Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Wilt u ook genieten van de gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Stap 1 van 2

gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna
gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Lees hier: gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Diep in de bron van het symfonisch orkest zijn goed afgestemde instrumenten, bespeeld door getrainde musici die allen samenwerken om perfect gesynchroniseerde, harmonieuze trillingen te scheppen die weerklinken als diep ontroerende muziekstukken.

De menselijke fysiologie is, net als een orkest, een complex dynamisch systeem van creatie.

Alle delen van het lichaam moeten in optimale gezondheid zijn om volledig en harmonieus met elkaar te kunnen synchroniseren.

Infrarood sauna’s stemmen het sub-cellulaire en cellulaire netwerk van de lichaamssystemen fijn op elkaar af om optimale harmonieuze en vloeiende synchroniciteit in overvloedige gezondheid te scheppen.

De vereniging van de oude wijsheid van de saunatherapie met de hedendaagse technologie heeft een van de grootste hulpmiddelen in de moderne geneeskunde voortgebracht: De infrarood sauna.

Het lichaam onderdompelen in de warme tinten van de infrarood sauna schept gezondheid in de totaliteit van het fysiologische systeem

De cascade van gezondheidsvoordelen die het regelmatig gebruik van een breed spectrum infrarood sauna oplevert, is een effectieve genezingsmodaliteit omdat het het menselijk organisme als een enkel opererend netwerk behandelt om een domino-effect van gezondheid in het hele organisme teweeg te brengen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Netwerkfysiologie

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna ontdekken:

Overvloedige gezondheid en welzijn kunnen alleen bereikt worden als de menselijke vorm bekeken en behandeld wordt door de lens van geïntegreerde fysiologie.

Volgens Harvard biologen is “het menselijk organisme een geïntegreerd netwerk, waarin complexe fysiologische systemen en organen, elk met hun eigen regulerende mechanismen, voortdurend op elkaar inwerken om hun functies te coördineren, en waarin uitval van één systeem een uitval van het hele netwerk kan veroorzaken”.

Een diep respectvolle benadering van de menselijke anatomie als een levend netwerk maakt plaats voor geneeswijzen die het lichaam behandelen als een heel universum op zich.

We scheppen ideale omstandigheden voor het menselijk universum om te gedijen, te genezen, en volledig tot leven te komen in antwoord op infrarode lichtstralen.

Het wonder van de menselijke vorm kan het best begrepen worden als een enkel operatief organisme, met vele facetten van complexe systemen, gesynchroniseerd in hun interacties met elkaar van het micro tot het macro niveau.

Het dynamische samenspel van de systemen van het lichaam is van het grootste belang om een waardering te ontwikkelen voor geneeswijzen die het lichaam holistisch behandelen.

Het menselijk organisme is in voortdurend gesprek met zichzelf, en orkestreert perfect de melodische symfonie van sub-cellulaire activiteit om een vloeiend samenspel van harmonieuze muziek te scheppen.

Als één aspect van het systeem uitvalt, heeft dat invloed op het hele organisme; infrarood sauna therapie werkt in op het menselijk mechanisme als een enkele operatieve eenheid.

De positieve gezondheidsvoordelen van blootstelling aan het infraroodspectrum cascadeert door het hele wezen.

Het ziektemodel van de gezondheidszorg kleineert het perfect geperfectioneerde vat van de menselijke vorm.

Het is onmogelijk om gezondheid en welzijn in het lichaam te scheppen vanuit het perspectief van ziekte.

Ziekte bestaat nooit op zichzelf: Als een bepaald orgaan of systeem in het lichaam lijdt, is het nodig het hele fysiologische netwerk te behandelen: Infrarood behandeling doet precies dit.

Netwerkfysiologie ziet de menselijke anatomie als een actief, steeds bewegend apparaat dat in een voortdurende dans met zichzelf en de externe omgeving verwikkeld is.

Volledig bezield zoekt het lichaam een harmonieuze gemeenschap met zichzelf en zijn omgeving, dit vereist een voortdurende dialoog en uitwisseling van informatie en product.

De introductie van het breed spectrum infrarood licht in het netwerk van het lichaam creëert homeostase op moleculair niveau dat een optimale gezondheid van het hele orkest van het lichaam induceert.

Behandeling van de totaliteit van de menselijke vorm schept grote voordelen die in alle aspecten van het individu ervaren worden: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Als we de veelzijdige gezondheidsvoordelen van de infrarood sauna op het menselijk lichaam onderzoeken moet dat gezien worden door het gezichtspunt van de netwerkfysiologie, met het diepe inzicht dat ziekte nooit geïsoleerd is en dat ware gezondheid en welzijn doorklinken in elke cel van het lichaam.

Infrarode golflengtes

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Het onderzoeken van de cascade van gezondheidsvoordelen van de infrarood sauna begint met het begrijpen van de wisselwerking tussen het brede spectrum infrarood golflengtes en de menselijke fysiologie.

Onze technologie is de meest geëvolueerde in saunatherapie die momenteel beschikbaar is, en biedt een oase waarin de dans tussen infrarood licht en het lichaam volledig op elkaar kan inwerken en synchroniseren.

Infrarode golflengten bestaan in het onzichtbare spectrum van licht en kunnen met het menselijk oog niet gezien worden, maar wel gevoeld worden als warmte.

