Aroma Therapie en Infrarood Sauna

Aroma Therapie en Infrarood Sauna

Wilt u genieten van aroma therapie en een infrarood sauna bij u thuis? Maak kennis met de kwaliteitsvolle infrarood sauna’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Aroma Therapie en Infrarood Sauna

Stap 1 van 2

Aroma Therapie en Infrarood Sauna
Aroma Therapie en Infrarood Sauna

Aroma Therapie en Infrarood Sauna

Aroma therapie en infrarood sauna worden nu beschouwd als aparte therapieën. Alhoewel aroma therapie op zichzelf als een van de meest oude technieken werd ervaren om het lichaam te behandelen tegen kwalen als artritis, kanker, dementie, depressie en angst, obesitas etc. Op de meest natuurlijke manier. De essentiële oliën die worden toegepast in de therapie zijn de gedistilleerde vorm en worden geëxtraheerd van verschillende types flora, zoals bloemen, kruiden of zelfs wortels.

Het is bekend dat een geur een heel positief en herstellend effect kan hebben op iemands geest en lichaam, als het op de juiste manier wordt gebruikt. De gedistilleerde en geconcentreerde essentiële oliën kunnen bij de therapie direct worden geïnhaleerd, of ze kunnen direct op de huid worden toegepast in een massagesessie of door lotions of badzouten. Deze aroma’s stimuleren de geur receptoren in de neus, waardoor prettige gevoelens worden geactiveerd die verder kunnen bijdragen tot de helende fysieke en psychologische vooruitzichten van de therapie.


Echter, deze oliën kunnen beter niet direct op de huid worden aangebracht en moeten altijd in een dragende substantie worden opgelost, behalve in enkele zeldzame gevallen. Als ze niet veilig en met voorzorg worden gebruikt, kunnen zelfs de natuurlijke elementen hevige gevolgen hebben. Enkele van de gebruikelijke dragende substanties die gebruikt worden om de krachtige essences in op te lossen zijn zoete amandelolie, druivenolie, abrikozen pit olie en dergelijke. Aroma therapie en infrarood sauna gecombineerd, vormt een krachtige behandeling.

De essentiële oliën zijn het meest effectief in therapieën waarbij ze samen gemixt worden in een vaste verhouding. Zo vormen ze unieke en complexe aroma’s, die haast achteloos verlokkelijk zijn voor de zintuigen. Deze exclusieve assortimenten staan bekend als “Essentiële Olie Synergieën/Samenwerkingen”.

Therapeuten werken meestal het liefst met synergetische mengsels en gebruiken essentiële oliën niet in hun pure vorm; dit omdat de oliën beter werken als ze met elkaar samenwerken  dan wanneer ze apart gebruikt worden. Niettemin is dit concept van de exotische aroma therapie vooral beperkt tot het oostelijk deel van de wereldbol. Aroma therapie en infrarood sauna worden nu heel vaak samen gebruikt.

Aroma therapie en infrarood sauna beginnen de traditionele sauna’s snel te verdringen als gevolg van hun onmiskenbare voordelen. Er zijn twee types van infrarood sauna, namelijk veraf en dichtbij infrarood sauna’s. Het eerste type sauna’s wordt vaker gebruikt als de laatste. Mensen hebben vrijwel geen tijd meer over om zich in het zonlicht te koesteren, maar tegelijkertijd leven we in een tijdperk waarin men zich zeer bewust is van de gezondheid en de lichamelijke behoeften niet ontkend kunnen worden. Het combineren van Aroma therapie en infrarood sauna kan ons daarom op dit gebied goed helpen.

Het zonlicht is een mix van zowel zichtbaar als onzichtbaar licht; infrarood is een van de gezondste (niet bestaande) lichten die door de zon worden uitgezonden. Echter, het lang blootgesteld zijn aan de zon heeft ook een verwoestende werking op de huid en daarom kunnen we maar een gepaalde tijd in de zon blijven zonder de huid aan te tasten waarin we leven. Een heel veilige en ook praktische mogelijkheid die we heden ten dage hebben om aan de lichamelijke behoefte aan infrarode straling te voldoen, is de sauna.

U gaat er gewoon in zitten om bij te komen van de dagelijkse uitputting, u kunt ondertussen wat lezen of gewoon uw ogen sluiten terwijl u relaxt en uw lichaam de nodige dosis infrarood straling krijgt.

