Hoe infrarood sauna gebruiken

Hoe infrarood sauna gebruiken

Hoe moet u een infrarood sauna gebruiken? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Hoe infrarood sauna gebruiken

Stap 1 van 2

Hoe infrarood sauna gebruiken
Hoe infrarood sauna gebruiken

Hoe een infrarood sauna te gebruiken ?

Nog nooit een infrarood sauna gebruikt? Wel gehoord van zijn voordelen en wilt u er een gebruiken? U hoeft u zich geen zorgen meer te maken als u een infrarood sauna in uw huis wilt installeren, maar als u niet weet hoe hij moet worden samengesteld en gebruikt. Wij verschaffen u een gedetailleerde gebruiksaanwijzing en gids, die u vertellen hoe infrarood sauna’s moeten worden gebruikt.

Het antwoord op ‘hoe infrarood sauna gebruiken’ vindt u hieronder terug!

Stappen om een infrarood sauna te gebruiken

Als u zich afvraagt hoe infrarood sauna te gebruiken, volg dan de onderstaande handleiding heel precies:

1. Voorbereiding

De eerste stap in het proces hoe een infrarood sauna gebruiken is: uzelf voorbereiden op de sauna therapie. Het belangrijkste element van de voorbereiding betreft het instellen van de temperatuur van de sauna. De temperatuur kan ingesteld worden op uw voorkeur of even warm als de omgevingstemperatuur. Laat de sauna gedurende tenminste 15 tot 20 minuten opwarmen. Het is aan te raden om ondertussen een warm bad te nemen, waardoor uw vermogen om te zweten wordt verbeterd. U kunt de tijd ook doden door het doen van verschillende stretch oefeningen om uw lichaam op te warmen.

Terwijl u in een infrarood sauna zit, kunt u een boek lezen of naar muziek luisteren. Niets is verfrissender en nergens wordt u blijer van in een hete omgeving vol stoom dan van een glas gekoeld vers sap, nietwaar?

Zorg er voor om een handdoek bij de hand te hebben en steek geur kaarsen aan die u bij de zet, voor u start met uw infrarood therapie. Als u echt wilt ontspannen, gebruik dan een aantal ademhalingsoefeningen zodat uw geest los komt van de stress van werk of thuis.


2. Gedurende een Infrarood Therapie

Als er 20 minuten voorbij zijn, zet dan de timer van de sauna op niet meer dan 20 minuten voor uw eerste sessie en zoek een comfortabele plek om te zitten. Geniet van uw favoriete playlist of doe ademhalingsoefeningen terwijl u een infrarood sauna neemt. U kunt ook verschillende delen van uw lichaam masseren, of nog beter: laat iemand anders u masseren, zodat u uw ogen maar hoeft te sluiten en kunt ontspannen. Probeer ook eens om het licht wat te dimmen voor een verzachtend effect en als u voelt dat de temperatuur van de sauna te heet wordt,  open dan een ventilatieraam. Echter, gebruik geen alcohol voor of gedurende een infrarood sauna.

Het doel van een infrarood sauna is uitsluitend om van elke minuut er van te genieten. Bovendien, als u een sauna neemt, ga dan enkel gekleed in badkleding of shorts, anders kan de warmte niet het bedoelde effect op uw lichaam hebben.

3. Na de Sauna

Nadat u klaar bent met uw sauna, ga dan niet direct uw normale routine weer oppakken. Uw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de verandering van temperatuur en daarom moet u niet meteen van een warme naar een koude omgeving gaan. Warmte opent de poriën van de huid en daarom moet u een douche nemen, maar gebruik geen zeep of badschuim. Tenslotte: vergeet nooit uw sauna uit te zetten en de stekker los te trekken. Het is beter om voorzorgen voor de veiligheid te nemen, dan dat er ongelukken gebeuren, toch?

Hierboven zijn de drie essentiële stappen beschreven die voldoende moeten zijn om u te leiden in het gebruik van een infrarood sauna. Volg ze goed op, als u het beste uit uw infrarood sauna sessies wilt halen.


Waarom infrarood sauna’s een geweldige manier zijn om te Relaxen

Als je thuis geen infrarode cabine hebt, mis je iets geweldigs.

Infrarode cabines zijn geweldig om in te relaxen en uw zorgen van u af te laten glijden.

De doordringende warmte die infrarode verwarming levert is vergelijkbaar met de rustgevende straling van de zon, alleen is het veel minder gevaarlijk en wat gezonder voor uw lichaam.

