Infrarood Cabines: Modellen, Merken en Prijzen bij X-Trend

Infrarood cabines

Wilt u een infrarood cabine aankopen maar hebt u twijfels? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Infrarood cabines

Stap 1 van 2

Infrarood cabines
Infrarood cabines

 

Infrarood cabines

Infrarood cabines  kunnen een heel nuttige installatie zijn in uw huis. Bent u moe na een lange dag of voelt u zich gestresst, ga dan lekker relaxen in de infrarood cabine en laat uw zorgen wegebben. Infrarood cabines geven u zachte warmte die de bloedcirculatie en het functioneren van het immuunsysteem stimuleert terwijl het ook nog de pijn en de stress bestrijdt. Dus laten we eens even kijken wat een infrarood cabine is en naar sommige van zijn kenmerken, zodat we de verwarming en de manier waarop ze werken beter begrijpen.


Wat is een infrarood cabine?

Een infrarood cabine of infrarood sauna, zoals het soms ook wordt genoemd, is een cabine die gewoonlijk van hout wordt gemaakt en die overal in uw huis kan worden geplaatst. Men zit rechtop in de afgesloten cabine en absorbeert de warmte die door infrarood straling is gegenereerd middels componenten zoals infrarood folies die gebruikt worden voor wandverwarming. De temperatuur in een infrarood cabine ligt gewoonlijk ergens tussen de 40 tot 45 graden Celsius.

Kenmerken van infrarood cabines

Snelle opwarming

Infrarood cabines hebben nauwelijks tijd nodig om op te warmen en kunnen binnen enkele minuten nadat de infrarood cabine aangezet is, klaar zijn voor gebruik. Dit betekent ook minder kosten voor elektriciteit en werking als er een X-Trend infrarood sauna wordt gebruikt.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Lichaamshouding

In infrarood warmte cabines, is achterover leunen of liggen niet aan te raden omdat dat kan leiden tot een onregelmatige verwarming van het lichaam en misschien wel tot een onprettig gevoel als het lichaam te dicht bij de infraroodstralers is geplaatst. Voor de beste resultaten zit u rechtop, zodat uw lichaam to alle warmte gelijkmatig kan absorberen. Bovendien, als er meer dan een person in de cabine is, kan er iemand voor de radiator zitten en de warmtestroom naar de andere persoon blokkeren; daarom is het raadzaam om de cabine maar door een persoon te laten gebruiken of een speciaal aangepaste 2-4 persoons infrarood cabine te kopen.

Licht en toetsen

Technologie heeft geleid tot een revolutie in infrarood cabines, die nu ingebouwde controletoetsen hebben voor temperatuur, licht en geluidscontrole. U kunt verschillende types gekleurde lampen in de cabine installeren om de sfeer te verbeteren en het een nog betere relax ervaring te maken.

Afmeting en installaties

Een infrarood cabine is gewoonlijk vierkant of rechthoekig van vorm, waardoor een gelijkmatige verdeling van de warmte door de gehele cabine mogelijk wordt gemaakt. Infrarood cabines zijn bijna nooit groot omdat ze zijn bedoeld voor een enkele persoon. Bovendien hebben infrarood sauna cabines nu ruimte om televisie, luidsprekers en iPad of radio voor muziek te installeren; dus u kunt tegelijkertijd relaxen en geëntertaind worden.

Concluderend, infrarood cabines zijn economisch en gemakkelijk om te plaatsen en met hun geweldige voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, worden zij meer en meer een noodzakelijkheid in een modern huishouden. Doe eerst nog wat meer onderzoek naar de verschillende kenmerken die ze hebben, voordat u een infrarood cabine voor uw huis aanschaft en kies iets dat u uitdaagt in termen van installaties en design. Houdt ook de afmeting van de beschikbare ruimte in gedachten en verzeker u er van dat de infrarood cabine die u kiest, veilige straling afgeeft.


Infrarood cabines
Infrarood cabines

Infrarood cabines van X-Trend

Technologische vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt voor individuen om getuige te zijn van nieuwe creaties en ontwikkelingen, die ons leven gemakkelijker maken, en de wereld een veel betere plek hebben gemaakt.