Het combineren van aroma therapie en infrarood sauna kan alleen oneindige voordelen opleveren als het lichaam de warmtestraling kan absorberen die uit de stralingspanelen komt  terwijl genoten kan worden van het wonderlijke effect van de geuren op het lichaam en de geest. Aroma therapie en infrarood sauna zouden op grote schaal samen moeten worden gebruikt.


X-Trend infrarood sauna’s

Al jaren wordt er over de hele wereld veel gebruik gemaakt van infrarood licht, vanwege de positieve werking in het lichaam.

De laatste tijd is hier nog veel meer over te doen.

Een reden hiervoor zijn de hoge kwaliteit van aroma therapie en infrarood sauna, die u tegenwoordig eenvoudig in huis kunt halen.

In dit artikel leest u over de belangrijkste elementen van aroma therapie en infrarood sauna, hoe u de beste sauna’s herkent en hoe u eenvoudig een offerte aan kunt vragen.

Tevens bieden wij nog een aantal gebruikers tips, om het meeste uit uw ervaring met infrarood licht te halen.

Aroma Therapie en Infrarood Sauna
Aroma Therapie en Infrarood Sauna

Infrarood sauna

Een infrarood sauna kiest u niet enkel voor de luxe en het relax-effect.

De sauna’s op basis van infrarood hebben namelijk ook een sterke werking tegen allerlei klachten in uw lichaam.

Een infrarood sauna is een cabine, voorzien van infrarood lichten welke op maat gemaakt kan worden.

Behalve de warmte, die altijd direct voor effect zorgt op een lichaam, gaat het bij infrarood om trillingen die het licht veroorzaakt.

De trillingen worden ook wel golven genoemd, die letterlijk beweging in uw lichaam veroorzaken op micro niveau.

Een voorbeeld hiervan zijn de watermoleculen in uw lichaam, die door de infrarode golven worden vrijgegeven (transpireren).

Deze watermoleculen behouden vaak gifstoffen en gassen, die daarmee ook uitgestoten worden.

Infrarood sauna’s bootsen als geen ander het positieve zonlicht na, anders dan UV-licht dus.

Denk hierbij ook aan het optimaliseren van de vitamine D aanmaak, sterkere botten en extra endorfine.

Wist u dat endorfine zorgt voor een geluksgevoel?

Een infrarood sauna kan er dus al in een half uurtje voor zorgen dat u zowel gezonder bent, als gelukkiger voelt.

U wordt een beter mens, zonder dat u daarvoor het huis hoeft te verlaten.

Kiest u voor een 1-persoons sauna, of gaat u hier met meerdere mensen gebruik van maken?

Het is allemaal mogelijk, omdat de infrarood sauna in meerdere soorten en maten verkrijgbaar is.

Lees snel meer over de positieve werking van de infrarood sauna en de voordelen waar u direct van kunt genieten.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Infrarood sauna kopen

Een infrarood sauna is voor iedereen een goed idee, maar wat zijn nu de feitelijke redenen om zo’n prachtige cabine aan te schaffen?

Behalve dat dit een eenmalige uitgave is en u hiervoor dus niet naar een commerciële sauna of resort hoeft; infrarood heeft bijzonder veel heilzame werking voor uw lichaam.

Omdat de infrarood sauna uw stofwisseling verhoogt, wordt ook uw weerstand verhoogd.

Het voordeel is dus dat u minder snel vatbaar bent voor ziektes of virussen.

Het infrarood licht heeft een positieve werking op uw huid, waarmee u minder snel veroudering ziet omdat uw huid gezonder en strakker wordt.

Een sterke werking op spierherstel en ontspanning in uw lichaam.

De calorie verbranding wordt flink verhoogd, u kunt wel 600-800 kcal uitzweten.

Uw doorbloeding wordt beter, dus zult u minder snel last hebben van koude handen en/of voeten.

Ontstekingen in uw lichaam worden met de infrarood sauna aangepakt; denk bijvoorbeeld aan reumatoïde artritis, fibromyalgie of huidaandoeningen.

Door meer te transpireren, ontdoet het lichaam zich van toxische stoffen.

Oude huidcellen worden afgescheiden en sneller vernieuwd.

(Chronische) vermoeidheid wordt verminderd, met al een half uur per dag infrarood sauna gebruik.

Het infrarood licht werkt door het hele lichaam, ook de kleine spiertjes zullen soepeler worden.

