Infrarood Cabine Thuis | X-Trend

Infrarood cabine thuis

Bent u op zoek naar een infrarood cabine voor thuis? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - infrarood cabine thuis

Stap 1 van 2

infrarood cabine thuis
infrarood cabine thuis

Infrarood cabine thuis

De beste redenen waarom u infrarood cabine thuis zou moeten hebben

Omarm de moderne technologie en treedt binnen in de wereld van infraroodwarmte baden voor het verbeteren van uw gezondheid en om het lichaam te zuiveren van schadelijke afvalstoffen.

Als u zich moe voelt na een lange dag werken en de behoefte voelt te ontspannen, dan is een infrarood cabine thuis precies wat u nodig heeft om al uw zorgen uit te zweten. Door regelmatig de infrarood cabine te gebruiken zult u zich weer verkwikt voelen en zal het algehele weldadige gevoel weer terugkomen. Er zijn genoeg redenen te noemen, waarom u zo’n prachtig apparaat thuis zou moeten hebben en hier volgen er een aantal om u te overtuigen.

Infrarood cabine thuis

Een infrarood cabine thuis hebben, betekent dat u niet op zoek hoeft naar een fitness- of health club, die dit soort diensten bieden. U hoeft zelfs niet langs bij uw vrienden als u zin heeft in een infrarood sauna bad. Als u uw eigen cabine in huis heeft, kunt u er op elk moment van de dag gebruik van maken, zonder dat u iemand hoeft lastig te vallen. Bovendien heeft het als voordeel dat u ongelimiteerd gebruik kunt maken van uw cabine, zodat u wanneer u maar wilt en zo lang u maar wilt kunt genieten en ontspannen.


Een infrarood cabine thuis is zuinig in gebruik

Thuis een infrarood cabine hebben is helemaal niet zo kostbaar en zal u op den duur geld besparen die u anders kwijt zou zijn aan dure gezondheidsprogramma’s. De infrarood sauna heeft namelijk geweldige voordelen voor uw gezondheid daar het de bloedsomloop verbeterd, het immuunsysteem versterkt, het lichaam ontgift en ontspanning biedt voor de geest. Deze voordelen en nog vele andere, zorgen ervoor dat u, als u de infrarood cabine regelmatig gebruikt, fit en gezond blijft en maken dat het lichaam infecties en ziektes makkelijker ontwijkt, zodat u uiteindelijk minder vaak dure dokter bezoekjes hoeft te betalen.

Het is ook nog belangrijk te vertellen, dat de gebruikskosten van een infrarood cabine niet heel hoog zijn, aangezien deze alleen stroom verbruikt en deze kosten blijven redelijk laag, omdat er alleen een infraroodstralen element gebruikt wordt in de cabine.


Xtrend Belgium


Infrarood sauna of infrarood cabine thuis

Infrarood cabines zijn eenvoudig te installeren en kunnen ongeveer overal in huis geplaatst worden, het enige wat u nodig heeft is een stopcontact. De cabines kunnen in korte tijd opgezet worden en hebben geen eerder aangelegde bedrading of andersoortige constructie nodig. Het kan dezelfde dag nog in gebruik genomen worden. Als u bovendien niet tevreden bent met de plek van de cabine of als u gaat verhuizen, kunt u de cabine eenvoudig ontmantelen en gemakkelijk meenemen naar de nieuwe locatie.

Een infrarood cabine thuis kan een zegen zijn, niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee. Het is bovendien een mooie verbetering aan uw huis; het kan de verkoopwaarde van uw huis verhogen en het is een goede manier om indruk te maken op vrienden en visite. Het is dus een verstandige keuze om te kiezen voor een investering in een infrarood cabine, vanwege zijn talloze voordelen die u kunt delen met uw familie en uw vrienden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood verwarming

Er zijn tal van manieren om uw lichaam te ontspannen en alle aanwezige spanningen te verzachten, maar één van de meest effectieve en kalmerende methoden is het nemen van een goede, warme sauna.

Tegenwoordig kunt u gemakkelijk een sauna nemen in een infraroodcabine bij u thuis.

