Beste Infrarood Sauna 2023 Kopen bij X-Trend Belgium

Beste infrarood sauna

U wilt graag de beste infrarood sauna kopen? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - beste infrarood sauna

Stap 1 van 2

beste infraroodsauna
beste infraroodsauna

Beste Infrarood Sauna 2021

Hebt u genoeg van uw drukke, moe makende dagelijkse routine? Hebt u behoefte aan een snelle, gemakkelijke ontsnappingsmogelijkheid? Of een uitweg om te kunnen ontspannen? Probeer eens om naar de dichtstbijzijnde spa te gaan en uzelf te verwennen. Tenslotte verdient iedereen wat kwaliteitstijd na de drukte van het dagelijks leven, nietwaar?

Hebt u wel eens een infrarood sauna gebruikt? Of misschien er iets over gehoord van iemand? Wees er van verzekerd dat het de beste manier is om uw zenuwen te kalmeren en bovendien heeft het nog verschillende voordelen voor de gezondheid.

Ontdek nu de beste infrarood cabines bij X-Trend Belgium

Wat is een Infrarood Sauna?

Stelt u zich een traditionele sauna voor en focus dan op hoe die werkt. Gewoonlijk zijn er verwarmde oppervlaktes geïnstalleerd op de bodem van de sauna, die warmte afgeven middles het proces van conductie en convectie. Dit produceert op zijn beurt hete lucht die het lichaam helpt op te warmen. Een infrarood sauna werkt op ruwweg dezelfde manier, met dit verschil: er zijn infrarood heaters geïnstalleerd over de lengte en breedte van de infrarood cabine. Deze heaters maken infrarode straling vrij, die vervolgens in stralingswarmte worden getransformeerd. De lichaamstemperatuur past zich aan aan de mate van geproduceerde warmte, waarbij verschillende onzuiverheden uit het lichaam worden gefilterd.

Wij leveren de beste infrarood sauna, met de goedkoopste en meest betaalbare huurkosten en prijzen.

Beste Infrarood Sauna Kopen
Beste Infrarood Sauna Kopen

Waarom zou u een Infrarood Sauna gebruiken?

Infrarood sauna heeft veel potentiële voordelen ten opzichte van een traditionele sauna, vooral bezien vanuit gezondheidsperspectief:

Arthritis

Volgens een onderzoek werden patiënten die aan artritis leden, blootgesteld aan meerdere sessies van infrarood sauna therapie. Gedurende de therapie zagen deze patiënten een aanzienlijke reductie in de mate van pijn, uitputting en voelden zij zich grondig verfrist.

Het ondergaan van Warmte

Als u een van de mensen bent die niet tegen de extreme hoge temperatuur in traditionele sauna’s kunnen, dan zouden infrarood sauna’s wellicht ideaal voor u kunnen zijn. Traditionele sauna’s verwarmen de lucht in de sauna cabine, infrarood sauna’s daarentegen warmen alleen uw lichaam op. Daarom is voor mensen die slecht tegen hitte kunnen, de infrarood sauna een betere optie. Neem gerust contact met ons op voor de beste infrarood sauna.

Toxines

Zoals gedefinieerd door medici, zijn toxines are substanties die worden uitgescheiden als u zweet. Het aandeel van toxines, geproduceerd gedurende een infrarood sauna therapie is 15%, van petrochemicaliën tot zware metalen, wat hoger is dan het aandeel dat wordt geproduceerd in traditionele sauna’s. Dus: hoe hoger het aandeel van toxines, hoe meer zweet is geproduceerd. Daarom zijn infrarood sauna’s ideaal voor mensen die niet kunnen zweten bij zware trainingssessies.

Gewichtsverlies

Infrarood sauna therapie is de beste manier om de extra calorieën en vetafzettingen in uw lichaam te verliezen. Citaat uit het Journal of Medical Association, “Een gemiddelde persoon kan gemakkelijk 500 gram zweet verliezen in een sauna, bijna 300 kcal verbranden, wat equivalent is aan 3–5 kilometer hardlopen. Iemand die gewend is aan warmte kan wel 600–800 kcal er af zweten, zonder negatieve effecten.”

Beste Infrarood Sauna Kopen X-Trend
Beste Infrarood Sauna Kopen X-Trend

Gezien de bovengenoemde voordelen van infrarood sauna’s, zult u wel interesse hebben om in zo’n sauna te investeren.  Wij hebben een grote collectie van de beste infrarood sauna’s die er op de markt zijn. Onze prijzen zijn concurrerend en onderhandelbaar. Dus wat houdt u tegen? Ontdek nu de beste infrarood sauna’s voor thuis bij X-Trend Belgium en neem zo snel mogelijk contact met ons op.