Het infrarode licht is in staat diep in de opperhuid door te dringen en daardoor het netwerk van het lichaam volledig aan te spreken.

Terwijl de stralen infrarood licht in de opperhuid, het grootste menselijke orgaan, boren, warmen ze het lichaam van binnenuit op.

Het lichaam reageert zowel op de warmte als op het licht, zodat het gebruik van de infrarood sauna een overvloed aan gezondheidsvoordelen oplevert.

De menselijke anatomie bekeken vanuit het perspectief van een actief levend organisme dat voortdurend met zichzelf in gesprek is, maakt plaats voor een waardering van de dans met zijn uitwendige omgeving.

Als het lichaam wordt blootgesteld aan de helende stralen van het infrarood, nodigt de levende anatomie het licht uit in zijn netwerksysteem, waardoor een domino-effect van gezondheid ontstaat.

ATP productie

Als het infrarode licht voorbij het aanvankelijke membraan van de huid sijpelt om in het zachte weefsel van het lichaam door te dringen, reageert het celmechanisme opgewonden.

De menselijke vorm bestaat uit 50 triljoen cellen, elke cel in het lichaam heeft wat je zou kunnen beschouwen als een, ‘energiecentrale’: de mitochondriën, waar ATP (Adenosine Tri-Phosphate) ontstaat.

De mitochondriën zijn erg gevoelig voor alle licht, vooral gevoelig voor infrarode stralen. Zodra het lichaam aan infrarood licht wordt blootgesteld, wordt de ATP productie exponentieel gestimuleerd.

Als de ATP productie toeneemt als reactie op de blootstelling aan infrarood licht, komt er salpeterzuur vrij, dat de hemoglobine hyperoxygeniseert.

De vers van zuurstof voorziene bloedcellen beginnen door het hele lichaam te stromen als een snelstromende rivier.

Ontsteking in het lichaam ontstaat door zuurstofgebrek in de gewonde zone.

Binnen enkele minuten na het betreden van de sauna verhoogt de ATP productie de zuurstof in het bloed waardoor een betere en sneller stromende circulatie van het bloed door het hele lichaam ontstaat en ontstekingen op gewonde plaatsen verminderen.

Blessureherstel verloopt veel sneller

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna hier te vinden

– Botbreuken
– Verstuikingen
– Ligamentbreuken
– Spierscheuringen

Verhoogde bloedsomloop, aangewakkerd door verhoogde ATP productie bij blootstelling aan infrarood licht, creëert bloed dat hyper-geoxygeneerd is en vol zit met voedzame levensbevestigende stoffen, dat gemakkelijk naar de gewonde lichaamszones stroomt en ontstekingen vermindert.

Vermindering van ontsteking stimuleert het herstel van spier-, ligamenten-, pees- en skeletstructuren.

Wanneer ontsteking optreedt rond een gewond lichaamsdeel wordt het als een dam in het netwerk van het lichaam.

Conversatie en communicatie worden belemmerd en remmen zo de genezing.

Blootstelling aan het brede spectrum van infrarood licht schakelt de mitochondriën van elke cel in en is de katalysator voor sneller bewegend, voller bloed dat door het systeem van aderen gutst en ontstekingen vermindert aan gewonde gewrichten, spieren en botten, waardoor het netwerk van het lichaam opengaat voor gezonde communicatie en samenspel.

Gebroken botten, gescheurde ligamenten, peesontstekingen en gescheurde spieren vinden allemaal een snellere hersteltijd door blootstelling aan de infrarode lichtgolven.

Zuurstofrijke bloedstromen zorgen voor een grotere bloedsomloop die het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam aanwakkert.


Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna
Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

De cardiovasculaire gezondheid

Extra: Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Blootstelling aan infrarode warmte wekt vasodilatatie op, de uitzetting van bloedvaten die de bloeddoorstroming krachtig bevordert.

Als de bloedstroom toeneemt, zet het cardiovasculaire systeem zich in en stijgt de hartslag om de vasodilatatie bij te houden.

Na 15 minuten in de sauna begint het lichaam alle voordelen van krachtige lichaamsbeweging te ontvangen, terwijl je passief in ontspanning zit.

We bieden een mogelijkheid om het cardiovasculaire systeem van het lichaam krachtig in te schakelen voor mensen die door een of andere blessure niet in staat zijn tot lichaamsbeweging.

Een verbeterde cardiovasculaire gezondheid bevordert een gezond, fit hart, dat essentieel is voor het welzijn van de hele menselijke vorm.

Bevordert gezond gewicht

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

  • Verbrand calorieën
  • Zet het cardiovasculaire netwerk in werking
  •  Stabiliseert Het Endocriene Systeem
  • Breng de schildklier in evenwicht
  • Bevorderen de gezondheid van de bijnieren

Veel factoren veroorzaken overgewicht en vetweefsel in het lichaam.

Het is moeilijk een optimale gezondheid te vinden als het lichaam een overschot aan gewicht met zich meedraagt.

Het menselijk organisme heeft een stabiel gewicht nodig om lang te kunnen leven en kwaliteit van leven te bereiken.

Vaak heeft de hoofdoorzaak van ongewenste gewichtstoename eigenlijk te maken met het endocriene systeem, en de manifestatie van een slechte gezondheid binnen dat netwerk van het lichaam.