Tegenwoordig maken we gebruik van producten en apparaten die men zich nooit eerder kon voorstellen, maar het is technologie die deze generatie in staat heeft gesteld om deze te kunnen gebruiken.

Een voorbeeld van zo’n innovatieve technologie is infrarood cabines.

Infrarood cabines hebben traditionele cabines of sauna’s naar de achtergrond verbannen en hebben een nieuwe en spannende vervanging teweeg gebracht.

Om te begrijpen hoe de infrarood cabines het leven van individuen hebben veranderd, moet men ook hun werking begrijpen.

Zodra de werking duidelijk is, kan men begrijpen waarom deze cabines zich onderscheiden van de traditionele cabines en sauna’s.

De genoemde verschillen, zullen individuen toestaan ​​om te begrijpen waarom infrarood cabines beter zijn.

In dit artikel wordt gedetailleerde informatie verstrekt om u de beste tips te geven om de beste ervaring met infrarood cabines te hebben, en de voordelen van infrarood therapie te leren kennen.

 

Hoe werken infrarood cabines?

Een infrarood cabine of sauna een droge sauna die werkt met infrarood straling.

Deze zenders doen het verwarmen van uw lichaam rechtstreeks, in plaats energie te verspillen aan het proces van de verwarming of de opwarming van de lucht om u heen.

Het infrarood licht gegenereerd door deze cabines maakt zijn weg door de huid en laat de huid zweten.

Vergeet niet dat hoe meer de huid zweet, hoe meer ontgifting er plaatsvindt.

De infrarood cabines kunnen de hartslag verhogen tot een niveau dat gewoonlijk enkel wordt bereikt tijdens het sporten.

Dit tempo hartslag wordt bereikt bij een veel lagere temperatuur dan in een traditionele sauna, en dus is dit gemakkelijker en geschikter voor individuen.


infrarood cabines
infrarood cabines

7 redenen om een infrarood cabine te installeren in plaats van een traditionele sauna

De werking van infrarood cabines is gemakkelijk uit te leggen, en het is waar dat de werking van infrarood cabines vrij eenvoudig te begrijpen is.

Daarom wordt dit al snel een reden voor mensen om de effectiviteit van deze infrarood sauna’s af te schrijven en zien zij niet in waarom deze beter zijn dan traditionele sauna’s.

Hieronder vindt u een vergelijking van zowel infrarood cabines als traditionele sauna’s, en de hoofdredenen om infrarood sauna’s te installeren in plaats van traditionele sauna’s.

1. Werking en temperatuur

Zoals eerder vermeld gebruiken infrarood cabines licht om hitte te produceren en dit stelt het in staat om het lichaam op te warmen.

De infrarode stralen zijn deel van het lichtspectrum en maken zo de juiste hoeveelheid warmte aan voor het lichaam.

Het proces is dus snel en eenvoudig.

Een traditionele sauna gebruikt haar hitte echter eerst om de lucht rond de inzittende te verwarmen, en de lucht verwarmt op haar beurt dan het lichaam.

Dit proces is duidelijk ingewikkelder en langer.

Infrarood sauna’s wekken een grote hoeveelheid zweet op en ontgiften het lichaam dus meer.

Een traditionele sauna produceert echter een redelijk hoge temperatuur, wat voor sommigen ondraaglijk en oncomfortabel kan worden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


2. Kosten

Traditionele sauna’s hebben een hoop energie nodig om de omgeving rond de persoon te verwarmen.

In traditionele sauna’s wordt de lucht verhit tot ten minste 100 graden Celsius en dus zijn de energievereisten en kosten erg hoog.

In een infrarood sauna is echter minder energie nodig aangezien de infrarode lampen het lichaam rechtstreeks opwarmen.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat een normale sessie in een infrarood sauna maximum veertig minuten duurt, terwijl een sessie in een traditionele sauna uren lang kan duren.

3. Vochtigheidsgraad

Infrarood cabines verwarmen de lucht niet en dus veroorzaken zij geen enkele vochtigheid in de omgeving.

Traditionele sauna’s produceren echter een hoge luchtvochtigheid, waardoor de omgeving plakkerig en oncomfortabel wordt.

