sauna sessie en helpt uw lichaam gifstoffen en onzuiverheden uit te zweten.

2 Vermijd cafeïne en alcohol

Cafeïne en alcohol zijn allebei diuretica, wat betekent dat ze ervoor zorgen dat je meer water verliest dan je binnenkrijgt. Dus als u het meeste uit uw bezoek aan de infraroodsauna wilt halen, moet u deze stoffen van tevoren vermijden.

3. Eet een lichte maaltijd of snack

Een grote maaltijd eten voor een infraroodsauna sessie is geen goed idee – u zult zich alleen maar onwel en futloos voelen. Maar een kleine snack of lichte maaltijd voordat u naar de sauna gaat, kan de ervaring verbeteren. Iets als fruit of groenten, yoghurt, volkoren toast of magere eiwitten geven je de energie die je nodig hebt zonder je te verzwaren.

Info: Koopgids voor infraroodsauna’s

Infrarood sauna gebruik

Wat te doen na uw infraroodsauna sessie

Een infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften, maar het is belangrijk om te weten hoe u hem goed gebruikt. Hieronder volgen enkele tips over wat u moet doen na gebruik van een infraroodsauna.

  • Ten eerste is het belangrijk om na uw sauna sessie veel water te drinken. Dit zal u helpen om het vocht dat u door het zweten bent kwijtgeraakt te vervangen.
  • U moet ook cafeïne en alcohol vermijden gedurende ten minste 24 uur na uw sauna sessie. Deze stoffen kunnen uw lichaam uitdrogen en het moeilijker maken om te herstellen van de effecten van de infraroodsauna.
  • Het is ook belangrijk dat u uw lichaam de tijd geeft om te herstellen na uw sauna sessie. Vermijd onmiddellijk na de sauna een koude omgeving zoals een douche of een zwembad. Dit kan een schok zijn voor uw lichaam en u duizelig of licht in het hoofd laten voelen. Neem in plaats daarvan de tijd om af te koelen voordat u gaat douchen of zwemmen. U kunt ook iemand vragen u te helpen afkoelen met een koele handdoek of een koel kompres.

Als u deze tips volgt, weet u zeker dat u het meeste uit uw infraroodsauna-ervaring haalt. Drink veel water, vermijd cafeïne en alcohol en geef uw lichaam de tijd om zich aan te passen voordat u het aan extreme temperaturen blootstelt. Als u deze tips ter harte neemt, bent u verzekerd van een veilig en aangenaam verblijf in de infraroodsauna.

Info: infrarood sauna voor thuis

Infrarood sauna gebruiken

Hoe vaak per week moet ik naar de infraroodsauna ?

De meeste faciliteiten die infrarood sauna behandelingen aanbieden raden aan de sauna drie tot vier dagen per week te gebruiken. Als u gezond bent en de vier dagen kunt verdragen, kunt u elke dag naar de sauna gaan.

Hoe lang moet ik in de infraroodsauna blijven ?

45 tot 50 minuten. Als u regelmatig naar de infraroodsauna gaat, kunt u er wel 45 tot 50 minuten in blijven. Het is onwaarschijnlijk dat u grote gezondheidsvoordelen zult ondervinden als u langer binnenblijft, aangezien uw lichaam binnen 45 tot 50 minuten de meeste schadelijke gifstoffen in uw lichaam zal hebben geëlimineerd door te zweten.

Moet u douchen na een infraroodsauna ?

Na elke infrarood sauna moet u een warme douche nemen. Hoewel over het algemeen een koude douche wordt aanbevolen, omdat dit de poriën sluit en voorkomt dat vuil binnendringt, heeft een warme douche ook zijn voordelen.


Bent u geïnteresseerd in een infraroodsauna in uw huis ?

Een infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en het lichaam te ontgiften, en bij X-Trend hebben we een grote selectie van de beste sauna’s op de markt. Infraroodsauna’s zenden infraroodstralen uit die door het lichaam worden geabsorbeerd, wat leidt tot een betere bloedcirculatie en een verbeterde stofwisseling.

Deze behandeling kan verschillende voordelen opleveren, zoals verlichting van spierpijn, vermindering van stress en verbranding van calorieën. Of u nu op zoek bent naar een infraroodsauna voor één persoon of een grote infraroodcabine voor meerdere personen, wij hebben het juiste aanbod voor u.

Bovendien staat ons team altijd tot uw beschikking als u vragen heeft over het gebruik van een infraroodsauna.

Infrarood sauna gebruik - prijzen