Hoewel het waar is dat de overconsumptie van voedsel met veel kunstmatige suiker en ongezonde vetten uit junk food kan bijdragen tot ongewenste gewichtstoename in combinatie met gebrek aan lichaamsbeweging, kan de hoofdoorzaak van gewichtstoename heel vaak gevonden worden in het slecht functioneren van het endocriene systeem.

Regelmatig gebruik van de infrarood sauna zal het endocriene systeem stabiliseren en het natuurlijke reguleringsnetwerk van het lichaam optimaal laten functioneren.

Als de schildklier en de bijnieren vermoeid en gestresst zijn is het onmogelijk de ideale lichaamssamenstelling te vinden om de skeletstructuur te ondersteunen.

Naarmate het endocriene systeem efficiënter wordt, is het onwaarschijnlijk dat het lichaam uit balans raakt in overmatig vetweefsel.

Behalve dat het de gezondheid van het endocriene systeem optimaliseert, worden bij regelmatig gebruik van de infrarood sauna zowel het cardiovasculaire netwerk als de zweetklieren ingeschakeld, zodat in het lichaam een toestand ontstaat die te vergelijken is met krachtige lichaamsbeweging en per saunabeurt in een periode van 15-50 minuten meer dan 600 tot 1000 calorieën worden verbrand.

Regelmatig gebruik van onze infrarood sauna bevordert gewichtsregulatie in het lichaam door ondersteuning van het endocriene systeem en een intense cardiovasculaire training zonder de schadelijke effecten en gevaren van lichaamsbeweging.

Verminder vetweefsel en vergroot spiermassa

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

De versnelde productie van Menselijke Groeihormonen die door thermische therapie ervaren wordt, vermindert ook het ontstaan van vetweefsel in het lichaam.

Menselijke Groeihormonen zijn anabole hormonen die tegelijk de vetvrije spiermassa doen toenemen en het vetweefsel doen afnemen.

Terwijl je in je infrarood sauna in diepe staat van ontspanning komt en je zorgen van je af ziet vallen, wordt je lichaam omgevormd tot een slankere, gespierder gevormde vorm, vrij van ongewenst vetweefsel.

Een verhoogde productie van Menselijke Groeihormonen door saunatherapie wekt sneller spierherstel en verjonging op.

Het verhoogde spierherstel dat je in de infrarood sauna ervaart, stelt je in staat met meer regelmaat terug te keren naar de training, wat uiteindelijk plaats maakt voor een meer gebeeldhouwde en gespierde lichaamsbouw.

Hersenfunctie: Helderder en preciezer denken

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Induceer neurogenese, de aanmaak van nieuwe hersencellen, door blootstelling aan warmtestress of hitteschok in een gecontroleerde omgeving.

Thermische therapie bevordert neurotropische factoren, die op hun beurt de groei en ontwikkeling van neuronen in het centrale zenuwstelsel ondersteunen.

Als de hersenen door neurogenese weer met nieuwe neuronen worden aangevuld, komen gerichte aandacht en verhoogde intellectuele functie met groot gemak tot stand.

Na de sauna ‘voel’ je een diepgaande verschuiving in intellectuele activiteit en een diepe precisie en gemak van gedachtestroom.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Hersenziektes voorkomen

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

– Ziekte van Alzheimer
– De ziekte van Parkinson
– Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS)

De vorming van nieuwe hersencellen tijdens en na de sessie laat een reeds gezond brein op een hoger niveau functioneren, hetzelfde geldt ook voor mensen die lijden aan hersendegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en de ziekte van Parkinson.

De verwoestende gevolgen van hersendegeneratieve ziekten voor zowel patiënten als hun familie zijn ongekend zwaar.

De blootstelling aan hitte en het infraroodspectrum tijdens saunabezoeken bevordert neurologisch herstel, dit feit schept baanbrekende mogelijkheden van herstel voor patiënten en hun gezinnen die aan hersendegeneratieve ziekten lijden.

Minder risico type II diabetes

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Verhoogde insulinegevoeligheid met blootstelling aan het brede spectrum van infrarood licht, vermindert sterk het risico op diabetes type II.

Van thermale therapie is wetenschappelijk bewezen dat het patiënten helpt die lijden aan een verminderde insulinegevoeligheid.

De tijd die in een saunabeurt wordt doorgebracht schept een intern klimaat dat verwant is aan aerobe en anaerobe lichaamsbeweging en verlaagt zo de bloeddruk en verhoogt de bloedsomloop voor mensen die niet in staat zijn krachtige oefeningen te doen die zowel het aerobe als het anaerobe systeem bewerken.

Laat giftige stoffen los

– Gezondheid van de bijnieren
– Ondersteuning van de nieren
– Ziektepreventie van de lever

Maak gebruik van het grootste orgaan van het lichaam: de huid, om schadelijke stoffen zoals cadmium, nicotine, alcohol, lood, nikkel, kwik, melkzuur en meer te ontgiften.

Door de lichaamstemperatuur te verhogen openen de huidporiën zich tot overvloedig zweten.

Door intens zweten ontdoet het lichaam zich gemakkelijk van schadelijke stoffen en worden de inwendige organen ontlast.

Gifstoffen worden meestal via de inwendige organen verwerkt, namelijk de nieren en de lever.

Door overvloedig zweten in het lichaam op te wekken, worden meer gifstoffen via de huidporiën afgegeven, waardoor de druk op de inwendige organen verlicht wordt.