Deze hutten maken gebruik van infrarood verwarming om de spieren in uw lichaam te ontspannen.

Bovendien heeft infrarood verwarming tal van geweldige voordelen voor de gezondheid die u terugvindt in het volgende artikel.

Infrarood verwarming verwijst naar de productie van warmte met behulp van infraroodstralen. Infraroodstralen zijn straling met een golflengte die langer is dan die van het zichtbare licht.

Zij strekken zich uit vanaf de rode rand van het zichtbare spectrum en hebben een frequentiebereik van ongeveer 430 THz tot 300 GHz.

Het merendeel van de warmte die van de zon af straalt, komt in de vorm van infraroodstraling.

Wanneer moleculen hun trillings- en rotatiebewegingen aanpassen, stoten ze infrarood energie uit.

Tegenwoordig maken diverse apparaten en toestellen gebruik van infraroodstraling om warmte te produceren, wat bekend staat als infrarood verwarming.

Infraroodstralers zijn speciale soorten kachels die energie overdragen via elektromagnetische stralen.

Een infrarood cabine maakt gebruik van deze kachels.

Deze straling wordt geabsorbeerd door het huidoppervlak van de persoon in de sauna of cabine.

Een infrarood cabine bestaat uit verschillende bedieningselementen die de omvang en de intensiteit van infrarood straling die de sauna wordt ingestuurd en door de gebruiker wordt ontvangen regelen.

Tegenwoordig kunt u genieten van de voordelen van een sauna door de aankoop van uw eigen sauna cabines.

Er zijn veel bedrijven die sauna cabines verkopen die werken volgens het principe van infrarood verwarming.

Een van deze bedrijven is X-Trend, dat bekend staat om haar fantastische infrarood cabines.

Fantastische gezondheidsvoordelen van infrarood verwarming en infrarood sauna cabines

Infrarood verwarming en infrarood cabines staan niet alleen bekend om hun kalmerende effecten voor het lichaam, maar zij hebben ook een aantal andere voordelen voor de gezondheid.

Infrarood stralen worden gebruikt door artsen en dokters in de gezondheidszorg voor de bestrijding van meerdere gezondheidsproblemen en aandoeningen.

Hier volgen enkele van de geweldige gezondheidsvoordelen van het ontspannen in een sauna cabine met infrarood verwarming.


Pijnbestrijding | infrarood cabine thuis

Infrarood sauna’s verhelpen op rustgevende manier de terugkerende pijn geleden door artritis patiënten.

Patiënten met spondylitis ankylosans en reumatoïde artritis ervaren veel vermoeidheid en stijfheid in de gewrichten en spieren van de ledematen.

Ontspannen in een infrarood sauna cabine kan helpen bij het verminderen van de pijn.

Voorts staat infrarood straling bekend voor het verminderen van milde tot chronische pijn, zoals bij fibromyalgie.

Pijnbestrijdings-experts en artsen maken vaak gebruik van infrarood verwarming en sauna’s voor de behandeling van diverse aandoeningen.

Infraroodstraling dringt door tot de spieren, weefsels en gewrichten en verhoogt de bloedsomloop, en verbetert de zuurstoftoevoer van het bloed.

Dit vermindert pijn op de zenuwuiteinden en vermindert dus de spanning in spieren en weefsels.

Dit helpt de patiënt om te ontspannen.

Een studie werd uitgevoerd in 2013 door Auburn University, gevestigd in Montgomery, om de effecten van infraroodstraling in sauna cabines uit te testen.

Een groep mensen werd gevraagd om in een kamer met infrarood verwarming te zitten, terwijl een andere groep in een eenvoudige kamer zonder infrarood straling zat.

Beide groepen werd gevraagd om hamstring oefeningen te doen.

De resultaten van het onderzoek bewezen dat de groep die blootgesteld werd aan infrarood straling drie maal meer flexibiliteit had dan de groep in de kamer zonder infraroodstraling.

Wanneer van uw flexibiliteit wordt verbeterd, begint de wrijving in de gewrichten af te nemen en zal de stijfheid ook beginnen te verminderen.