Beste infrarood sauna kopen bij X-Trend

Infraroodsauna’s zijn aanzienlijk populair als het aankomt op gezondheid. Dit komt wordt veroorzaakt door diverse factoren, bestaande uit verschillende gezondheidsvoordelen.

Daarnaast geeft een infrarood sauna u ook gewoon een goed gevoel!

Maar wat is een infraroodsauna precies?

Voordat we in de infraroodsauna duiken, moeten we eerst de infraroodgolflengten begrijpen.

Wat is een Infrarood sauna

In tegenstelling tot een gewone sauna, verwarmen infraroodsauna’s de lucht om je heen niet.

In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om je lichaam te verwarmen.

Een infraroodsauna kan op een lagere temperatuur werken (meestal tussen 50 en 60 graden Celsius) dan een standaard sauna, die normaal tussen 65 en 80 graden Celsius is.

De zon produceert een combinatie van zichtbaar en onzichtbaar licht, en onder die onzichtbare spectrums bevinden zich infraroodstralen.

Onzichtbare infraroodgolflengten zorgen ervoor dat de zon warm aanvoelt.

Onderzoekers hebben vastgesteld dat infraroodgolven nuttig zijn voor het lichaam vanwege het feit dat ze gemakkelijk worden opgenomen.

Ook helpen de stralen bij het bevorderen van de lymfatische, cardiovasculaire en immuunsystemen.

Tenslotte helpen ze bij het verwijderen van verontreinigingen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood doet dit alles zonder de schadelijke zonnestralen.

Er zijn drie primaire categorieën van het infraroodspectrum: near, mid en far infrarood.

Near infrarood is de snelste golflengte en dringt het diepste binnen.

Het heeft de unieke eigenschap dat het niet wordt opgevangen door het water van het lichaam, waardoor het diep in het lichaam kan doordringen en uw lichaamskern extreem succesvol kan verwarmen.

Near infrarood is gerelateerd aan een eigenschap die direct energie in de cellen produceert via ATP-stimulatie.

Dit klinkt allemaal erg lastig, maar het gevolg hiervan is dat het de genezing van letsels bevordert en het cellulaire herstelwerk verhoogt.

  • Mid-infrarode golflengtes worden eveneens opgevangen door waterdeeltjes.

Tegelijkertijd neemt de bloedcirculatie door vaatverwijding toe, waardoor zuurstof naar locaties wordt gebracht die genezing nodig hebben.

Ook worden de hartslag en het totale metabole proces verhoogd.

  • Far infrarood is de golflengte die het dichtst in de buurt komt van de warmte die door ons eigen lichaam wordt afgegeven.

Far infrarood activeert de klier en elimineert chemicaliën dwars door de huid.

Omdat het de lever elimineert om hoeveelheden van vet oplosbare stoffen te moeten verwerken, is het verdrijven van verontreinigingen door de huid voordelig.

Zweten enkel door gebruik van infraroodsauna kan behoorlijk effectief zijn in het elimineren van ongewenste chemicaliën.

Voordelen van een infrarood sauna

In plaats van stoom of de gewone verwarmingsaspecten van een sauna te gebruiken, gebruiken de infrarood sauna kachels de hierboven genoemde infraroodspectra om ontspanning en andere gezondheidsvoordelen te bevorderen.

In een infraroodsauna is de luchttemperatuur minder essentieel dan de kwaliteit van de infraroodwarmte.

Het gebruik van uw infraroodsauna bij lagere temperatuurniveaus betekent dat u het langer uithoudt in de sauna en meer voordeel kunt behalen van de infraroodstralen.

Het belangrijkste onderscheid tussen gewone sauna’s en infraroodsauna’s is hoe ze warmte gebruiken.

Standaard sauna’s gebruiken een enkel verwarmingssysteem dat de lucht verwarmt en deze hete lucht verwarmt vervolgens de gebruiker.

De beste infrarood sauna’s gebruiken daarentegen een geavanceerde behandeling om de gebruiker te verwarmen met slechts een klein gedeelte van de warmte.

U krijgt hierdoor alle ontspanningsvoordelen van een standaard sauna samen met de verhoogde gezondheidsvoordelen die infrarood biedt bij een veel comfortabelere temperatuur.

Infraroodsauna’s zijn ook droge sauna’s en veel gebruikers ontdekken dat dit een comfortabelere sauna sessie oplevert.

De vermeende voordelen van het gebruik van een infraroodsauna zijn vergelijkbaar met die van een standaard sauna.

Wij hebben een aantal voordelen voor u op een rij gezet.