Omdat de nieren en de lever minder hoeven te werken om verontreinigende stoffen in het lichaam te verwerken, zal je onmiddellijk meer energie ervaren in je dagelijks leven.

Na een sessie is het lichaam energieker en resoneert er een gevoel van lichtheid van binnen, vrij van toxische overbelasting.

Anti-aging

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Biologische leeftijd is een vloeiende uitdrukking die kneedbaar is en beïnvloed wordt door interne en externe omgevingsstimuli, zowel om de vitaliteit in het menselijk organisme te verminderen als te verhogen.

Duidelijk is dat de chronologische leeftijd, dat wil zeggen het jaar waarin je geboren bent, niet verandert, maar hoe vitaliteit zowel innerlijk als uiterlijk tot uitdrukking komt, kan op natuurlijke wijze veranderd worden.

Blootstelling van de cellen aan de bijna infrarode golflengte wekt een verhoogde aanmaak van collageen op.

Collageen is verantwoordelijk voor de elastische kwaliteit van de huid.

Naarmate mensen ouder worden, neemt de collageenproductie af en daarmee ook de elasticiteit van de huid.

Regelmatige infrarood sauna therapie zal de jeugdige uitstraling van je huid verhogen door een verhoogde collageenproductie.

Behalve een verhoogde collageenproductie geeft ontgifting door overvloedig zweten de huid een stralend uiterlijk, doordat oude dode huidcellen wegvallen om verse nieuwe aan de oppervlakte te brengen.

Vergelijkbaar met diamant-dermabrasie therapieën, helpt de infrarood sauna het hele lichaam te exfoliëren.

Niet alleen zorgt de hitte voor het afwerpen van de eerste laag huidcellen om daaronder verse nieuwe lagen te onthullen, de pas blootgelegde huid wordt ook voller met collageen!!!!

Door exponentiële vernieuwing en verjonging van het cellulaire netwerk van het lichaam, gekoppeld aan de collageenproductie, zal regelmatig gebruik van een infrarood sauna een jeugdigere biologische leeftijd opleveren.

Autonoom zenuwstelsel 

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

– Diepe Slaap
– Bijniervermoeidheid en burnout
– Reumatoïde artritis
– Fibromyalgie
– Chronische Vermoeidheid

Overvloedige en overvloedige ontspanning is het belangrijkste geschenk dat de infrarood sauna de mens biedt.

Waarom is ontspanning zo belangrijk voor het lichaam, afgezien van de emotionele en mentale ervaring?

Men denkt dat stress de voornaamste oorzaak van ziekte is, als het lichaam geen rust en ontspanning kan vinden is het niet in staat zich op celniveau te verjongen en te herstellen.

Je hebt waarschijnlijk al eerder van bijniermoeheid gehoord en begrijpt misschien niet goed de fysiologie achter de diagnose.

Deze diagnose is bijzonder bedreigend, want het is ground zero voor veel auto-immuunziekten.

Als de bijnieren in staat zijn rust en verjonging te vinden, dan kan een grote reeks ziekten voorkomen worden.

Als het autonome zenuwstelsel in sympathische dominantie is (vecht of vlucht) beginnen de bijnieren, twee klieren zo groot als een erwt die boven de nieren zitten, cortisol in het lichaam uit te scheiden.

Deze uitscheiding is nuttig als er echt gevaar dreigt en het individu met enorme inspanning moet reageren.

Het punt van zorg is dat het moderne leven veel stressvolle prikkels voor het systeem produceert die niet werkelijk levensbedreigend zijn.

Het wordt dan heel moeilijk om uit sympathische in parasympathische (toestanden van ontspanning) dominantie over te gaan.

Als de bijnieren langdurig en zonder uitstel overbelast worden, ontstaan door stress veroorzaakte ziekten.

Ontspanning is niet alleen een luxe, het is een noodzaak.

Door het brede spectrum infrarood licht, zal het lichaam zachtjes uit strijd of vlucht in ontspanning worden gesust, terwijl de cellen zich openen en uitzetten onder de warme tinten van de lichtgolflengten.

Regelmatig gebruik van de infrarood sauna is zowel preventief als een mogelijke genezing van auto-immuunziekten.

Patiënten die lijden aan reumatoïde artritis, fibromyalgie en chronische vermoeidheid zullen bij gebruik van de infrarood sauna een onmiddellijke verlichting van ongemak ervaren en na verloop van tijd, als het lichaam gemakkelijk in parasympatische dominantie kan afglijden, zal de aandoening zich terugtrekken en de patiënt gezond en vol leven achterlaten.

Oase van gezondheid

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Het netwerk van complexe, dynamische systemen binnen de menselijke structuur is kneedbaar en plooibaar en verschuift en verandert in antwoord op gezonde prikkels van buitenaf.

Baden in de warme tinten van een infrarood sauna is elk netwerk van de menselijke fysiologie weer in harmonie brengen.

Als de breed spectrum infrarode stralen de cellulaire organisatie van het lichaam aanwakkeren, beginnen ze te dansen en te bewegen in perfecte synchroniciteit, waardoor het lichaam een kanaal opent voor robuuste communicatie met zichzelf.

Het lichaam kan, afhankelijk van het individu, vele verschillende ziekten tot uitdrukking brengen, maar als een enkel opererend organisme reageert het lichaam op breed spectrum infrarode golflengten in eenheid en harmonie.