Hierdoor kunt u meer aan binnen verschillende sporten die u beoefent.

De gezondheid van uw hart verbetert, omdat uw lichaam echt zijn best moet doen niet te warm te worden.

Omdat het geluksgevoel verhoogd wordt en u meer ontspant, heeft de infrarood sauna ook zijn werking op stress en zelfs depressie.

U kunt beter ontspannen wat er ‘s avonds voor zorgt dat u sneller inslaapt en van een beter slaapkwaliteit geniet.

Voor iedereen zijn er dus voldoende redenen hier vandaag nog mee te beginnen!

Naast infraroodsauna’s heeft X-Trend ook trilplaten van de beste kwaliteit die bijdragen aan betere gezondheid


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Trend infrarood sauna’s: de beste keuze

Wilt u genieten van een uitstekende kwaliteit infrarood sauna?

Dan kiest u voor een X-Trend cabine.

Hier kunt u van profiteren, met het genot dit gewoon thuis te kunnen doen.

Een cabine kan voor u geïnstalleerd worden, of zelfs ingebouwd worden.

Op die manier geniet u niet alleen dagelijks en op welke tijd u maar wilt, ook verhoogt u de waarde van uw woning. X-Trend heeft de focus gelegd op kwaliteit en genot in uw eigen huis.

Ziet u het al voor zich?

Wanneer u ‘s ochtends vroeg op staat, voordat u onder de douche springt, kunt u lekker even 10-20 minuten in uw eigen infrarood sauna zitten.

Dit is een ultieme manier van de dag beginnen.

U krijgt een energie boost, versterkt uw geluksgevoel en bereid uw spieren voor op een dag vol beweging.

Hier bent u dan helemaal klaar voor, omdat de X-Trend cabines van hoge kwaliteit zijn en eenvoudig in gebruik. X-Trend zorgt ervoor dat u altijd voorzien bent van luxe en genoegen.

Zo bevatten verschillende cabines bijvoorbeeld een leeslamp.

Wilt u ‘s ochtends vroeg in alle stilte genieten?

Dan kan dat met uw favoriete boek.

Er zijn ook cabines met een aux-aansluiting.

Uw favoriete muziek zal dus klinken, terwijl u zichzelf lekker verwend.

De infrarood sauna’s van X-Trend zijn van hoogstaand materiaal gemaakt en sluiten goed af.

We houden allemaal van hygiëne natuurlijk, dus de infrarood sauna’s zijn gemakkelijk schoon te maken.

X-Trend is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sauna’s en infrarood gebruik.

Met de aankoop van uw nieuwe infrarood cabine, bent u tevens verzekerd van alle informatie die u nodig heeft.

Ons team staat voor u klaar om vragen te beantwoorden, of bij het maken van de juiste keuze voor uw eigen sauna.

Ontdek ook: aroma therapie en infrarood sauna

Infrarood sauna voor 1 persoon of voor 2 personen

Omdat er verschillende soorten en maten beschikbaar zijn bij X-Trend, heeft u de keuze in een infrarood cabine voor 1 of voor 2 personen.

Het is dus mogelijk om samen met uw partner of een andere geliefde te genieten.

Zo wordt het gebruik van de infrarood sauna niet alleen quality time voor jezelf, maar ook samen.

De cabines zijn er in verschillende afmetingen. Elke cabine is zo gebouwd dat het comfort geoptimaliseerd wordt.

Een voorbeeld van een infrarood sauna voor 1 persoon, is de X-trend MAGNUS DUAE.

Deze cabine is van binnen gemaakt met cederhout en heeft afmetingen van 85 x 90 x 190 hoog.

De MAGNUS DUAE voorziet u van korte tot middellange golven of middellange tot lange golven.

Om uw wellness moment tot een heerlijke ervaring te maken, is deze infrarood cabine voorzien van een leeslamp alsook een iPhone, iPad of gsm aansluiting.

Een bijzonder model voor meerpersoons gebruik is de OPTIMUM ANGULUS.

Dit is een vijfhoek cabine, waardoor hij in elke ruimte te plaatsen is.

Of dat nu een kamer is die u toevallig over heeft, of de kamer waar u hem het liefst gebruikt.

De afmetingen zijn 158 x 158 x 73 met een hoogte van 191 centimeter.

Hiervan is de afwerking zowel aan de binnenkant als de buitenkant in ceder.

Deze infrarood cabine heeft zitbanken van espenhout en voorziet u van korte tot midden of midden tot lange golven.