Ontdek nu de beste infrarood sauna’s bij X-Trend Belgium

Gewichtsverlies & verhoogd metabolisch proces

Volgens onderzoek geeft routinematig gebruik van een sauna een vergelijkbare impuls aan het cardiovasculaire systeem als hardlopen.

Terwijl je ontspant in de zachte infraroodwarmte, is je lichaam hard aan het werk om zweet te produceren, bloed te pompen en calorieën te verbranden.

Naarmate je lichaam de zweetproductie verhoogt om zichzelf te koelen, werkt je hart harder om bloed sneller te pompen en hiermee de bloedsomloop te vergroten.

Deze boost in je metabolische proces verbrandt calorieën.

Hulp bij spierpijn

Verhoogde bloedcirculatie voert metabolische afvalproducten af en levert zuurstofrijk bloed aan zuurstofarme spieren, zodat ze sneller herstellen.

De diepe hitte van zogenaamde ‘far’ infraroodsauna’s helpt perifere bloedvaten te verwijden, waardoor verlichting en genezing ontstaat bij spier- en weke delen-letsels.

Infrarood warmte vermindert ook pijn op zenuwuiteinden en spiertrekkingen als spiergewrichten.

de beste infrarood sauna
de beste infrarood sauna

Immuunsysteem verbeteren

De diepe verwarming van een infrarood sauna zal uw kernlichaamstemperatuur verhogen en kunstmatige koorts veroorzaken.

Hoe komt dit het lichaam ten goede?

Koorts is het natuurlijke systeem van het lichaam om de immuunreactie te versterken en te versnellen, zoals te zien is bij infecties.

Dit versterkte immuunsysteem, geïntegreerd met verbeterde eliminatie van giftige stoffen en afvalstoffen door extreem zweten, verhoogt uw algemene gezondheid en weerstand tegen ziekten.

Ontgiften

Een van de grootste voordelen voor de gezondheid van de infraroodsauna is zijn vermogen om uw bloedstroom te verhogen en de zweetklieren te bevorderen, waardoor opgebouwde verontreinigingen in het lichaam worden geïntroduceerd.

Dagelijks zweten in de sauna kan helpen je lichaam te ontgiften.

Verbetert het aanzicht van cellulitis

Cellulitis kan een ongelijkmatige rimpeling of “sinaasappelschil” huid veroorzaken.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet gerelateerd aan gewichtsproblemen en wordt het uiterlijk van cellulitis niet altijd verminderd door gewichtsverlies.

Omdat de infrarood convectie-warmte van een infrarood sauna drie keer zo diep opwarmt als traditionele sauna’s, is het aanzienlijk effectiever in het verlagen van cellulitis.

Er is een direct verband tussen het vertragen van de stofwisseling en de opslag van giftige stoffen in vetcellen.

Sauna gebruik en far-infraroodwarmte kunnen de hartslag en de bloedcirculatie verhogen.

Dit kan de ophoping van vloeistoffen in de vetcellen verminderen en het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Verminder discomfort

De tijd doorgebracht in een infraroodsauna komt ten goede aan mensen die lijden aan diverse soorten artritis.

Convectie-warmte werkt ook bij de behandeling van verstuikingen, neuralgie, bursitis, spierconvulsies, gewrichtsproblemen en vele andere spier-skeletaandoeningen.

Veel van de stijfheid, pijnen en ongemakken die gepaard gaan met ouder worden, kunnen worden verminderd of verwijderd.

Vermindering van stress en vermoeidheid

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna helpen u zich ontspannen, vernieuwd en vernieuwd te voelen.

Van infraroodsauna’s is ook aangetoond dat ze invloed hebben op het vrije zenuwstelsel waardoor je in de para sympatische toestand (rust en absorptie) wordt, waardoor je lichaam kan genezen.

Verbetert de huid

Het extreme zweten dat na slechts een paar minuten in een infrarood sauna wordt bereikt, breekt diep ingebedde verontreinigende stoffen en dode huidcellen af, waardoor de huid onberispelijk schoon en stralend blijft.

Verhoogde bloedcirculatie trekt de eigen natuurlijke voedingsstoffen van uw huid naar het oppervlak.

U ziet hierdoor een verbeterde toon, flexibiliteit, textuur en frisse kleuren terug in de huid.

Verhoogde bloedstroom is ook gebleken om acne, eczeem, psoriasis, snijwonden, zweren en brandwonden te verlichten.

Bovendien herstellen open wonden sneller en verminderen littekens.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Een infrarood sauna bij X-Trend kopen

Bij X-Trend heeft u de keuze uit een groot aantal infrarood sauna’s.

De speciaal ontworpen infrarood sauna’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Zo vindt u zonder problemen een sauna voor 4 of meerdere personen.