De warme lichtschakeringen van een infrarood sauna bevrijden het lichaam van pijn en ziekte, zodat het weer deel kan nemen aan de melodie van zijn symfonisch orkest van overvloedige gezondheid en welzijn.


Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna
Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Ontgiften

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Zweten is de veilige en natuurlijke manier van het lichaam om te genezen, koel te blijven en te ontgiften.

In een infrarood sauna zweet de gemiddelde persoon 20% gifstoffen en 80% water uit.

Terwijl in een conventionele sauna de gemiddelde persoon slechts 3% gifstoffen en 97% water uit zweet.

Gewicht verliezen

Studies tonen aan dat een 30 minuten durende sessie in een infrarood sauna meer dan 600 calorieën kan verbranden.

Terwijl het lichaam werkt om zichzelf af te koelen, is er een aanzienlijke toename van de hartslag, het hartdebiet en de stofwisselingssnelheid.

Ontspannen

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Onze infrarood sauna’s bieden de ultieme ervaring in ontspanning.

Met de meest therapeutische infraroodwarmte die er in de verwarmingstechnologie te vinden is, helpen onze sauna’s u gegarandeerd comfortabel te ontspannen met een verkwikkende transpiratie die bij elke sessie de fysieke en mentale stress zal verminderen.

Zuiveren van de huid

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Verbeter het uiterlijk van uw huid door regelmatig gebruik van een infraroodsauna.

Open wonden genezen sneller met minder littekenvorming.

Verre infraroodwarmtetherapie helpt bij acne, eczeem, psoriasis, brandwonden en alle huidletsels of snijwonden.

Het vermindert ook rimpels, laat de huid er stralend uitzien, verstevigt en verbetert de teint en elasticiteit van de huid.

Regelmatig gebruik kan ook helpen cellulitis onder de huid te verminderen, littekens minder zichtbaar te maken en brandwonden aanzienlijk te helpen genezen.

Pijn verlichten

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Klinisch onderzoek naar pijn heeft aangetoond dat er sprake is van warmtegevoelige pijn of HRP, die verschillende veel voorkomende pijnaandoeningen omvat die specifiek kunnen worden behandeld met het gebruik van onze infraroodwarmtetherapie.

Bloeddruk verlagen

Het is aangetoond dat infraroodsauna’s helpen de bloeddruk te verlagen door drie keer per week een infraroodsauna van 30 minuten te gebruiken.

Bloedsomloop verbeteren

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Het verwarmen van spieren met ver infrarood zorgt voor een verhoogde bloeddoorstroming, vergelijkbaar met de effecten van lichaamsbeweging.

Verhoging van de lichaamstemperatuur veroorzaakt ook een toename van de bloeddoorstroming.

Infrarood warmte helpt bij het oplossen van ontstekingsinfiltraten, oedeem en exsudaten.

De verhoogde perifere circulatie zorgt voor het transport dat nodig is om oedeem te helpen verminderen en ontsteking te verminderen, pijn te verminderen en genezing te helpen versnellen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Verhoog je immuniteit met saunatherapie

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Een virale epidemie van wereldomvattende proporties roept ieder van ons op om onze persoonlijke immuunrespons onder de loep te nemen.

Als er ooit een noodzaak was om te bespreken wat we op individueel niveau kunnen doen om onszelf, onze gezinnen en onze gemeenschap te beschermen tegen binnendringende virale infecties, dan is nu het moment.

Hoewel er weinig is wat iemand kan doen om de verspreiding van virussen en hun evolutie tot steeds nieuwe stammen tegen te houden, is het wel mogelijk om de persoonlijke immuunrespons aan te passen en te verbeteren.

Preventieve zorg wordt dus de gerichte actie om de biologische reactie op het individuele niveau op bedreigende virussen te verbeteren, vooral omdat er vaak weinig gedaan kan worden om de wereldwijde verspreiding van nieuwe stammen van virale ziekteverwekkers tegen te houden.

Wanneer de wereld om ons heen oncontroleerbaar en chaotisch aanvoelt, wat kunnen we dan op individueel niveau doen om onze immuniteit op te krikken?

Dit artikel biedt de gelegenheid om de aard van de menselijke immuunrespons als systeem te onderzoeken, correlatieve en oorzakelijke factoren die de persoonlijke immuniteit kunnen uitputten, en hoe saunagebruik je algemene reactie op vreemde ziekteverwekkers mogelijk kan verbeteren.

Hoe werkt het immuunsysteem

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Het immuunsysteem werkt hoofdzakelijk op het onwillekeurige niveau, in feite zullen de meesten, als alles goed gaat, zelden merken dat het functioneert.

De werkelijkheid is dat dit geïntegreerde netwerk van cellen, weefsels en organen de klok rond aan het werk is om het lichaam te beschermen tegen invasies van buitenaf, die voortkomen uit schadelijke bacteriën, omgevingsfactoren, virussen en zelfs inwendige cellulaire muiterij.

Volgens het tijdschrift over immuunrespons van het National Center of Biotechnology Information voert dit systeem drie basistaken uit om het lichaam te beschermen:

– Het bestrijden van ziekteverwekkende ziektekiemen (pathogenen) zoals bacteriën, virussen, parasieten of schimmels, en ze uit het lichaam verwijderen
– Om schadelijke stoffen uit de omgeving te herkennen en te neutraliseren, en
– Om ziekte-veroorzakende veranderingen in het lichaam, zoals kankercellen, te bestrijden.

