DHZ Sauna | Doe Het Zelf Sauna of Infraroodcabine

DHZ Sauna: manieren om thuis je eigen infraroodsauna te maken

Infraroodsauna’s hebben de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen.

Ze worden op de markt gebracht als gezondheidscabines die in je huis geïnstalleerd kunnen worden en waarin je genezende stralen kan opvangen om je pijn te verzachten en te behandelen.

infrarood sauna prijs
infrarood sauna prijs

Er zijn veel mensen die in sauna zakken, -dekens, -koepels en -lampen investeren om te vermijden de kosten te moeten dragen van een infraroodsauna.

Er is echter een andere manier waarmee je je behoeften kan vervullen. Je kan daadwerkelijk je eigen sauna’s in je huis bouwen. Bovendien is het beste gedeelte ervan dat ze niet zo duur zijn als dat je zou denken.

Een waarschuwing: voor je verdergaat, moet je weten dat de werkwijze voor een Doe-Het-Zelf (DHZ)-Sauna het aansluiten van elektronische draden met hamer en nagels vereist.

Als je deze drie dingen niet ziet zitten, is het beter dat je iemand met ervaring in het werken met deze dingen inhuurt. Als je niet honderd procent zeker bent, start je best je eigen DHZ-Sauna project niet.

Zo kan je je eigen DHZ-Sauna maken met slechts twee verwarmingselementen.

Een DHZ-Sauna wordt in een kleine kamer gemaakt, bij voorkeur van 1,5×3,3 meter. Om deze sauna goed te laten werken, heb je twee verwarmingselementen van vijfhonderd Watt nodig. Je kan ook drie verwarmingselementen gebruiken indien nodig. Zorg ervoor dat je de warmte goed kan controleren, anders zal de temperatuur onbeheersbaar worden en zal je ze niet onder controle kunnen houden.

Om zeker te zijn dat je het juiste warmteniveau in heel de kamer krijgt, zal je deze verwarmingselementen aan beide kanten van de kamer moeten plaatsen. De lampen zouden 1,5 tot 1,8 meter van elkaar moeten staan. Zorg ervoor dat de verwarmingselementen in stopcontacten zijn gestoken die voldoende ondersteuning kunnen geven. Als je hier niet voorzichtig mee bent, kan je de elektriciteit van je ganse huis kortsluiten. Als je denkt dat het stopcontact in de kamer niet goed genoeg is, is het beter dat je een verlengkabel gebruikt.

Om het verwarmingselement de kamer sneller te doen opwarmen, moet je het zo plaatsen dat het naar de muur gericht is. Let er echter wel op dat het verwarmingselement niet te dicht bij de muur of de deur staat, want een langdurige blootstelling kan zelfs voorwerpen doen ontbranden (zeker gipsplaten). De DHZ-Sauna zal minstens dertig minuten of maximaal zestig minuten in beslag nemen om de juiste warmte in de kamer te genereren. En om zeker te zijn dat er geen ventilatie is, plaats een handdoek tegen de onderkant van de deur.

Laat de kamer gewoon opwarmen en gebruik ze als om het even welke andere sauna. Ga liggen of zitten en zweet. De sauna hoeft niet in de badkamer te zijn, het kan om het even welke kamer in je huis zijn. Er zijn geen beperkingen. Je zou simpelweg een kamer met alleen dit als doel kunnen hebben (of maak een opdeling in een kamer). Volg gewoon deze aanwijzingen tot op de letter en je zal helemaal geen problemen hebben.