In dit artikel vindt u nog meer redenen waarom het goed zou zijn als u in infrarode cabines zou investeren.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.

Infrarood sauna’s & Uw Gezondheid

Infrarode cabines vallen vaak onder de categorie van sauna- of baduitrusting.

Mensen die bekend zijn met de sauna zullen weten dat het regelmatig nemen van een saunabad verbazingwekkende gezondheidsvoordelen biedt. Infrarode warmtecabines bieden vergelijkbare gezondheidsvoordelen, maar waar de sauna temperaturen en –omgeving soms ondraaglijk worden voor de bader, is dit niet het geval in infrarode warmtecabines.

De temperatuur is veel milder maar toch nog warm en evenwichtig genoeg om in het lichaam door te dringen en om positieve veranderingen in gang te zetten.

Infrarode verwarming verbetert de bloedcirculatie waardoor het gehele lichaam beter doorbloed raakt.

Dit helpt bij het verminderen van pijn en spierspanning in verschillende delen van het lichaam aangezien een infrarood sauna een gelijkmatige verdeling van de warmte door het gehele lichaam garandeert.

Het zweet dat door de infrarode verwarming wordt opgewekt onttrekt schadelijke gifstoffen zoals kwik, lood, nikkel en koper aan het lichaam, waardoor dat weer gezond en ontspannen aanvoelt.

Bovendien zullen eenvoudige verwarmingssessies in infrarode cabines al uw zorgen en pijnen doen verdwijnen.

De infrarode warmte blijkt goed voor een heel scala patiënten, inclusief artritis- en rugpijn-patiënten, evenals voor mensen die aan chronische hartziektes of migraine leiden.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.

Voordelen van een infrarood sauna

Het aanschaffen van een infraroodsauna brengt vele voordelen met zich mee.

Het regelmatig gebruik van infrarood sauna’s verzekert u van een goede gezondheid en welzijn, waaronder een ontspannen lichaam en geest.

Dit vermindert niet alleen de effecten van het ouder worden, maar u zult zich ook fris voelen en sterk genoeg zijn om de dagelijkse taken weer aan te kunnen.

Bovendien zijn infrarood sauna’s gemakkelijk te installeren en doen zij ook niet zo’n zware aanslag op uw portemonnee.

Door de vele gezonde voordelen is het gewoonlijk ook goed gespendeerd geld.

Tevens zijn ze gemakkelijk te demonteren en draagbaar, dus u kunt ze in huis plaatsen waar u maar wilt.

Het enige wat u nodig heeft om ze te laten functioneren is een simpele stroomaansluiting en aangezien ze nauwelijks voorwarm tijd nodig hebben, zijn ze snel te gebruiken en kosteneffectief bovendien.

Ze zijn er in vele uitvoeringen, met verschillende installaties en sfeermodes die eveneens bijdragen tot de ontspannende eigenschappen.

Om al deze redenen en meer kunnen infrarood sauna’s een geweldige investering voor uw huishouden zijn.

Het is simpelweg de beste manier om uw lichaam en geest complete te ontspannen waardoor u zich gezond en fris voelt.

De diepe, gelijkmatige warme penetratie van de infrarode verwarming geeft het een extra ten opzichte van andere, conventionele warme bad methodes zoals traditionele sauna’s en maken het een perfecte keuze voor gezondheid bewuste mensen over de gehele wereld.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.


Wat is een Infrarood Sauna?

Een infrarood sauna is een type sauna dat gebruik maakt van infrarood verwarming om te werken.

Wat deze infrarood verwarming doet is infrarood licht uitzenden.

Dit licht wordt daarop geabsorbeerd in de vorm van stralingshitte door de huid van de persoon die in de sauna zit.

Waarin een infrarood sauna verschilt van een traditionele is dat de traditionele sauna slechts verwarmde lucht gebruikt en de straling van de hete oppervlaktes van de sauna room om warmte-energie in het lichaam te brengen.

Een infrarood sauna gebruikt infrarood verwarming en licht voor datzelfde doel en is effectiever.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


De populariteit van infrarood sauna’s

In de afgelopen tijd zijn sauna’s geavanceerder geworden.

Infrarood sauna’s met geavanceerde technologie zijn effectiever en geven sneller resultaten dan de ouderwetse sauna’s.