Het immuunsysteem zelf heeft twee primaire subcategorieën, die het Adaptieve en het Aangeboren deel worden genoemd.

Beide delen werken samen om een goede afweer van het lichaam te verzekeren, en beide zijn nodig.

De adaptieve tak van het immuunsysteem speelt een cruciale rol als we onze immuniteit beginnen te ’trainen’ door middel van allerlei praktijken.

In wezen begint saunatherapie, door microdosering van gecontroleerde uitwendige positieve stress op het lichaam, vergelijkbaar met lichaamsbeweging, net als een atleet onze immuunrespons te trainen tot hogere prestatieniveaus.

De technische term voor dit aanpassingsproces dat elke cel of elk organisme ondergaat heet hormese.

Het proces van hormese toont aan dat het door middel van een specifiek protocol mogelijk is de immuniteit tot hogere prestatieniveaus te trainen!

Inzicht in het doel achter de werking van het immuunsysteem brengt ons op de drempel van het leren van de kritieke rol die saunabaden kunnen spelen bij het stimuleren van de immuniteit.

Saunatherapie kan de immuniteit bij sporters verhogen

Voor mensen die op de dag van een atletische wedstrijd klaar willen zijn om te presteren, is het van cruciaal belang dat de immuniteit hoog is om niet ziek of uitgeput te raken als het erop aankomt.

De aard van wedstrijdsporten brengt met zich mee dat diegenen die zowel goed getraind als gezond zijn op de dag van het evenement, in een aanzienlijk gunstiger positie verkeren dan hun tegenhangers met een minder goed immuunsysteem.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Human Kinetics volgde twee groepen gezonde mannen: de eerste groep waren niet-atleten en de tweede elite niveau middenafstandslopers.

Voor de studie werd een traditionele Finse sauna gebruikt.

Behalve met de hitte van de sauna hielden de deelnemers zich ook onmiddellijk bezig met het afkoelingsprotocol door na het saunabaden twee minuten lang een douche op kamertemperatuur te nemen.

Na de saunagang werd bij beide studiegroepen een bloedmonster afgenomen.

De resultaten waren baanbrekend wat betreft het saunabad en het aantal witte bloedcellen.

Hoewel zowel de atleten als de niet-atleten een hoger aantal witte bloedcellen hadden na een saunabeurt, waren de resultaten voor de atleten aanmerkelijk drastischer.

Saunabaden leverde bij de atleten niet alleen een meetbaar hoger aantal witte bloedcellen op in het algemeen na saunagebruik, maar gaf ook blijk van een opmerkelijke verbetering van het monocytengehalte (een bepaald type witte bloedcel dat betrokken is bij de adaptieve tak van de immuunrespons).

Tip van een expert:

Wat zijn witte bloedcellen

Voor wie geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een betere immuniteit zonder een achtergrond in geneeskunde of wetenschap, volgt hier een korte opsomming van wat witte bloedcellen zijn, en waarom ze er toe doen:

– Er zijn veel verschillende soorten witte bloedcellen: Neutrofielen (vormen ongeveer 50% van alle witte bloedcellen.
– Eosinofielen (vooral belangrijk bij het bestrijden van bacteriën en parasieten)
– Basofielen (maken slechts 1% van de witte bloedcellen uit)
– Lymfocyten (B & T cellen) (T cellen zijn verantwoordelijk voor de directe bestrijding van vreemde indringers, terwijl de B cellen het ‘geheugen’ voor het immuunsysteem vasthouden)
– Monocyten (Migreren in weefsels om dode cellen te verwijderen, goed voor ongeveer 12% van alle witte bloedcellen) (5)

Als mensen een geschikt protocol beginnen te ontwikkelen om de immuunrespons te versterken, wordt het aantal witte bloedcellen (in zijn veelheid aan vormen) een cruciaal onderdeel.

Hoe beïnvloedt het saunabaden de algemene immuniteit

Geen mens is zonder enige mate van giftige metalen in zijn lichaam, die circuleren en zich ophopen bij acute en chronische levenslange blootstelling…

Een vaak over het hoofd geziene manier om giftige stoffen uit te scheiden is via het proces van zweten.

De grimmige werkelijkheid is dat we allemaal, zonder uitzondering, potentieel schadelijke ziekteverwekkers opnemen via het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen, en het water dat we drinken.

Als gevolg van deze omstandigheden waarin we ons regelmatig bevinden, wordt het immuunsysteem opgeroepen om te reageren door niet alleen vreemde ziekteverwekkers van buiten het lichaam te bedreigen, maar ook op mogelijk schadelijke stoffen in het lichaam.

In een tijdschrift uit 2013 van het National Institute of Health wordt beschreven hoe verbindingen zoals lood, kwik en cadmium, giftige effecten vertonen op allerlei fysiologische systemen, waaronder het immuunsysteem.

Bovendien worden al deze schadelijke stoffen gemakkelijk en meetbaar aan het lichaam onttrokken door het proces van zweten.

Regelmatig saunabaden kan het lichaam systematisch ontgiften via het mechanisme van de transpiratie.

Het bereiken van de ideale drempel waar zweten overvloedig wordt duurt bij de meeste mensen ongeveer 15 minuten.