4. Gecombineerde voordelen

Infrarood cabines of sauna’s kunnen eenvoudig thuis worden geïnstalleerd.

Het grootste voordeel van deze cabines is dat zij de voordelen van een handige sauna ervaring combineren met de voordelen van infrarood therapie.

Infrarood therapie is al eeuwenlang populair! De infrarood therapie gebruikt golven en stralen om de lichaamstemperatuur te verhogen.

De verhoging in lichaamstemperatuur zorgt er voor dat de organen in het lichaam hun functies nog beter gaan uitvoeren.

In vroegere tijden was infrarood therapie populair als middel om stralen over te dragen van één persoon naar de rest van de bevolking.

De infrarood therapie heeft het voordeel dat het de lagen van het lichaam diep doordringt en de processen die plaatsvinden in alle weefsels, spieren en beenderen aanzienlijk versnelt.

5. Extra voordelen

Infrarood cabines en sauna’s voorzien mensen van bredere voordelen voor de gezondheid, in tegenstelling tot traditionele sauna’s.

Zoals eerder vermeld blinken infrarood sauna’s uit in het ontgiften.

Daar bovenop verstrekken deze cabines echter voordelen waar de meeste mensen nooit aan gedacht hebben.

Infrarood sauna’s helpen het lichaam van extra kilo’s af te komen met behulp van overmatig zweten.

Daarnaast is het lichaam in staat om zich van stress te ontdoen omdat de infrarood golven het lichaam helpen te ontspannen.

De voordelen houden hier echter niet op, en infrarood cabines werken om het lichaam te helpen zich te ontdoen van schadelijke gifstoffen, kankerverwekkende stoffen en dus het immuunsysteem te versterken.

Infrarood cabines produceren golven die de lever en de nieren toe staan om alle schadelijke stoffen en afval uit te zuiveren.

De infrarood golven helpen telkens de bloedstroom doorheen het lichaam te verhogen, en de haarvaten te verwijden.

Hogere bloeddoorstroming leidt tot een hogere toevoer van zuurstof doorheen het lichaam, en geeft de organen dus extra energie om beter te functioneren.

Infrarood cabines verhogen ook de aanmaak van witte bloedcellen in ons lichaam, dankzij hun stralen en licht, die het lichaam erbij helpen om ziekten en virussen af te vechten.

De verhoogde aanmaak van witte bloedcellen versnelt verder ook het genezingsproces van het lichaam en helpt de spieren om krampen en pijn aanzienlijk te verlichten.

Infrarood golven helpen ook om de productie van enzymen te verhogen, en hun activiteit te versnellen en dus uw stofwisseling te versnellen.

Deze verhoogde activiteit van de enzymen helpt om een groot aantal calorieën te verbranden.

De infrarood golven kunnen ook helpen om littekens sneller en met meer gemak te genezen.

Het excessieve zweten veroorzaakt door de infrarood golven helpt het lichaam ook om ongemak en zwellingen te verzachten, en kan uiteindelijk ook helpen om de tekenen van veroudering tegen te gaan.

Volgens studies van deskundigen kunnen infrarood sauna’s ook helpen met het functioneren van de bloedstroom bij patiënten die lijden aan diabetes en hoge cholesterol en kunnen zij leiden tot een verlaging van hoge bloeddruk en de bloed suikerspiegel.

6. Eenvoudige installatie

Infrarood cabines van goede kwaliteit, die geleverd zijn door verkopers van top kwaliteit zoals X-trend, kunnen niet enkel handig blijken in gebruik, maar zullen ook gemakkelijk zijn op het gebied van installatie.

Infrarood cabines kunnen makkelijk geïnstalleerd worden in een half uurtje.

Traditionele sauna’s nemen echter uren in beslag om te installeren, en een aantal stopcontacten om ze aan te drijven.

7. Minder tijd

Voor mensen die even snel willen ontsnappen aan hun hectische leven kunnen infrarood sauna’s de beste optie blijken.

Dit is omdat infrarood sauna’s het lichaam in korte tijd, maximum 20 minuten, opwarmen en u toestaan om snel te ontspannen.