Uit een andere studie, uitgevoerd door Japanse deskundigen bleek dat patiënten die lijden aan chronische pijn ongeveer 70% vermindering van de pijn ervaren na hun eerste sessie in een infrarood sauna.

In een ander onderzoek uitgevoerd bij NASA door Dr. Whelan werd waargenomen dat infrarood verwarming bijdraagt ​​tot een verhoging van de celgroei op het weefsel en spieren van het menselijk lichaam.

Voorts, in een studie van het Department of Dermatology en Institute of Medical Research in 2003, werd onthuld dat de nabije infrarood stralingstherapie resulteerde in een verhoging van de productie van witte bloedcellen in het menselijk lichaam.

Deze toename werd beschouwd te helpen bij het verlichten van ontsteking en tevens het verminderen van de zwelling in spieren en lichaamsweefsels.


Gewichtsverlies | infrarood cabine thuis

Infrarode straling wordt ook in verband gebracht met gewichtsverlies.

Vaak raden therapeuten infrarood sauna therapie aan voor de bestrijding van gewichtsproblemen.

Eén infrarood sauna sessie kan ongeveer 600 calorieën verbranden zonder enige inspanning; et enige wat u hoeft te doen is ontspannen in de sauna cabine, en de infrarode stralen zorgen voor de rest.

Er werd vermeld in het tijdschrift van de American Medical Association dat een persoon gemakkelijk ongeveer 500 gram kan branden in een sauna, wat gelijk is aan het lopen voor ongeveer drie tot vier kilometer.

Anderzijds kan een warmte-geconditioneerd persoon ongeveer 600-800 kcal energie verbranden.

Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd om de effecten van infrarode verwarming op gewichtsverlies te observeren.

In een studie uitgevoerd in de loop van 2009 werd vastgesteld dat infrarood sauna een grote rol in het verminderen van het vetgehalte van zwaarlijvige mensen speelt en hen ook enkele centimeters bij de taille helpt te verliezen in slechts 3 maanden.

Deze mensen hoefden geen aerobics, lichaamsbeweging of dieet programma’s te volgen; het enige wat ze deden was ontspannen in een infrarood sauna en gewicht verliezen.

De infrarood sauna is zeer gunstig voor mensen met overgewicht die niet kunnen deelnemen aan fitnessprogramma’s zoals aerobics en zo verder.

Zo kunnen mensen die niet kunnen lopen of rennen gebruik maken van deze fantastische therapie voor het verbranden van een aanzienlijke hoeveelheid calorieën.

Infrarood sauna helpt bij het verbeteren van de hartslag, de stofwisseling en de hartfrequentie, wat helpt bij het verbranden van een enorme hoeveelheid calorieën in een sneller tempo en resulteert in gewichtsverlies.

Daarnaast biedt het nemen van een infrarood sauna op een regelmatige basis u tal van voordelen die vergelijkbaar zijn met de voordelen verkregen door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen.

Deze voordelen omvatten cardiovasculaire training, een strakker lichaam en frisse huid.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Verlaagde bloeddruk | infrarood cabine thuis

Een van de beste gezondheidsvoordelen van infrarood sauna is dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk.

De infrarode verwarming die wordt gebruikt in de saunacabine doet het hart in een veel sneller tempo slaan wat de doorbloeding stimuleert en de bloedcirculatie in het lichaam verbetert.

Wanneer deze veranderingen plaatsvinden, begint de bloeddruk dalen en terug te keren naar een normaal niveau.

Diverse studies hebben aangetoond dat het gebruik van een sauna cabine 2-3 keer per week voor een paar uur een grote rol speelt in het verlagen van de bloeddruk.

Hoge bloeddruk is een gevaarlijke aandoening die niet alleen de kwaliteit van uw leven verstoort, maar ook uw risico verhoogt op verschillende andere medische aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, nieraandoeningen en beroertes.

1 persoon op 4 lijdt aan hoge bloeddruk.

Als u een lange, gezonde leefstijl wilt is het belangrijk om u te beschermen tegen het risico van hoge bloeddruk.