De infrarood sauna is langzaam populairder geworden, hoewel het nog niet algemeen gebruikelijk is en veel mensen nog de ouderwetse methodes prefereren om verschillende redenen; toch heeft de infrarood sauna zijn effectiviteit bewezen en is het een nieuwigheid die erg ‘in’ is en die een zeer groot aantal mensen overhaalt om deze nieuwe vorm van fitnesstraining eens uit te proberen.

Hoe werken infrarood sauna’s?

Een infrarood sauna werkt door lichtenergie om te zetten in warmte-energie.

Dit is een geavanceerde methode die alle objecten verwarmt die zich op korte afstand bevinden.

Dit doen ze zonder de luchttemperatuur te beïnvloeden.

We kunnen zeggen dat niet de lucht in de cabine alle warmte absorbeert, maar enkel de persoon die in de sauna zit.

Dit type van infrarood straling wordt vaak verward met ultraviolette straling.

Maar u moet echt in gedachten houden dat beide straling types geheel verschillend zijn.

Alhoewel ze beide aanwezig zijn in de zonnestralen, zijn ze beide verschillend en is bewezen dat, in tegenstelling tot ultraviolette straling, infrarood straling niet schadelijk is voor de huid.

Het is zelfs zo dat het het beste is uit het gehele zonlicht gamma.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.


Hoe infrarood sauna gebruiken
Hoe infrarood sauna gebruiken

 


Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna?

Infrarood sauna heeft effecten tot diep in uw lichaam, penetreert de huid en weefsels en heeft een diepere werking dan een traditionele sauna.

Deze diepe penetratie kan pijnlijke spieren ontspannen, stijfheid behandelen en lichaamspijn, zoals de chronische pijn van de meeste artritis patiënten, verlichten.

Infrarood sauna’s worden ook sneller warm dan traditionele sauna’s en verbruiken daarmee vergeleken veel minder energie.

Daarom staan ze er om bekend dat ze zowel tijd als energie besparen door zeer kostenefficiënt te zijn.

Infrarood sauna’s kunnen ook gemakkelijker worden geïnstalleerd dan traditionele sauna’s en ze kosten minder aan onderhoud en reparaties.

Ze hebben minder kracht nodig om te functioneren en zijn goed draagbaar.

Daarom zijn ze een populaire keuze als u thuis wel een sauna wilt, maar slechts een beperkte ruimte heeft.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s, hebben infrarood sauna’s geen water nodig om te functioneren en zijn zij daardoor comfortabeler, veilig en droog.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.

Waarom een infrarood sauna kopen

Dankzij de vele voordelen is de infrarood sauna nu aantrekkelijker dan de traditionele sauna door de betere kostenefficiëntie en productiviteit.

De zorgen over de gezondheid die veel mensen hadden ten aanzien van dit type sauna worden langzaamaan minder en mensen beginnen te begrijpen dat er geen enkel gezondheidsrisico is.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.


Wat is Infrarood Straling?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het gevoel van warmte of kou niet afhankelijk van de temperatuur zelf.

Temperatuur speelt zonder twijfel een vitale rol in hoe warm of koud het is, het gevoel van warmte of kou is iets anders.

Heb je je ooit afgevraagd waarom skiërs, bergbeklimmers of sneeuw surfers niet bevriezen bij de laagste temperaturen, op grote hoogtes en op de meest koude plekken?

Dit komt doordat de zon en zonnestralen een essentieel deel vormen van hoe warm of hoe koud jij je voelt.

De zon geeft zonlicht of zonnestralen.

Waar bestaan die zonnestralen precies uit en hoe zorgen ze ervoor dat jij, zelfs bij de laagste temperaturen, warmte voelt en waar komt deze warmte vandaan?

De stralen, die de zon uitzendt, bevatten infrarood en ultraviolette straling.

Waar ultraviolette stralen schadelijk en gevaarlijk voor je kunnen zijn, zijn infrarood stralen juist heilzaam en geven je de warmte die je voelt als de zonnestralen je raken.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Zonnebaden en Infrarood Straling

Zonnebaden is direct gerelateerd aan infrarood straling.

Wanneer een persoon zich blootstelt aan de zon, absorbeert hij de zonnestralen en daarmee de infrarood straling in die stralen, die warmte energie vrijlaten die je dat warme, aangename gevoel geven.

Wanneer je het warm krijgt tijdens het zonnebaden, komt dit door de absorptie van infrarood straling en heeft dus niets te maken met de temperatuur van de omringende lucht.