Infrarood therapie door middel van infrarood cabines

De voordelen van infrarood zijn van toepassing op de hele wereldgemeenschap.

Er is geen limiet op de leeftijd voor het gebruik van deze cabines, hoewel het wel aangeraden is voor kinderen om door een oudere persoon vergezeld te worden.

De bevolking is aan het groeien en steeds meer schadelijke gassen worden in de lucht uitgestoten.

Daarom is het aangeraden voor iedereen die in een bevolkte omgeving leeft en blootgesteld wordt aan schadelijke stoffen om voordeel te halen uit infrarood cabines.

Infrarood therapie is bewezen het aantal contaminanten en toxines in het menselijk lichaam te verlagen en heeft dus geholpen om het aantal aangeboren afwijkingen en gevallen van kanker te verminderen.

Infrarood therapie is ook medisch getest en de resultaten hiervan tonen aan dat deze vorm van therapie loodvergiftiging kan verminderen in het lichaam en de komende generaties kan beschermen.

Naarmate mensen ouder worden, wordt het menselijk lichaam een stuk vatbaarder voor toxines.

De reden hiervoor is dat door de jaren heen onze blootstelling aan de wereld, verschillende beroepen en verschillende levensstijlen omhoog gaat.

Het menselijk lichaam is dus vol met gifstoffen die kunnen worden verwijderd met behulp van infrarood therapie.

Indien geen infrarood therapie wordt gebruikt, moeten andere therapieën worden gebruikt.

Deze alternatieven zijn onder andere intraveneuze therapie en andere therapieën die pijnlijk kunnen zijn en een veel hogere kosten kunnen oplopen.

Vergeet niet dat infrarood therapie makkelijk bij u thuis kan worden gedaan, een stuk goedkoper is en volledig pijnloos is.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


10 tips om de beste ervaring te hebben met infrarood cabines

We hebben reeds de redenen vermeld waarom infrarood cabines beter zijn dan traditionele sauna’s.

Hier zijn echter enkele tips om u te helpen om het beste uit uw sauna ervaring te halen.

1. Het eerste en belangrijkste dat u dient te doen is de juiste tijd vinden

Kijk in uw agenda en ga op zoek naar een tijd die u vrij heeft.

Het is helemaal geen probleem als u slechts een klein beetje vrije tijd heeft aangezien infrarood cabines zelfs een korte ontspanningstijd de moeite meer dan waard maken.

Begin niet aan deze ervaring wanneer u andere verplichtingen heeft en dus als enige optie de sauna ervaring dient op te geven.

Voor sommige mensen is de ochtend de ideale tijd, terwijl voor anderen de avond het meest geschikt is.

Dus is het altijd beter om een tijd te vinden die u het beste uit komt om uw vermoeide lichaam op een ontspannende ervaring te trakteren.

2. Hou een oogje op uw eetgewoonten en zorg er voor dat u geen grote maaltijd eet net voor u de sauna in gaat.

Consumeer geen grote hoeveelheden vloeistof, en dan vooral alcohol, omdat dit uw lichaam zal uitdrogen.

3. U dient niet alleen een oogje te houden op wat u eet, maar kijk ook uit voor de kleding die u aan heeft.

Hoe meer kledij u draagt in de sauna, hoe meer kans u heeft om ongemak te ondervinden tijdens uw sauna ervaring.

Draag geen metalen juwelen zoals ringen of dergelijke aangezien deze makkelijk kunnen worden beschadigd door infrarood golven.

4. Sauna accessoires kunnen u helpen uw infrarood sauna nog interessanter en spannender te maken.

U kunt een rugsteun dragen of zelf een steun kopen voor uw hoofd, want deze zullen de sauna nog comfortabeler maken.

U kunt ook genieten van geurige oliën voor uw infrarood sauna.

Thermometers en timers zijn essentieel voor de werking van infrarood sauna’s, samen met de juiste verlichting.

Een streepje muziek kan ook een ontspannende achtergrond schenken om uw sauna ervaring nog genietbaarder te maken.

5. Hou het juiste aantal handdoeken bij de hand.

Normaal gesproken wordt aangeraden om slechts één handdoek mee te nemen aangezien dit makkelijk te dragen en schoon te maken is.