Het hebben van een infrarood sauna helpt u gezond te blijven en houdt uw bloeddruk ook optimaal.

In een klinische studie, uitgevoerd in 2005 door de Universiteit van Missouri, Kansas City, werd vastgesteld dat een dertig minuten durende infrarood sauna sessie driemaal per week helpt bij het verwijden van de bloedvaten wat het volume van de binnenlaag van de bloedvaten vermindert.

Dit verhoogt de bloedcirculatie en daardoor vermindert de bloeddruk.

Uit een Japanse studie in oktober 2008, gepubliceerd in The Journal of Cardiology, is gebleken dat ver-infrarode sauna zeer effectief is in het verminderen van hoge bloeddruk en de daaraan gerelateerde problemen.

Deze studies laten zien dat een infrarood sauna een geweldige manier is om het hart beter te helpen werken, en op zijn beurt uw bloeddruk te verlagen.

Verbeterde cel gezondheid en snelle spiergenezing | infrarood cabine thuis

Mensen met een zwak immuunsysteem en zwakke spieren dienen op een regelmatige basis een infrarood sauna te nemen, omdat dit helpt bij het verbeteren van de gezondheid van de cellen en het immuunsysteem versterkt.

Nabije infraroodstraling helpt bij het stimuleren van de bloedsomloop en verhoogt de snelheid waarmee zuurstof wordt geabsorbeerd in de cellen van het lichaam.

Wanneer meer zuurstof uw bloed binnenkomt, gaat de bloedsomloop beter werken en gaan meer gifstoffen vanaf het cellulaire niveau van het lichaam naar de oppervlakte van de huid stromen.

Dit verbetert de gezondheid van de cellen, faciliteert in een snel herstel van de lichaamsspieren en versterkt het immuunsysteem.

Uit een studie uitgevoerd door de NASA is gebleken dat nabij-infrarode sauna therapie de aanmaak van lichaamscellen en weefsels tot vier keer kan verhogen.

Vele andere studies hebben aangetoond dat infrarood sauna de productie van witte bloedcellen en collageen in het menselijk lichaam stimuleert wat het immuunsysteem sterker maakt dan voorheen.

In een studie uitgevoerd aan het Medical College of Wisconsin werd vastgesteld dat nabij-infrarood de lichaamscellen aanmoedigt om in een sneller tempo te reproduceren.

Een andere studie, uitgevoerd door de American Society of Biochemistry and Molecular Biology heeft aangetoond dat nabij-infraroodstraling de celdood met de helft vermindert en helpt bij het ​​herstellen van de activiteit van enzymen in uw lichaam.


Ontgifting van uw lichaam | infrarood cabine thuis

Een ander fantastisch voordeel van infrarood verwarming is dat het het ontgiften van uw lichaam mogelijk maakt.

Ver-infrarode sauna therapie leidt tot een stijging van de lichaamstemperatuur en produceert een zware transpiratie, waardoor de gifstoffen die op het cellulaire niveau liggen naar het oppervlak van de huid gebracht worden en het lichaam gereinigd wordt.

Wanneer uw lichaam vrij is van gifstoffen, voelt u zich fris, licht en gezond.

Door het United States Center for Disease Control werd geconcludeerd dat de giftige stoffen die in het menselijk lichaam aanwezig zijn de belangrijkste oorzaak van bijna 80% van de ziektes u in uw leven ervaart zijn.

Echter, met een gezonde levensstijl helpt u bij de bestrijding van al deze ziekten, en een gezonde levensstijl omvat gedragingen die uw lichaam te ontgiften, zoals enige tijd in een sauna cabine om de andere dag.

Helpt uw huid te verjongen | infrarood cabine thuis

Infrarood sauna-therapie helpt bij het stimuleren van de celgroei van de huid en verjongt uw huid.

Zo kunt u het verschijnen van kraaienpootjes, fijne lijntjes en rimpels op uw voeten verminderen en een jeugdige en frisse uitstraling krijgen.

Het enige wat u hoeft te doen is elke dag wat tijd doorbrengen in een infrarood sauna.

