Voordelen van een Infraroodcabine

Voordelen van een infraroodcabine

Bent u op zoek naar een infraroodcabine? Wist u dat een infraroodcabine heel veel voordelen heeft? Ontdek onze voordelen en maak kennis met de kwaliteitsvolle infraroodcabine’s van X-trend. Ontdek ons gamma en modellen en vraag onze prijzen met advies aan:

infraroodcabines prijzen en modellen - Voordelen van een Infraroodcabine

Stap 1 van 2

Voordelen van een Infraroodcabine
Voordelen van een Infraroodcabine

Voordelen van een infraroodcabine

Als je voor het eerst over infraroodcabine’s leert, kan de wetenschap achter de therapie verwarrend zijn.

Maar het begrijpen van de verschillende technologieën die gebruikt worden om nabije, midden en verre infrarode golflengten te produceren is de sleutel tot de therapie die je verlangt en verdient.

In dit artikel gaan we na hoe midden-infrarood licht (MIR) golflengten worden geproduceerd en welke specifieke therapeutische voordelen ze bieden.

Wat is midden infrarode energie?

Infrarode energie is een specifieke energieband binnen het elektromagnetisch spectrum.

De energie ervan kan al dan niet warmte produceren, maar dringt wel door in het lichaam en biedt een veilig middel voor natuurlijke genezing.

Natuurlijk hebben we tegenwoordig deze gezonde energie van de zon benut voor gebruik in infraroodcabine’s.

De meeste infraroodcabine’s leveren alleen ver infrarood golflengten, omdat er meerdere verwarmingselementen nodig zijn om meerdere piekgolflengten uit te stralen.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben fabrikanten infraroodcabine’s gemaakt met alle drie de infrarode golflengten.

Onze infraroodcabine’s werden ontwikkeld met een unieke technologie die drie verwarmingselementen combineert in een gepatenteerd 3-in-1 verwarmingssysteem.

| info voordelen van een infraroodcabine | infrarood sauna voor fibromyalgie |


voordelen van een infraroodcabine
voordelen van een infraroodcabine

Hoe wordt midden infrarood in infraroodcabine’s gebruikt?

infraroodcabine kachels moeten een oppervlaktetemperatuur van 250 C kunnen handhaven om MIR te produceren.

Jammer genoeg zijn de meeste kachels gemaakt van materialen die beneden deze temperatuur smelten.

Onze infraroodcabine’s werden speciaal ontwikkeld met een hoogtechnologisch materiaal dat gemaakt is om de hoge hitte te verdragen die nodig is om MIR te produceren.

En omdat onze full-spectrum infrarood verwarmers drie afzonderlijke verwarmingselementen bevatten, kan de MIR laag onafhankelijk tot een hogere temperatuur verwarmd worden dan de FIR laag.

Dit artikel gaat over voordelen van een infraroodcabine

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van blootstelling aan midden-infrarood?

Vergeleken met nabije infrarood golflengten (die effectief de huid binnendringen en genezen) en verre infrarood golflengten (die diep in het lichaam reiken, waar gifstoffen worden opgeslagen), dringen midden-infrarood golflengten door in het zachte weefsel van het lichaam, waar ontstekingen optreden.

MIR helpt de bloedvaten uitzetten en verhoogt de bloedsomloop zodat meer zuurstof de gewonde delen van het lichaam kan bereiken.

Dit vermindert pijn en versnelt het genezingsproces.

Bovendien stimuleert MIR, wanneer het gebruikt wordt in combinatie met ver infrarood golven, effectief het cardiovasculaire systeem en verhoogt het de lichaamstemperatuur.

Terwijl het lichaam werkt om zichzelf af te koelen, nemen hartslag, hartvolume en stofwisseling toe, net als tijdens inspanning.