Handdoeken kunnen worden gebruikt om het zweet van uw lichaam te drogen en zorgen ervoor dat u te allen tijde zich goed blijft voelen.

6. Misschien weet u dit niet, maar douches spelen een belangrijke rol in uw sauna ervaring.

U kunt een douche nemen om uw lichaam vrij te helpen maken van vuil voor u de sauna gebruikt.

Telkens u zich te warm voelt tijdens de sauna ervaring kunt u een douche nemen om uw lichaam af te koelen.

Onthoud dat het belangrijk is om ook een douche te nemen wanneer u klaar bent met de sauna om u te ontdoen van het zweet en de daarin aanwezige gifstoffen.

7. Zoals eerder vermeld kunnen infrarood cabines of sauna’s uw huid enorm helpen.

Om uw huid te helpen om alle voordelen van de sauna te ondervinden dient u enkele belangrijke punten in acht te nemen.

Onthoud dat u best geen body lotion gebruikt voor u de sauna in gaat.

Het gebruik van honing of zout op uw huid kan u echter helpen om u beter te voelen.

Eens uw sauna over is brengt u wat crème aan om uw huid te hydrateren aangezien de infrarood sauna uw huid kan uitdrogen.

Traditionele sauna’s kunnen extreme schade toe richten voor mensen met huidziekten zoals eczeem.

Het goede nieuws is dat infrarood cabines kunnen helpen dit te behandelen dankzij hun gunstige stralen!

8. Een tip die van groot voordeel voor u kan zijn, is dat na de sauna, u dient te vermijden dat u zich te snel aankleedt.

Het lichaam heeft tijd nodig om naar haar optimale temperatuur terug te keren, en het onmiddellijk aantrekken van kleren kan dit hinderen.

9. U moet begrijpen dat infrarood sauna’s niet voor iedereen geschikt zullen zijn.

Zwangere vrouwen wordt geadviseerd geen sauna’s te gebruiken omdat het gebruik hiervan schadelijk kan zijn voor hen.

De hoge temperaturen in traditionele sauna’s kunnen de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder hinderen.

Traditionele sauna’s, die een hoge hitte produceren, kunnen ook schadelijk blijken voor sommige mannen.

Dit is omdat de hoge temperaturen de productie van sperma in mannen kunnen doen vertragen.

Infrarood sauna’s produceren echter een veel lagere temperatuur en veroorzaken dus niet dit soort schade in het lichaam van mannen.

Oudere personen dienen advies te zoeken van een professionele deskundige alvorens te beginnen aan een sauna ervaring.

10. Sauna’s bestaan in verschillende maten, en geven u de optie om de grootte te kiezen die het beste aan uw behoeften voldoet.

Zo kunt u sauna’s kopen die de ervaring bieden aan één persoon tegelijk, of een sauna voor koppels of u kunt zelfs een speciale maat sauna laten maken.

Hou echter de beschikbare ruimte in het achterhoofd in uw huishouden en uw badkamer, voor u beslist welke maat het meest geschikt is voor uw eisen.

Infrarood sauna’s kunnen de beste ontsnapping uit de dagelijkse stress bieden.

Infrarood sauna’s bieden u de meest comfortabele, spannende, ontspannende en volledig pijnloze manier om al uw zorgen te laten gaan.

Deze makkelijk te installeren sauna’s verdubbelen het plezier van de sauna.

De infrarood stralen die voorkomen in deze infrarood cabines helpen om uw lichaam te voorzien van een aantal voordelen.

Infrarood cabines helpen daarbovenop ook om het menselijk lichaam te reden van een aantal beschadigingen die kunnen worden veroorzaakt door traditionele sauna’s.

Infrarood sauna’s, zoals de sauna’s die verdeeld worden door X-trend, kosten tussen 3.000 tot 6.000 euro.

De prijs varieert naar gelang de maat van de sauna, het aantal personen die het tegelijk kunnen gebruiken en nog veel meer.

Verwen uzelf dus met een sauna, want de voordelen zullen de prijs die u er voor betaalt meer dan waard zijn.


Infraroodcabines
Infraroodcabines

[toc]