Wat zijn infrarood panelen?

Infrarood panelen zijn verwarmingsapparaten die binnenshuis geïnstalleerd kunnen worden, in bijvoorbeeld slaapkamers of kantoorruimtes, en die het lichaam warmte geven zonder de omringende lucht te verwarmen.

Infrarood panelen zijn ontwikkeld volgens de nieuwste technologie, waarbij de hitte en warmte die de zon geeft als inspiratiebron dient.

Infrarood panelen kunnen, waar je maar wilt, eenvoudig geïnstalleerd worden.

Ze hebben geen invloed op de gehele omgevingstemperatuur, maar zorgen wel voor een gevoel van comfortabele warmte voor iedereen in die omgeving.

Waarin verschillen Infrarood Panelen van Conventionele Verwarmingsapparaten?

Infrarood panelen verschillen erg van de verwarmingsapparaten die we gebruiken in onze huizen, auto’s en kantoren.

Deze apparaten blazen hete lucht rond in de omgeving en verhogen zo de temperatuur van de ons omringende lucht.

Radiatoren bijvoorbeeld, in tegenstelling tot infrarood panelen, verwarmen de lucht door middel van convectie-stroomomvormers.

Deze convectie verwarming maakt de lucht warm, zodat deze uitzet en opstijgt waarbij een vacuüm achterblijft.

Als de hete lucht weer afkoelt, daalt deze weer en wordt dan nogmaals verhit waarmee deze cyclus constant herhaald wordt.

Waarom zijn Infrarood panelen beter dan andere verwarmingsapparaten?

Verwarmingsapparaten die we thuis gebruiken, zoals olie-, gas- of elektrische kachels, hebben energie nodig om te kunnen functioneren.

Ze hebben hoge exploitatie- en onderhoudskosten en zijn duur bij regulier gebruik.

Infrarood panelen daarentegen gebruiken heel weinig energie en zijn zo zuinig in gebruik; bovendien worden ze niet heet en zijn daarom ook veilig te installeren in huizen met kleine kinderen.

Ze maken geen geluid of lawaai en zijn volkomen efficiënt, veilig en duurzaam.

Ontdek ook: hoe infrarood sauna gebruiken.

[toc]


Hoe lang moet u in een infraroodsauna blijven?

Hoe lang u in een infraroodsauna moet blijven, hangt af van verschillende factoren, waaronder uw individuele tolerantie voor warmte en de temperatuur van de sauna. In het algemeen wordt aanbevolen te beginnen met korte sauna sessies van ongeveer 15 minuten en de duur geleidelijk te verlengen naarmate u zich comfortabeler voelt. Het is ook belangrijk naar uw lichaam te luisteren en te stoppen als u zich ongemakkelijk of duizelig voelt. Als u zich zorgen maakt over het gebruik van een infraroodsauna, moet u uw arts raadplegen voordat u ermee begint.

Hoe vaak moet u een infraroodsauna gebruiken?

Hoe vaak u een infraroodsauna gebruikt, hangt af van uw individuele behoeften en doelstellingen. Sommige mensen vinden het heilzaam om de infraroodsauna elke dag te gebruiken, terwijl anderen hem misschien maar een paar keer per week gebruiken. Als u niet zeker weet hoe vaak u een infraroodsauna moet gebruiken, vraag dan persoonlijk advies aan uw arts. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant van de sauna die u gebruikt te volgen, aangezien verschillende modellen verschillende aanbevelingen kunnen hebben. In het algemeen is het een goed idee om langzaam te beginnen en de frequentie van uw sauna sessies geleidelijk te verhogen naarmate u zich meer op uw gemak voelt met de warmte.

Wat doen tijdens een infraroodsauna sessie?

In de infraroodsauna kunt u zich ontspannen en de warmte op uw lichaam laten inwerken. Sommige mensen lezen, luisteren naar muziek of mediteren graag terwijl ze in de sauna zitten. U kunt de tijd ook gebruiken om te stretchen of lichte oefeningen te doen, zoals rustige yogahoudingen of diepe ademhalingsoefeningen. Het is belangrijk dat u tijdens uw sauna sessie voldoende drinkt. Neem daarom een fles water mee en drink daaruit tijdens de hele saunasessie. Vermijd alcohol of cafeïne voor of tijdens de saunasessie, omdat dit uw hartslag kan verhogen en u nog meer kan uitdrogen.