Dit ondersteunt op zijn beurt het afvallen.

info voordelen van een infraroodcabine |


voordelen van een infraroodcabine
voordelen van een infraroodcabine

8 voordelen van een infraroodcabine detox

“Hete lucht baden” en geïmproviseerde sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt door culturen over de hele wereld, van de zweethut ceremonies van de inheemse Amerikanen tot het Diocletianus bad van het oude Rome.

Terwijl de praktijk van het sauna bezoek zelfs vandaag de dag nog doorgaat, heeft de moderne technologie een optie mogelijk gemaakt met een bijna eindeloze lijst van voordelen: infraroodcabine therapie.

sauna therapie verschilt van de oude praktijk van het gebruik van vuur onder een geïmproviseerde hut om warmte te genereren, in plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van infrarode lichtgolven om warmte in het lichaam te genereren.

Deze golven dringen dieper door in de weefsels zonder de temperatuur van de infraroodcabine ruimte buitensporig te verhogen, waardoor deze therapie ideaal is voor mensen die de hitte en vochtigheid van traditionele sauna’s niet kunnen verdragen en dus de potentiële voordelen zouden kunnen missen.

Behoefte aan een suikerdetox?

De infrarode golven zelf zijn onzichtbaar en vallen binnen het elektromagnetische stralingsspectrum.

Ze worden ook wel “ver-infrarood” golven (FIR) genoemd en hebben het vermogen het lichaamsweefsel positief te beïnvloeden door onder het huidoppervlak door te dringen, mitochondriale activiteit op te wekken en effectief warmte te laten circuleren.

Hoewel langetermijnonderzoek nog steeds gaande is, wordt infraroodcabine-therapie beschouwd als een betaalbare, veilige en uiterst effectieve manier om pijn te verminderen, ontgifting te bevorderen, het cardiovasculaire systeem te verbeteren, en nog veel meer.

Voordelen van een infraroodcabine

Hoeveel meer nog? Laten we eens kijken hoe infraroodcabine doet veel meer voor je lichaam dan alleen het werken van een zweet:

1.Verbeterde huid

infraroodcabine therapie verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop in het lichaam effectief toeneemt.

Deze verhoogde circulatie helpt niet alleen afvalstoffen te verwijderen, maar ook meer zuurstof en voedingsstoffen naar de huid te brengen.

Aangezien onze huid afhankelijk is van deze voedingsstoffen om collageen te vormen (wat onze huid stevig houdt), kan infraroodcabine therapie een geweldige manier zijn om de huidskleur te verbeteren en rimpels te verminderen.

Dit artikel gaat over voordelen van een infraroodcabine.

2. Gifstoffen verwijderen

Ons immuunsysteem heeft te maken met een arsenaal aan giftige stoffen waar onze voorouders nooit van durfden te dromen: pesticiden, giftige metalen, PCB’s in plastic, milieuvervuiling en zelfs GMO’s (genetisch gemodificeerde organismen).

Als je dit combineert met een levenslang slecht dieet, dan is de kans groot dat gifstoffen zich opstapelen en het immuunsysteem verzwakt.

Gelukkig kunnen infraroodcabine behandelingen uw lichaam een extra zetje geven om deze gifstoffen te elimineren.

Dit wordt met name bereikt door te zweten, waarvan in verschillende studies is aangetoond dat het de ontgifting verhoogt en de circulerende niveaus van giftige stoffen in het lichaam verlaagt.

3. Verbetert de bloedsomloop

vrouw die de bloeddruk controleert infraroodcabine therapie blijkt ook de bloedsomloop te verbeteren.

Dit kan verreikende voordelen hebben, van een betere huidskleur (zoals eerder besproken) tot een verlaagde bloeddruk.

In feite ontdekten onderzoekers dat infraroodcabine therapie de functie van de bloedvaten aanzienlijk verbetert bij diabetes en rokende patiënten met een hoog cholesterolgehalte.

| info voordelen van een infraroodcabine |


voordelen van een infraroodcabine
voordelen van een infraroodcabine

4. Vermindering van cardiovasculaire aandoeningen

Van infraroodcabine behandeling is ook aangetoond dat het goed is voor uw hart.