Door het lichaam te ontdoen van schadelijke ziekteverwekkers via het ontgiftingsprotocol dat bij saunabaden wordt gevonden, wordt een belangrijke last van het immuunsysteem weggenomen.

Dit betekent dat meer beschikbare energie gericht kan worden op de bescherming van het lichaam tegen virale en bacteriële bedreigingen van buitenaf.

Voor wie in een bekende giftige omgeving werkt of woont, kan het saunabad het algehele welzijn verhogen, omdat de zweetklieren gemobiliseerd worden om schadelijke chemicaliën en metalen uit het lichaam te scheiden.

Koorts en Immunologie: Sauna’s spelen in op het natuurlijke mechanisme van het lichaam om zichzelf te genezen

Koorts verhoogt de inwendige temperatuur van het lichaam om witte bloedlichaampjes te activeren die de wanden van de bloedvaten bekleden.

Als het oproepen van een mars soldaten beginnen de witte bloedcellen, als ze eenmaal langs de grens van de bloedvatmembranen gepositioneerd zijn, hun aanval tegen binnendringende ziekteverwekkers.

De daad van het verhogen van de kerntemperatuur verhoogt de productie van T-cellen, en dat is de reden waarom koortsen zo effectief zijn bij het behoud van de gezondheid.

Wat als we niet echt ziek hoefden te worden om de voordelen van koorts te kunnen oogsten?

Wel, saunatherapie heeft de mogelijkheid precies dit te doen.

Het opwekken van een kunstmatige koorts door de verhoogde temperaturen die je in een sauna aantreft, kan de reactie van het immuunsysteem activeren.

Als reactie op hitte nemen T-cellen toe en beginnen ze heat shock proteïnen (HSP’s) te produceren, die cruciaal zijn voor het behoud van een gezonde intracellulaire gemeenschap.


Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna
Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Hitteschok Proteïnen

Kleine, maar machtige, eiwit-‘chaperones’, die Hitteschok Eiwitten (HSP’s) genoemd worden, zijn essentieel om de gezondheid van het intracellulaire milieu te handhaven.

HSP’s werken samen met T-cellen om het afweermechanisme van het lichaam te activeren.

Zonder HSP’s zou de mens niet kunnen vechten tegen virussen, bacteriën, en zelfs tegen auto-immuunziekten.

Van dodelijke ziekten en aandoeningen tot de gewone verkoudheid, HSP’s spelen een vitale rol bij de bescherming van het lichaam.

Dus, hoe kunnen we meer HSP’s krijgen?

Elke thermische therapie, ook saunabaden, verhoogt de inwendige temperatuur om de noodzakelijke keten van biochemische reacties op gang te brengen om meer heat shock proteïnen aan te maken.

Of de behoefte om een grotere immuniteit te creëren nu is om gewoon gezond door het verkoudheids- en griepseizoen te komen of om heel ernstige aandoeningen te bestrijden, HSP’s zijn een noodzakelijke bondgenoot in elke gezondheidscampagne.

Je kunt er geen recept voor krijgen, ze niet kopen, of ze niet innemen, maar HSP’s kunnen wel verhoogd worden door thermische therapie.

In feite kunnen ze verhoogd worden door het lichaam bloot te stellen aan extreme temperaturen in beide richtingen.

Voor de meesten is zich in ijskoud water storten minder dan prikkelend, maar een saunabad wordt vaak als aangenaam en ontspannend ervaren – een plezierig en krachtig middel om meer HSP’s aan te maken, wat zich kan vertalen in een grotere overvloed aan gezondheid en vitaliteit!

Factoren die kunnen bijdragen tot een verzwakte immuniteit:

– Depressie
– Angst (Stemmingsgerelateerde Stoornissen)
– Gebrek aan slaap

Depressie en angst

Kan onze stemming onze immuunrespons beïnvloeden? Ja, zowel angst als depressie kunnen het autonome zenuwstelsel in een stand van ‘vechten of vluchten’ brengen, en de activering van deze reactie is de antithese van de reactie van het immuunsysteem.

In feite wordt, als het autonome zenuwstelsel overgaat in sympathische dominantie (vecht of vlucht), de immuunrespons onderdrukt.

Mensen die leven met stemmingsstoornissen ervaren een verzwakte immuniteit omdat het autonome zenuwstelsel vastzit in overdrive en adrenaline en cortisol produceert als reactie op signalen van het emotionele controlecentrum van de hersenen om zich tegen een bedreiging te beschermen.

Onderzoek onder leiding van Dr. Charles Raison van de Universiteit van Wisconsin-Madison bracht aan het licht dat personen die leven met een zware depressie opmerkelijke verlichting van de symptomen ervaren na het ondergaan van warmtetherapie.

Hier is wat de resultaten van dit experiment aantoonden:

Saunabaden kan de symptomen van depressie verlichten.

Dit is niet alleen van cruciaal belang voor de geestelijke gezondheid, maar ook voor de immuniteit.

Regelmatig saunagebruik kan de immuunfunctie helpen herstellen bij personen die met zware depressie leven.

Uit deze studie bleek ook dat angst, en ook andere stemmingsstoornissen, gestabiliseerd werden met regelmatige warmtetherapie.