Een studie in The Journal of Cosmetic and Laser Therapy toonde aan dat mensen die gedurende 3 maanden huidtherapie in een infrarode sauna ondergingen een fantastische verbetering in het uiterlijk van hun huid ervoeren.

Hun teint verbeterde, de huid werd zachter en gladder, en er was ook een opmerkelijke afname van rimpels.

Genezen van verwondingen | infrarood cabine thuis

Infrarood verwarming is van cruciaal belang in het helen van lichaamswonden en in bescherming tegen blessures.

Een infrarood sauna helpt bij het stimuleren van de snelheid waarmee de wonden in uw lichaam genezen.

Verschillende studies van NASA hebben aangetoond dat infraroodstraling een grote rol speelt bij het ​​regenereren van de cellen van het lichaam aan een sneller tempo, wat op zijn beurt de snelheid verhoogt waarmee de beschadigde cellen weer gezond worden.

Er werd ook waargenomen dat de celgroei met een monsterachtige 155-171% stijgt en de grootte van de inwendige verwondingen met 36% afneemt.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Spier- en lichaamsontspanning | infrarood cabine thuis

De infrarood cabine verschilt van traditionele sauna’s omdat het zachter is en een gematigde temperatuur gebruikt voor het produceren van zweet in de persoon in de sauna of cabine.

Dit helpt u te ontspannen en tot rust te komen na een hectische dag.

Verder, helpt het mensen ’s nachts ook beter te slapen.

Mensen hebben vaak last van slapeloosheid als gevolg van de stress die zij in hun dagelijks leven ondergaan.

Toch kunnen al deze problemen uiteindelijk met behulp van infrarood cabine therapie ten minste drie tot vier keer per week worden opgelost.

Studies hebben aangetoond dat een infrarood cabine het handhaven van een gezonde cortisol-spiegel in het lichaam bevordert.

Cortisol is een hormoon dat de hartslag, evenals de bloeddruk, verhoogt en tot stress leidt.

Daarom is het noodzakelijk dat de cortisol niveaus van uw lichaam niet extreem hoog worden.

Als u zweet in een sauna cabine, start het cortisol niveau geleidelijk te dalen en fleurt uw humeur op.

Infrarood cabine voor thuis kopen

Nu dat u zich bewust bent van de geweldige gezondheidsvoordelen van infrarood verwarming en infrarode cabine, dient u het kopen van een eigen saunacabine te overwegen.

Hoewel u bij diverse kuuroorden en zorginstellingen sauna therapie in uw omgeving kunt krijgen, zijn de kosten van de sauna’s in dergelijke plaatsen over het algemeen hoog.

Bovendien kunt u in dergelijke plaatsen alleen in de sauna voor een bepaalde periode verblijven en kan u niet genieten van het ontspannen wanneer u maar wilt.

Aan de andere kant, met een eigen sauna cabine bent u in staat te profiteren van deze verbazingwekkende voordelen wanneer u maar wilt en de tijd heeft.

Afgezien daarvan, is de aanschaf van een infrarood cabine een eenmalige investering.

Het is zeker een beetje duur, maar het is de kosten meer dan waard.

Als u het regelmatig gebruikt, zult u beseffen dat u een wijs besluit heeft gemaakt, dat u in de komende jaren ten goede zal komen.

Als u de aankoop van een infrarood cabine overweegt, dient u heel voorzichtig zijn.

Allereerst dient u een voorafgaand online onderzoek uit te voeren naar de verschillende bedrijven die infraroodcabines en lijstje te maken van ten minste 4 tot 5 bedrijven die betrouwbaar lijken en bekend staan voor het verstrekken van een goed aanbod van duurzame en sterke infraroodcabines.

X-Trend is één van de vele fabrikanten van infrarood cabines die bekend staat voor het aanbieden van een fantastisch aanbod van sauna cabines met prima kwaliteit.

Zorg ervoor dat u de infrarood cabines minutieus analyseert en controleert op zichtbare gebreken.

U kunt ook de eigenaar van de winkel vragen om u de cabine voor een tijdje te laten proberen, zodat u de prestaties kunt controleren.

[toc]