De effecten zijn zo krachtig gebleken dat studies het zitten in een infraroodcabine in verband hebben gebracht met een verminderd risico op plotse hartdood, fatale coronaire hartziekten, fatale cardiovasculaire aandoeningen, en zelfs all-cause mortaliteit.

Deze effecten zijn te danken aan de verhoogde hartslag, doorbloeding, en verbeterde bloeddruk bij patiënten die infraroodcabine therapie gebruiken.

Interessant is dat onderzoekers de hartslag die patiënten ervaren in de infraroodcabine vergeleken met het maken van een stevige wandeling.

5. Verlichting van pijn

Een ander uitstekend aspect van infraroodcabine therapie is de mogelijkheid om chronische pijn te verminderen – zonder de negatieve bijwerkingen van sommige pijnmedicatie.

Onderzoek uit Nederland heeft bijvoorbeeld aangetoond dat patiënten met reumatoïde artritis en ankylosing spondylitis die gedurende vier weken een infraroodcabine ondergingen, minder pijn, stijfheid en vermoeidheid ondervonden na de behandeling.

Onderzoekers speculeren dat deze voordelen voortkwamen uit verminderde ontstekingsniveaus, die de wrijving tussen de gewrichten van de patiënt verminderen, wat resulteert in chronische pijn.

6. Betere genezing van wonden

infraroodcabine therapie heeft ook de opmerkelijke eigenschap om het genezingsproces te versnellen.

Onderzoek van de NASA heeft aangetoond dat infrarood licht de weefselgroei en celregeneratie aanzienlijk verhoogt, omdat onze mitochondriën infrarood licht gemakkelijk accepteren.

Dit verhoogt de cellulaire activiteit die nodig is voor wondgenezing, met een 155-171 procent toename van de groei van menselijk celweefsel en een 36 procent afname van de wondgrootte waargenomen in een studie.

In dit artikel lees je over de voordelen van een infraroodsauna.

7. Gewichtsverlies

Het blijkt dat uitrusten in een infraroodcabine ook kan helpen bij gewichtsverlies.

In een onderzoek onder volwassenen met obesitas ontdekten onderzoekers dat “… lichaamsgewicht en lichaamsvet aanzienlijk afnamen na 2 weken infraroodcabine behandeling.”

Onderzoekers denken dat dit komt door de verhoogde hartslag en het lichaam dat werkt (d.w.z. calorieën verbrandt) om zichzelf af te koelen.

Interessant is dat in dezelfde studie, patiënten met een normaal gewicht en verlies van eetlust een “verhoogde calorie-inname en verbeterd eetgedrag” ervoeren.

Dit toont aan dat infraroodcabine therapie kan werken als een soort gewicht en eetlust “balancer” door het verhogen van ghreline (het hongerhormoon) bij patiënten met weinig eetlust, terwijl het ghreline niveau in balans wordt gehouden bij patiënten met obesitas.

8. Bestrijding van Chronische Vermoeidheid

Uit een recent onderzoek is gebleken dat het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), dat leidt tot extreme vermoeidheid zonder duidelijke oorzaak, sterk wordt verlicht bij patiënten die infraroodcabine’s gebruiken.

In het onderzoek zaten CVS-patiënten 15 minuten in een 60°C infraroodcabine, gevolgd door 30 minuten bedrust onder een deken in een aparte kamer.

Dit werd eenmaal per dag uitgevoerd, vijf dagen per week, in totaal gedurende vier weken.

De resultaten? Negatieve stemming, angst en depressie verbeterden aanzienlijk na de therapie, en de vermoeidheidswaardering op een schaal van 1 tot 10 daalde van 6,7 tot 4,8.

Hoewel er geen duidelijk antwoord is op de vraag waarom CVS-patiënten baat hebben bij infraroodcabine therapie, denken de onderzoekers dat het te wijten is aan het vermogen om oxidatieve stress te verminderen en het hartritme te verbeteren, die beide in verband worden gebracht met CVS.