Bedenk dat als de stemming versterkt wordt, het autonome zenuwstelsel in staat is uit de ‘vecht of vlucht’ terug over te gaan in parasympatische dominantie, waarin de immuunrespons niet langer onderdrukt wordt.

Een studie van Japanse onderzoekers onthult het volgende resultaat bij personen die leven met een verscheidenheid aan stemmingsstoornissen, waaronder angst:

Regelmatig saunagebruik kan zowel direct als indirect de immuniteit verbeteren bij personen die leven met depressie en angst.

Dit tweevoudige mechanisme is effectief in het omkeren van de stressrespons van het lichaam, en ook door de fysiologie in een kunstmatige koorts te navigeren waar T-cellen en HSP’s talrijker worden.

Slaap en immuniteit

Het verkrijgen van diepe en rustgevende slaaptoestanden is van vitaal belang voor de kwaliteit van de individuele immuunrespons.

Dit is grotendeels te danken aan de genezing die optreedt terwijl hersengolven vertragen en de geest rust.

Energie wordt omgeleid van het volbrengen van taken in het contextuele leven terug naar binnen, naar herstel en voeding.

Kan een sauna helpen bij slaap?

Sauna baden verbetert de kwaliteit van de slaap op twee primaire manieren:

A) Ontspanning treedt op als het lichaam in de sauna opwarmt, dit dient om de toestand van het autonome zenuwstelsel weer te veranderen in rust en ontspanning.

Als het lichaam ontspannen is, vertraagt de geest en komt de slaap gemakkelijk.

Overtollige hoeveelheden adrenaline en cortisol houden het lichaam actief, saunabaden keert de mechanismen die deze stoffen vrijmaken om.

B) Een dalende inwendige temperatuur is noodzakelijk in het slaapproces.

Dit kan worden bevorderd door een actief verhoogde kerntemperatuur door een saunabeurt voor het slapen gaan, waardoor de slaap toegankelijker wordt.

De verkoudheid & saunatherapie

De gewone verkoudheid beïnvloedt de economische productiviteit op grotere schaal dan welke andere ziekte ook.

Hoewel het moeilijk kan zijn het virus dat de verkoudheid veroorzaakt te vermijden terwijl je op het werk en op school bent, is het mogelijk de individuele weerbaarheid ertegen op te krikken door regelmatig saunabaden.

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Wenen in de afdeling Lichamelijke Geneeskunde concludeerde dat: “…Saunabaden vermindert waarschijnlijk de incidentie van verkoudheid.”

Inzicht in het mechanisme van witte bloedcellen en HSP’s als reactie op verhoogde temperaturen suggereert dat regelmatige blootstelling aan verhoogde temperaturen, zoals die in de sauna voorkomen, de weerbaarheid tegen verkoudheid waarschijnlijk zal verhogen.

Stress & immuniteit

Het is geen geheim dat langdurige toestanden van stressreactie het lichaam vatbaarder maken voor ziekte en aandoeningen.

De amygdala, in wezen het emotionele centrum van de hersenen, kan, samen met het autonome zenuwstelsel, de hele toestand van het fysieke zijn veranderen.

Als het emotionele centrum van de hersenen een bedreiging voelt, echt of ingebeeld, worden er signalen naar het autonome zenuwstelsel gestuurd, en het hele lichaam komt in een staat van overleving.

Dit betekent dat het mogelijk is, door gedachten alleen, welzijnstoestanden te veranderen.

In staten van overleving wordt de immuunrespons onderdrukt, want het genezen van het lichaam wordt minder een prioriteit.

Als het lichaam langdurig in een stressrespons blijft, hebben ziekte en kwalen een grotere kans vat te krijgen.

Cruciaal voor het tot stand brengen van een sterke immuunrespons is het vermogen om uit de stressrespons over te stappen.

Er zijn allerlei hulpmiddelen die kunnen helpen stress achter je te laten, en een daarvan is warmtetherapie.

Terwijl het lichaam baadt in de warmte van de sauna, begint het autonome zenuwstelsel terug te zakken naar toestanden van parasympatische dominantie (rust, spijsvertering en ontspanning).

De kracht om de immuniteit te versterken kan gevonden worden in het saunabaden

Het kan beangstigend zijn wanneer bacteriële en virale indringers onze manier van leven bedreigen, waardoor we ons vaak rechteloos en machteloos voelen.

De omvang van mogelijk schadelijke ziekteverwekkers die in de wereld om ons heen voorkomen is ontmoedigend.

Een eenvoudige maatregel die we kunnen nemen om onze persoonlijke immuniteit te verhogen om deze elementen, die buiten onze onmiddellijke controle liggen, tegen te gaan, is sauna baden.

Sauna’s zijn therapeutisch, en kunnen helpen je immuniteit te versterken.

De koppeling van witte bloedlichaampjes en HSP’s als reactie op verhoogde temperaturen, is niets minder dan wonderbaarlijk.

Verder is de kracht van de sauna om ontspanning uit te nodigen in de systemen van het lichaam nodig om het autonome zenuwstelsel in staat te stellen juiste toestanden van zijn te vestigen waarin de immuunrespons kan floreren.

Regelmatig saunagebruik kan de incidentie van verkoudheid verminderen, symptomen van depressie en angst verminderen, en ook de slaap verbeteren.

Een plezierig middel om de immuniteit te verhogen kan een eenvoudige saunasessie weg zijn!

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


[toc]