Tevens heeft deze cabine vloerverwarming en een dimbare sturing.

Uiteraard zorgt X-trend ook met deze sauna voor optimaal comfort, met wederom een aansluiting voor iPhone of iPad en ingebouwde luidsprekers.

En alsof dat nog niet genoeg was om van te genieten, is de OPTIMUM ANGULUS voorzien van een extra quartzstraler.


Aroma Therapie en Infrarood Sauna
Aroma Therapie en Infrarood Sauna

De beste infrarood sauna’s

Veel mensen gebruiken een infrarood sauna in hun sportschool, een wellness centrum of zelfs bij een arts.

Wanneer u een cabine naar wens aankoopt om thuis te gebruiken, wilt u er zeker van zijn dat u de beste kwaliteit in huis haalt.

Maar hoe herkent u nou de beste infrarood sauna’s?

Allereerst is het van belang dat u op de hoogte bent van het materiaal waarmee de sauna gemaakt is.

Ga voor een binnenkant met echt hout; dit geleidt het licht en de warmte naar de juiste plekken en wordt niet te warm voor uw huid.

Daarnaast is de afwerking van de cabine ook belangrijk om hier optimaal gebruik van te maken.

Denk hierbij aan of de cabine goed sluit, wanneer deze in gebruik is.

En of er geen onbedoelde gaten of scheuren zichtbaar zijn.

Door een mooi afgewerkte infrarood cabine te kopen, weet u zeker dat deze niet snel slijt en u hier jarenlang plezier van heeft.

Kijkt u ook eens naar het watt verbruik van uw nieuwe infrarood sauna.

Dit wattage hoeft geheel niet hoog te liggen voor het juiste effect.

Uiteraard verbruiken grotere cabines met meer lampen meer watt, dan de kleinere cabines.

Dit zou in verhouding wel gelijk moeten liggen.

U weet dat u de juiste infrarood lampen in uw cabine heeft wanneer dit verbruik overeenkomt met uw gebruik.

X-Trend kan u bij vragen informeren over de infrarood lampen in uw sauna.

Wat voor u de beste infrarood sauna is, weet u zelf het beste.

Een tip voor de aankoop is het vooraf bepalen waar u de cabine wilt gaan plaatsen.

Door de afmetingen van uw ruimte te weten, kunt u beter een keuze maken voor de infrarood sauna van uw dromen.


infraroodcabine prijzen beste infrarood sauna kopen


Offerte op maat voor een infrarood sauna bij X-Trend

X-Trend heeft een prachtig aanbod in infrarood sauna’s met verschillende afmetingen en details.

Hierover kunt u op elk moment geïnformeerd worden.

Voordat u overgaat tot aankoop, vraagt u een offerte aan.

Zo weet u direct wat X-Trend u kan bieden en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Het aanvragen van een offerte bij X-Trend is erg eenvoudig.

U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen, of kijk snel op de website van X-Trend.

Een gratis offerte vraagt u al met 3 velden aan. Hier wordt enkel om uw naam, telefoonnummer en email adres gevraagd.

Wilt u de verschillen tussen de infrarood sauna’s eerst van dichtbij bekijken?

Dan kunt u ook een bezoek aan de showroom plannen.

Een afspraak maakt u vlot via het contactformulier op de website.

Geef hierbij aan naar welke informatie u op zoek bent, zo kunnen wij u het beste helpen.

Voor een eerste oriëntatie gebruiken de meeste mensen de gratis offerte die u via de website kunt inwinnen.

Zo kunt u rustig op uw gemak de verschillen vergelijken en de infrarood sauna die het beste bij u past uitzoeken.

X-Trend is gemotiveerd om u verder te helpen.

Aarzel dus niet om contact op te nemen, wij staan u graag te woord.


Infrarood sauna X-Trend

Wanneer u geniet van de infrarood sauna, zult u meer dan normaal vocht verliezen.

Om de balans in uw lichaam zo goed mogelijk te houden, wordt dus aangeraden voldoende (of extra) water te drinken.

Voor beginners is het aan te raden kort te beginnen.

Denk aan 10 tot 15 minuten in uw cabine.

Dit kunt u langzaamaan opbouwen tot de gewenste lengte van 30 minuten.

Na het gebruik vinden veel mensen het prettig om een douche of bad te nemen.

Ontdek ook: aroma therapie en infrarood sauna