Infrarood Sauna Forum

Infrarood sauna forum

Bent u op zoek naar informatie over een infraroodcabine? Of u bent effectief van plan een infrarood sauna aan te schaffen?

Maak dan nu kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

Infraroodcabines X-Trend

Stap 1 van 2

Infrarood sauna forum
Infrarood sauna forum

Infrarood Sauna Forum: Creëer een Nieuwere en Betere Jij

Wat is een sauna?

Een sauna is een plaats die ontworpen is voor het reinigen en verfrissen van het lichaam met gebruikmaking van stoombad of met andere moderne methodes van warmte zoals infrarood straling. Er zijn twee types sauna’s: nat conventioneel en droog infrarood sauna’s.

Infrarood sauna Vlaams Brabant
Infrarood sauna

Infrarood sauna

Infrarood sauna’s of droge sauna’s gebruiken geen water of stoom zoals conventionele sauna’s. Maar de infrarood heaters produceren straling die de huid penetreert en de oppervlakte van het lichaam opwarmt zonder de lucht te verwarmen of vocht te produceren. Infrarood sauna’s zijn weldadig voor mensen die niet tegen veel vochtigheid kunnen door huidaandoeningen of wanneer ze zich zwak of ziek voelen als er een hoge vochtigheidsgraad is.

Waarom een infrarood sauna gebruiken?

Meer en meer werkers in de gezondheidszorg en doctoren geven toe dat er voordelen zijn bij het gebruik van infrarood sauna’s. De diepe penetratie en de warmte die daardoor overgebracht worden, veroorzaken vasodilatatie of ontspanning van de bloedvaten, waardoor de bloedstroom naar de spieren, gewrichten en de huid verbeterd wordt en wat resulteert in een bijna directe vermindering van de pijn en van arthritis. Niet alleen leidt het tot minder pijn zonder ook maar enige medicatie, het heeft ook geen bijeffecten. Iemand kan zo gemakkelijk stress, spanning en angst verminderen met deze ontspanningstherapie.

Sauna’s zijn door de eeuwen heen gebruikt, maar onlangs is het gebruik toegenomen wegens het massale bewustzijn over hun voordelen. Er zijn saunacenta in veel landen, met de optie van gemengde geslachten, alleen vrouwen, naakt, een enkel geslacht en andere types, afhankelijk van de landsgebruiken. Echter, infrarood sauna’s zijn nu ook beschikbaar in de veilige, comfortabele omgeving van het eigen huis. Deze gemakkelijk te plaatsen en handelbare sauna’s zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en met verschillende zitmogelijkheden, verschillende kleuren en andere te wijzigen details.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood Sauna Forum

Veel infrarood sauna forums wijden uit over de voordelen van deze sauna’s. Als gevolg van hun vele voordelen die de gebruikers waarnemen en hun gebruik bij Detox Programma’s, is het veel gemakkelijker voor mensen om infrarood sauna’s in hun eigen huis te hebben, dan om naar een kliniek of andere plaatsen te reizen.

Near infrarood sauna’s dringen dieper door in de huid, veroorzaken zo meer detoxificatie en functioneren bij elke temperatuur (zelfs als het buiten sneeuwt).  Omdat infrarood bestaat uit straling van het lagere eind van het Electromagnetische Spectrum, zijn ze minder intens en hun golflengte ligt maar iets onder dat van zichtbaar licht. De hogere golflengte straling, zoals röntgen- of gammastraling of magnetrons, zijn gevaarlijk als ze worden toegepast zonder toezicht.

Ondanks dat er veel sauna’s beschikbaar zijn op de markt, is het belangrijk om een product van een hogere kwaliteit te kiezen, waarvan de samengestelde delen geen chemicaliën bevatten (zoals houtlijm). Aangezien infrarood sauna’s droge sauna’s zijn, is er geen gebruik of verspilling van water om stoom te produceren. In vergelijking met de traditionele sauna’s waar de hoge vochtigheid het lichaam voor 97% water laat uitzweten en slechts 3% afvalstoffen, produceert infrarood helemaal geen vocht en daarom kan het lichaam tot wel 20% afval uitzweten. Daarom zijn infrarood sauna’s een betere methode van detoxificatie en worden zij aangeraden door doctoren bij chronische pijn, voor de algehele gezondheid en zelfs bij het chronisch vermoeidheidssyndroom (CFS).