Het is belangrijk op te merken dat de onderzoekers verklaren dat de patiënten de effecten niet waarnamen tijdens de behandeling, maar zeker minder vermoeidheid ervoeren na de vier weken van behandeling.

Dus als u geïnteresseerd bent in een behandeling met een infraroodcabine tegen vermoeidheid, moet u er rekening mee houden dat u misschien een maand lang moet doen om echt de voordelen te voelen.

Maar minder dan een uur per dag gedurende vier weken om chronische vermoeidheid te verlichten, lijkt een behandeling die de moeite waard is!

Is infraroodcabine therapie veilig?

Sommigen twijfelen aan de veiligheid van infraroodcabine behandeling omdat infrarood licht tot onder de huidlaag kan doordringen.

Hoewel er geen ernstige neveneffecten zijn gemeld bij het gebruik van de therapie, wordt het niet aanbevolen voor jonge kinderen en oudere volwassenen die gevoelig zijn voor hitte-uitputting en uitdroging, noch wordt het aanbevolen voor diegenen die medicijnen nemen die hun vermogen om te zweten belemmeren.

Praat met uw arts over eventuele gezondheidsproblemen voordat u een infraroodcabine gaat proberen.

Wie wist dat, afgezien van lichaamsbeweging, zweten zo’n verbazingwekkende gezondheidsvoordelen kan bieden?

Al met al kan bijna iedereen baat hebben bij infraroodcabine-therapie: van iemand die een paar keer per maand wil ontgiften tot anderen die op zoek zijn naar alternatieve oplossingen voor een groot aantal problemen.

info voordelen van een infraroodcabine |


voordelen van een infraroodcabine
voordelen van een infraroodcabine

Wat is infraroodcabine therapie?

infraroodcabine’s gebruiken warmte en licht om het lichaam te ontspannen en te ontgiften.

Deze infraroodcabine’s zenden infrarode lichtgolven uit die warmte creëren in het lichaam, waardoor u gaat zweten en opgeslagen gifstoffen vrijkomen.

Wat zijn de voordelen van een infraroodcabine en infraroodtherapie?

Behalve dat infraroodcabine’s uw lichaam helpen bij het afvoeren van opgeslagen gifstoffen, kunnen ze u helpen af te vallen, te ontspannen, ongewenste pijn te verlichten, uw bloedsomloop te verbeteren en uw huid te zuiveren.

Het grootste onderzochte voordeel lijkt de coronaire voordelen te zijn, met name in hun vermogen om te helpen de bloeddruk te normaliseren en de kans op congestief hartfalen te verminderen.

In dit artikel lees je over de voordelen van een infraroodcabine

Zijn alle infraroodcabine’s hetzelfde?

Er zijn drie verschillende niveaus van infraroodcabine’s: dichtbij, midden en veraf.

Deze verschillende niveaus vertegenwoordigen de verschillende maten in infrarode golflengten en verwijzen naar de intensiteit van de behandeling.

De meeste mensen vinden dat:

– dichtbij-infrarood niveaus het beste zijn voor wondgenezing en verhoogde immuunfunctie

– midden-infrarood niveaus het beste zijn voor het verhogen van de circulatie en het bevorderen van spierontspanning

– ver-infrarood niveaus worden voornamelijk gebruikt voor ontgiftings doeleinden

Naast de verschillende infrarode golflengte maten, zijn er twee verschillende fysieke soorten infraroodcabine’s: een infraroodruimte en een infraroodbed.

Ik zal kort behandelen wat u kunt verwachten bij elk van deze ervaringen.

Voordat je gaat…

Ik denk dat dit vanzelfsprekend is, maar het zou onverantwoordelijk van me zijn om het niet te benadrukken: U moet goed gehydrateerd, goed uitgerust en goed gevoed zijn voordat u naar de infraroodruimte of het infraroodbed gaat.

Zie het als een training – drink voldoende voor uw sessie en zorg ervoor dat u iets vasts heeft gegeten.