Ook zijn kleinere sauna’s in ons assortiment terug te vinden.

Bovendien is er bij onze infrarood sauna’s veel aandacht besteed aan het ontwerp en uiterlijk van de cabine.

De sauna’s hebben hierdoor een strak en modern uiterlijk.

De prijs van een infrarood sauna (factoren die de prijs bepalen)

Het is belangrijk om te erkennen dat het initiële aankooptarief niet de enige uitgave is die gepaard gaat met uw nieuwe sauna.

Uw basiskosten komen neer op vier verschillende kosten: aankooptarief, installatie, accessoires en continue kosten.

Kosten om te kopen

De kosten om een infraroodsauna te kopen zullen sterk variëren, afhankelijk van de merknaam, de grootte, de kwaliteit van de constructie, de gebruikte materialen en de energiescore.

Dat gezegd hebbende, hebben we echter een tabel met prijsopgaven samengesteld voor de kosten die u mag verwachten te besteden voor een middelgrote sauna van typische afmetingen.

Je zult meestal heel wat sauna’s ontdekken boven en onder deze reeksen – dit zijn slechts handleidingen voor de typische prijzen.

Sauna’s met nabij-infrarood (NIR) zijn doorgaans goedkoper dan sauna’s met ver-infrarood (FIR).

Installatie kosten

De installatiekosten hangen sterk af van het type sauna dat u koopt, de grootte van de sauna en of deze elektrische bedrading nodig heeft op het lichtnet of alleen kan worden aangesloten op een praktisch stopcontact.

Offertes kunnen verschillen van locatie tot locatie.

Houd er rekening mee dat hoe groter uw sauna, hoe meer werk vereist is om deze te installeren.

Optionele bonus

Kijk goed waar uw gloednieuwe infraroodsauna uit zal bestaan en wat niet, vergeleken met wat u in uw sauna wenst.

Er zijn een aantal prachtige apparaten beschikbaar die uw sauna-ervaring aanzienlijk kunnen verbeteren.


beste infrarood sauna
beste infrarood sauna

Bijkomende kosten

Infraroodsauna’s zijn vaak goedkoper om te gebruiken dan hun traditionele (hout- of elektrisch aangedreven) tegenhangers.

Om te beginnen gebruiken ze minder stroom omdat ze vooral oppervlakken verwarmen, niet de lucht.

Om deze reden hebben ze ook een lagere voorbereidingstijd.

Waar een gewone sauna een uur of langer nodig heeft om op te warmen tot ‘zweet’ temperaturen, kan een infraroodsauna in minder dan een half uur klaar zijn voor gebruik – wat aangeeft dat je de sauna minder lang kunt laten werken.

De elektriciteitskosten zullen voornamelijk afhangen van hoeveel u per kilowattuur energieverbruik betaalt voor uw huidige elektriciteitsrekening.

Als basisgids kunt u kijken naar de energiebehoeften van uw infraroodsauna en uitzoeken hoeveel elektriciteit deze zal gebruiken.

Een sauna van 1000 W, die een uur wordt gebruikt, verbruikt meestal 1 KW/h elektrische energie.

Een Infrarood sauna voor 1 persoon, voor 2 personen of voor meerdere personen

Zoals wij eerder al hebben aangegeven is de omvang van de sauna van grote invloed op de aanschafprijs.

Sauna’s zijn in ons assortiment beschikbaar voor 1 persoon, 2 personen of voor meer dan 2 personen.

De kleine sauna’s zijn uitermate geschikt voor 1 of 2 personen en zullen eenvoudiger op de door u gewenste locatie worden geïnstalleerd.

Sauna’s voor meerdere personen nemen uiteraard meer ruimte in en vragen hierdoor om een gepaste aanpak.

Het is bij dit type sauna van belang om in te schatten waar u de sauna precies zou willen laten plaatsen en of er voldoende mogelijkheden zijn om de installatie succesvol af te ronden.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Contacteer X-Trend voor een offerte op maat

Bent u inmiddels helemaal fan geworden van een infrarood sauna en de vele bijkomende voordelen?

Dan helpen wij u graag bij het uitkiezen van een infrarood sauna die het beste bij u en uw situatie past.

Uiteraard komt hier een op maat gemaakt plan van aanpak bij kijken.

Op onze website kunt u een offerte op maat aanvragen.

Wij zullen u vervolgens voorzien van de informatie die u nodig heeft om een goede keuze te maken en u stap voor stap helpen bij de installatie.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan, ontdek de beste infrarood sauna’s en geniet binnenkort al van alle voordelen en gemakken die een infrarood sauna u kan bieden.