Gun uzelf ook de tijd om bij te tanken (zowel eten als drinken) en te herstellen (plan dus geen drankjes met uw vriendinnen voor 30 minuten na uw afspraak).

info voordelen van een infraroodcabine |


voordelen van een infraroodcabine
voordelen van een infraroodcabine

Wat kunt u verwachten – infraroodruimte

Wat te dragen: badpak of je verjaardagskostuum

Hoe lang blijft u binnen?

Varieert – meestal begin je tussen de 15-30 minuten en kun je je opwerken tot een uur.

Ik vond het fijn dat de deur en een deel van het plafond van de infraroodruimte van glas waren – daardoor voelde het minder benauwd, maar als je claustrofobisch bent is dit misschien niet de optie voor jou.

Toen ik eenmaal binnen was, begon ik al snel te zweten.

Ik bleef 30 minuten binnen en hoewel ik zeker warm was, voelde ik me niet ongemakkelijk en had ik het gevoel dat ik het langer had kunnen volhouden.

Na afloop voelde ik me goed, alsof ik net een paar uur in de zon had gelegen.

Mijn huid straalde en ik heb die avond super vast geslapen.

Wat kunt u verwachten – infraroodbed

Wat u moet dragen: comfortabele, ademende kleding die uw huid bedekt (d.w.z. een katoenen legging, sokken en een shirt met lange mouwen).

Hoe lang u erin moet blijven: 55 minuten.

Dit is de ideale tijd voor deze behandeling, want 45 minuten is de absolute minimumtijd en na 55 minuten zie je geen toename van de voordelen.

Nadat ik mijn zweetkleren had aangetrokken, bracht een begeleider me terug naar mijn bed.

Het infraroodbed is een soort slaapzak die op een massagetafel ligt.

De begeleider hielp me in bed te kruipen en me klaar te maken – de hoofdsteun afstellen, vroeg me of ik steun onder mijn knieën nodig had, alles om ervoor te zorgen dat ik me op mijn gemak voelde.

Ze hielp me ook een show te zoeken om naar te kijken.

De eerste helft van de sessie was best aangenaam – ik voelde me warm maar niet super heet, en ik keek TV! Leuk! Waarschijnlijk rond de 35 of 40 minuten, werd het wat intenser.

Ik voelde mezelf meer zweten, en voelde zelfs mijn hartslag toenemen (wat ik las dat dat volkomen normaal is).

10 minuten voordat de sessie voorbij was, kwam de begeleidster terug met een koele lavendel handdoek die ze op mijn voorhoofd legde.

Deze laatste 10 minuten waren zwaar – ik had het erg warm en voelde me behoorlijk uitgeput.

Het wordt aanbevolen om de hele tijd in het bed te blijven, maar er werd mij gezegd dat ik mijn armen uit het bed kon halen als ik een kleine pauze nodig had.

Nadat mijn tijd erop zat, kwam de begeleider terug en nam me mee naar de “Relax room” waar ik thee en sinaasappelschijfjes kreeg en de kans om af te koelen.

Ik had het gevoel dat ik hard getraind had, wat geweldig was, want ik had alleen maar een uur lang TV gekeken! Ha!

Die dag en de volgende dagen merkte ik dat mijn lichaam strakker en lichter aanvoelde en dat mijn huid zichtbaar helderder en zuiverder was.

Zijn er risico’s?

Uit mijn onderzoek blijkt dat er geen grote risico’s zijn als je in goede gezondheid verkeert.

Dat gezegd hebbende, als u een gezondheidsprobleem hebt of bepaalde medicijnen gebruikt, kunt u het beste eerst met uw arts overleggen voordat u een infraroodbeurt boekt.

Zweten wordt ook niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

De conclusie

Ik hou van infraroodcabine therapie.

Ik geef de voorkeur aan de bedden, maar zie de voordelen van beide soorten en wil zeker doorgaan met deze leuke vorm van zelfzorg in de toekomst.


[toc]